34
  • errorista
    ,, Szóval a kommentablak flasht használ."

nem talált :S

#33: ,,Előtte számos webhely(pl mtv videótár) media player plugint használt ami számos böngéző (pl firefox) támogatott.Aztán mit látok: Telepítse a silverlightot(a jó ku.....)."

Ez user error lesz :) Valószínűleg embed vagy video tag-gel lett beszúrva a videó, a böngésződ alapbeállítása hogy silverlighttal indíccsa.
  • gergely1991
    Nekem is is televolt a hócipőm az ilyenfélékkel.Előtte számos webhely(pl mtv videótár) media player plugint használt ami számos böngéző (pl firefox) támogatott.Aztán mit látok: Telepítse a silverlightot(a jó ku.....).Elég lesz a java(ami hála a jó égnek megint olyan biztonsági rés van rajta amit akár át is vehetik az uralmat a gépem felett),meg a flash player plugin mely bizonyos hirdetéseknél úgy lefasztja a gépet hogy azon csodálkozom hogy nem ugrik fel egy BSoD a flashplayerapp.exe miatt.Mikor ezt a silver valamit látom mindig bele kellett néznem a forráskódba és ki kellett vennem a url címét....
  • AgentKis
    Ubuntun...
  • AgentKis
    Én nem fejlesztek semmire.

Egyszerűen rossz megoldásnak találom, ha egy cég "kezében" van egy kvázi kikerülhetetlen technológia. A szilverlájtos tartalomhoz csak windózzal lehet hozzáférni az pedig bizony fizetős. Aki nem akar fizetni az nem nézi ez idáig OK, de az állami (úgyhogy az én adómból is fizetett) TV arhívuma ne ezen legyen már könyörgöm!
    Hogy az MSN messenger mit használ azt leszarnám, mert ugye az nem megy máson, mint windózon, tehát ott megvettem használom, nem vettem meg, használok mást egyszerű képlet jól működik.
    A nyílt szabványok azért lennének jók (és ugyanezért rosszak a zártak) mert mindenki használhatná őket akinek a "vasa" elbírja. Nem kellene hozzá speckó programokat venni(!!!) (pl. win, ami nekem nem drága, de egy afrikainak igen, ráadásul egy másikkal 3ad akkora teljesítményű gép is lejátsza ugyanazon videókat a nertől. Ez sokaknak sokat jelent(ene) azért. Világszinten szerintem nagyobb hátrány ez, mint amekkora anyagi haszon az M$-nek, vagy az ADOBE-nek)
    Az hogy melyikre milyen fejleszteni az más kérdés. Fejlesztőkörnyezetnek sem kell "feltétlenül" ingyen lennie, bár egy ingyenes szabványhoz előbb-utóbb létezik valamilyen ingyenes fejlesztőkörnyezet, de ha annál jobb fejlesztőkörnyezetet fejleszt valaki azt még eladhatja...
  • AgentKis
    Nem a VGA driver használja, hanem a hozzá adott windózos beállító felület. Ha megelégszel a "hagyományos" windows-os beállítási lehetőségekkel akkor nem kell hozzá .net hogy működjön.
  • AgentKis
    A kommentablak javascript-es. Az egy nyílt szabvány, aki akar hozzáfejleszt bármit.
    A flash inkább valamelyik reklámcsík megtekintését szerette volna "jelenteni", vagy csak éppen utánanézett, van-e frissebb nála.
    Viszont a flash egy zárt szabvány amihez fejleszteni érdemben csak az ADOBE-tól megvásárolt(!!!) dolgokkal lehet. És éppen ez a fő baj vele.
  • Zoliz
    Flash f@s. Soha nem tudtam mi az a shilverlájk, de akkor nem is kell, hogy érdekeljen. R.I.P. Micorf&s
  • zola2000
    Igen, sokan pont ezért használták, mert valahogyan megoldotta az ms, hogy TÉNYLEG ne nagyon lehessen lementeni (csak ha pl a videokimenetet veszed fel de az nem túl felhasználóbarát megoldás)

és azok az oldalak amik nagyon azt akarják hogy ne mentegessék le a videoikat szerintem maradnak a silverlightnál.
  • halgatyó
    Végre megdöglött a silverlight. Már nagyon vártam. Az volt a bajom vele, hogy a megnézett és véletlenül jónak, időtállónak és fontosnak talált videót nem lehetett elmenteni.
    Mindigis bojkottáltam a silverlightot használó weboldalakat.
  • sanyicks
    dehogy nincs, és használod is...
  • ktm99
    Barcsak a flash is kovetne.
  • Komolytalan
    A cikkhez meg: Az SL alapvetően ott volt elhibázott az MS részéről, hogy nem integrálta egy olyan rajzoló eszközzel, mint ami a flashben van. Így igazán szép tartalmak készítésére nem volt jó - amire jó volt (mediaplayer, ilyesmi), az meg a web még flashnél is kisebb szelete - azért nem volt érdemes megtanulni, meg megvenni a visual studiot. Ha felvásárolták volna mondjuk a Corel-t, és rászántak volna pár évet az integrációra, akkor 2-3 verzió (év) múltán akár ütőképes is lehetett volna.

