48
  • Inquisitor
    #48
    "A samsung android nélkül továbbra is csak futna, mert maga képtelen volt mindenre. "
    Na na, azért a Bada elég szépen jött fel, persze Android és iPhone ellenében nem, de hosszú távon beérett volna. De akkor most miért ne gyártson Android ÉS Windows telefont is? És gyárt. Meg egy rakat telefonba alkatrészt, kijelzőt, procit, memóriát, stb.
  • Vol Jin
    #47
    Tudsz te élni! :-D
  • csimmasz
    #46
    Nem értem igazán mire gondolsz.
    Egy telefonnak nem kell tudnia semmit az alap funkciókon kívül mitől lesz egy butafon prémium?
    Vannak szép butafonok, ha meg extra szolgáltatést akarsz rá akkor minek akarsz butafont?
    A hosszú üzemidő is csak akkor él ha semmilyen szolgáltatás nincs benne.
    Ha már 3g akkor rosszabb az üzemidelye ha már nagy a kijelzője mégrosszabb, bár az minek egy butafonba?
  • asysoft
    #45
    "Lehet venni sima butafont is, szinte minden cég kínál!"
    Az a gond, hogy a legtöbb "butafon" teljesen alsókategóriás, a korábbi középkategóriás modellek teljesen eltűntek. Nem mindenki szereti az érintőképernyős kezelést, illetve vannak, akik ódzkodnak az okostelefonoktól hátrányaik miatt. Szerintem jól járna a Nokia, ha indítana egy sorozatot pl Classics néven, aztán kiadná pl 6310-et, alighanem lenne rá kereslet...
  • mantequilla
    #44
    a jobb kezdig eltalálsz gps nélkül is
  • dyra
    #43
    Persze, hogy nehezen mond le róla. Pontosan erről beszéltem.
  • csimmasz
    #42
    Milyen igaz a naptár az is egy kurva hasznos dolog főleg ha szinkronizálva van a pc vel.
    Az óra is ilyan már fel sem tünik mint hasznos dolog olyan egyértelmű, órám nekem sincs vagy tizen sok éve.
    Ja meg mondjuk egy rosszlányok.hu este a haverokkal, ha hirtelen jön az ihlet. :)
  • OstOr
    #41
    az emailt nem említtetek kimaradt :)
  • OstOr
    #40
    én a következőkre használom
    -óra és ébresztés (karóráknak végük)
    -telefonálás (randik szervezése)
    -GPS navigáció (odataláljak a randira)
    -facebook,skype, közösség kapcsolatok (csajok stírölése, új barátnő/asszony kiválasztása:))
    -böngészés (ha várni kell az asszonyra)
    -játék (ha várni kell a barátnőmre :P)
    -határidő napló (hogy a két nő ne találkozzon :D)
    -világítás (hogy megtaláljam este a kotont)
    -sport trackerek (edmondo) (hogy új barátnőm legyen :))

    jah, ha nem jött volna le nem papnak készülök :D
  • csimmasz
    #39
    A megfejtés a mobilitás minden téren.
    Nekem például kell, hogy akármikor ha irodán kívül vagyok akkor is rögtön tudjak egy mailt fogadni és válaszolni rá, erre minnél nagyobb a kijelző annál kébnyelmesebb és gyorsabb.
    Fontos az internet eléárés, szinte mindennap használom akár csak egy címet vagy termékmárkát keresek, régen haza kellett mennem megnézni ma csak megnyitom a böngészőt.
    Ismerősökkel kapcsolat, nem FB azt nem kedvelem tulzottan de másoknak lételem.
    Diktrafon, nagyonsokszor használom amikor valami címet vagy számot kell megjegyezni.
    A térképről már ne is beszéljünk.
    Netrádió, rengeteget használom akárhol vagyok.
    Játékok, amikor üresben kell várnom valahol.
    Fényképeket azonnal föltudom dobni Dropboxba ahonnan linket tudok küldeni vagy a munkatársak is rögtön dolgozhatnak vele.
    Emailon érkező word excel, pdf fájlokat megnézni.
    Skype elérés, nagyon fontos sok ügyfél ezen keres, bár ez nálam nincs sajna ezért akarok uj telót.
    Tv műsort, vagy moziműsort akár mikor akár hol megtudom nézni vagy jegyet foglalni rá.
    Stb, stb.

