101
  • hurkaur
    #101
    Mert nekem effektivebb a start menus modszer? :)
  • Pycur
    #100
    Na de akkor meg miért lenne az baj, ha ott van azoknak a programoknak és doksiknak az ikonja amikkel dolgozol? :D
  • hurkaur
    #99
    Nem a hatterkep helyen, hanem a _teruleten_ dolgozom, es ha havi 1x latom mi van mogotte, akkor sokat mondtam.
  • Pycur
    #98
    Te okos áruld már el hogy mivel dolgozol az asztalon a háttérkép helyén az ikonok mögött?
    Én eddig összesen csak a VLC-t láttam hogy képes a háttérkép helyén vetíteni a filmet :D
    És énis normál windóz párti vagyok.
    A professzionális felhasználás elérte a csúcsot a win2000-el. Onnantól kezdve csak gui tuning megy és butítás hogy a sok buta ember is merje nyomkodni, anélkül hogy elrontaná komolyabban a rendszert.
    Normál asztal+néhány ikon és Quick ikonsor rulzik.
    Nem volt egy jó találmány a win7be amikor a tálcát egyesítették a quickel. Mert nehéz eldönteni mi az a program ami fut és mi az ami nem, sőt egyáltalába véve azt se tudod megállapítani melyik progi hány ablakot tart nyitva, nem tudsz 1 kattintással közvetlenül rákattintani.
  • narumon
    #97
    Lásd #95
  • narumon
    #96
    Hát pontosan ugyanaz fizet érte, mint azoknak akiknek tetszik valami. Senki.
  • narumon
    #95
    Ha azt tetszik neki akkor egészségére. Azzal vitatkoznék, hogy gyorsabb. Ha már megvan az ikon akkor igen, csak előtte azt még le is kell vadászni. Nekem csak a bal oldalon van kint talán 10-20 ikon ha véletlen ott akarok elindítani valamit még ott is keresni kell, nemhogy mondjuk 80-100 ikon között.
  • willcox
    #94
    Annál gyorsabb nincs, minthogy egy ikonra duplán kattintasz.
  • willcox
    #93
    Szerinted nincs ilyen? Vagy csak gyenge a fantáziád?
    Amúgy nekem ki a bánat fizetne ezért? Ismersz talán olyan céget? Mert akkor írd meg gyorsan privátban, és már megyek is a pénzemért!
  • hurkaur
    #92
    Az asztalt szvsz munkara talaltak ki, es nem alkalmazasok elinditasara.
    Persze igazad van. "Ha neki az tetszik egészségére. Izlések és pofonok" +1
  • chuky123
    #91
    "Tele van szemetelve ikonokkal" Ha neki az tetszik egészségére. Izlések és pofonok. Amúgy úgy lehet a leggyorsabban elérni a programot 2 kattintással. Erre találták ki az "aszalt" és nem a háttérkép bámulására. Kinek a pap kinek a papné.
  • Reg5
    #90
    Pedig vannak :) Beépített wines alkalmazásokra az a legjobb.
  • narumon
    #89
    Hmz aki gyorsan dolgozik az szerintem mindenki start menü (win gomb) plusz gépeléssel indít. Már persze kivéve azokat az extrém őrülteket akiknek az egész desktopja tele van szemetelve ikonokkal meg shortcutokkal.
  • narumon
    #88
    "Ezen nem lepődtem meg. Nem a ms az egyetlen cég, ami bértollnokokat alkalmaz, hogy a terméküket istenítsék. Ez egy ilyen világ."

    Na ez nagyon szar volt. És te mennyit kapsz azért, hogy normál emberekre ráhúzd, hogy Ms (vagy akármilyen) bértrollnok csak azért mert mást gondolnak mint te?
  • cateran
    #87
    De most komolyan...shortcutrol meg nem hallott itt senki? Start menu meg gepeles? Embert nem lattam meg, aki az utobit es nagyon keveset aki az elobbit hasznalta volna.....Mar atlagemberekrol beszelve:P
  • frensys
    #86
    atttyaaúúrissten..van aki ezt a katasztrófa borzalmat megveszi? ennyi idióta van???
  • willcox
    #85
    Oké, elolvastam.
  • willcox
    #84
    #80
  • Pukkka
    #83
    Megvan minden hozzá, hogy megtehesd. Innentől csak rajtad áll.
  • willcox
    #82
    "Utasítgatni pedig személyesen próbálj meg" - szájhős lepukkkant pukkkancs.
  • Pukkka
    #81
    Miért rejtegetném a véleményem? Nem is tudom, hogy a szóvicceid rosszabbak, vagy a tudat, hogy előbb láttál számítógépet.
  • willcox
    #80
    Nagyon szívesen személyesen is, te lepukkkant pukkkancs. Hogy az agyi kapacitása kinek egyenértékű a nullával, az megérne egy külön misét. Ha emberkedni akarsz, azt intézd privátban, mert senki másra nem tartozik, lepukkkant szájhős pukkkancs.
  • Pukkka
    #79
    Felnőtt gondolkodásra vall nick-ekkel viccelődni, ez is csak tovább erősíti bennem, hogy bár számítógépet előbb láttál nagy valószínűséggel mint én, viszont az agyi kapacitásod konvergál a nullához. Utasítgatni pedig személyesen próbálj meg. Köszi.
  • willcox
    #78
    Fogd vissza magad pukkkancs, különösen a sértegetést. Tudnék én is szépeket írni rólad, de az alacsony szintedre nem süllyedek le.
  • A1274815
    #77
    "Mint ahogy a mappák méret szerinti rendezését is 15 éve várom már. Húúú túl sokat akarok tudom... (LOL)"

