212
Általános eszmecsere, felhasználói vélemények, ötletek, újdonságok
-
Fantomlazac #52 Sziasztok! Samsung galaxy note 2 telefonomon sehogy sem tudom működésre bírni az iGO Primo-t! A felbontással nincs gondom, a témaindító hozzászólása alapján átírtam a sys.txt és jó lett. Köszönöm is a hozzászólást. A gondom azzal van, hogy bejön a főmenü, és nem érzékeli, hogy megnyomok bármit is... Mintha nem kezelné a kijelzőt... Légyszíves írjátok le, Ti melyik verziót használjátok, és honnan tudnám beszerezni. Köszönöm -
#51 "Ha sokáig nyomom a vissza gombot akkor eljőjön/eltűnik egy oldalsáv"
Ez az osztott képernyő használatára szolgál. A megjelenő programokat tudod kitenni egyszerre(mármint kettőt közülük). Ha nem kell neked, akkor ne nyomd hosszan a vissza gombot és probléma megoldva. ;-) -
puma1 #50 Android 4.1.2 alatt ezek állíthatóak, de 4.1.1 alatt sajnos nem -
#49 Ha sokáig nyomom a vissza gombot akkor eljőjön/eltűnik egy oldalsáv, vagy én nem tudom milyen menü ez. Nekem erre nincs szükségem, hogy lehet kikapcsolni?
Ha lehúzom a redőnyt vannak gombok egymás mellett, wifi, GPS, hang, képernyő elforgatás, Bluetooth, stb. Hogy lehet ezek sorrendjén változtatni? Pl a képernyő elforgatás lehetne hátul és akkor oldalgörgetés nélkül tudnám ki be kapcsolgatni a mobilinternetet. -
#48 Ki milyen bevált appokat használ a telefonján?
Én:
-En-HU dictionary free (evidens mire való)
-Viber, Skype
-Google drive (nem tetszik, hogy egyszerre csak 1 fájl tölthető fel)
-FTP szerver 1.11 (könnyen használható, adatátvitel wlanon)
-APP 2 SD. Bár SD-re nem másolja át az appokat mert valami virtuális SD-ként működik a behelyezett kártya, de a gyorsitótárat egyben lehet vele üriteni.
-Segédfény (hátsó led kapcsolgató widget)
-iGO primo
-Android task manager (ezzel egyszerre ki lehet lőni a futó appokat)
-Cardiograph pulzusszámláló (a hátsó kamerát használja csak ráteszed az ujjad és méri a pulzusod)
Játékok: Labyrinth: golyót kell labirintusban irányitani a telefon szenzorai segitségével, Air control lite klasszikus, TrialX2 free: 3D trialmoto, Zsirozas
-
#47 Sajnos nem sok. Nem értem miért. Én nem próbáltam a cella alapú helymeghatározást, nem gondoltam volna, hogy olyan pontos. Primohoz nem kell netkapcsolat és elég jól használható ezért nem is érdekelt különösebben.
-
#46 hogy hogy itt ilyen kevés hsz van csak? :)
mennyi note2-vel rendelkező tulaj található itt? -
#45 Kozben megtalaltam a Primo-hoz a leirasod koszi :) -
#44 Hello! hanyas hozzaszolasodban van ez a leiras a Primo 2-hoz?
Masik kerdesem: Nektek mindenkinek mukodik a cellainformacio alapjan a helymeghatarozas? Ugyertem, hogyha beleptek a terkepbe, nincs bekapcsolva se a wifi, se a gps, se a net es megis jol, akar hazszamra pontosan megmutatja hol vagytok? Mert nalam sehogy sem mukodik, allandoan azt irja ki, hogy a jelenlegi helyzete ideiglenesen nem elerheto! Ez mitol van? amikor egy Galaxy SIII-as, vagy egy HTC sense, vagy egy Galaxy SII-es mellettem alva kikapcsolt cuccokkal siman megmutatja hol van :(:( A ropke pillantas sem mukodik, pedig engedelyezve van a megfelelo helyen, csak villog a kek led, viszont nem villan fel a kijelzo ahogy kellene! -
#43 Én is sokat egerésztem vele, azért tettem ki utána a megoldást. Szivesen... -
#42 Megoldódott...