    Szerintem aki egyszer rákap az ízére ennek az utánna már nehezen mond le minden olyan kényelemről és gyorsaságról amit az okostelefonok nyújtani tudnak.
    Ma már kit érdekel a telefonálás a kapcsolattartásban csak egy a sok közül.és álltalában a legdrágább.
    A vonalas telefonálás is inkább csak cégeket érdekel az ingyenes másik vonalas hívás miatt.
    Szóval nem a gyártók erőszakolják ránk ezeket a dolgokat, hanem aki kicsit is nyitottabb az rögtön meglátja benne azt ami a számára hasznos.

  • dyra
    #38
    Sajnos itt pont az ellenkezője van. Nem haladunk a korral hanem visszafejlődünk. Persze ahhoz, hogy ezt meglássa az ember nem a sulykolt gondolkodást kell követni, hogy haladni kell a korral és vedd meg mindenből a legújabbat és legtrendibbet mert abban már minden jobb egy picit. Közben meg teljesen jó mobilok kerülnek szemétre 1- 2 évesen (másra is igaz). Mint a sáskák lezabáljuk a bolygót. Mert haladunk a korral. Ugyan mire kell neked egy újabb okostelefon? Értelmes felhasználási területet kb az emberek 1% ha tud mondani. Na ez nem a korral haladás hanem a gyártók és a gazdaság kiszolgálása a birka módjára való vásárlással. Persze haladni kell a korral. Haladjál.
  • Narxis
    #37
    Ez egy csőlátásmód. Mindenki másra használ egy telefont, én sokáig pl. határidőnaplónak használtam, sokkal jobb és kényelmesebb volt SZÁMOMRA mint papírra írogatni. Van aki tényleg csak telefonál vele de lehet azt se sokat. Azt kell megérteni, hogy a technológiai határok elmosódnak és ez ellen tenni nem lehet, haladni kell a korral.
  • tomcsa4
    #36
    Nem kell messzire mennem. Az öcsém programozó, volt mindenféle csúcstelója (most SGS3 van, amúgy androidra és WP-re programoz). Én nem szeretem az androidot. Láttam nála még Motorola Xoom2-t, meg a munkatársánál iPhonokat nézegettem (elvakult Apple fan, mindhárom iPanból van neki!).

    Szóval én szívesen nézegetem ezeket a kütyüket és nem nézem le azt, aki ilyeneket vesz. Legyen az a húszezres vagy a kétszázezres kategória. Mert azért vannak ezek, hogy megvegyék akiknek telik rá meg akik akarjâk is birtokolni (nálam mindkét opció nulla). Ráadásul az újdonságokra kíváncsi emberek viszik a világot.

    Nekem kettő telefonom van: Nokia 5310 és Nokia 5130 Xpressmusic. Imádom ezeket. Ha le is cserélném, akkor vagy Nokia X2-05 vagy Sony Experia E lenne (dual simesek). Mert én telót csak telenonálásra használok, még sms-t sem írok. Az üzidő a legfontosabb nekem (készenléti is és a használati is).
  • Vol Jin
    #35
    Van olyan ismerősöm, akiknél céges telefon az valamilyen semmennyire okos telefon, amin lehet telefonálni, vagy ha olyan a beosztásod, hogy emailezni is tudj rajta, akkor a RIM blackbarryje. Mert azon van olyan biztonsági protokol, hogy letitkosít a telefon és a cég mail-szervere között, és nem tudják elkapni a hackerek úgy, hogy a környékeden téblábolnak.
  • Vol Jin
    #34
    "Ezt nem értem! Hogy tud a Nokia egyáltalán ennyi piaci részesedést elérni elérni? A régi telefonjaikat nem nagyon veszik, az újakat pedig MÉG MINDIG nem kapni. Akkor?"

