201
  • narumon
    #201
    Én sem mondtam, hogy te azt mondtad.
    Egyetlen mondatodba kötöttem bele - onnan keveredtünk a (te részedről) a mocskolódáshoz. Persze szemtől szemben nem lenne ilyen mert már lekevertem volna egy taslit, de hát ez a forum előnye - vagy hátránya.

    Az egyetlen mondat amibe belekötöttem, hogy te azt állítottad, hogy PDA-k kvázi tabletek a többi csak marketing - nekem legalábbis ez jött le a mondatodból de ha félre értettem elnézést, de nem is iparkodtál, hogy kijavítsd. Innen indult az egész. Szerintem a PDA-k egy szar koncepció nélküli valamik voltak - ha most ilyeneket árulnának egy rakat marketinggel, ugyanolyan bukás lenne. Nekem az jött le, hogy te ennek az ellenkezőjét állítod. A durva, hogy nem kijavítani akartad hanem rögtön köcsögöltél.
  • Vol Jin
    #200
    Igen, én jól érvelek, te meg nem.
    Mert te még mindig nem írtad meg, hogy én hol írtam, hogy nem lennének jó eszközök a tabletek. De állítod, hogy én ezt írtam.

    Ezért mondom, hogy egy barom vagy, mert mindig a saját torzszülött agyrémeiddel, a kreálmányaiddal hadakozol. Ír valaki A-t, te meg kielemzed, hogy se nem B-ben, C-ben meg pláne nincs igaza, és milyen hülye, hogy D-t mond. Közben B-ről, C-ről, D-ről nem is mesélt az ember.

    Mit gondoljak erről, ha nem azt, hogy barom vagy?

    Amúgy BUÉK, és felesleges valami frappánsat válaszolnod, mert a kétszer megnyúzott, háromszor eltemetett döglött lőtéri kutyát sem érdekli már ez a topik, tehát nem fogja olvasni senki. Küldhettem volna akár magánba is.
  • narumon
    #199
    Jól érvelsz!
  • Vol Jin
    #198
    Nem vagyok levente.

    De te továbbra is egy barom vagy, aki faszságokat talál ki a másik mondókájáról, és azzal vitatkozik. Nem csodálom, hogy nem csak én tartalak egy baromnak.

    Más egyéb kérdés?
  • narumon
    #197
    Te nem levente vagy véletlen álnéven? A fantáziálás aztán a mocskolódás ugyanis 1:1 levente stílus. Nem tudom melyik része nem tetszik, de csak, hogy tudd így kezdődött a beszélgetésünk;

    darkven: "Arról nem is beszélve, hogy a tablet egyáltalán nem egy új dolog, már több mint 20 éve van, csak úgy hívták eddig, hogy PDA... Marketing, nevezd át, hogy jobban eladható legyen"
    narumon: "Nettó baromság. Olyan mintha azt mondanád, hogy a motorbicikli nem volt új dolog mert kétkerekű jármű már volt régebben is; bicikli."
    Vol Jin: "A tablet-PDA kérdésben tévedsz. A tablet tényleg nem egy baromi új forradalmi világmegváltó valami. Egy létező megoldást átneveztek, megmarketingelték, és elérték, hogy igény is legyen rá. "

  • Vol Jin
    #196

    Te mindig is egy retardált fasz voltál, és az is maradsz a délibábjaiddal.

    Csak kérdem, hogy neked mi a jó abban, hogy rendszeresen és mindenkinél eljátszod azt, hogy kitalálsz faszságokat a másik mondandójáról, és utána azzal a soha el nem hangzott kijelentésekkel kezdesz el vitatkozni. Vannak olyan gyökerek, akiknél ez érvelési technika. De te akkora barom vagy, hogy el is hiszed a kitalációidat.
  • narumon
    #195
    Szerintem most te rittyentettél ide olyat amiről eddig nem beszéltünk. (Én legalábbis biztosan nem). Egyszerűsítsünk;

    1, Többen tagadják, hogy a cikk igaz lenne mert szerintünk a tablet szar - ez szerintem hülyeség
    2, Te azt írtad, hogy a tablet UGYANAZ mint régen egy PDA csak most a marketing eladja - ez szerintem hülyeség

