212


Általános eszmecsere, felhasználói vélemények, ötletek, újdonságok
 • MuchACHO79
  #212
  Vettem a tescoban egy prestigio 5517es 2 simkártyás telefont. A dolog nem volt előre tervezve, két telefonom volt eddig is egy céges "cikifon" meg a Note2. Igazából már nem birta a régesrégi nokia akksija és gondoltam lecserélem valami használt okosra. Erre a tescoban meg megasale, 20ért adták de nem vártam sokat tőle még ha eredetileg 55is az ára. Én ekkorát még nem csalódtam telefonban. Kellemesen. 5" kijelzője van 4x1.3GHz, igaz, hogy csak 540x960 a kijelző és csak 1Gb RAM van benne, 2Gb tárhellyel amiből néhány alkalmazás telepitése után már csak 500Mb maradt, de SD kártyával bővíthető. A meglepő viszont a készenléti ideje. 4000mAh akku van benne a nagykönyv szerint, de mig a note 2 minden estére 20% alá merül, úgy ez nagyjából azonos használat mellet 4 napja volt töltve és még mindig 52% van benne. 4.4.2es android van rajta, bár tök más mint a samsungon. Kicsit fura, hogy kapásból ékezetes billentyűk is vannak, ezért ugye kisebbek a gombok és a telefonálás/ névjegyzék is elég fura benne, ettől függetlenül úgy érzem, hogy a note2 kiöregedett már, ha ilyen telefonokat lehet már venni.
 • MuchACHO79
  #211
  Annyi dolog van a telefonon és annyira testre lett már szabva, hogy nem akarok gyári visszaállitást csinálni. Nem mellesleg a google biztonsági mentéséből visszatenné úgyis az alkalmazásokat. MÁsik telón csináltam ilyet és még szarabb lett mint volt.
 • lalakov
  #210
  A felrakása után csináltál gyári visszaállítást? Nem kötelező, de ajánlott.
 • raga
  #209
  Én ezt tettem fel:
  http://www.cyanogenmod.org/
 • MuchACHO79
  #208
  Eddig volt szabadon 1200Mb ram, most kijelentkezett facebook esetén is simán lerágja magát 150Mbig. MÉg a képernyőzár animációja is akadozik. Tegnap iszonyú módon belassult a telefon. 2 havonta 1x volt újrainditva akkor is inkább teljes merülés miatt, most pedig csak ez segitett a problémán.
  Lassabb lett. Viszont az én szokásaim szerint használva estére biztos lemerült 30%ig, most 50 körül tartja magát. Igy is töltenem kell, különben reggelre 40 alá hervad, aztán másnap délután kapufa. Szóval nem vagyok vele előrébb.
 • MuchACHO79
  #207
  Független telefonomra megerkezett a 4.4.2. Ket oran at telepitette de semmi jelentos valtozast plane nem pozitivot nem talaltam.
  Megvaltoztak a betutipusok a redonyon a zold akku grafikaja szurke lett.
  A redonyos ikonok is megvaltoztak a GPS menu hely lett. Eddig ki lehetett valasztani hogy gps vagy mobilhalozatos most el van bonyolitva energiatakarekossag moge bujtatva.
  A programok menuben eddig el lehetett rejteni ikonokat. Ugy tunik ez megszunt, kib.ta az osszeset.
  Klaviatura nem de az irasjelek panelen megnottek a gombok.
  Se uj menuk se mas elrendezes. Nem ertem erre miert kellett ennyit varni.
  Akkuido majd ma kiderul
 • Stockbauer33
  #206
  samsung secret code
 • lalakov
  #205
  Az SG fórum változáson esett át. A házigazdának(aki nem feltétlenül a témaindító) kéne ezt kijavítania. Vagy szólni egy módinak, aki tud segíteni.

  Én sosem lövöm ki a futó programokat és máshoz sem nyúlok. Hány naponta indítod újra a telefont? Gyári visszaállítást próbáltál már? Az se segít?
 • MuchACHO79
  #204
  Egyre lassabb a telefonom. Ha megnyomom a képernyőzár gombot kb 2 másodperccel később jelenik meg a kép. Fogalmam sincs mi zabálja ennyire a sebességet, pedig állandóan bezárogatom a háttérben futó appokat és törlöm a cachet.


  +++Eltűnt a borítókép a fórumból..
 • lac coo
  #203
  Lattam ehez a keszulekhez kaphato spent+covert....
  Az jo lenne vajon a 2014 es Note 10.1- hez ?