    Kurva sokan vannak, akik csak telefont vesznek és nem telefonba épített PDA-t. Mert ma az okostelefon ezt jelenti, Úgy 7 éve még nem ezt jelentette. Van a telefon, aminek van menüje és telefonálsz vele, meg van az okostelefon, aminek olyan operációsrendszere van, amire utólag lehet programokat telepíteni. Na ez az ericcsonnál és a nokiánál a symbian volt, a többi gyártónál meg gyakorlatilag semmi. Persze voltak PDA-k, amikben volt GSM modul, és ezt a vonalat koppintotta le az apple. Majd rákattant a többi gyártó is, és ez lett a mai okostelefon. ANdroid vagy iOS tapiképernyővel. Aki meg nem ilyet vesz, hanem klasszikus telefont, azoknál majdnem mindenki nokiát választ. Na ók erre a tapiképernyős PDA-s újszerű okostelefonvonalra későn mozdultak. Mert megnyugtatta őket, hogy nagyon jól fogynak a hagyományos telefonjaik. Én 2005 végén szereztem be egy nokia 6260 okostelefont, ami akkor 130 ezer forint volt, de amikor bejött akkor 200 rugó körül adták. Nem is volt szolgáltatói kínálatban. Mediamarktban meg ilyen helyeken adták függetlenül. Ma azt mondanád rá, hogy nem is okostelefon, mert nem érintőképernyős. Aztán lett egy SE P1 qwerty-s érintőképernyős.
    Mára az okostelefon az lett, hogy iOS vagy android és tapis. De sokan vannak, akik "hagyományos" telefont akarnak.
  • dyra
    #33
    Mindegyik telefonba van. Ettől függetlenül előáll a dolog elég kicsit másképp tartani a fülnél hosszabb beszélgetésnél az elfáradt és megizzadt kéz miatt is "becsapható" az érzékelő ahogy eltávolodik majd újra a fül közelébe ér. Ettől nem szar az okostelefon. Ez ilyen. Nem akartam én megbántani senkit kellenek az okostelefonok szeretjük őket de ilyen kis galibák néha igenis vannak. Nem kell ezt ennyire komolyan venni.
  • csimmasz
    #32
    Még a Badás wave1 em en is tökéletesen működik a kis fényérzékelő vagy mi ami kikapcsolja a híváskor a képernyőt.
    Eddig egyszer sikerült valamit elállítani amikor asszony füléhez próbáltam vezetés közben közel tartani szóval ami lehet az én ujjam váltott ki, ugyhogy extrém eseteket kivéve igen megbízhatóak.
  • hurkaur
    #31
    Kamu..
  • OstOr
    #30
    Most nézem meg Morotola defi is van érzékelés, ha a füledhez teszed kikapcsolja a képernyőt, ha elemeled bekapcsolja. Elvileg nem tudod megtenni, hogy a füleddel irányítod :P
  • a_n_d_r_e_w
    #29
    Nem tudom, ki az a csokkent kepessegu ismerosod, aki allitasod szerint SGS2-n fullel nyomkodta a kijelzot, ugyanis abban biztosan van (mert mar 1.5 eve azt hasznalom) kozelsegerzekelo, ami kikapcsolja a kepernyot ha a fuledhez emeled. Es igen, eddig 100% megbizhatosaggal mukodott.
  • dyra
    #28
    Nekem nem kell bizonygatom neked semmit sem. Jómagam és az ismeretségi köröm ezt tapasztalta. Ettől függetlenül szinte mindenkinek van okostelefonja, de a legtöbbünknek van hagyományos nyomógombos is. Van aki csak horgászásra van aki sportolásra használja de olyan is akad aki egyszerűen nem tudta megszokni az érintő kijelzőt. Sehol nem mondtam, hogy nem lehet vele telefonálni csak annyit, hogy telefonálásra nem olyan jó. Ennyi. Nem is értem mi bajod. Rossz napod volt?
  • dyra
    #27
    Kötözködni akarsz vagy eszmét cserélni? Nyilván nem csak a dudor segíti az embert hanem maguk a kitapintható gombok is.
  • hurkaur
    #26
    "A füllel való kihangosítás és microfon elnémítás nem csak gagyi készülékeknél fordul elő. Persze kérdés mit nevezünk gagyinak ha az iPhone SGSII és BlackBerry telók annak számítanak akkor úgy van ahogy mondod."
    Aha persze. BB illetve sgs telefonokat nem ismerem, de ha eletedben hasznaltal volna hosszabb tavon iphone-t, tudnad mekkora fals szoveget irsz. Nekem ezidaig a 3 ev alatt meg 1x nem sikerult a fullel elnyomni semmit se ioson, se wpn.
    Ez a problema a 20 ezer forintos ipari hulladek keszulekeknel letezik, de nem a felsobb kategoriaban. Ha mast mondasz, magadat egeted.
  • zord01
    #25
    Windows Phone-nal, és az Asha sorozattal? Nem tom melyiktől hányok jobban. Én még azon csodálkozom (6700 tulajként, és Nokia (egyre inkább ex)fan-ként), hogy még áll a cég.