    Ebben igen, meg lehet csinálni, csak döglassú: fel kell térképezni a könyvtár szerkezetet és benne minden egyes fájl méretét össze kell adni. Ez egy bonyolult könyvtár szerkezet és/vagy sok fájl esetén még SSD-én is elvehet perceket. Ezért ez a kérésed nem egy hammar lesz kivitelezve.
  • A1274815
    #76
    "Az egészet a táblák miatt bztították vissza. Gyakorlatilag egy Win95 szintjére."

    Inkább Win3.1 bár talán még az alá, mert ott a Program Manager nem csak a teljesképernyőn volt képes működni.
  • Pukkka
    #75
    Persze, én is biztos vagyok benne, hogy előbb láttál, és valószínűleg azóta is azt nézed.
    Nyilván ha valami neked nem tetszik, másnak viszont igen, akkor az idióta.
    Én is így gondolkozom, ezért mondom, hogy egy barom vagy. Méghozzá nem is kicsi. De legalább előbb láttál számítógépet, mint bárki más.
  • willcox
    #74
    Én nem sértegettelek téged, te milyen alapon teszed?
    Soha nem használtam linuxot és valószínűleg nem is fogok. Van egy sanda gyanúm, hogy számítógépet is előbb láttam, mint te, bár az életkor nem érdem, csak állapot. Nem állítottam, hogy csak olyannak tetszik a win8, akit az ms pénzel, mindig is voltak gyöngytyúk szindrómás emberek, ezeknek nem kell fizetni, maguktól is szajkózzák ész nélkül az igét. Hogy te melyik csoportba tartozol, az számomra mindegy, ezt te jobban tudod.
  • hurkaur
    #73
    attention whore egylet have arrived.
  • Pukkka
    #72
    Nyilván csak annak tetszhet a dolog, akit az Ms fizet. És még komolyan is gondolod, te szerencsétlen barom. Ennyi erővel, te meg linux bérenc vagy nem?
  • Pukkka
    #71
    Azt hiszem, most lett elegem a butaságaidból.
    Az egyéni preferenciáidat kezeled tényként. Ne próbáld nekem megmagyarázni, hogy mi előre és mi visszalépés. Ha szerintem egyszerűbb két kattintással elérni valamit, mint a startmneübe baszakodni, akkor ne magyarázd már meg a butaságaiddal.

    De van ekkora differencia.

    Akkor baszd ki desktopra aztán csokolom.

    Nem kell konvertálni őket, simán ki lehet tűzni.

    MEgnéztem, IE is tudja. Szóval megint cska nálad van a probléma.

    Az a probléma veled, hogy ami neked nem tetszik, túl egyszerű vagy ahhoz hogy megtanuld használni, szerinted már nem is jó. Nyilván a te csökkent szellemi képességeidnek nem való, de ettől még más számára lehet megfelelő.
  • willcox
    #70
    Akinek korábbi windowsokhoz is volt szerencséje, az tudhatja, hogy egy szűz windows mindig sokkal gyorsabb, mint egy programokkal már jól telepakolt. Sőt, egy régen telepített windows már tele van szemetelve, és mivel a sok szeméten is keresztül kell rágja magát, nem csoda, ha már úgy lassú. De a ma lassabbnak mondott régi windows is gyors volt frissen telepítve egy jó ideig.
    Ez az új szutyok annyira eltér a korábbi iránytól, hogy soha nem fogom használni. Ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül, mert az ismerőseim közül még azok is köpködték, akik kipróbálták.
    Páran itt is, meg más oldalakon is ájuldoznak, hogy milyen jó is a win8. Ezen nem lepődtem meg. Nem a ms az egyetlen cég, ami bértollnokokat alkalmaz, hogy a terméküket istenítsék. Ez egy ilyen világ.
  • zord01
    #69
    Nah itt abba is hagyom a szapulást, nem vagyok MS hater, nem életcélom bebizonyítani, hogy az MS a sátán műve. Elmondtam, hogy ezek a számok nem feltétlenül a valóságot tükrözik, valamint azt is, hogy nekem mi a bajom vele, miért nem fogom használni (max ha tabletet veszek, és adják hozzá).

