29
  • nextman
    #29
    Esetleg fegyvert is lehetne adni a babak kezebe, hogy egybol kilojek a csak nezelodoket..
  • Zoltan21
    #28
    Majd járkálni is fognak a próbababák.
    (lehet hülyülni is vele, hogy "életre keltik".)
  • csimmasz
    #27
    Mivel Magyarországon nincs igazán ellenkezés ezért az egymást váltó kormányok azt a kis vagyont ami volt az országban elkótyavetyálték.

    Mivel nem volt ellenkezés ezért tart ma ott az ország ahol tart, mert a vezetőknek tejhatalma van.

    Mivel nagy volt az ellenkezés ezért eltörölték a vizitdíjat, bár szerintem az pont rossz húzás volt, azt nem kellett volna.

    Szóval a lényeg, lehet nézni ahogy mások döntenek a sorsodról és lehet befolyásolni, még egyenlőre.

    Mivel egyre kevesebb ember tiltakozik, egyre kevesebb dologért ezért ez az egyenes út a diktatúrához, elérkezik az a pont ahonnan már nem lehet tiltakozással sem elérni semmit.

    Na ott baszik rá minden ember mert akkor már hiába sopánkodik, hogy jó dehát csak egy ostoba kamerás törvény, egy ártatlan genetikai lajstrombavétel, egy roppant hasznos RFID beültetés volt, kigondolta volna.

  • Tau Tang Wou
    #26
    "Nem úgy értettem, hogy egy konkrét repülőgép, hanem mint technológia."

    Akkor meg azért értelmetlen amit írsz, mert a technológiát már régóta használja a hadsereg. Ezen már túl vagyunk.

    "És amúgy komolyan gondoljátok, hogy ezzel az ellenkezéssel elejét veszitek a diktatúrának?"

    Az ellenkezés tett keresztbe az ACTA törvényeknek is.
  • CrazyAchmed
    #25
    Nem úgy értettem, hogy egy konkrét repülőgép, hanem mint technológia. Egy eszköz, ami embereket és rakományt képes szállítani, az fegyvereket is tud, ennyi. Ez a kamera is használható ártalmatlan marketing és "nemzetbiztonsági" célra is. Szóval ezzel a párhuzammal bármelyik modern eszköz ellen lehet kardoskodni.
    Másik dolog, hogy ha már egy világdiktatúráról beszélsz, akkor meg már régen mindegy, hogy arról is van információjuk, hogy az öltönyöket nézegetted, vagy a melegítőket, hiszen már úgyis rendelkezésükre áll a mobil beszélgetésed, atm használatod, facebook aktivitásod stb. És amúgy komolyan gondoljátok, hogy ezzel az ellenkezéssel elejét veszitek a diktatúrának? Nem hinném, szerintem pont fordítva van. Ha hatalomra kerül egy ilyen vezetés, pillanatokon belül úgyis felállít egy sokkal durvábbat.
  • Tau Tang Wou
    #24
    " Elobb utobb eljutunk oda, hogy egy gyerek is kepes lesz poenbol tonkrevagni teljes orszagok halozatait."

    Ezt ugye nem gondolod komolyan?
  • kvp
    #23
    "Viszont, ha egy világdiktatúra beélesíti a kamerás rendszert, akkor nem lesz aki kicsavarja a kezéből."

    Az egesz technikat eleg konnyen ki lehet kapcsolni. Az informatikai biztonsag az elmult idoszakban nem nott olyan mertekben, ahogy terjed a technologia. Elobb utobb eljutunk oda, hogy egy gyerek is kepes lesz poenbol tonkrevagni teljes orszagok halozatait.

    A cikkben szereplo technologiaval ket bajom van:
    a) ki kell irni, hogy a boltban marketing celbol megfigyelik az embereket, ez a jogi resze (akinek nem tetszik az nem megy be, kozteruleten az ilyen tipusu adatgyujtes elvileg mar tilos az eu-ban)
    b) a masik a kategorizalas, ugyanis ha azt leirja, hogy azsiai, akkor ennyi erovel lehet cigany vagy zsido kategoria is es nekem teljesen minden hogy kotelezo a sarga csillag vagy a kamerak a nelkul is tudnak osztalyozni, de ez igy is ugy is gaz, tehat tipikusan az ilyen huzasok azok amiket megelozeskeppen be kell tiltani (irhattam volna kek szemueket vagy szemuvegeseket is, az is egy-egy kategoria)
  • Tau Tang Wou
    #22
    A cikkben szereplő kamera tesztpéldány.
    Ha elterjed és hozzácsapják a térfigyelő kamerákat, akkor már csak az erdőben nem találnak meg. Persze csak, ha kidobod a mobilodat és még nincs beültetett RFID chiped.
    A repülő azért sem jó hasonlat, mert ha valaki egyszer azt bombának használja, másodszor már nem nagyon teheti meg. Lásd WTC.
    Viszont, ha egy világdiktatúra beélesíti a kamerás rendszert, akkor nem lesz aki kicsavarja a kezéből.
  • gombabácsi
    #21
    aki nem konzumidióta azt a nép már most kiközösíti maga közül, nem kell erre külön rendszert építeni... és nem is lehet olyan hatékonyat mint a tömeg