    Az, hogy utána milyen márkákat hoztál fel lényegtelen. A Samsung Galaxy tabletről is azt gondolom, hogy egy jó tablet, csak a bóvli kínairól nem gondolom azt. Arról meg nincs szó, hogy nem kéne mellé marketing - ha nincs akkor nem is tudnak róla az emberek. Én pusztán csak annyit állítottam, hogy a mostani tablet őrület NEM CSUPÁN marketing, hanem EGY KURVAJÓ ESZKÖZ. Ezt meg tartom akkor is ha még huszonnyolc hozzászólást kreálsz a témában.
  • Vol Jin
    #194
    És ki a faszom mondta, hogy szar?

    Te eljutottál a szellemi leépülés azon fokára, ahol kényszeresen azt képzeled, hogy aki azt állítja, hogy az ipad sikerének a legfontosabb eleme a marketing volt, az azt állítja, hogy az ipad egy fos. Annyira, hogy még magadról is elhinnéd, ezért gyorsan megtagadod a tényt, hogy az ipad sikere a marketing nélkül bukás lett volna. Agyilag fel sem fogod, hogy ez egy elismerés a kedvenc céged felé, és nem bírálat.

    Kurvára nem az történt, hogy egyszer csak megjelent az applestoreokban az ipad, és ha rákérdezett valaki, hogy ez mi, akkor valamit dünnyögtek, hogy hát ez egy izébigyó. Addig még soha nem látott hype-t kerítettek neki, ahogyan arról egy marketinges csak álmodozhat. Az iphone progijai meg eleve adottak voltak, tehát olyan szoftverellátottsága volt, mintha ezer éve létezett volna ipad.
  • narumon
    #193
    Ahan, hát summa summárum nem értünk egyet. Mint mindig! :)
    Nagy szerepet játszik a marketing de csak jó terméket lehet marketinggel eladni ilyen számban.

    Én továbbra is csak magamról tudok nyilatkozni; régi PDA-k, tabletek nullára mozgatták meg a fantáziámat, ellenben az ipadról amikor kijöttek az első hírek már árgus szemekkel figyeltem mert nagyon jónak tűnt. És akkor is vettem volna a megjelenéskor egyet, ha ugyanezt a gépet a HP a Samsung vagy akárki más dobta volna ki. Egyikük sem tette.
  • Vol Jin
    #192
    Ja, a marketing, az nem pusztán reklám, hanem terméktámogatás (jelen esetben egy kapcsolódó szoftverbolt is), az értékesítői csatornák kidolgozása, és a megfelelő ár kiképzése, és elfogadtatása is. (ezen a területen nem néztek szembe nagy kihívással, ami más gyártókra nem elmondható, hiszen ismerjük az árszínvonalát a cégnek) Más cég megbukott volna ilyen árképzéssel... Felesleges magyarázkodnod, ismerjük az érveket, amiket kapásból felhoznál, hogy az royce-rolls, ferrari, csúcskategória, átlagon felűli minőség, stb.
  • Vol Jin
    #191
    Nem, nem téged igazoltalak. Az ipad előtt hónapokkal is lehetett kapni linuxos tableteket hasonló hardverrel. Pár tízezret értékesítettek belőle. Az aplle háttere kellett ahhoz, hogy elterjedjen. Le kellett küzdeni azt a gátat, ami a terjedése ellen hatott. Elég, ha az ipad megjelenésekor megszülető SG-s cikket elolvasod. Nagyjából mindenki körberöhögte, hogy mire is lenne jó ez a kis szar. Nagyjából annyira volt komolyan véve, mint az OLPC (százdolláros laptop).

    Nem volt rá valós fogyasztói igény. Az embereket rá kellett vezetni.
    És most nem azt applet meg a tableteket fikázom, hanem az emberek korai érdeklődését jegyeztem meg.