    Tisztelt Nokia. A mostani produktum egy nulla. Komoly változásokra lenne szükség. Vagy egy csődre, amelyik Önöknek szimpatikusabb.

    Tisztelettel, Jó világvégét mindenkinek!
  • OstOr
    #24
    Te tényleg kiszoktad tapogatni vezetés közben az 5 gombon lévő dudort :P
    bepisilek a nevetéstől :)))))
  • dyra
    #23
    Ha megnézed a hagyományos bill akkor láthatod és ha kitapintod érezni is fogod az 5 gomb környékén a dudort. Jó kis mankó az.

    A füllel való kihangosítás és microfon elnémítás nem csak gagyi készülékeknél fordul elő. Persze kérdés mit nevezünk gagyinak ha az iPhone SGSII és BlackBerry telók annak számítanak akkor úgy van ahogy mondod.

    NEm azt mondom , hogy az okosteló nem jó telefonálni. Csak annyit, hogy egy jól megszokott kialakítású hagyományos telefon erre a funkcióra jobb.
  • narumon
    #22
    "Aztán vezetés közben próbálj meg csak érzésre nyomogatni a gombokat."

    Ha megszokod akkor pont ugyanolyan mint gombbal mert pontosan tudod mennyit kell mozdítani a kezedet.

    "Arról nem is szólva, hogy nekem más sikerült mikrofont is elnémítanom meg kihangosítani is pusztán a fülemmel. Hál isten a környezetemben élők is beszámoltak már hasonlókról. "

    Azt azért tudod, hogy ez csak ultragagyi modelleknél tud előfordulni?
  • narumon
    #21
    úgy hogy a bazi olcsó egyszerű telefonokból indiában meg kínában kurvasokat ad még mindig el. igaz fillérekért tehát haszon nem sok van rajta.
  • csimmasz
    #20
    Ez tény mivel oly sok féle telefon van különböző jó és kevésbé jó megoldással a képernyő tiltással kapcsolatban ezért ez a kényelmi részue valószínüleg elég ingadozó.
    De az általánosítás akkor is kerülendő, mert nem helyes a nagy gombos nagy butafonokat összehasonlítani minden okostellel, mert a gombosokból is sok olyan van amit te soha nem kezelsz vezetés közben vagy kesztyűben azt hiszem ebben egyetérthetünk!

    Tehát ha álltalánosságokat nézünk nincs nagy külömbség használhatóságban a két rendszer között, ha meg egyes példákat, készülékeket kiragadunk akkor nincs is miről beszélni, mert rosszul használhatót a rosszul használhatóval jogos összehasonlítani.

    Ami engem zavar az az, hogy sokan sületlenségeket beszélnek össze vissza általánosságban ami csak a flusztráltságukat vagy irigységüket mutatja.

