77
-
Szefmester #37 Viszont a gond ezzel a technológiával hogy a Qualcom kiszált mögüle és már csak licencelik. Tavaly ősszel még 370$ körül volt az 5,7"-os ára, majd jött a raktársöprés amikor 79$-ért adták. ha tudtam volna... Én is szeretnék magazinokat olvasni, még ha zoomolva is, vagy képregényeket. De a jelenlegi DSP-m nem olyan erős hogy normálisan lapozgathassam a képekkel telepakolt oldalakat.
Tavaly mikor már megvolt a readerem akkor bekerültem a kórházba pár napra. Nagyon jól jött hogy a fullra feltöltött eszköz lemerülés nélkül kibírt 4 nap intenzív olvasást. A töltővel meg a kórteremben bohóckodni nem szerettem volna, pláne hogy csak egy kezem volt használható. :P -
ferenczjozsef #36 Szerintem más célt szolgál egy tablet meg egy e-könyvolvasó. Ahogyan páran már leírták, az e-bookot nem kell állandóan tölteni, és kellemes a szemnek. Persze, hogy a tabletet nyomatját, sokkal több rajta a haszon. (Szerintem a kulcskérdés az lesz, mennyire tartós az akkujuk, milyen hamar zuhannak majd használhatatlanra.) Most veszünk Kindle Paperwhite-ot, kíváncsi leszek milyen. -
#35 Az alsókategóriás 20ezer forintos táblákkal (1ghz+mali400+1gb ram) is lehet 1080p videókat nézni, illetve 720p videó vágása is megy ... szerintem a 4+1 magos tegra3al megy már az 1080p videók vágása is (ami a 70ezer forintos árkategória)... -
#34 "Vélhetőleg ha adnak egy átlagos táblába valami komolyabb procit, aksit, meg memóriát, akkor nem döglött volna meg a 200MB-s doksitól.. Ez az összehasonlítgaás kb annyira volt értelmes mintha a telefonodon akarnád futtatni a crysis 3-at. ;) nem ezt szoktam meg tőled naru... többnyire egyezik a véleményünk."
Na jó de itt mint írtam fordítva ülünk a lovon. Adottak a több száz megás pdf-ek amiket én olvasni akarok. Arról nem tehetek, hogy erre nem alkalmas az ebook reader de amíg nem alkalmas addig szóba sem jöhet nálam (azt már hagyjuk, hogy leírtam, hogy a tablet így is úgy is nálam van szóval teljesen feleslegesen adnék ki pénzt ebook readerre. Akinek csak az kell, hogy regényeket olvasson és semmi másra annak persze tökéletes. Én csak arra hívtam fel a figyelmet, hogy a tabletet mindenképpen viszem, tehát ez mellé akármilyen kicsi eszköz csak plusz súly meg hely. -
#33 "nem vektoros képekkel is pár mega legyen, na most a "Pistike beszkennelt warezban, de legalább értelmes beállítások nélkül 600 oldalt" az nem PDF, hanem ipari hulladék. Csak jelzem. Másrézst 128MB rammal, meg egy 200 Mhz-es arm procival mit kéne vele csinálni?"
Értem én de mit tegyek ha ilyenekhez lehet hozzájutni? Egyébként nem pistike warez, egy csomó előfizetett újság is bőven 100MB fölött van. (Pl Photo Pro újság nekem). Amire te gondolsz azok max a regények (amikről beszéltem is) nem a magazinok színes képekkel. Azt bizony semmilyen formában nem hozzák ki néhány megából már csak a képek miatt sem. -
#32 Ettől még a mostani táblákkal lehet vígan fullHD videót szerkeszteni. -
#31 A Qualcomm-technologia nagy durranas lesz, amint megjelnik a Kindle-ben vagy egy hasonlo kaliberu gyartonal. Addig veszek egy Paperwhite-ot. ;) -
#30 Az angol Amazonnal van raktaron. Bar en januarban, februarban fogom megvenni.. -
Szefmester #29 Nem tudom hogy a tablet támogatók közül hányan kattintottak a linkre amit az elején belőttem ide, de javaslom tegyék meg még egyszer, csak ezúttal alaposabban nézzék meg a Qualcomm Mirasol technológiáját.
