23
-
#23 Lol, és azok akik tonnaszám veszik a HDD-ket szerverekbe, miért is fizetnének ilyesmit?
Mekkora idiótaság, újabb pénzlehúzás. -
Vol Jin #22 Ha egy zenekar a saját számait előadja a kultúrházban, csekken kell fizetnie jogdíjat az artisjustnak, akik a töredéket visszaadják nekik. De az is lehet, hogy semmit, mert valami lemezeladási statisztika alapján a Zámbó család meg a Korda Gyuri között szétosztják. -
Vol Jin #21 100 forint se, nem hogy 500. -
Vol Jin #20 "A platform tagjai próbálnak egyezségre jutni a művészekkel és a tartalomszolgáltatókkal egy korrekt megoldás érdekében."
A korrekt megoldás az lenne, hogy nincs jogdíj semmin. Az A4-es papírra nem akarnak, hátha arra nyomtat valaki egy könyvet? -
Gejzus #19 Rá kellene jönniük, hogy most már nem akkora üzlet ez az ipar... Tudjanak rá és kész!!! (leáldozott, velünk fizettetik meg a kiesett profitot) -
Szefmester #18 Durva hogy ha az embernek van egy kis garázszenekara, saját zenéiket veszik fel a kis saját építésű ministúdiójukban, majd veszik a CD-t ami után fizették a jogdíjat, majd eladják ha van aki megveszi, és ők ebből semmit sem fognak visszakapni. Röhej.
Ha fizetjük az adót az adathordozók után, akkor azt had használjuk arra amire akarjuk (igen akár kalózkodásra is), ha pedig nem szabad kalózkodni és büntetik, akkor ne is fizettessék meg velünk az adójukat olyan emberek akik nem is az állam. Szal minek adózunk nekik? Mert kitalálták?
Ezentúl bárki aki sértő megnyilvánulást végez az éhenpusztult pandák felé az fizet nekem 1000Ft-ot, aki csak rágondol az 100at. És most mindenki aki elolvasta ezt a mondatot utalhatja is a százast! :D -
Csaba161 #17 Pont hogy erről van szó, VÉDELMI pénzt kell fizetni, mint a maffiánál, onnan tanulták a szerzői jogok birtokosai, akiknek a jogait védik (NEM A SZERZŐKÉT)! -
#16 ...ártatlanság vélelme...
Na ez az, ami itthon(is) ismeretlen fogalom.
Már azelőtt megbüntetnek, mielőtt eldöntenéd, fogsz-e vétkezni.
Azaz előre megmondják, Te vétkezni fogsz, és jogvédett tartalmat fogsz az adathordozódra rögzíteni... Csodálatos új világ! -
Linkout #15 fura a törvényük, mert élőben bármit eljátszhatsz, felvenni nem szabad.
A másik meg igen, sok zenész azért nem tud kiadni saját lemezt kiadó nélkül, mert azután be kell fizetni a jogdíjat az őt "védő" szervezetnek. Amit nyilván nem tud megtenni... -
OGMontana #14 Tótoknál egy "érdekvédelmi" szervezet jelentett fel valami néptáncos bandát, mert szlovák népzenét játszottak nyilvánosan, ami jogvédett cucc. Pofám leszakad, hogy a népzene is már jogvédett. -
coolbboy83 #13 Az a baj, hogy a kiadók keresnek sok pénzt és nem a zenészek valójában...
Egy zenei CD 5000 - 6000 ezer még mindig, abból maga az adathordozó tokkal vonóval kijön legyártva 500 !! Igen kb annyi !! Forintból... a zenész is kb 5-600 Forintot kap, a többi a kiadóé és a semmirekellőké + állam és adók... -
coolbboy83 #12 Én is igyekszem elkerülni ezt... egyszerűen nevetséges.
Voltam egy házibuliban, és valaki feljelentett minket - hogy hamis lemezekről nyomja a DJ.. kijött a MAHASZ, és csak 2 lemez volt eredeti, a többi cuccot maga a DJ csinálta Logicban - tehát az saját.