    Innentől kezdve tképpen nincs már más mondani valóm, szabad világot élünk, aki akarja, az használja, engem egyelőre nagyon nem győzött meg (sőt...).

    Ezt tovább ragozni nincs értelme.
  • zord01
    #68
    "Az hogy mi szép, attól még szubjektív marad. Nekem tetszik, neked nem. Ennyi."
    Ezzel csak az a baj, hogy a technikailag is visszalépés, és ezzel azért nehéz lenne vitatkoznod. Max rásütöd, hogy neked bejön, de attól ez még visszalépés. Aminek értelme sincs desktop felületen. Az egészet a táblák miatt bztították vissza. Gyakorlatilag egy Win95 szintjére.

    -A lovas kocsi is egyszerűbben kezelhető, mint egy RS4, attól még nem lovaskocsival járok. - Ez nem feltétlenül nem igaz, lovat be kell fogni, etetni, sz*ratni, aludnia is kell, nyugtatgatni, bánni kell tudni vele, én soha nem tudtam lovakkal bánni, mert utálom őket, és ezt ők is megérzik. És amúgy sem jó a hasonlat, mert a W7 meg a W8 között nincs ekkora differencia.

    -A programokat amit sűrűn használsz kitűzöd SS-re, ennyi, ennél soha nem lesz gyorsabb egy classic startmenüben kikeresés.
    De hát pont arról beszélünk, hogy nem használjuk a metró felületet. Az egész beszélgetés lényege az - ha nem tűnt volna fel - hogy az ASZTALI felhasználói felület lett széjjel cseszve.

    -A legtöbb ember használja, az hogy te nem akarod, egy másik dolgo. Használsz win7-et kész. Ettől még a win8 nem lesz roszabb, csak nem a te igényeidre van szabva. - 3.szor is elmondom , és remélem ezúttal megérted. Igen is rosszabb, mert ahelyett, hogy megkönnyítené a használatot, nehezíti. Több idő megy el xy feladat elvégzésével (ASZTALi mód még mindíg. Hogy tableten meg pont hogy ez a jó, az engem nem érdekel), ami számomra nem gut...

    -Dokumentumok parancsikonjait is ki lehet tűzni ( nézz utána, ezért mondom, hogy talán meg kellene ismerni a rendszert ) - tudtommal valahogy exe-vé kell őket konvertálni, és akkor már ki tudod tűzni. Hát ilyen alapon bármivel-bármi lehet, tehát ez nem megoldás, ez gányolás, haxolás.
    Persze, ha az elmúlt hónapban jött ki valami hivatalos megoldás erre akkor ok, de mikor én próbáltam, natív nem lehetett doksikat kitenni. Fail...

    -Rá kellene jönni, hogy ez nem az oprendszered, hanem a kibaszott böngésződ sajátja. Firefoxot soha nem használtam, de Chrome, és Opera simán megcsinálja.
    Az lehet, de az explorer sem képes erre, pedig az MS is gondolhatott volna erre. Ha az explorer tudná, kb minden másik böngészőben is alapértelmezett lenne a funkció.
    Mint ahogy a mappák méret szerinti rendezését is 15 éve várom már. Húúú túl sokat akarok tudom... (LOL)


  • tomboy013
    #67
    Jó is a Win8 még szép hogy ennyit eladtak belőle. Gyors, szép, jól használható,stabil. Ennyi.
  • Pukkka
    #66
    -Az hogy mi szép, attól még szubjektív marad. Nekem tetszik, neked nem. Ennyi.
    -A lovas kocsi is egyszerűbben kezelhető, mint egy RS4, attól még nem lovaskocsival járok.
    -Kikapcsolás: Ha neked másodpercekig tart egy gombra nyomni, ott komoly problémák vannak, ettől függetlenül, tény, egy kattintásnyi idővel tovább tart.
    -A programokat amit sűrűn használsz kitűzöd SS-re, ennyi, ennél soha nem lesz gyorsabb egy classic startmenüben kikeresés.
    -Dokumentumok parancsikonjait is ki lehet tűzni ( nézz utána, ezért mondom, hogy talán meg kellene ismerni a rendszert )
    -A legtöbb ember használja, az hogy te nem akarod, egy másik dolgo. Használsz win7-et kész. Ettől még a win8 nem lesz roszabb, csak nem a te igényeidre van szabva.
    -Rá kellene jönni, hogy ez nem az oprendszered, hanem a kibaszott böngésződ sajátja. Firefoxot soha nem használtam, de Chrome, és Opera simán megcsinálja.
  • zord01
    #65
    „Az, hogy mi ronda, elég szubjektív.” Bizonyára mindent meg lehet szokni, DOS-t is szerettem, 3.1-es windows-t is, de így 2012-ben, egy Win7 után nagy visszalépés. Uram bocsá, hogy nem tapsolok a „visszafelé fejlődésért”.

