4
  • Balar
    #4
    Nekem teljesen más tapasztalatom van, mint az ellötem felszólalók. 4 éve van céges telóm. Mivel normális készülék így sajátot már nem is vettem. A céges kártyát átirányítottam a magánra így elég 1 készülék. Nálunk csak indokolt esetben keresnek rajta munkaidőn kívül, ha ügyeletben vagyok ha nem.(valamilyen oknál fogva máshogy kéne mennem dolgozni másnap). Nem tudnám megmondani, hogy idén volt-e ilyen.
    Válaszolva az első kérdésre. Nálunk az ügyeleti pénz a normál munkabér 20%-a. minden egyes megkezdett óra pedig sima túlóra 150% - az ügyeleti pénz.
  • Magiszter
    #3
    Hehe:
    "A magyar cégek nem adnak dolgozóiknak okostelefont"
    De ez is igaz lenne:
    "A magyar cégek nem adnak dolgozóiknak normális fizetést"
    És ez nagyobb probléma.

    A céges telefon meg olyan hogy munkaidő alatt elérhetnek bármikor, munkaidő után kikapcs. Kivéve ügyeleti díj, vagy készenléti díj esetén, akkor 0-24 vagy megállapodás szerinti időintervallum amikor elérhetnek telefonon. Főnök egyszer megjátszotta hogy adott céges telefont, majd este tízkor akart hívni. Másnap kérdezte miért nem vettem fel, elmondtam, az óta nincs céges telefonom :)
  • 12346
    #2
    Csak beleolvastam, de nekem is az jutott eszembe, hogy nem nagyon kéne, hogy otthon is buzeráljanak. Valszeg nem feltétlenül törvényszerű, de na...^^
  • hunwhite
    #1
    Órabérben mit jelent az, hogy otthon is dolgozhatok?
    Szabadidőmben is basztathat a cég...