 • nagyferike
  #202
  A szövegfelolvasó működik magyarul!!! Galaxy App Store-ról kell letölteni a Samsung TTS Hungarian Female High Quality-t. Szépen magyarul fog olvasni a telód. Sajnos az üzeneteket csak angol kiejtéssel olvassa fel,de a hívásnál tökéletesen működik! :-(
  Utoljára szerkesztette: nagyferike, 2014.09.04. 07:51:21
 • lalakov
  #201
  Köszönöm. Én nem is tettem fel a 4.3-at a sok rossz tapasztalat miatt. Talán a 4.4.2-öt, de azzal is várok a véleményekre. Te egyből frissítesz, mert a 4.3-nál rosszabb már nem lehet? :)
 • Stockbauer33
  #200
  http://logout.hu/bejegyzes/petipetya/google_naptar_eltuntek_a_magyar_nevnapok_van_megol.html
 • bence19940611
  #199
  Helló a telefonomon 4.3-as android van és a névjegyzékemhez nem tudok hozzá adni képet mert galériából kiválasztom a képet és a sim kártyás kapcsolataimat nem mutatja ki csak a gmail kapcsolataimat van valakinek valami ötlete hogy kell?
 • MuchACHO79
  #198
  Jött néhány apróbb frissítés, de a véleményem az, hogy egyre elégedetlenebb vagyok a készülékkel.
  Ha hivni akarok valakit a névjegyzékből:
  Oldalsó gomb, kb 1 másodpercig fekete képernyő, majd előjön a zárolt képernyő, amit mintával feloldok. Azonnali reakció.
  Rányomok a telefon ikonra. Kb fél másodperc után látszik a 200ms animáció, hogy a felső gombok a helyükre ugranak és a távolból előtűnik a számokat tartalmazó klaviatúra.
  Rátapizok a névjegyek ikonra. Reakció azonnal, kékké változik a névjegyek ikon, ám csak kb 1 másodperc múlva jönnek elő a névjegyek.
  Kikeresem a nevet, rábökök. Kb 500ms után jön elő a névjegy "adatlapja". Innen már megy a dolog.
  ...
  Sokszor idegesitően lassú, pl képernyő bekapcsolásánál más másodszor is megnyomom az oldalsó gombot amitől bekapcsolás után egyből ki is kapcsol a kijelző.
  Már reseteltem. De hiába. Másoknál is ez van.
 • lalakov
  #197
  Jött már valami frissítés hozzá, ami javított az alap véleményeden?
 • Stockbauer33
  #196
  Első blikkre gördülékenyebb.Sokat átvett az S4-ből.Fagyi még nem volt viszont eszi az aksit rendesen
 • TopGun
  #195
  Sziasztok! Tudna valaki segiteni, hogy a telon elinditott skype video kepet, hogy lehet attenni szamitogepre, ugy, hogy a szamitogepen bent vagyok a skype-n es tudjak beszelgetni, mikozben a telorol megy a video es a masik fel latja!?
 • kokopisti
  #194
  Megoldódott végleg. Lányom 16 GB-os samsung sdhc-jára felpakoltam számítógépen a zenéket, nem válogattam, csak a könyvtárakat rápakoltam, visszatettem a telóba a kártyát, és duruzsol, hiba nélkül. Úgy néz ki, kifogtam egy gyári hibás 32 GB-ost. Csak a 16 GB kevés, én kevertetem a zenéket, de így is sokszor hallom ugyanazt. SZóval vennem kell egy jó 32 GB-ost, exFat-re formázni, számítógépen rápakolni a muzsikát, és hajrá halláskárosodás!!!! :-) ha ezt pénteken csinálom meg, pihentem is volna :-) de legalább tudjuk.
  Na köszi!
  Üdv!
 • lalakov
  #193
  Ha egyszer sikerül:
  Nem tudom hogyan szereted lejátszani a számokat, egymás után, keverve, de tisztázd ezt magaddal. Ha keverve akkor nem számít, de ha mint én cím alapján egymás után (1-2 hónap mire körbeér), akkor nem árt átnézni még gépen a számokat, hogy ki van-e töltve minden adat az adott dalról. Cím, előadó, borító.
 • lalakov
  #192
  Megnéztem, 5,5Gb zeném van a telefonon és sosem volt ilyen gondom. Én ha sok adatot kell rámásolni, akkor a számítógépbe teszem a kártyát és ott másolom rá az adatokat, ha meg pótolni kell, akkor meg wifi-n teszem rá, bár nem hiszem, hogy ez bármit is számítana.