    Az első tabletek nem technikai, hanem marketing kihívást jelentettek a gyártóknak.
  • narumon
    #190
    Akkor most ezzel engem igazoltál nem? Vagy a Notebook esetén is azt állítod, hogy nem a technikai fejlődés tette lehetővé a népszerűségüket hanem pusztán a marketing?
  • Vol Jin
    #189
    A PDA akkor is egy tablet, vagy a tablet egy PDA csak a processzorban, kijelzőben, egyébb alkatrészekben és szoftverekben térnek el egymástól. Olyan, mintha a régi XT-re azt mondanád, hogy nem PC, mert nehézkesen kezelhető DOS fut rajta, vagy az első Compaq laptop nem is notebook/laptop, mert kábé 6 colos CRT monitora volt, majd 10 kg, és úgy nézett ki, mint egy hűtőtáska. Nem tudom vágod-e melyik típusról beszélek. Tudjátok, amelyik egy hatalmas bőrönd volt, aminek a fogantyús fedele egy billentyűzet volt, ha azt levette az ember, akkor a tetején volt egy monitor, meg floppy meghajtó. Tuti, hogy ma nem használnád semmire, max csak valami műtárgyként tekintenénk rá. Attól az még egy hordozható PC volt.
  • syn7h37ic
    #188
    Őőőőő a Galaxy S2 mióta tablet?
    Nem tudom, én nem vinném ki semmi pénzért ezeket a holmikat. Mi inkább hegyekben túrázunk, ott(hála istennek) nincs térerő, így tényleg jobban elszabadulunk ettől a világtól. Fotózni egy kompakttal szoktam, vésztartaléknak egy egyszerű mobil, ami bír feltöltés nélkül egy hetet is. Részvényeim nincsenek, így az infarktus sem fenyeget
  • Vol Jin
    #187
    Hogy mire használja az ember, az a felhasználó döntése, nem az eszközé.
  • syn7h37ic
    #186
    Így van. Nem is tagadom, a cikk pont erről ír.
  • pasi29uk
    #185
    Ez tényleg vicces mert fogom és feltöltöm kint a pusztában (sok eszköz áll a rendelkezésre ilyen célból) a semmi közepén majd megnézem a részvény portfoliómat aztán gyaloglászom tovább... Időjárás szeszélyes de attól még én nyugodtan használom - mint ahogy párszor már megázott és semmi baja nincs (Galaxy S2)
  • narumon
    #184
    "Elég egyértelmű a fejlődési fázisok felismerése."

    Ezzel nem is vitatkozott senki. Értem, hogy mit akarsz mondani csak a végkövetkeztetésed téves szerintem. A fejlődési fázisokat bármilyen ma ismert termékre rá tudod húzni. És pont a fejlődési fázisok (tökélesedés) miatt lesz jobban eladható tömeg termék és nem pusztán marketing miatt. Ha nem látod, hogy egy PDA és egy tablet (mondjuk ipad ha már azt hoztad fel) mekkora a minőségbeli és felhasználhatóság beli ugrás akkor erre nem tudok mit mondani. És pontosan ez adja el, hogy egy használhatatlan föremdvény helyett megjelent egy jól használható, jól működő eszköz. Pont mint a PC-k esetén. Amíg "semmire sem használható" monstrumok voltak addig nem is érdekelte az embereket, amint a technika és a fejlődés eljutott odáig, hogy normálisan működött érdekes dolgokat lehet rajta csinálni, egyből rámozdult az átlagember is.

    "Nem menedzserkalkulátor volt neked a cégnél, amit utáltál?"

    Vicces vagy.

    "Mi egy PDA? Egy operációs rendszerrel rendelkező és telepíthető szoftvereket futtató számítástechnikai eszköz, aminek van érintőképernyője."

    Egyetértek, nem is ezzel a részével kezdtem el vitázni. Azonban a PDA érintőképernyője nem működött újjal csak stylus-szal, néha azzal is meglepően nehezen. MAx fél év használat utána képernyőre rossz volt ránézni teljesen eltompult a sok használattól. A szoftverek bazzi lassúak voltak és teljesen logikátlan és kényelmetlen volt kezelni szinte az összeset. A kis képernyőn a windowsnak az ablakos rendszere teljesen értelmetlen és használhatatlan volt. Stb stb.

    "Ez pont egy tablet leírása. Hogy képernyő méretben eltérnek, az részletkérdés. A teljesítménybeli, fogyasztási, súlybeli különbségek csak az alkatrészek fejlődésének köszönhető."

    Igen és ezzel vált érdekesség és használhatóvá.