Gyakorlatilag egy színes, bi-stabil megjelnítő, ami képes a 25 képkocka/sec-re is (ha jól emlékszem mert fejből idéztem, és ezek régi specifikációi voltak). Az egyik másik ilyen eszközben wifi+3g+érintésérzékeny felület+andorid 2.3 is volt. Szóval táblának is megfelelően lehet használni. Ha statikus weboldalat olvas az ember akkor még csak nem is fogyaszt semmit, ha emg filmet akkor meg zabál mintha muszáj lenne. :D
Én sajnos több hulladék pdf-el találkoztam mint normálissal. A normális alatt epdig azt értem hogy kereshetőek a szavak, tartalomjegyzék van benne amivel lapozhatok, a képek is ott vannak és ha nagyítom a betűket akkor dinamikusan tördelődik a szöveg hogy ne legyen valami odarecskázott matéria a végén.
Vélhetőleg ha adnak egy átlagos táblába valami komolyabb procit, aksit, meg memóriát, akkor nem döglött volna meg a 200MB-s doksitól.. Ez az összehasonlítgaás kb annyira volt értelmes mintha a telefonodon akarnád futtatni a crysis 3-at. ;) nem ezt szoktam meg tőled naru... többnyire egyezik a véleményünk. -
Yv@n #28 Amazon pl tereli a népet a saját tablet felé.
Karácsonyra akartam volna hugomnak venni egy kindle whitepaper-t, de kb november közepe óta nem kapható amazonnál. Meglepő módon pont január első hetétől lesz újra, de addig is van karácsonyi ajánlatukban kindle fire... -
breckinridge #27 "a "Pistike beszkennelt warezban, de legalább értelmes beállítások nélkül 600 oldalt" az nem PDF, hanem ipari hulladék"
Szeretem az ilyen "okosságokat". Csak jelzem, hogy a Google Books projekt, vagy éppen a magyar digitalizált kétrétegű pdf-ek (pl. Hadtörténelmim Közlemények, Századok stb.) simán többszáz megás pdf-eket is produkál. A pdf szerencsére messze nem csak karakteres megjelenítésre alkalmas, hanem szkennelt, ocr-ezett könyvek megjelenítésére. Mivel az ocr közel sem dolgozik 100%-osan, különösen pl. rossz állapotú 17-18. századi könyvek esetében 80% alatt, az eredeti képet is meg kell tartani. De említhetném a művészeti albumokat, vagy a térképeket is.
Tudod nem mindenki csak herripottyert akar olvasni pdf-ben. -
Inquisitor #26 "megbicsaklott egy 200MB-os pdf-től."
Ühüm. A PDF arra lett kitalálva, hogy egy kis floppyra ráférjen egy nyomdakész komplett könyv vagy akár tucatnyi újság anyaga. De még rendes normálisan beszerkesztett nem vektoros képekkel is pár mega legyen, na most a "Pistike beszkennelt warezban, de legalább értelmes beállítások nélkül 600 oldalt" az nem PDF, hanem ipari hulladék. Csak jelzem. Másrézst 128MB rammal, meg egy 200 Mhz-es arm procival mit kéne vele csinálni? -
Inquisitor #25 "Az e-könyvolvasók talán továbbra is elérhetők lesznek, de sosem érik majd el a korábbi népszerűségüket. Ugyanakkor az is igaz, hogy az alacsonyabb ár, a valószínűtlenül hosszú üzemidő és a széles kínálat miatt ezek a termékek továbbra is keresettek lesznek, főleg a vékonyabb pénztárcával rendelkező felhasználók körében."
Ja, szóval az nem is számít, hogy nem vakul tőle szó szerint a user? :D -
#24 Én a legegyszerűbben oldottam meg a dolgot: vettem 20kért egy felújított nook simple touchot az ebayről, rootoltam -> lett belőle egy "gagyi" android 2.1es eink tablet, de megy rajta a kindle androidos boltja is, és manga olvasásra így már tökéletes, míg az alap szoftverrel először mindig át kellett előbb konvertálgatni pdfbe + gmailt-időjárást-naptárat widgetként kijelzi, meg ilyen alap tablet képességei vannak, nem is értem miért nem ezt használják alapból a gyártók lecsupaszított "csak pdfet viszek" szoftver helyett. -
sirpalee #23 Igen, én is így vagyok vele, nem akarom cserélni. :) -
mizar1 #22 miért kellene cserélni?
A tábla másra való.
A róka sokat tud, a sün csak egyet: -ami fontos. -
mizar1 #21 A fiamnak is Nexus 7-van, szuper kis masina.