    Nem mondom hogymég sosem volt az okostelómon nem várt ujraindulás ami felbaszta az agyamat, de ugyan ez előfordult már sokszor a flippes telómnál is ami amint fölvettem a telefont kikapcsolt, szóval szívás régen is volt most is van, ez sajna a technika, ezen nincs mit hisztizni.
  • dyra
    #19
    Bocsáss meg de nagyságrendekkel rosszabbak telefonálásra. Kesztyűben próbáld meg tárcsázni a számot. Aztán vezetés közben próbálj meg csak érzésre nyomogatni a gombokat. Arról nem is szólva, hogy nekem más sikerült mikrofont is elnémítanom meg kihangosítani is pusztán a fülemmel. Hál isten a környezetemben élők is beszámoltak már hasonlókról. Nem azt mondom, hogy nem lehet vele telefonálni csak azt, hogy messze messze nem olyan jól.
  • csimmasz
    #18
    Egyébként pont ezek miatt utáltam meg a Nokiát, ez egy elmebeteg húzás.
    Az asszonynak ilyet akartam mert nem szereti a tapis kijelzőket, ezzel a telefonnal tuná szokni annélkül, hogy guta ütést kapna, de mond meg ki az a gyökér aki egy ilyen tudásu telót kiad Wi-Fi nélkül?
    Noooormááális?
  • csimmasz
    #17
    Ezt kifejtenéd?
    Nekem munka miatt van, hogy egyszerre 3 telefon van nálam ebből 2 butafon és semmivel sem jobbak mint az okos telóm, itt is előfordul, hogy hivnak és csak hallózom de nincs válasz, ez pedig általában a hálózat vagy a felépitett kapcsolat hibája.
  • csimmasz
    #16
    Lehet a haverjaidnak nem kellene mindenféle főzött romokkal szarakodnia akkor telefonálni is tudnának vele.
    A pc is olyan, hogy aki minden szart felinstallál amit éppen emailban kap annak havonta kell a gépét pucolni mert nem lehet használni.

    Nekem még soha nem volt semmi gondom se telefonálással se semmi egyébbel, igaz az enyim nem android hanem Badás csoda de szerintem ez is okostelefon mégha nem is olyan nagy az elérhető appok száma hozzá.
  • coolbboy83
    #15
    Lehet telefonálni vele.... de a "drop call" az érintős okostelefonok óta lett közismert fogalom :-D
  • GregSB
    #14
    Attól nagyobb faszságot hogy okostelefonnal nem lehet telefonálni még nagyobbat nem hallottam. Semmivel nem macerásabb / kerül több időbe felhívnom valakit, mint anno a nyomógombos 6230-asomról. Aki ezt hangoztatja az technikai analfabéta és csak a készülékekre akarja fogni fogyatékosságát.
  • kiralysanyi
    #13
    "de nehogy már megmondják a frankót, hogy nekem mi a jó!"

    A reklámszakma erről szól egy pár évtizede ;)
  • MuldR
    #12
    Telefonalas kozben ujraindul, nem hallja amasik oldal, szar a hangminoseg, telefonkonyv nehezen kezelheto. En ezeket hallom androidos haveroktol. Ja es persze az elengedhetetlen "kib@szom a pics@ba" :) 60 000-120 000 kategoria, szoval nem a 20 000-es "huvelyeket" hasznaljak.

    A masik amivel mindig szorakoznak az a rom frissites. Hetente pakolasszak, hogy majd az uj hatha jobb lesz. :)

    Nokia is szar am...3 havonta ujra kell inditani :)
  • MuldR
    #11
    A Nokia elindult egy jo vonalon, de abbahagyta. Az X3-02 nagyon jo telcsi. Klasszikus nyomogombos kialakitas+touchscreen. Aki latta nalam, annak megtetszett, es joparan akartak is ilyet venni....csak nem kapni. Valamiert atalltak az Ashara, ami hasonlo csak nem tud wifit. EPIC fail. 21. szazad! Szoval sajat hulyeseguk, hogy nem figyelnek oda.
  • OstOr
    #10
    azt valaki kitalálta „az okos telefonnal nem lehet telefonálni”, de hogy mért nem még senki nem mondta meg!
    2 éve van androidos telefonom, ugyan olyan egyszerű vele telefonálni mint a nyomógombos egyszerű telefonokkal. Csak persze ha valaki kitalál valamilyen baromságot, akkor a sok birkának hangosan kell bégetni ám :P (akinek nem inge...)
  • csimmasz
    #9
    Nem értem néhányotok siránkozását.

    Nem kötelező androidot venni, senkisem tart pisztolyt a fejetekhez!
    Lehet venni sima butafont is, szinte minden cég kínál!
    De alternatívaként van iOS, Bada, Blackberry,stb.

    Én nem tapasztalom az általatok vélt dolgot, miszerint az okostelóval nem lehet telefonálni rendesen.

    Mindenki olyat vegyen ami neki megfelel de nehogy már megmondják a frankót, hogy nekem mi a jó!