  Azért kíváncsi leszek, hogy a telefonról lejátssza-e, remélem igen. Még mindig jobb ha a kártya a hibás, mint hogy a telefon.
 • kokopisti
  #191
  A számítógépbe betéve a kártyát a telefonon nem látszó albumok megvannak, de nincs bennük semmi, a többi rajta van a kártyán, mind lejátszható számítógépen, de ezek kb. 30%-a játszható csak a telefonon.
  Nincs valami korlát, h pl. a Note 2 csak mondjuk 5 GB zeneállományt tud kezelni? Az exFat elméletileg 32 GB-ot kezel, ezt látja a telefon is meg a számítógép is. EZzel nincs gond. Most visszanézve az albumokat, az előadók névsorba vannak rakva, M betűtől hellyel-közzel üres minden könyvtár.
  Kész vagyok, totál... Samsung 32 GB sdhc kártya, mehet a kandallóba.
  Tipp? Ja, majd holnap megpróbálom amit írtál, hogy telefon memóba teszem a zenéket, és ugyanez lesz-e a probléma, kiderül. A hétvégét ezzel csesztem el, és semmi eredménye nem lett. Nem szánnék több időt erre, de idegesít... A kártya számlája természetesen meg sincs, úgyhogy bukta 8000 Ft. Franc egye meg.
  Esetleg valami javaslat a fent említetten kívül?
 • kokopisti
  #190
  Neeeeeeeeeem!!!!! Bakker, végeztem, mondom akkor élvezem munkám gyümölcsét, szerintem az albumok több mint fele eltűnt a lejátszó listájából, be se lehet olvastatni a r.hadt telefonnal, amiket másoltam, ellenőriztem és ment, amely mappák maradtak, annak meg a kb 30%-a használható!!!!!! Azt a k.rva, kész vagyok!!!!! 3 féle lejátszó ugyanazt hozza, nem tudja lejátszani a látszók nagy részét, illetve mindegyikből ugyanazok a könyvtárak hiányoznak.
  Na erre varrj gombot!!!
 • lalakov
  #189
  A lényeg hogy megoldódott. :)
 • kokopisti
  #188
  És itt a vége!!! SZóval a lényeg, tévedés, ahogy az előbb írtam, egyszerre sok könyvtárat se lehet másolni, ha túl sok könyvtárat másolok (általános albumok esetén max 5 db!) akkor egyiket se lehet majd olvasni. Ha olyan könyvtár van több, melyekben sok szám van, a könyvtárba bele kell menni és közvetlenül oda kell másolni a file-okat!!! SZóval a másolandó adatmennyiség mértéke volt a gyenge pont!!!!! Bakker... ráment egy hétvégém... Azért kösz a segítséget!
 • kokopisti
  #187
  Bakker... hát nem semmi!!! Egy gyökér könyvtárba lehet csak másolni egyszerre, abba mindegy, hágy könyvtárat!!! Ha úgy másolok, hogy a gyökérkönyvtárba több olyan könyvtárat hozok létre, melynek alkönyvtárai is vannak, akkor nem olvasható szinte egyik sem. Először létre kell hozni egy könyvtárat, abba belemásolni a könyvtárakat, és így nincs baja. Pl. X együttes nevére létrehozom a gyökérkönyvtárat, belelépek az intézőben, és belehúzom az albumait, és várok, nem kattingatok, nem nézelődök, utána ellenőrzök, és működik!!!!! Nem lehet rászabadítani ezer könyvtárat több másolási feladattal egyszerre, mert ezek szerint ez a halála... eddig ez tűnik biztos megoldásnak.
 • kokopisti
  #186
  Nos, tapasztalatok vannak, de összefüggés nincs. Ha telón nem tudom lejátszani a számot, újra felmásolom, működik. Kivágás-másolás a kártyán nem célszerű, mert ha a lejátszható file-t kivágod és áthelyezem a kártyán máshova, utána nem lehet lejátszani... nem jó, ha a másolás közben a másolandó mappában játszok le... vagy nézelődök. De az se jó, ha a telóval nem csinálok semmit másolás közben. szóval vegyes... még nyomom
 • lalakov
  #185
  És ha ezeket a le nem játszott zenéket a telefon belső memóriájába másolod, ott lejátssza vagy ott sem?

  TopGun: Nem ismerek, de ilyet találtam (a hsz-ek szerint W7 alatt működik):
  DroidCam
 • TopGun
  #184
  Sziasztok! Nem tud valaki valami olyan programot, amivel a Note II-t ugy lehetne hasznalni mintha webkamera lenne? es ami jol mukodik is!