De könyveket olvasni órákon át jobb egy e-tintás kijelzőjű olvasón mint bármelyik táblán.
Ezen nemigen van mit vitázni. -
sirpalee #20 Én használok kindlet, és nem igazán cserélném tabletre, vagy multifunkcionális készülékre. Egyszerűen kényelmesebb rajta olvasni... Amúgy lehet csökkennek az eladások, de arra nem gondolnak, hogy már sok embernek van? Ez nem olyan dolog amit 1-2 évente cserélni kéne, én is simán ellennék a 3-4 éves kindlemmel, ha nem törtem volna el.. :)
Bár tény, hogy a paperwhite kijelzője nagyon vonzó (csak nem lehet kapni, mert iszonyú nagy a kereslet rá). -
mizar1 #19 Nem csak a Kindle-ben van, a Kobo-nak is van.
KOBO
Ezek egyébként nem "háttérvilágítások". -
mizar1 #18 Azért még egy full HD-s kamera felvételeinek szerkesztése még a pécét is megizzasztja.
De a jövő persze a tábláké.
A teljesítményük meg fog sokszorozódni és elhagyják majd a mai pécéket. -
zord01 #17 Nem tudom eldönteni, hogy sírjak vagy röhögjek a cikk kapcsán. Szerintem ugyanis az van, hogy az e-ink technológiát addig húzták-nyúzták a gyártók, míg a tabletek kifogták a szelet a vitorlájukból. MEGÉRDEMLIK.
Én emlékszem, hogy a mai értelemben vett ebbok reader elődjei már 2000 környékén bontogatták volna a szárnyukat, ha a gyártók a technológia mögé állnak. Emlékszem éveken át ez ment: Jövőre jön, jövőre jön, jövőre jön... aztán nem jött. Majd 2004-5 körül megérkeztek az első példányok, amik semmire nem voltak jók. Vastagok voltak, nehezek, gagyi képernyővel, és mocskos sokba kerültek (100+k). Persze, hogy az átlagnép nem vette.
Aztán a Kindle elindult világhódító útjára, és mára már elég kiforrott a dolog, van már beépített háttérvilágítású, vagy épp színes e-ink is, de elkéstek. Időközben megérkezett az Ipad, és egyéb tabik.
Én pl nagyon régóta vágytam egy e-book readerre, de nagyon sokáig többe került, mint amit adtam volna érte. Sőt. Még most is drágább. Én olyan 20k-t szenteltem volna rá, de ezért a pénzér még ma is csak hulladékot kapni.
Illetve igen, külföldön ennyibe már bőszen megáll egy miőségi Kindle, de Mo-on még mindig 40 körül mozog.
Ezért is döntöttem úgy, hogy teszek én az e-inkre, inkább rádobok még 40-et és veszek egy fasza tabletet, ami ennyi pénzért már HD kijelzős, képregények olvasására is kiváló, van benn GPS, 3G, Wi-fi, satöbbi.
Így lett Nexus 7, és kivállóan lehet raja olvasni az e-bookokat. Nem bántam meg.
Egyébiránt azt azért szerintem korai még kijelenteni, hogy halott az Eink. Van még benne lehetőség, olyan, amivel jelenleg egy tablet nem tud versenyezni.
Lehetne még vékonyabb, könnyebb e-book olvasókat építeni, még hosszabb akksiidővel, sőt, azt sem tartom kizártnak, hogy akár hajlítható kijelzők is megjelenjenek, aminek hála tényleg "KÖNYV" vagy "ÚJSÁG" élményünk lehet olvasás közben. Szóval van benne lehetőség még most is, de ha megint bealszanak, mire lesz belőle valami, ismét elzúg mellettük a "hagyományos" kijelző ipar (értsd ezúttal az OLED fogy odasózni).
Szóval, ha valamelyik gyártó komolyan gondolja ezt a dolgot, akkor most durálja neki magát a fejlesztésnek, mert pár év, és ismét vége a dalnak.
Arról nem is beszélve, hogy a cikkben szereplő összes cuccot kiváltja már egy középkategóriás mobil is.
Ma már 50k-ért simán a zsebben van egy 5Mp-eles fényképező, zenelejátszó, GPS. Tehát ez a vonat már elment.