    "Az nem lényegi különbség, hogy a PDA-t még utáltad, a tabletet meg imádod. Az apple piacra dobott egy PDA-t, amit úgy nevezett, hogy tablet."

    Te meg a néven lovagolsz. Nekem mindegy, hogy hogy hívják, de egy olyan régi tabletet amit annó még PDA-nak hívtak most sem vennék meg bizony. Hiába öntenék a marketinget mint az állat.
  • Macropus Rufus
    #183
    igazság szerint sztem mind a kettőtöknek igaza van.
    a PDA inkább munka tablet a mostaniak meg inkább multimédia.

    De tény, hogy a PDA is tábla pc. Hordozható, kézben tartható.
  • Vol Jin
    #182
    "Pedig a PDA-k nem is voltak egyébként drágák. Bőven a megfizethető kategóriában voltak (és sokkal olcsóbbak mint a mostani telefonok, tabletek). Egyszerűen én azt láttam, hogy senki nem akart olyat. Ha valaki kipróbálta akkor utána menekült is tőle mint az állat."

    Elég egyértelmű a fejlődési fázisok felismerése.

    Menedzserkalkulátor-PDA-tablet.

    Nem menedzserkalkulátor volt neked a cégnél, amit utáltál?

    Na mindegy. A PDA csak az összetevők teljesítményében, paraméterében különbözött egy tablettől. A Compaq PDA-i viszont nem igazán voltak olcsók. A jelenlegi tabletekre nem is használnám a tablet PC kifejezést, mert azok számomra az x86-os Win8 tabletek, illetve a korábban XP-t futtató kihalt fejlesztések.

    Mi egy PDA? Egy operációs rendszerrel rendelkező és telepíthető szoftvereket futtató számítástechnikai eszköz, aminek van érintőképernyője. Ez pont egy tablet leírása. Hogy képernyő méretben eltérnek, az részletkérdés. A teljesítménybeli, fogyasztási, súlybeli különbségek csak az alkatrészek fejlődésének köszönhető.

    Az nem lényegi különbség, hogy a PDA-t még utáltad, a tabletet meg imádod. Az apple piacra dobott egy PDA-t, amit úgy nevezett, hogy tablet.
  • FunStyle
    #181
    "max fél órát bir az akksija..."

    Igen, de ha néha kicseréled egy újra, akkor az csodákra képes...
  • narumon
    #180
    No ezzel teljesen egyetértek. Viszont ezzel pont alátámasztottad a felmérést azaz a cikket. Mert az pont arról szól amiről te beszéltél.
  • narumon
    #179
    Bocs, hogy belekoty de erről nem is beszéltünk. Ha ezt írta volna akkor nem is írok rá semmit. Én arra reagáltam, hogy a PDA nem tablet volt és főleg nem ugyanazt kapod most átmarketingelve. Ezt meg most is tartom.
  • narumon
    #178
    "A tablet-PDA kérdésben tévedsz."

    Szerintem meg te tévedsz! 1:1

    "Egy létező megoldást átneveztek, megmarketingelték, és elérték, hogy igény is legyen rá. Régebben a PDA-ra úgy tekintettek, hogy az ilyen úri, topmenedzseri huncutság. Akinek a kezébe került, az nyomkodta, tapizta, elmondta, hogy hú de kafa, és lebiggyesztette a szája szélét, hogy jajj de kár, hogy nem vagyok menedzser."

    Vagy a valóságban (már többször leírtam) nálunk a cégnél mindenki kapott egy HP PDA-t telefon funkcióval, annyira utáltuk, hogy leírni nem lehet, a legtöbben haza sem vittük otthon ne kelljen szenvedni vele és szinte mindegyikünknek volt egy normális mobil telefonja is mellé. Ahol lehetett ott kerültük a PDA használatát. Az ég világon minden baja volt, nem is tudom, hogy nagyon erölködve akár egyetlen pozitívum eszembe jutna-e róla.

    "Ha egy gyereknek tetszett, akkor azt mondták neki a szülei, hogy majd ha fel nősz, és jól tanulsz, te is menedzser leszel, és lesz neked olyan."