Primo 2 sys fájlt átírtam MuchACHO79 hsz-e alapján azt lám elindult! -
#41 Uraim!
SOS kéne nekem valami megoldás iGO-ra mert sehogy sem tudom életre kelteni Note2-őn!
Folyamatosan hibaüziket dob,pedig már vagy 1000 féle verziót szedtem le.
Konkrétan el sem indul ,feltelepül aztán nem támogatott felbontási hibákat küld...mindenfélét próbáltam már a sys fájlt is átirtam...de semmi
-
Stockbauer33 #40 Köszönöm -
#39 Ha egy mód van rá kapcsold ki az automatikus frissítést. Ettől féltem, mint nokián a Belle... Hogy picit változik ez az - kárára.
Olvasom a fórumot, elégedett egyének:
-45 órás készenléti idő helyett 34 óra.
-Bluetooth problémák
-Sim clock, vagy sim lock elégedetlenség.
-Bizonyos már telepitett szoftverek nem működnek többé. -
#38 Igen, ezt olvasom külföldi fórumokon is. 15-20%al rövidebb akkuidő. Samsung teszteli a problémát, mert épp az ellenkezőjét igérték. -
puma1 #37 1. Belépsz az sms-ekhez, majd megnyomod a menü gombot és azon belül beállítások. Majd legörgeted a menüt és ott lesz, hogy csengőhang kiválasztása.
2.belépsz a telefon nevű ikonba, majd menü gomb, és azon belül kiválasztod a hívás opciót ami mellett 1 fogaskerék van. Azon belül legörgetsz a további beállításokba és ott lesz, hogy hívásazonosító
-
Stockbauer33 #36 Akinek van ilyen(Note2) azokhoz 2 kérdés.Az üzenetjelző hangot hol tudom beállítani, akár az én álltalam berakott mp3-ra ill. a hívószámkijelzést hol lehet beállítani? -
puma1 #35 Két új színben érkezik a Note 2! :Új színek
Illetve az első specifikáci a várható Note 8.0 tabletről: Note 8.0 -
puma1 #34 Újdonságok a 4.1.2-ben:
Some of the Enhancements in the new Jelly Bean Update:
- Android 4.1.2 – Build JZO54K
- Buttery Smooth Performance & Great Stability (Thanks to Project Butter)
- Multi-View (Multi Windows Multitasking, same as in Note II)
- Multi-View can also be disabled
- Page Buddy
- Notification Panel can now be customized
- New Additions in Notification Panel
- Smart Rotation (Screen Display adjusts to your angle of sightings)
- Continues Input in Samsung Keyboard (Like Swipe or Android 4.2 Keyboard)
- Samsung’s Cloud services
- Direct Call, Smart Stay and Pop-up Play Features
- New Widgets From the Galaxy S III
- 2 Home screen modes
- New Notifications bar
- Google Now
Nekem már megérkezett a gyári frissítés, de sajnos úgy érzem, hogy az akkuidő rosszabb lett..... -
#33 Ja igen... Vettünk valamit sok sok tizezerért, és ugye a pénztártól való távozás után várunk még többet és többet a pénzünkért :) Frissitéseknél mindig attól félek, hogy elb**tt dolog kerül rá amit le se lehet szedni... -
#32 Én is meg vagyok, csak a kíváncsiság, meg az újdonság... tudod hogy van ez! :) -
#31 Én meg vagyok elégedve a 4.1.1-el. MIért várjuk a következőt?
-
#30 Általában a független után, de még az se jött ki itthon. A Samsung ügyfélszolgálata meg nem tud semmit sem. :(
-
#29 Nem tudja valaki, hogy a 4.1.2-es szoftverfrissítés mikor jön ki telenoros mobilokra? -
#28 Na ezzel nekem jó
[rawdisplay]
driver=engine
;screen_xy="auto"
screen_x=1250
screen_y=720
screen_x2=720
screen_y2=1250
screen_xy="1250_720:1250x720/720x1250:fullscreen"
highres=0
double_screen=0
show_cursor=0
combine_dirty=0 -
#27 Screenshot alapján 50pixel a felső sáv. De nekem nem indul el ha felbontást adok meg neki.