Viszont a másik oldalról meg az igaz, hogy a mobilok még naaaaaagyon sokáig nem lesznek képesek kiváltani egy célhardvert. Tehát még évekig, évtizedekig nem lesznek olyan jó kamerák bennük, amik tudnák azt, amit egy tükörreflexes digit gép tud, komoly túrázók még mindig a hard-cased, napokig működő elpusztíthatatlan (törhetetlen, ütés- vízálló) GPS-eket fogják venni, és ha valaki komoly hangminőségre vágyik, az úgyis otthon, egy halk szobában fog zenét hallgatni egy Sennheiser HD 800-assal, mert a 7-es expressz buszon nem sokat számít a hangminőség, miközben a macskaköves úton rázza ki az emberek lelkét... -
#16 Kipróbáltam. Elhiszem, hogy jobb, (szigorúan regényt olvasáshoz - legalábbis amit én próbáltam [valamelyik Sony van havernak] az megbicsaklott egy 200MB-os pdf-től. A kisebbeket behozta de abból sem volt sok köszönet). Szóval én azt mondom, hogy nem vennék azért, hogy még egy eszközt vigyek a tablet mellé (azt így is úgyis viszem). Egy ipad2 azért nem olyan nehéz, teljesen kényelmesen tartható, éjszaka rendszeresen azzal olvasok lámpaoltás után. A direkt erre készült újságok meg verhetetlenek. Ahogy mozognak, animálnak, kiegészítik a cikkeket, nagyon profik léteznek ám. Ezek nekem nagyon hiányoznának. Így egyben van minden és az ég világon semmi gondom nincs vele. -
#15 Ha egyszer kipróbálsz egy IGAZI e-könyv olvasót (lehetőleg ne Kindle Fire-t és más kamu vackokat, hanem egy e-ink kijelzős példányt) akkor meg fogod érteni, hogy miért jobb, mint a tablet. És ezt ne úgy értsd, hogy a tablet szar: nekem is van egy HTC Flyer-em, tökéletesen jó filmnézésre, navigációra és netezésre - de olvasni a Kindle-ön sokkal jobb (az e-ink kijelző mellett még a készülék súlya is sokkal alkalmasabbá teszi hosszabb szöveg olvasására) -
#14 Te ott tartod számon, másnak meg arra van szüksége. Miért olyan nehéz ezt megérteni. Másnak egy PC a legfeleslegesebb dolog, neked meg az nem az. Különböző igények ugyebár. -
#13 "Szerintem meg éppen azért vesznek táblákat, mert arra van szükségük."
Szerintem meg azért mert divat és újszerű, érdekes dolog, ráadásul nem is drága, bele lehet ugrani könnyen.
A jelenlegi legfeleslegesebb kapható eszközök között tartom számon. -
#12 "Nekem kell pécé is mert a családi videókat jelenleg még nem lehet táblával szerkeszteni."
Hogy a viharba ne lehetne. Persze komoly munkára nem jó de egy családi videót pikkpakk összedob vele az ember (már telefonon is). Elég jó kis videószerkesztők vannak tabletekre. Nekem nem jó (emelt szintű hobbi vagy félprofi úgy definiálnám magam), de az emberek nagy részének bőven elég egy kis zenét, feliratot alárakni meg vágni egy kicsit. -
#11 uj kindleben van háttérvilágítás! -
mizar1 #10 Szerintem meg éppen azért vesznek táblákat, mert arra van szükségük.
Az emberek több mint 90%-a böngészik és kapcsolatot tart másokkal.
A tábla pedig éppen erre való.
Nekem kell pécé is mert a családi videókat jelenleg még nem lehet táblával szerkeszteni.
De annak is eljön az ideje, hogy egy tábla erősebb lesz mint a jelenlegi nagy gépem.