    Pedig a PDA-k nem is voltak egyébként drágák. Bőven a megfizethető kategóriában voltak (és sokkal olcsóbbak mint a mostani telefonok, tabletek). Egyszerűen én azt láttam, hogy senki nem akart olyat. Ha valaki kipróbálta akkor utána menekült is tőle mint az állat.

    "Ennek a megváltoztatása igen kemény marketing feladat volt. Ha ezt nem érted, akkor nem az informatikához vagy analfabéta, hanem a marketinghez."

    Teljesen máshogy gondolkodunk. Én ugyanis PDA-ért a tapasztalatom miatt nem adtam volna semmi pénzt még ha 10-20e forintért dobálták volna akkor sem kellett volna (mellesleg 50-70e forintért már igen "jókat" lehetett venni). Tabletre vagy okostelefonra viszont nem kellett rábeszélni egyszerűen ahogy kipróbáltam rögtön láttam, hogy ez egy kurvajó valami, nagyon jól használható rengeteg dolgot tud és amit tud azt is jól tudja. Egyetlen percre sem bántam meg, hogy tabletet vettem, sőt amikor eladtam a régit és az új még nem volt nálam 1-2 hét addig rohadt mód hiányzott is. (Pedig nekem van itthon jó asztali gépem meg netbookom is).

    "Ha nem hiszed, hogy nagy igazság van abban, amit mondtam, akkor nézd csak meg, hányan utasítják még el mindig a tableteket. Nem azért, mert technikai analfabéták, hanem azért, mert nem hatott rájuk megfelelően a marketing."

    Ezzel nem tudok vitatkozni. Vannak dolgok (számtalanszor leírtam már) amiben én is immunis vagyok a marketingre mert nem tudnám mire használni vagy teljesen felesleges eszköznek tartom. (ilyen az otthoni 3D tévé, a házimozi, vagy a tévéshopos "okosságok")

    "Már lehet kapni 20 rugóért is. Ennyi pénzt mindenféle értelmetlen szarra is kidobunk. Innentől kezdve nem jogos az átbaszás érzés. Ez úgy tizede a kezdő árnak. És ez nem arról szólt, hogy kinek mennyi pénze van, hanem arról, hogy kiszolgálni akarnak egy portékával, vagy átbaszva lehúzni."

    Ezekkel nagy részével egyetértek. Mondjuk én ilyen 20e kategóriát nem vennék mert ezek nagyrésze szerintem igen nagy átbaszás (5e forintot sem ér). Elég sok tabletet nyomkodtam már de most sem tudok olyat mondani 50-60e forint ami akárcsak megfontolásra lenne érdemes.

    Ezt pl én kimondottan negatívnak tartom; mármint, hogy valaki megvesz egy ilyen über olcsó eszközt és rájön, hogy igazából semmire sem jó, semmire nem lehet használni és innentől szarozza az egész tabletet. Nem jön rá, hogy az olcsó szar cumója miatt volt ez és nem a koncepció miatt.
  • syn7h37ic
    #177
    A tablet nagyon jó azoknak az embereknek, akiknek minimális fogalmuk van csak a technikáról. Nem igényel tudást a használata, arra a célra, amire kitalálták, tartalom fogyasztás, arra jó is. Ez egy szórakoztató elektronika, olyan, mint anno a Walkman, csak ez azért többre is jó, hála az informatika rohamos térhódításának. De a lényeg a tömegek szórakoztatása. korlátozottan munkára is alkalmas, de ismerjük el, hogy aki mobil munkát végez, az inkább laptopot használ, ugyanis ezekre a holmikra senki sem fejleszt komoly alkalmazásokat. Nem a szövegszerkesztésre gondolok, és nem is a tervezésre. Egy egyszerű példa, pl. PLC programozás CNC programozás vagyonvédelmi, és beléptető rendszerek, stb stb... illetve szinte bármilyen eszköz, ami soros adatkommunikációval dolgozik. Nincs jelenleg alkalmazás sem androidra, se iOS-re, maximum kliens üzemmód, másodlagos monitorozásként.
    Áthidaló megoldás jelenleg az érintőképernyős ultra notebook, pl. a Thinkpad X230
  • syn7h37ic
    #176
    Lol!
    A tablet pont nem túrázni való. Megnézném, hogy használnád egy több napos gyalogtúrán, GPS vevőként. Az időjárás szeszélyeit ne is említsem...
    Tipikusan az jut erről az eszembe, hogy egy rendezvényen egyre többen fotóznak tablettel. Nem kicsit vicces.
  • Macropus Rufus
    #175
    Bocsi, hogy belekoty: az első táblagépet 1989-ben dobták piacra (Grid System GRiDPAD) Az MS 2001-ben gyártotta le a sajátját, 2006-ban megjelent a Samsungnak a Q1-es modelje. 2007-ben a Lenovo ThinkPad X61, majd 2008-ban a HP TouchSmart. Ez után 2010-ben jött az iPad.

