102
Fenyőfa, Karácsonyfa árak
-
ManoNegra #60 Lucfenyő: 2000–3000 forint métere.
• Fekete fenyő: 3000–3500 forint métere.
• Ezüstfenyő: 4000–5000 forint métere.
• Normand fenyő: 6000–8000 forint métere.
• Élő fenyő (körülbelül 1 méteres): 4000 forinttól darabja.
link -
ManoNegra #59 A miénk egy tizes volt, kb. egy méter. :-) -
st3ve #57 HOLNAP AZÉRT MAJD DOBÁLJATOK MÁR BE FENYŐFA ÁRAKAT
Ha kimentek, van csomo fenyő árus lessétek már meg az árakat, az iz akinek kaucsuk fenyője van :D -
ManoNegra #56 Nekünk is műfenyőnk van. Nekem, mint mondtam, elég lenne egy koszorú is, de az asszony szeretett volna fát, viszont élőt Ő sem. Így nekünk ez egy ideális kompromisszum. Hangulatvilágításnak én a gyertyát szeretem. -
#53 Nekem ilyen időben - főleg, mert nem, vagy nagyon keveset süt a nap - kell a szememnek egy kis fény, szín, viágosság - erre pedig a karácsonyfa egy megfelelő dísz. Ahogy írtam már vagy 10 éve műfenyőnk van, de nagyon jól elszórakozok minden évben a feldíszítésével, a fényfüzér színeinek elrendezésével, hogy egy szemnek tetsző dísze legyen a szobának. -
ManoNegra #51 Tulajdonképpen nekem a "dísz" tényleg abszolút nem hiányzik semmilyen szempontból. Aminek nincs funkciója, csak "szép", az egy haszontalan dolog. A lelki éhségemet egy jó könyv sokkal inkább kielégíti. Igaz hogy ahhoz is fákat vágnak ki, de annak legalább értelme van. -
#50 A használati utasításban nálunk benne volt az is, hogy kb. 1 hét alatt "zsilipelni" kell, tehát először csak folyosón, majd pl. kamrában tartani (ott hűvösebb van), és ugyanezt az utat kifele is el kell vele játszani, a hirtelen hő vagy hidegsokk valóban simán kinyírja.
-
st3ve #49 Egyszer volt nekem is.Élt utána még egy darabig, de nem nőtt semerre, utánna kiszáradt. -
#48 Az "azt nem dísznek veszem" állítás úgy jött le a későbbi magyarázatod nélkül, hogy az, hogy a "dísz" szerep az elhanyagolható, lényegtelen szemben az étellel. - Túltárgyaltuk, igazából lényegtelen
Amúgy a karácsonyfát németföldről hozta be a 19. század elején az arisztokrácia, ott a 18. században vált általános szokássá. -
#46 Sajnos gyakran nem maradnak meg a földlabdás fenyők sem, ugyanis bent nekik nagyon meleg van és azt már nem élik túl. Visszaviszed, visszaveszik, de annak már annyi... Még ha a teraszon/erkélyen tartja az ember, akkor van esélye.
Legésszerűbb NEM basztatni a fenyőket. 1x meg fogják unni és lejönnek a hegyekből kivágni MINKET és karácsonyra feldíszíteni. Na akkor leszünk csak szarban! :D -
ManoNegra #45 Nekem az adventi koszorú is bőven elég lenne. -
ManoNegra #44 Persze hogy ki kell elégíteni a lélek éhségét, de nem tudom hol mondtam ellent magamnak, vagy mi nem világos. -
#43 Nálunk nem túl messze volt egy faiskola / növényes bolt, ahol lehetett "kölcsönözni" fenyőfát - cserépben, földlabdával, használati utasítással. Karácsony után pedig vissza lehetett vinni, és a befizetett pénz egy részét visszaadták. 4-5 éve ugyanezzel a módszerrel találkoztam Szegeden is, az Egyetemnél árultak ilyen fákat. -
#42 Nem arról volt szó, hogy mi elégíti ki a lelked, hanem hogy az egyiket állításod szerint dísznek (léleknek) a másikat enni (testnek) veszed - most már másképp magyarázod, de előtte ennyi volt az állítás.
Amúgy a lélek éhségét is ki kell elégíteni, mert mentálisan simán bele lehet rokkanni a hiánybetegségbe, ami talán rosszabb is lehet, mint egy éhenhalás. -
ManoNegra #41 Azzal is csak gond van. Ha nincs kerted azért, ha van sem ültetheted ki januárban, még ha hely volna is.
Amúgy nem picsogunk, csak beszélgetünk. :-) -
ManoNegra #40 Van akinek nem az elégíti ki a lelkét, ha egy már nem élőlényt lát elszáradni a szobájában. A test éhségét meg ki kell elégíteni, nincs mese. Ott is az a legszerencsésebb, ha (már amennyire megoldható) olyan helyről szerezzük be, ahol a lehető legjobb dolga volt a háziállatnak.