 • kokopisti
  #183
  Megint nekiültem a másolásnak, most a telefonban az exFat-ra formázott kártya, és mappáról mappára haladok. Most nyugodtabban megy a dolog. DE. Másolok egy 2006-ban megírt dvd-mről kedvenc zenét, mp3 formátumban. Nem támogatott a fájlformátum a telefon szerint, 1 mp-et játszik le minden számból, és ugrik és ugrik. Más mp3-at lejátszik. Ugyanez az m4a-val. 4 albumból 2 db-ot lejátszik ilyen formátumban, 2-t nem (egy gyári 4 cd-s válogatásból). Ugyanez flac-el. Most végig keccsolom az albumokat, és megpróbálok minden hibát kizárni. Pl. arra rájöttem, ha m4a-t másolok, nem szabad a hibaüzenet alapján konvertáltatni a könyvtárat, hanem csak másolni (ezt az opciót kell kiválasztani), és akkor lejátssza, amelyiket lejátssza. Jelenleg itt állok, de a végén lehet a kandallóban köt ki a kártya.
  A másik kérdésemre kösz a segítséget! Nyomom tovább...
 • lalakov
  #182
  Rootolásnál ugrik a garancia. Nem értem miért jó az, hogy nem használhatjuk ki a telefon minden részét, de sajnos ez van.
  Egyébként két olyan program is szerepel nekem rajta, ami nem gyári. Maguktól kerültek be, lehet így lettek megírva.
 • kokopisti
  #181
  Ha már itt vagyunk, ebben a fórumban, kérdezhetek mást? Hogyan tudom megoldani azt, hogy a kiegészítő menü, vagy hogy hívják, tudod, ami oldalt vagy alul vagy felül is elhelyezhető, és lehet belőle programokat előhívni több ablakos módba. SZóval hogyan lehet testre szabni, olvasgattam utána, hogy csak a gyárilag beleprogramozottakat lehet belerakni, kivenni belőle. Volt egy anyag a youtube-on, nagyon nem értek angolul, elvileg root-olni kellene a telefont, és utána feltelepíteni egy manager programot. A root-olás feltörést jelent (azaz ugrik a gyári gari)? Vagy csak rendszergazdai jogosultságot ad, és ha van valami a telómmal a telekom örömmel javítja? Erről van valami infód?
 • kokopisti
  #180
  Úgy lesz!! Kösz!
 • lalakov
  #179
  Ki kéne próbálnod másik kártyával vagy a kártyát másik telefonban, mert addig sajnos nem fog kiderülni melyik a ludas. :(
 • kokopisti
  #178
  Hallod? Ma megint másolok, konvertálok mint állat, amit konvertáltam könyvtár (nem mind, hanem egyesek), kiürültek, egyes, a már a kártyán lévő könyvtár kiürült, az újonnan konvertált könyvtár tele van, egyes, a kártyán lévő könyvtárak teljes tartalommal megvannak... exFat file-rendszer van a k.b.szott kártyán. Most mi a l.fa.t csináljak, ráment az egész hétvégém, és még mindig nem tudom, mi a franc van...??? Megnézem a sajátgépen a kártya adatait (foglalt és szabad tárhely), és több, mint az 50%-a tele van (több, mint 16 GB tartalom van), de az albumok több mint a fele üres.... Már tépem a hajam...
 • lalakov
  #177
  Nem tudom, de szerintem ha látja akkor nem lehet baj belőle. Nem tudsz barátoktól kölcsönkérni egy kártyát?
 • kokopisti
  #176
  Még próbálkozok... de az a baj (még nem formáztam exFat-re), hogy létrehozott könyvtárak tartalma kiürül, vagy törlődik nem tudom miért... a fájlrendszer lehet az oka?
 • kokopisti
  #175
  Köszi! Ha nem működik, leformázom megint, de most akkor exFat-re. Ezt se tudtam... Létezik, hogy akkor a microsdhc nem megfelelő file-rendszere miatt nem működik rendeltetésszerűen?
 • lalakov
  #174
  Kártyám nincsen NTFS, de pendrive-ot nem látja ebben a fájlrendszerben.
 • lalakov
  #173
  Látja az NTFS-re formázott kártyát? :o Én úgy tudtam, hogy azt a formátumot nem szereti. ExFat-ra formázd, az is kezeli a nagy fájlokat és azt ajánlják a telefonhoz.