    Szóval nem új találmány, DarkVen ott tévedett, hogy a PDA-at is a tabletekhez sorolta. De az első tablet 23 éve jelent meg, tehát a dátumozást helyesen lőtte be.

  • Macropus Rufus
    #174
    Azért visszatérünk majd rá 3 év múlva.
    27 éve foglakozok gépekkel. Ez idő alatt nagyon sok guru volt aki nagyon sok minden jósolt meg. Közel semmi nem jött be. Példaképpen kapásból ott van a jó öreg egér. Az elmúl évtizedekben kismillió ember volt aki az egér halálát jóslólta. Itt az SG-n is volt cikk mindefjata téregérről meg hasonlókról, és itt is a sok guru osztotta az észt.
    Meg az is statisztikai adat, hogy minen tablet mögött van egy pc is, esetleg laptop.

    Meg különben is: nemsokára egy mobil annyit fog tudni mint egy tablet. Ugyan úgy ki tudom kötni egy monitorra mint egy tabletet, és kb. pontosan ugyan azt tudom vele kezdeni mint egy tablettel. Nem lesz rá szükség.

    De majd 3 év múlva meglátjuk.
  • Macropus Rufus
    #173
    szerintem egyre kevésbé számít, hogy az amerikai felhasználók mit is akarnak.
    2012-es adat szerint 315millióan vannak. Kínában meg 800millió előfizető van az ország legnagyobb isp-nél... Előfizető, nem használó! Ennél jóval többen férnek hozzá a nethez. Ha ennek a 800milliónak az 50%-nál van csak gép (ami ugye marhaság) akkor is több embernek van saját gépe mint az usa lakossága összesen, a csecsemőtől a nyuggerig. Ha a 800millió negyede szintén nem akarna pc-t használni, akkor ott még mindíg van 600millió ember aki viszont igen.
    Ennyit számít az, hogy az usában "pár millió" ember nem akar már pc-t használni,
  • DarkVen
    #172
    Narumon: még mindig nem érted, nem az emberekre írtam hogy hülyék, hanem a cikkben szereplő felmérésre, hogy hülyeség, mivel evidens dologról készült.

    A PDA-tablet témát Vol Jin +2 kitűnően leírta, régen egy szögletes szürke keretes masina volt, most egy lekerekített fehér keretes lett, átcsomagolták és most veszi a nép...
  • Oliwaw
    #171
    Elolvastam a hozzászólásokat, de szerintem egy a lényeg, ha bemegy az ember a boltba, legyen PC, noti, tablet, okos izék, mosógép,kolbász, kenyér stb. és ami még fontosabb: della (a többi csak duma).
  • Vol Jin
    #170
    A tablet-PDA kérdésben tévedsz. A tablet tényleg nem egy baromi új forradalmi világmegváltó valami. Egy létező megoldást átneveztek, megmarketingelték, és elérték, hogy igény is legyen rá. Régebben a PDA-ra úgy tekintettek, hogy az ilyen úri, topmenedzseri huncutság. Akinek a kezébe került, az nyomkodta, tapizta, elmondta, hogy hú de kafa, és lebiggyesztette a szája szélét, hogy jajj de kár, hogy nem vagyok menedzser. Ha egy gyereknek tetszett, akkor azt mondták neki a szülei, hogy majd ha fel nősz, és jól tanulsz, te is menedzser leszel, és lesz neked olyan. Ha egy olyan embernél látták, aki nem topmenedzser, akkor beskatulyázták, hogy vagy kockafejű számítógép buzi vagy egy megjátszós faszkalap, aki fontos üzletembernek akar látszani.