Úgy tudom, a nomád, vagy természetközeli népeknél a tiszteletüket azzal fejezik ki a levágott levadászott állat felé, hogy minden egyes porcikájukat felhasználják. Szép nem szép, még mindig szimpatikusabb mint ami ma van. Amúgy ez a fenyőmizéria is kb. száz százötven éves hagyomány, nem több. -
#39 Itt picsogtok, hogy kivágott fa vs. műfa, mikor lehet venni élőfát is... -
#38 Mi különbség van a test és a lélek éhségének (igényeinek) kielégítésében? Egy dísz is pozitív hatással van a szervezetedre. -
Noodlee #37 Nekünk is műfenyőnk van ezer éve, és egyáltalán nem gáz. Az egyik, hogy eddig több 10k-t spóroltunk, a másik hogy aki ránézett, az nem mondta meg, hogy nem igazi, csak közelről lehet látni, hogy mű. -
ManoNegra #36 Az más, azt nem dísznek veszem... -
#34 Műfa full gáz.
Az igazinak sokkal jobb hangulata van.Az illatáról ne is beszéljünk.
Nem egy darab műanyagot akarok nézni hetekig.
Aki meg sajnálja,hogy kivágják vegyen gyökerest és ültesse ki. -
#33 ahogy tekertem pina nak olvastam na mondom ilyet kell venni :D de ekkorát csalódni. -
#32 Ezüstöt nem ismerem nagyon, nekünk még sosem volt. Végül is a klasszikus fenyő a lucfenyő, csak ugye az elég hamar hullik. Igaz lehet késleltetni, ha az ember tesz alá vizet már az elején. Vagy ha cserepes fenyőt veszünk, azt fel lehet díszíteni több évig. :D -
#31 Próbáltam már pár fenyőillatósítót/illóolajat párologtatóba, de egyik sem volt olyan jó, mint az igazi fenyő:( Szeretek ilyenkor a fenyőillattal az orromban elaludni/kelni:D -
#30 Ja, Nordmannok tényleg nem hullanak, hanem inkább "összeasznak", és tovább is bírják, mint egy luc, valamint azzal ellentétben alig szúrnak, de sajnos illatuk sincs annyira, emiatt nálam szóba sem jöhet:( Az én kedvencem az ezüst, normális keretek között az sem hullik (tavaly is valamikor Februárban szedtem le, Január közepéig teljesen jól bírta, pedig van itt meleg rendesen köszönhetően a távfűtésnek - persze vizet raktam alá), erősen illatozik, egyetlen hátrányát láttam eddig, mégpedig hogy eszméletlenül szúr (nem véletlenül hívják szúrós lucnak is). -
#29 nem mindenki lakik kertes házban öcskös! -
#28 egy ilyet tegyél ki egy állványra és kész a karácsonyfa...
amúgy nekünk nemtudom milyen van, 3 éve vettük és minden évben azt használjuk, kari után újra van ültetve. nagy cucc :D -
#27 -
st3ve #26 És a fenyőillat? -
GPx8 #25 Gondolom csirkét/halat/disznót/marhát, sőt sárgarépát sem eszel... :) -
#24 Nálunk is műfenyő van, ez lesz a 3. karácsonya. Régen ki nem álhattam a műfenyőket, mert borzalmas gagygin néztek ki, olyan ritkák voltak az agák mint állat ... most meg olyanok vannak, hogy szebben néznek ki mint az igazi, és még olcsóbbak is :)
Mi ~7-8eFt körül vettünk egy kb 180cm-es norman műfenyőt, ami nagyon szép és sűrű. Csak felhozom a pincéből és összedobom (be van dobozolva) :)
A karácsonyi illatról meg a mézeskalács díszek gondoskodnak :) -
#23 a bornak is jót tesz az idő :D -
st3ve #22 Ezeréves videó -
#21 ha már halott fenyők,meg hullát nézegetünk akkor..
-
Ironman2 #20 Lehetne szavazást tartani.Fenyő,vagy müfenyő? -
#19 A gyilkosságokat általában nagyon logikusan meg lehet magyarázni, főleg a tömegeseket. :DDD -
ManoNegra #18 Attól még hogy erre termelik, nem túl jó egy fahullát nézegetni a szeretet ünnepén.
Műfa +1 -
#17 Amúgy is kivágnák, ezeket egy külön erre a célra elkülönített telepen nevelik, és nem is férnének el egymástól, ha otthagynák.
Ilyen elveket nézve nem sokban különbözik a tenyészállattól, csak ez üzleti célból termesztett "tenyésznövény", és az országban sok település ebből él (Somogy és Zala megyében főleg). -
#16 Jaaaj, ez a téma minden évben előjön... Ezeket a fákat termelik, mesterséges erdőkben, direkt erre a célra, akárcsak az építőanyagnak vagy bútornak szánt fát. Nem természetes erdőket irtanak ki. -
#15 Fát kivágni csak ezért, az gyilkosság, nem igazán illik a karácsony szeleméhez, már ha az is nem egy lopott téveszmés ünnep lenne... :D