border=0 meg hatástalan. -
#26 nálam semmit se csinál a border=0, marad fent az értesítési sáv :( -
MrTressy #25 Raw displayhez ird be
border=0
Máris teljes képernyős lesz az igo redőny nélkül
-
#24 (hja és külön be kell lőni a csonkolt felbontást az állított módhoz és a fektetett módhoz is!) -
#23 sdcard/igo/sys.txt-ben a felbontást kell átírni: nemtudom note2-n hány pixel a felső sáv, annyit kell levonni a felbontásokból
nem egyszerű a beállítás, próbálgatni kell!
az ominózus sorok: (note2 ugye 1280x720as felbontásu kijelzővel rendelkezik)
screen_x=1280
screen_y=720
screen_x2=1280
screen_y2=720
screen_xy="1280_720:... erre a sorra már nem emlékszem :) a lényeg, hogy ha látod, rá fogsz jönni, hogyan állítódik be a felbontás a mobilodon a képernyőre.
Namost mivel nem teljes képernyőn fut nálad az IGO, így nem 1280x720ban kell futnia, hanem pl állítva a 720x1280-ból lesz 720x1232 (feltételezve, hogy 48 pixel sornyi a felső értesítési sáv).
Ha nem is teljesen érthető amit írtam, ki lehet totózni, ha valaki megérti a koncepciót :) sys.txt-ről módosítások előtt backup !!! -
puma1 #22 2nap 17 óra óra után töltöttem fel tegnap, úgy hogy még volt benne 20%, szóval szerintem a 3 nap is meglett volna 1 töltéssel. Pedig wifiztem, telefonáltam vele -
#21 A kettes noteról beszélünk, "fél" aktivan használva 2 napot bir. Ekkora kijelzőnél ez tényleg hihetetlen dolog. -
#20 Hangutasítások, diktálás magyarul?
A térkép alkalmazásban be lehet mondani a címet magyarul és megérti. De az S voice csak angolul ért. Pedig elvileg smst és emailt is lehet irni diktálással. Nem tudja valaki miként kell beállitani, hogy lehet ezt a funkciót használni?
Amúgy a navigáció alkalmazás a móricz zsigmond út tíz kifejezést a boga szüzmáriának nem értette meg a házszám helyett minden baromságot kitalált, de a móricz zsigmond út tizenhárom már ment neki. -
#19 "Hihetetlen az akku ideje" - Ez pontosan mit jelent nálad?
Most vettem nem régen egy Note egyest, nekem egy napot bír ki egy töltéssel aktív használat mellett (2500mAh aksi van benne). -
#18 GoW feeling, baromi szep, es teljesen jatszhato pad nelkul is.
HTCOX+ tokeletes
-
#17 Újabb felvetés: Lehet a bejövő emaileknek, facebook üziknek más értesitési hangot adni mint az smsnek? Alapból jó ez a füttyszó az emailekhez, de az smseknek nem lenne rossz valami hosszabb és hallhatóbb dolgot beállitani.
Ha esetleg valaki szivna háttérképekkel: Áttöltünk egy képet a telefonba, amikor benyomjuk, hoyg beállitás háttérképként elkezd átméretezni, és közel sem lesz tökéletes a végeredmény HD képek esetében sem. Találtam egy jó alkalmazást a play áruházban IMAGE TO WALLPAPER a neve, nagyon hasznos, szép éles háttérképeket eredményez a használata -
Borg #16 Próbáld ki a Sygic Navigationt. Az felbontásfüggetlen. Nekem bejött, eddig minden telefonomon az volt, szükség esetére. (más kérdés, hogy komoly ember telefonnal nem navigál, mert folyton hívják :D) -
puma1 #15 Az alsó gombok nálam sem látszódnak, de ez engem annyira nem zavar. Szépen elnavigál ahova szeretnék menni. -
#14 Értem én, csak az meg zabálja a mobilnetet...
Elinditottam az IGO-t rajta, csak a felső értesitési csik (redőny) nem tűnik el, ezért az IGO alján a gombok nem látszanak. Ha fejre forditom a telót akkor a csik felülre kerül IGO fejjel lefelé, de látszik, hogy melyik gomb micsoda. Ámbár nem lehet megnyomni :) -
#13 Így van ahogy mondjátok, Google navigáció a legjobb hozzá! :PP