    Ennek a megváltoztatása igen kemény marketing feladat volt. Ha ezt nem érted, akkor nem az informatikához vagy analfabéta, hanem a marketinghez.

    Rgy kis értelmezési mankó:

    Most nem a tableteket fikáztam, hanem a korai térhódításuk elmaradásának okát írtam le.

    Ha nem hiszed, hogy nagy igazság van abban, amit mondtam, akkor nézd csak meg, hányan utasítják még el mindig a tableteket. Nem azért, mert technikai analfabéták, hanem azért, mert nem hatott rájuk megfelelően a marketing. Hogy tudatosan, daccból, hogy engem nem vesznek rá divathóbortokra, majd én megmutatom nekik, vagy csak mindenféle tudatosság nélkül, mert tényleg nincs rá igényük, azt embere válogatja.

    Én a kezdetekkor azért voltam elutasító, mert óriási átbaszás volt az egész. Egy komoly laptopnál is drágábban adták az első példányokat. Elvileg ennek egy tömegcikknek kellett volna lennie, és óriási baromságnak tűnt, hogy az első tulajok úgy kezelték az egész témát, mintha ez egy luxuscikk lett volna, amivel villogni kell. Nem, ez egy lebutított kompromisszumos eszköz, ami arra való, hogy nyomkodjad, meg azokban a helyzetekben használd, ahol bevállalható a kompromisszum.

    Már lehet kapni 20 rugóért is. Ennyi pénzt mindenféle értelmetlen szarra is kidobunk. Innentől kezdve nem jogos az átbaszás érzés. Ez úgy tizede a kezdő árnak. És ez nem arról szólt, hogy kinek mennyi pénze van, hanem arról, hogy kiszolgálni akarnak egy portékával, vagy átbaszva lehúzni.
  • narumon
    #169
    "Van tabletem is (kaptam), Asztali pc-m és notebookom is, sőt "okos" telefonom is."

    Hozzászólásod szempontjából nem releváns információ.

    "Az írásom lényege, hogy a tabletet használhatod mindenre, de mivel szinte minden téren, amire használható, már van jobb megoldás nála. "

    Nem értek egyet. Akkor ezek szerint hülye vagyok.

    "Arról nem is beszélve, hogy a tablet egyáltalán nem egy új dolog, már több mint 20 éve van, csak úgy hívták eddig, hogy PDA... Marketing, nevezd át, hogy jobban eladható legyen."

    Nettó baromság. Olyan mintha azt mondanád, hogy a motorbicikli nem volt új dolog mert kétkerekű jármű már volt régebben is; bicikli.

    "Ez olyan mint most veszel a PiciPuhától 10Gb felő tárhelyet, waaa, bármit feltölthetsz a felhődbe, és azt bárhonnét eléred waaaa, még a telefonról, tabletről is... Ja, de ez sem új, eddig is volt, csak úgy hívták hogy FTP szerver."

    Tudod a felhőben sem a neve az újdonság meg a tárhely hanem az integráltság, ami FTP-nél egyáltalán nem volt jelen. Ha próbáltad már a google drive-ot mondjuk akkor tudod miről van szó és nem is akarod ftp-hez hasonlítani. (De ha nagyon szeretnéd akkor hívhatod új ftp-nek is).