Az olvasók pedig nem fognak eltűnni amíg a tábláknak nem lesz olyan kijelzőjük (is) mint az olvasóknak. -
#9 Hogy akkor legyen egy kis ellenvélemény is; én (meg a baráti körömben mindenki aki sokat olvas) tablet-et használ erre a funkcióra. Azon egyszerű okból kifolyólag, hogy ne legyen nálam még egy plusz eszköz. A tablet szinte mindig nálam van, fel is van töltve könyvekkel rendesen. Valamint én szeretek elektronikus magazinokat is olvasni, legyen az akár egy többszáz megás színes pdf, vagy egy kapásból ipadra optimalizált újság. Így nekem egyben van minden, én pl ezért nem vettem soha e-könyv olvasót, tablet mellé SZERINTEM felesleges. Amúgy nagy könyvmoly vagyok (sajnos) van többszáz hagyományos könyvem is, elektronikusról meg nem is beszélve. Akik vannak haverok és hasonlóan könyvmolyok azoknak szintén tablet van az e funkcióra és nem csak ebook reader. Szóval mégis fedi egymást a két terület. -
#8 Szerintem ez az elemzés kamu, a jelenlegi piacon két különböző célcsoport az ekönyv és a tablet, így nincs értelme a kettőt egymással versenyeztetni. Majd akkor fog összeolvadni a kettő, ha az epapír minősége olyan lesz mint egy tft-é. Erről a cikkről megint az jut eszembe, hogy rengeteg színvonaltalan kutatás eredménye jelenik meg az újságokban, amit állítólag szakértők írnak. Ezt tudnám csinálni az ilyen szerzőkkel:. -
Ayma #7 Én most akarok e-book olvasót venni - sanszos a legegyszerűbb Kindle lesz:D. Hatalmas előnynek tűnik számomra, hogy az üzemideje nem 4-5 óra mint a legtöbb mai telefonnak és ismerősnél kipróbálva nagyon tetszett. Nem utolsó dolog sem, hogy asztali szerepjátéknál is bőven használhatónak tűnik és akkor nem könyveket meg laptopot kell cipelnem:D Ráadásul még akciós is:) -
Zodd #6 Szerintem meg túl drágák, úgyhogy nem is árt egy kis ár csökkenés. -
Cefet #5 A lényeget leírtátok már előttem. Szerintem sem hal ki az eReader, mert arra a funkcióra jelenleg nincs jobb. Táblát meg majd akkor veszek, ha azt is 2-3 havonta kell tölteni... -
hypno #4 Mint ahogyan könyvből sem vesz az ember mindíg újat ahányszor új kiadás jelenik meg.
Mindazonáltal szerintem pontosan egy hüvelykkel kisebb a széles körben elterjedt könyvolvasó méret a kívánatosnál. -
galocza #3 tesómnak és egy kedves ismerősömnek van kindle-je, és pont azt szeretik benne, hogy nagyon ritkán kell töltögetni. tabletnél ez ugrott.
mondjuk nekem nem tetszik, hogy nincs háttérvilágítás, és így este uúgy kell villanyt kapcsolgatni, mint egy papírkönyvnél illetve ha hajnali vonattal utazom (ami már ritka) és a máv nem siet fényt varázsolni a kocsikba (busz esetében is igaz), szintén nem használható. így nálam egyetlen előnye a apapírkönyvvel szemben, hogy kevesebbet cipel az ember.
a magam részéről ahhoz a kisebbséghez tartozom, aki telefonon (régebben pda-n) szeret könyvet olvasni: töltögetni ugyan kell (de azt amúgy is), de egy kézzel kényelmesen tartható és lapozható. és világít 8).
a színes olvasóban marha nagy fantáziát nem látok, az, hogy a borító fekete-fehér, szerintem sok embert nem zavar. max gyerekeknek fontos. művészeti albumot meg ne olvasón böngésszen az ember.
-
Szefmester #2 Színes E-reader már létezik, csak még kissé drága, és többen inkább a semmire sem igazán jó táblákat veszik, ami könyvolvasásra messze nem az igazi. Persze ahogy Tetsuo is írta, egyre kevesebb ember olvas könyvet, és nem is cserélgetik olyan gyakran, mert amire megvettéka arra tökéletesen elég.
Az e-readerekre nem jelenik meg évente újabb engribörds amihez már kevés esetleg a teljesítmény, vagy egyéb alkalmazás ami miatt cserélni kellene a készüléket.
Másfél éve vettem meg a saját readerem és több tucatnyi könyvet olvastam el rajta, és azon kívül hogy a gari lejárta után 3 nappal tönkrement a bekapcsoló gombja semmi baja. Azt meg vissza lehetett forrasztani. :D
Az emberek azért vesznek tábla pc-t mert nem tudják mire van szükségük, és a táblák jelenleg trendibbek... ennyi. -
#1 Néhány dolog:
1. Egyre kevesebb ember olvas konyvet.
2. A konyvolvasot nem csereli evente az, akinek van. Tobb okbol.
3. A konyvolvasok nem latanyosan fejlodnek. A kovetkezo kiemelkedo ugrast, valoszinuleg egy szines kijelzo okozza majd.