Összetett kémia és kétes eredetû szén a Marson
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Bár Mahhafy mûszere szerves összetevõket is észlelt..."
Csak én érzek itt ellentmondást?"
Nincs itt semmi ellentmondás.
A szerves összetevõ önmagában nem szerves anyag.
Pedig megpörgetné az ûrkutatást, ha nagyobb médiaesemény lenne, és többen követnék nyomon. Pl a Curiosity pár százmillió dollárért beleírhatná a porba, hogy NIKE :D:D:D
Valahogy én sem bánnám, ha még életemben találnánk legalább valami baktérium félét az ûrben, a sajátjainkon kívül :P
Egyszer a holdutazás vagy marsutazás is olyan mindennapos dolog lessz mint manapság a repülés.
Az is annak idelyén a kiváltságosok utazása volt, ma már néha olcsóbb egy repjegy külföldre mint egy vonatjegy a balatonra.
Szóval a lényeg, hogy szépen lassan haladunk a fejlõdéssel, csak sokan többre számítottak köztük én is, nyilván nem 2000 re holdbázist meg egyebek de kicsit több pénzt az ûrkutatásra.
Szóval a 70 es években a mobiltelefon is sci-fi volt ma meg már lassan a tricorder is valóság lesz csak ki kell várni.
"a technikai civilizáció kora leáldozik. Az ûrbe pedig sosem fogunk kijutni ténylegesen…" - már az ilyen nagyot mondó kijelentés is jelzi, hogy nem lehet komolyan venni a leírtakat. Összességében elmondható, hogy a szerzõnél jóval több tudással és felkészültséggel rendelkezõ emberek, tudósok véleménye áll szemben egy látszólag frusztrált nem kellõen képzett ember agymenésével. Már csak az a kérdés, hogy miért nem unod még e véleménynek a hangoztatását minden az ûrkutatás témájában megjelenõ cikknél ( persze biztos jó trollkodni, de nem értem ez milyen élvezettel szolgál, na mind1.
Az összes többi részben ebbõl következik. Azonban, ha ez meglenne valahogy, akárhogy, akkor a többi is mûködne.
Ennyi.
Pl. pont az Apollo progi volt talán az utolsó, amikor ez még mûködött. Kennnedy megmondta, hogy 10 éven belül ember megy a Holdra, és ment. Ez ráadásul egy csomó technológiában elõretörést jelentett. Új anyagok, a repülõgépek fly-by-wire rendszere, a számítástechnika is akkoriban kapott akkora lökést, hogy ez lett a vége ami.
Az Apollo progi folytatását, gyak az aktuális csetepaté miatt kaszálták (Vietnámi háború). Azóta szinte semmit nem tud felmutatni USA, és nem csak ûrrepülés területén. Az ûrrepülõgép a lehetséges verziók közül már szinte a leggyikabb volt. Utódjait már elkaszálták, a szuperszonikus polgári szállítógépet detto.
A rövidtávú gondolkodás hiánya viszont nem csak az ürrepülés fejlõdését fogja akadályozni, hanem végsõ soron mindent, mert elõbb utóbb mindenhol felmerül egy olyan kérdés, amikor egy hosszútávú cél miatt kéne feláldozni a rövidtávú elõnyöket. A kapitalizmus ésszerûen ilyen fajta döntés meghozatalát pedig nem teszi lehetõvé.
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Analizálta a saját vezetékeirõl lepottyant PVC vagy teflon darabkát. :-)
A sci-fivel jönni meg nevetséges, fantasy is ugyanannyi van, mégse hiszi senki, hogy tûzokádó sárkányok röpködnek az égen.
aztán folytatódhat a névtelen, arctalan szennyömlesztés
A viselkedésedbõl viszont arra következtetek, hogy te nagyon hittél a dologban, aztán mikor rájöttél, hogy ez nem a közeljövõ zenéje, jól megsértõdtél, és most próbálsz kompenzálni.
\"-Az út elvezet a végtelenbe, majd visszahoz. Sokszor megjártam az utat, ültem a verandán, játszottam, voltam kutya, minden, még madárijesztõ is.\"
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
<#nyes>#nyes>
Már csak az a kérdés, hogy miért is kéne oda menni?
Homokbuckákat nézni?
Meg szenet, amit lehet hogy mi vittünk oda?
Engem mondjuk a köv rejtvény foglalkoztat. Tegyük fel valamikor a Marson volt normális vastagságú atmoszféra, meg víz. Ez mondjuk valamennyire hasonló volt a jelenlegi földi atmoszférához. A kérdés az, hogy ez ahogy mondjuk elszökött miért hagyott maga után perklorátot?
Ott valami dúrva klórforrásnak kellett lennie. Szal nem bizti, hogy volt ott élet egyáltalán, legalább is a mi ismereteinknek megfelelõ.
Lehet, hogy ez lenne a nagy bejelentés.
Csak ezzel a NASA agyonvágná a köv 100 év marskutatását.
Úgy hogy most kuss van.
<#hehe>#hehe>
Ez magyarul azt jelenti, hogy:
a) Találtak szerves anyagot.
b) Nem tudják bizonyosan állítani, hogy a Marsról származik. (Vagy nem akarják...)
Csak én érzek itt ellentmondást? Elmehetnétek politikusnak, b+!!
iSS!
Már az elõzõ marsjáró is talált perklorátot, és akkor kicsit pánikoltak, hogy vajon nem az ûrhajó vitte-e oda?
Tele van az egész Mars perkloráttal.
De, ha szén van a perklorát mellett, akkor igen komoly vegyi reakciók jöhetnek létre!
A perklorát kémiai tulajdonságai:
Levegõn állandó vegyület, viszont ha hevítik, oxigén fejlõdése közben elbomlik. Erõs oxidálószer, ha könnyen éghetõ anyagokkal keverik össze, azokat melegítés vagy dörzsölés hatására oxidálja. Ez gyakran robbanásszerû hevességgel játszódik le. Klórt fejleszt a sósavból. Ha kénnel keverik össze, felrobbanhat.
:-)
http://www.tradeximp.com/
az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

Mindegy, gondolom tényleg találtak valamit, csak amire a tudományos közleménybõl sg.hu-s hír lett, leegyszerûsödött odáig az egész, hogy nem találtak semmit - mert másképp nem tudják elõadni a dolgot... :D Majd utánanézek az eredeti közleménynek, hátha értek belõle valamit.
A másik pedig az, hogy nem kell (, és nem lehet) annyira sietni, ráérünk, a Mount Sharp is messze van még... (:
Ilyet már csinált a Phoenix is, méghozzá ugyan így lapátolta be az anyagot a TEGA mûszerébe.
https://www.youtube.com/shorts/zECTF2H8Jp8