    Azonban nagyon elkanyarodtunk. A kérdés még mindig az, hogy miért nem tudod elfogadni, hogy valakinek a tablet kielégíti a komplett számtech igényét, és teljesen megfontolt döntéssel vette. Mert én ebbe kötöttem igazából bele, hogy szerinted minden ilyen ember hülye, ami nyilvánvaló korlátoltság.
  • DarkVen
    #168
    hehe, szóval el tudod olvasni a szavakat, de értelmezni már nem...
    Van tabletem is (kaptam), Asztali pc-m és notebookom is, sőt "okos" telefonom is.
    Az írásom lényege, hogy a tabletet használhatod mindenre, de mivel szinte minden téren, amire használható, már van jobb megoldás nála.
    Arról nem is beszélve, hogy a tablet egyáltalán nem egy új dolog, már több mint 20 éve van, csak úgy hívták eddig, hogy PDA... Marketing, nevezd át, hogy jobban eladható legyen. Ez olyan mint most veszel a PiciPuhától 10Gb felő tárhelyet, waaa, bármit feltölthetsz a felhődbe, és azt bárhonnét eléred waaaa, még a telefonról, tabletről is... Ja, de ez sem új, eddig is volt, csak úgy hívták hogy FTP szerver.
  • caius marius
    #167
    Ott a pont. Kicsit siralmas, hogy a számítástechnikához állítólag értő emberek mennyire nincsenek képben...
  • narumon
    #166
    Ismét egy díszpéldány, aki nem tudja értelmezni a cikket, nem érti a körülötte mozgó világot, és mivel annyira korlátolt, hogy szerinte nem lehet a tabletet semmire sem használni ezért mindenki hülye aki olyat vesz, sőt hülye mert tudja és szereti is használni bármi másra. Tipikus, mindenki hülye aki mást gondol mint te!
  • DarkVen
    #165
    Teljesen egyetértek veled!
    +1
  • DarkVen
    #164
    Ezt a hülyeséget, az asztali pc-nek megvan a maga feladata, munka, játék, net, stb, az szinte mindenre jó, egy tablet meg videó nézésen kívül semmire. De komolyan! gps-re telefonra, netezésre, e-mail vagy facebook csekkre, zenehallgatásra ott a telefon. Szövegszerkesztésre, táblázatkezeléshez, AutoCad-re, photoshopra, Civil3D-re, vagy komolyabb játékra pc-kell, egyedüli felhasználási területe a táblának, ahol van létjogosultásága az a videónézés a suliban, vagy a buszon útközben (bár arra egy notebook is jó)
    Tehát az értelmetlen agyonhipolt hülyeségek netovábbja, nincs értelmes felhasználási helye, mégis veszik azemberek és ajándékozzák mindenkinek, mert milyen felkapott stb, holott csak a reklám a nagy, és valós értéke kb 0.
    Az is érdekes, hogy a cikkben a korosodó lassú pc leváltására írják a tabletet, aminek a teljesítménye még lassabb lol... (de a szomszéd is vesz, akkor én is!! alapon persze...hogyne)
    Arról viszont nem írnak, hogy minden 3. tablet tulajdonos az életbe több tabletet nem akar venni, inkább visszatér az asztalihoz...
    Pár év mulva ugyan olyan eladhatatlan kifutott termék lesz, mint pár éve az EEebookok... azok sem voltak jók semmire, mégis boldog boldogtalan vette, mert azt látták a reklámban... Sőt, azt még cégek is vették az alkalmazottaiknak, hogy azon dolgozzanak lol, és azóta is szívnak, mert nem lehet rajta rendesen semmit csinálni, max böngészni a neten. A tablet is pont ugyan ez a kategória: Semmire sem jó, de jól eladható és kész!
  • Vol Jin
    #163
    Nem tudom, hogy írta már valaki, de mai pc-használók egy jelentős részének azért van PC-je, mert kényszerből vette meg. Mert azon tudott netezni. Valójában ezek az emberek informatikai fogyatékos analfabéták. AZ is probléma nekik, hogy bekapcsolják a gépüket. Na, egy ilyen ember tuti nem fog új gépet venni, ha az tönkre megy. Nyomkodja majd a tabletjét és kész. Nem arról van szó, hogy a tablet kiszorítja a PC-ét, hanem arról, hogy rengeteg embernek nem is való a PC. Tehát nem trendi és menő az, aki lemond a PC-ről, hanem az a megtestesült technikai analfabéta.

    Vannak olyan emberek, akiknek meg nem lesz igénye tabletre, meg olyanok is, akiknek meg igen, de ez igény kérdése, és nem technológiai műveltségé. A tabletek életciklusa, a cserekényszer meg olyan, hogy dinamikusabban növekvő piacuk van, de ez nem a PC halála. Végre eljött az az idő, hogy nincs már sűrű cserekényszer egy PC-nél, mert megfelelő a teljesítményük.
  • GregSB
    #162
    "az sosem fog a buziknak való simogatós szarra váltani"

    Nem, inkább megmarad a pattanásos, zsíroshajú, fogköves, szemüvegeseknek való PC-nél! (csak hogy érezd mekkora hülyeség az általánosítás)