Flash/Flex meg él és virul. Win8-on kívül minden mobil platformra lehet Flashben és Flexben fejleszteni - természetesen a PC-s, böngészős mókán felül. Androidon AIR alkalmazás készül (storeból telepíthető, ha még nincs fent, felrakja az AIR futtató környezetet is), iOs-re meg natív kódot fordít, amit simán fel lehet rakni az almabótba. Ha nincs alatta nyomorék böngésző, a végtelenül idióta korlátozásaival (pl 15 sec helyett 15 msec response limit, a la firefox), akkor félelmetesen stabilan is működik. Valójában még inkább több platformos fejlesztőeszköz, mint mondjuk 2 éve volt (mert akkor még kissé b.szakodós volt az iOs-re felgyötrés).

Akinek halálhírét keltik, az nagyon sokáig él...
  • Komolytalan
    Kíváncsi vagyok a sok webes szakértő (FoodLFG, AgentKis) mit fejlesztett már webre. Volt köztük valami, ami 1 évnél tovább tartott? Legalább 25, netán 100ezer soros project? Mármint 100ezer, saját készítésű sor - nem innen-onnan letöltött js fájlok egymáshoz toldozása. Mivel lehet ezt megcsinálni, ha nem modern RAD eszközzel: Visual Studio, Flash Builder - ilyesmi? Meg eleve: nem típusos nyelven programozni 2012-ben? Futásidejű szintaktikai ellenőrzés? Mire jó egy ilyen buta script nyelv azon felül, hogy véres verítékkel gyártott kész JS fájlokat pár 10, esetleg 100 soros kóddal próbáljatok bizgetni? Ez nektek fejlesztés? Erre veritek nap mint nap? Én szégyellném magam a helyetekben.
  • Komolytalan
    Nem, java most már nagyon nem lenne jó, mióta az Oracle átvette, és mást se csinál, csak biztonsági réseket - mit réseket, szakadékokat - plántál bele. Olyan cucc ne kerüljön már a webre, ahol konkrét osztály felelős a biztonsági résért.

Az hogy a flash playert az adobe írja miért is baj? Mert te nem szeretsz benne pár misztikus dolgot?

A SL-el meg semmi baj se volt, csak:
    - aki addig desktopon tolta, nem volt rá miért váltania (webfejlesztő kevesebbet keres)
    - aki meg weben, annak meg nehézkesnek tűnt az egész
  • chuky123
    Menjen is. legalább telokon is lehet majd nézni a tv adásokat. Remélem visszaállnak flashre a tartalomszolgáltatók.
  • Major
    Szerintem egy 900Mhz-es Youtube demonstráció tenné fel az i-re a pontot.
  • Vol Jin
    A mobiltelom szinkronizálója, meg a VGA driverem azt használja, úgyhogy az száműzhetetlen.
  • Vol Jin
    A Flash kurvára nem ilyen.
    Nemrégen észrevettem, hogy valami kimászkál a tűzfalam mögül. Mindent letiltottam, és újra engedélyeztettem menet közben. Na egy kommentet akartam elküldeni pont itt az SG-n, mire felugrott a tűzfal, hogy a flash kimászna a netre. Szóval a kommentablak flasht használ.
  • qrd0xQSt2rdvnu
    Jó lenne ha az összes ilyen szar kihalna egyszer már, mert a web számára pont a teljes nyíltság és szabvány lenne a legjobb. A Java túl korai volt (pedig a mostani VM-ekkel nem lenne olyan rossz technológia), a Flash-re gyakorlatilag nincs az Adobe Flash Playerén más tényleg jól használható megvalósítása így rajtuk múlik az egész. Amúgy vannak dolgok amiket nem szeretek a Flash Playerben.
    A Silverlightnak pontosan az a nagy baja (számomra), amit ők nagy előnyként akartak ünnepelni: bezárja a felhasználót egy m$ only világba: WMV, Windows, ...
    Ha egyszer a m$ leszállna arról a lóról, hogy csak az ő termékeik léteznek, akkor lehet, hogy elkezdenének terjedni a nagy "világmegváltó" "újításaik".
  • M2 #15
    Hogy repül az idő!
    Silverlight: Flash-rivális a Microsofttól

Emlékszem, voltak 'szakértők', akik már temették is a flash-t.
  • hurkaur
    2 szakzseni magara talalt.
  • gombabácsi
    az fent sincs épp. azt is utálom :)
  • Reg5
    Végre.
  • sanyicks
    remélem a .net-et is uninstalláltad már ;)
  • zola2000
    Jó lenne már ha a silverlight végleg kihalna a TVk oldalairól (mtv videotar, rtl most) is, ha már nincs androidra klíens :)
  • gombabácsi
    sőt, a flash is kattintásra aktiválódik csak :)
  • gombabácsi
    én már a java-t is rég uninstalláltam
  • hurkaur
    De kar.
  • Narxis
    Nem kar.
  • AgentKis
    Jaja az ilyen "házi" szabványoknak ki kellene halniuk a fejlődés érdekében. A flash is ilyen sajnos...
  • Palinko
    na eddig csak az rtl miatt töltöttem le mert ott néztem a showdert, hamarosan úgy néz ki törölhetem :D
  • FoodLFG
    Nem baj. Úgyis túl sokan keverik már a szart az interneten.
    Az ilyen nagyon egy céghez kötődő technológiák mint a silverlight alapból károsak.
    Remélem az apple és az adobe is eltakarodik a színről hamarosan...
  • hurkaur
    Kar erte.
  • liberty2
    Csak 5 évet késtek. :) Igazából már az elejétől kezdve nem érte meg az egész. Na mind1, újabb ötletük megy a kukába a Windows Milleneum és a Vista mellé.... :)