55
-
#15 Nem vagyok debil, nem igénylem, hogy a telefonomon/tabletemen ugyanaz a felület fogadjon, mint a PC-men, már csak azért sem, mert más a kijelző mérete és a beviteli eszközök is (nomeg a cél).
Ma már csinos multiplatform fejlesztőeszközök is vannak (amikkel továbbra is PC-ken fejelsztenek term.) és gyönyörűen használható eredményt produkálnak klasszikus Winfosra, HTML5-re, IOS-re és Androidra is 1xrre. Nem szükséges hozzá hogy az oprendszereiknek bármi köze legyen egymáshoz. Ez lenne a cél. Hogy mi van alatta, ki nem szarja le, az alkalmazások fussanak. -
#14 "De elmegyerezhatne mar valki a mikrofosnak hogy egy oprecios rendszernek nem aza lenyege hogy elhasznalja a gep eroforrasait es felszippantsa az ossze ramot amit csak lehet."
Tudtommal szándékosan ilyen a win7 csak a "hülyék" szoktak rúgozni rajta. Szerintem meg igenis azért van a RAM a gépben, hogy az oprendszer az összeset "felszippantsa" és ossza oda ahova kell. Márpedig a Win7 szerintem nagyon jól osztja, gyorsabb mint az XP, stabilabb mint eddig bármelyik MS oprendszer, szerintem az első windows amibe nem lehet belekötni. A win8 sajnos már egy más tészta... -
Cat #13 "Tök8 mi van mobil platformokon, mert az mobil platform, ez meg desktop PC"
Igen, te a múltról beszélsz, régen valóban ilyen határozottan elkülönült minden, de ma már elmosódnak a határok. És van annak egy határozott előnye, hogy bárhova mész, bármilyen eszközt használsz mindig, mindenhol ugyanaz a felület fogad. Manapság ez az előremutató vízió.
"Ennyi erővel a többi cégnevet is meg lehetne változtatni mert ért meglepetés az Nvidia, ATI vagy Intel illetve AMD részéről is."
A cikk nem a Microsoft cégnévről, hanem a Windows márkanévről szól. Eegy ilyen váltás valóban tudatosítaná minden vásárlóban, hogy itt valami radikálisan új koncepciót próbálnak bevezetni. -
#12 win7 kliens oprendszernek abszolúte faja. Tök8 mi van mobil platformokon, mert az mobil platform, ez meg desktop PC. Egyik alma, másik körte. Az egyik jelenleg korrekten csak tartalom fogyasztásra alkalmas. Mintha a komplett filmstúdiót hasonlítanánk össze egy modern TV-vel. Más a célja, másra való és más a célközönség, mégha vannak is átfedések.
Desktop PC-kre (és így desktop oprendszerekre) még sokáig szükség lesz, hiába temetik az okostojás elemzők, mivel jópár helyen melózni csak ezen lehetséges jelenleg és nincs még alternatívájuk se. -
hunwhite #11 Ennyi erővel a többi cégnevet is meg lehetne változtatni mert ért meglepetés az Nvidia, ATI vagy Intel illetve AMD részéről is. A többi noname cégről nem is beszélve!
Az biztos, hogy nem lenne ildomos esetleg Millenium-ra keresztelni a WinOS-t!
No szerintem az volt a legnagyobb baklövés!
:) -
Dany007 #10 Uh, én ezt már 5 éve is megmondtam a Win Vista kapcsán... :D Jól le lettem hurrogva. Szal készülj. :)
Persze így 5 év távlatából a Vistához Win7-hez szükséges 2GB ram nem is tűnik már vészesnek... A Win7 tényleg jó lett. Nekem vagy 2,5 éve az van a gépemen gond nélkül. Régen még az SP nélküli Xp idejében pár hónap alatt annyira összeszarta magát a rendszer, hogy újra kellett rakni.
Amúgy a névváltás szerintem nem lenne hülyeség. De ahogy mondod az is csak egyszeri lehetőség lenne. Ha új név alatt is szart csinálnak akkor már mindegy minek nevezik.
A Win8-at pedig még nem próbáltam. De a külsős infókból / videókból is tisztán látszik, hogy táblagépekhez, mobilokhoz lett kitalálva. Amit aztán persze ráerőltetnek a felhasználókra. Mondjuk egyelőre semmi okát nem látom a váltásnak, de még csak a próbának se. -
ugh #9 *Elmagyarazhatna
Bocs reggel van -
ugh #8 na erre celoztam csak megeloztel.
A win 7 nem elnne rosz mert rohadt stabil.
De elmegyerezhatne mar valki a mikrofosnak hogy egy oprecios rendszernek nem aza lenyege hogy elhasznalja a gep eroforrasait es felszippantsa az ossze ramot amit csak lehet.
Hanem feluletet adjon a felhasznalonak es osszekosse a hardwaret a felhasznaloval. -
ugh #7 "Neves újságírók szerint ideje lenne nyugdíjazni a Windows márkanevet mert túl sok negatívum kötődik hozzá, és a cég egy új névvel maga mellé állíthatná a vásárlókat."
A neves ujasgirok tanacsa a hogyan nezzuk huylenek a vasarlot cimu tortenetet tamogatja.
Uj nev ugyanazzal a szarral akkor max 1 alkalommal lehet eljatszani aztan az uj nevhez is negativ velemenyek kotodnenek majd.
Aztan minden verzio uj neven jon majd ki?
Egyebkent meg nem a szoftver neve a lenyeg hanem a fejleszto vallalate. -
mortep #6 Számomra a "microsoft" cégnév is kellemetlen emlékeket idéz. Otthon rég nem használok windózt, melóban meg sajnos nem kerülhetem meg. -
cateran #5 Ha az odzkodas/odzkodo neked szleng, akkor a magyar nyelv oktatasa kozel lehet a melyponthoz....vagy nem volt meg a 8 altalanos?
"A szó jelentése egyértelmû: aki ódzkodik, az húzódozik, tartózkodik valamit megtenni, vonakodik valamitõl. Az ódzkodni
ige az oldani ige toldalékos alakjából (oldozni) származik a
-kodik gyakorító-visszaható igeképzõvel. Eredeti jelentése: eloldozódik, eloldozkodik, elódzkodik. A múltban íróink már
használták ezt a kifejezést. Így például Mikszáth Kálmán írja az
Apró gentry címû munkájában: „ha már rászorul király õ felsé-
ge ..., én bizony nem ódzkodom” (ti. az adózástól).
Ez a népies stílushatású kifejezés az újabb idõkben is használatos a köz- és irodalmi nyelvben. Néha óckodik alakban is
elõfordul; az ódzkódik változat sem hibás, de ma már ritkán
találkozunk vele.
Megállapítható tehát: annak ellenére, hogy az ódzkodni kifejezés elszakadt eredeti alapjától – elszigetelõdött az oldoz igétõl
–, származása nyelvünkben „törvényes alapokon” nyugszik.
Ezért tehát nem kell ódzkodnunk a használatától!
Rubóczky István" -
tomboy013 #4 Wes Miller elemzővel értek egyet. -
#3 Moderátor figyu!
Off, de annyira titkos az Apple, hogy a cikk sem jelenik meg: http://www.sg.hu/cikkek/94077/titokban_milliardokat_kolt_fejlesztesre_az_apple :D
-
Lakatos Lajos #2 "Ráadásul a Windows 8 - pont a kettős megfelelési kényszer miatt - közel sem nevezhető tökéletesnek."
Milyen finoman fejeztétek ki magatokat. -
mester1987 #1 ódzkodó..ilyen kijelentést? Mivan már a szlengek korszkát éljük vagy mi a picsafing?