    „Az mondja rá, hogy logikátlan, aki nem szánta rá az időt, hogy megismerje.” – ez demagógia. Nem azért logikátlan az új OS, mert MÁS mint az előd, hanem azért mert rosszabb, átgondolatlanabb. És ennek kapcsán:


    "Egyébiránt számomra egyetlen hatalmas hibája van a W8-ban. Amit megspórolunk a gyorsaságával, annak a dupláját bukjuk el azért, mert sok funkció nehezebben hozzáférhető, mint korábban."

    Sorolj fel, 3 ilyen dolgot.”

    Hármat? Kapásból.

    1.A kikapcsolás gombot nehezebb elérni. Ez + néhány másodperc. Igaz kikapcsolni nem sűrűn szoktuk a gépeket, tehát nem ez a világvége.

    2.A programindítás is komplikáltabb, hacsak nem tűzdeled tele az asztalt és vagy a tálcát parancsikonokkal. Ezt én soha nem csináltam, nem most fogom elkezdeni. (Nekem a quicklaunch elvétele is fájt a W7-nél, vissza is eszkábáltam.)

    3.Mondhatnád, hogy erre van a start képernyő, de oda meg dokumentumok parancsikonját nem lehet felrögzíteni. Nem b+ menjél vissza az asztalra. Akkor mi a fa**** értelem van az egész start képernyőnek??

    4. Sokan mondják, hogy minek fikázzni a metró felületet, „csak bekapcsolásnál találkozom vele”. Ennek is sok értelme van, rád kényszeríti, hogy olyan helyre bootolj, amit sosem fogsz használni, és +1-2 mp míg átváltasz desktop nézetbe (cserébe van olyan alkalmazás, amit csak start képernyőn működik, tehát lehet ide-oda pogózni. Naaaaaagyon logikus)

    Aztán ezt már nem veszem a felsorolásba, mert ez bug, de nekem pl a start gomb helyét átvevő jobb oldali menü néha nem jött be, mikor oda vittem az egeret. Néha 2-3.- próbálkozásra sem, és olyan is volt, hogy egyáltalán nem jött be. Így a gépet se kikapcsolni, se újraindítani nem tudtam. Reset gomb…
    Ezt gondolom majd hamar javítják, de azért volt még pár apró baromság, bug amibe belefutottam.


    Sokan mondogatják, hogy MAJD kiforrja magát az OS, hát ha majd esetleg praktikusan használható lesz, akkor MAJD beruházok rá. Addig felejtsen el az MS.
    Talán az én hibám, hogy csak egy óráig teszteltem a rendszert, így nem feltétlen volt időm megismerni a jó oldalát, de ez alatt az óra alatt olyan mennyiségű hibába és logikátlanságba futottam bele, hogy az életkedvem is elment. Ezek után úgy voltam vele, hogy nincs az az isten, hogy én ezzel szívjak. Nem vagyok mazochista.

    Végül pedig ami a képletöltést illeti:
    „Ez már W7 óta így működik nálam.”

    Ha azt elmondod, hogy ezt hol kell beállítani, azzal hatalmas szívességet tennél nekem.
    Bár használok save-file-to FF kigészítőt, mégis csak jobb lenne, ha a Win7 natív tudná ezt az „átnevezve letöltést”. Ha megmondod hogy kell, 3 napig, napi 2 szer imádkozok arra felé amerre laksz…
  • narumon
    #64
    "win gomb, elkezdem gépelni a keresett program nevét, és úgy indítom, míg windows 7ben ez nálam valamiért használhatatlanul lassan ment"

    Én is így indítok, nem lassú tehát a hiba nálad van / volt.
  • Narxis
    #63
    Neked hány száz programod van a gépen, hogy keresni kell? :D Én XP óta nem használom a search funkciót, vagy rögzítem tálcára vagy felteszek egy ObjectDock-ot, esetleg még Start Menüben megnézem ha valami ritkán használt app vagy funkció, pl. vezérlőpultot keresem.
  • Pukkka
    #62
    Szóval megint csak mellébeszélni tudsz. Megdönthetetlen érvek az tény.