És azt akarták, hogy fizessen jogdíjat érte, vagy megbüntetik.... tehát a saját zenédért fizess jogdíjat, csakhogy majd abból nem kapsz semmit sem :-D
Ez egy maffia... nincs mit ezen szépíteni!!! -
Linkout #11 Azért kell fizetned, mert ha a google-be rákeresel olyanra, hogy beatles képek, akkor 100%, hogy látni fogsz jogvédett tartalmat, és mivel láttad, FIZESS ÉRTE!
Nehogymár... hanem nem privát módban netezel, akkor le is cache-eli és rajta lesz a HDD-n.
Arcátlanság, hogy így akarod leplezni, hofgy titokban jogvédett képeket töltesz le! Gyerünk fizess!
... Amúgy meg a pofám leszakad ettől... -
asgh #10 "Az osztrák művészek"
... konkrétan kik ezek az osztrák művészek?
Alkotók, vagy a kiadók érdekeit képviselő lobbiszervezetek?
A cikkben semmi utalás nincs arról, hogy név szerint milyen szervezet állt elő követelésekkel. -
Munkas #9 Logika és méltányosság nyilván nincs az ilyen pénzbeszedésben. Olyan mint a csipsz adó, termékdíj, környezethasznosítási díjak, vagy a legtöbb mostanában bevezetett új adó. Valaki a saját kitalálja, hogy jutathatná pénzhez a saját érdekszféráját, ha jó kapcsolatai vannak, sima ügy, csak a szájába adja valamelyik szaktudásmentes szakpolitikusnak, a többi birka köztisztviselő meg úgyis elhiszi, ha jól „kommunikálják”.
Sőt általában az a „jobb”, ha koncepciómentes a dolog és csak valami homályos ideológián alapul. Szerintem a legtöbb ilyen adó szándékosan torzít valami többség által méltányolható cél irányába. Így rá lehet fogni, hogy ugyan nem felel meg tökéletesen a valóságnak, de helyes célt szolgál. Persze ha le kellene bontani számokra, akkor a legtöbb ilyen koncepció borulna.
Csak valakinek ezt az oldalát is be kellene mutatni a többség felé és így előbb utóbb vállalhatatlan lesz a törvényhozók számára.
Amúgy nálunk, hogy osszák szét ezeket a pénzeket? Beszedik odaadják valami kuratóriumnak, hogy juttassa el az érintettekhez?
Csak „művészek” kapják, vagy megy mindenféle bel- és külföldi könyvkiadónak, szoftverfejlesztő cégnek, filmgyárnak? -
#8 Nekem pölö sokszáz gigányi legális, kemény pénzért vásárolt, tiszta szoftverem van fent hdd-n. Ugyan miért is kéne ezek után bárminő jogdíjat fizetnem bárkinek is??? Ez simán rablás, semmi több. -
FoodLFG #7 jaja kivétel nélkül hulladék emberek élősködnek rajtunk.
Az egyetlen dolog, amit tehetünk ellenük, hogy a mesterségesen beárazott szarjaikért nem adunk pénzt, mert nem érdemlik meg.
Ezek az emberek nem a földön járnak és csak a pofán vágásból tanulnak. -
gosub #6 nálunk bevált, mert néhányan nagyon jól megélnek belőlünk. -
Skuld #5 Ez az egész hajcihő azért van mert nem akarnak kimenni a földekre kapálni. A jogvédők, hogy valami hasznuk is legyen. -
Skuld #4 ÁM egy vicc ez a jogdíj dolog, mert az állítólagos művészek nem nagyon kapnak belőle semmit 1x, másodszor pedig nincs rá garancia, hogy valamilyen jogvédett termék kerül rá. Ergo egy orvosi rendelőben vagy egy számlázógépen nem nagyon szoktak zenét hallgatni... -
Skuld #3 Itthon miért is nem lázadtak fel a gyártók? :D -
Linkout #2 én benne vagyok, kifizetem a +5000 Ft-ot vinyónként, de akkor miért büntetnek meg ha letöltök egy jogvédett videót vagy zenét? -
liberty2 #1 Az a baj, hogy a szerzői jogdíj az már elavult szabályokon alapul. Először ezt kéne megújítani és utána elgondolkodni ilyesmin. Mellesleg én is külföldön veszem a DVD-t és HDD-t. Sokkal olcsóbb a szállítással együtt is.