Búcsúzhat a Silverlight
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
nem talált :S
#33: ,,Elõtte számos webhely(pl mtv videótár) media player plugint használt ami számos böngézõ (pl firefox) támogatott.Aztán mit látok: Telepítse a silverlightot(a jó ku.....)."
Ez user error lesz 😊 Valószínûleg embed vagy video tag-gel lett beszúrva a videó, a böngészõd alapbeállítása hogy silverlighttal indíccsa.
Kérlek adj zöld plecsnit! Kösz
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Egyszerûen rossz megoldásnak találom, ha egy cég "kezében" van egy kvázi kikerülhetetlen technológia. A szilverlájtos tartalomhoz csak windózzal lehet hozzáférni az pedig bizony fizetõs. Aki nem akar fizetni az nem nézi ez idáig OK, de az állami (úgyhogy az én adómból is fizetett) TV arhívuma ne ezen legyen már könyörgöm!
Hogy az MSN messenger mit használ azt leszarnám, mert ugye az nem megy máson, mint windózon, tehát ott megvettem használom, nem vettem meg, használok mást egyszerû képlet jól mûködik.
A nyílt szabványok azért lennének jók (és ugyanezért rosszak a zártak) mert mindenki használhatná õket akinek a "vasa" elbírja. Nem kellene hozzá speckó programokat venni(!!!) (pl. win, ami nekem nem drága, de egy afrikainak igen, ráadásul egy másikkal 3ad akkora teljesítményû gép is lejátsza ugyanazon videókat a nertõl. Ez sokaknak sokat jelent(ene) azért. Világszinten szerintem nagyobb hátrány ez, mint amekkora anyagi haszon az M$-nek, vagy az ADOBE-nek)
Az hogy melyikre milyen fejleszteni az más kérdés. Fejlesztõkörnyezetnek sem kell "feltétlenül" ingyen lennie, bár egy ingyenes szabványhoz elõbb-utóbb létezik valamilyen ingyenes fejlesztõkörnyezet, de ha annál jobb fejlesztõkörnyezetet fejleszt valaki azt még eladhatja...
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
A flash inkább valamelyik reklámcsík megtekintését szerette volna "jelenteni", vagy csak éppen utánanézett, van-e frissebb nála.
Viszont a flash egy zárt szabvány amihez fejleszteni érdemben csak az ADOBE-tól megvásárolt(!!!) dolgokkal lehet. És éppen ez a fõ baj vele.
és azok az oldalak amik nagyon azt akarják hogy ne mentegessék le a videoikat szerintem maradnak a silverlightnál.
A
Mindigis bojkottáltam a silverlightot használó weboldalakat.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Flash/Flex meg él és virul. Win8-on kívül minden mobil platformra lehet Flashben és Flexben fejleszteni - természetesen a PC-s, böngészõs mókán felül. Androidon AIR alkalmazás készül (storeból telepíthetõ, ha még nincs fent, felrakja az AIR futtató környezetet is), iOs-re meg natív kódot fordít, amit simán fel lehet rakni az almabótba. Ha nincs alatta nyomorék böngészõ, a végtelenül idióta korlátozásaival (pl 15 sec helyett 15 msec response limit, a la firefox), akkor félelmetesen stabilan is mûködik. Valójában még inkább több platformos fejlesztõeszköz, mint mondjuk 2 éve volt (mert akkor még kissé b.szakodós volt az iOs-re felgyötrés).
Akinek halálhírét keltik, az nagyon sokáig él...
Az hogy a flash playert az adobe írja miért is baj? Mert te nem szeretsz benne pár misztikus dolgot?
A SL-el meg semmi baj se volt, csak:
- aki addig desktopon tolta, nem volt rá miért váltania (webfejlesztõ kevesebbet keres)
- aki meg weben, annak meg nehézkesnek tûnt az egész
Nemrégen észrevettem, hogy valami kimászkál a tûzfalam mögül. Mindent letiltottam, és újra engedélyeztettem menet közben. Na egy kommentet akartam elküldeni pont itt az SG-n, mire felugrott a tûzfal, hogy a flash kimászna a netre. Szóval a kommentablak flasht használ.
A Silverlightnak pontosan az a nagy baja (számomra), amit õk nagy elõnyként akartak ünnepelni: bezárja a felhasználót egy m$ only világba: WMV, Windows, ...
Ha egyszer a m$ leszállna arról a lóról, hogy csak az õ termékeik léteznek, akkor lehet, hogy elkezdenének terjedni a nagy "világmegváltó" "újításaik".
Silverlight: Flash-rivális a Microsofttól
Emlékszem, voltak 'szakértõk', akik már temették is a flash-t.
killall imagent
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
A
killall imagent
Az ilyen nagyon egy céghez kötõdõ technológiák mint a silverlight alapból károsak.
Remélem az apple és az adobe is eltakarodik a színrõl hamarosan...
https://twitter.com/foodlfg
killall imagent