    lásd még az előző hozzászólásomat...
  • duke
    #20
    Hamarosan ezek a babuk, mar nem azt fogjak figyelni, hogy kik, mit vesznek, hanem azt, hogy kik, mit nem vesznek, es aki nem vasarol eleget, nem fogyaszt eleget, nem egy tipikus konzumidiota, az bekerul egy adatbazisba. Aztan egy nap, majd becsongetnek a hatosag emberei, es szamon kerik rajta, hogy nem eszik eleg mekdonaldos hambugert, nem iszik eleg kolat, es hogy volt pofaja, nem megvenni, az epp aktualis ajfont. De mivel a hatosag emberei megertoek es empatikusak, ezert ajanlanak majd a bunosnek, egy ingyenes atnevelo tabort, ahol megtanulhatja elvezni a fogyasztoi tarsdalom vivmanyait.
    Szoval kurva nagy szukseg van ra, hogy sok idiota meg tobb felesleges szemetet vasaroljon.
  • szbende
    #19
    Mondjuk a következő lépés lehet az hogy az áruházba vagy az áruház bizonyos részeibe csak olyan embereket engednek be akiknek a profiljuk szerint valószínű hogy el lehet adni bizonyos termékeket.
    Még most is tetszik?

  • cateran
    #18
    Mi van hapsikaim..senki sem hallott meg az ECHELON rendszerrol?
    Jo moka:D
  • gombabácsi
    #17
    Totális ellenőrzés? Hú az milyen rossz lesz! Az emberek nem fogják szeretni! Ellenkezni fognak!

    A fenét...

    Egy régi példám: volt egy régi scifi novella amiben az emberek fülébe születésükkor rádiót operáltak. Mindig rádió műsort kellett hallgatniuk, így kontrollálták őket. A főhősnek elromlott a rádiója és önállóbb ember lett.

    Csakhogy a scifi író tévedett. Az emberek önként vetik alá magukat az ilyesmiknek. Önként habzsolják kétpofára az ostoba sorozatokat, zenéket. Nem kell semmiféle operáció, az emberek többségének az tetszik jobban ami minél több embernek tetszik.

    A scifi író hatalmasat tévedett.
  • csimmasz
    #16
    Itt a hangsúly azon van, hogy önként és dalolva adjuk át a szabadságunkat vagy elveszik tőlünk erővel.

    A kettő nem ugyan az.

    Főleg mert ha nem hagyjuk nem tudják, de sajna azzal , hogy szép lassan ovatosan egyre kevesebbet hagynak nekünk, így te és a hozzád hasonlóan gondolkodóknak fel sem tűnik csak mikor már semmi sem marad belőle.

    Félre ne érts én sem vagyok az atüntető alkat, hogy zászlót lengetve hallassam a hangom, tehát tulképpn ugyan úgy semmit sem teszek ennek megakadályozására.
    Amiért itt hozzászóltam az csak azért volt mert én ezt belátom, mármint a veszélyeit a folyamatnak.

    Nyilván a technológia miatt megállíthatatlan a folyamat,de a legveszélyesebb ha már a PTK ban sem lesznek erről szóló passzusok és a birka magatartással pont ezt fogjuk elérni.
  • CrazyAchmed
    #15
    Tau Tang Wou: de, akkor a műhold teljesen jó hasonlat, mert a cikkben szereplő kamera sem lát be a "a házakba, alagutakba, pincékbe, barlangokba". A repülőt is mint technikai dolgot értettem, hogy maga a technológia alkalmassá teszi.
    csimmasz: "A gond nem ezzel van hanem a tendenciával, szép lassan de biztosan haladunk a totális ellenőrzés és megfigyelés korszakába." oké, ezt írtam is, hogy ezzel lehet magyarázni, de azért ne legyenek illúziótok afelől, hogy adott esetben nem lépne életbe a totális megfigyelés úgyis, hiszen a technikai feltételek adottak, a morális kérdést meg ki tudja magyarázni bárki.
  • csimmasz
    #14
    Azok leginkább magasan, fönt helyezkednek el,nem látni vele jól a vevő arcát.
    Ráadásul az érzékelésre is kevesebb idő van mintha premierben a paraszt pont a kamerába bámul.
  • gombabácsi
    #13
    ebben mi a találmány? a térfigyelő kamerákkal ugyanezt meg lehet csinálni...
  • csimmasz
    #12
    A gond nem ezzel van hanem a tendenciával, szép lassan de biztosan haladunk a totális ellenőrzés és megfigyelés korszakába.
    Lehet ebből nekünk semmi sem lesz de ha mindíg hagyjuk, hogy azt csináljanak amit akarnak semmibe véve alkotmányos és személyiségi jogainkat akkor szép lassan saját magunk mondunk le róluk, és amikor már nem lessz akkor kihez fordulsz, onnan nincs vissza út csak a polgárháború?

  • Tau Tang Wou
    #11
    " Igazából akkor a légi közlekedést is be kellene tiltani, mert a repülők bombát is szállíthatnak, de talán mégjobb hasonlat, hogy a műholdakat is lőjük le, mert azok is megfigyelhetnek."

    Egyik se jó hasonlat.
    A repülők kevesen vannak, nincs bombakidobásra alkalmas szerkezetük, ellenőrizve vannak az irányítótornyok és a radarok által, a legtöbb országnak van légvédelme.
    A műholdak meg nem látnak be a házakba, alagutakba, pincékbe, barlangokba és még hosszan sorolhatnám.
  • Etinger
    #10
    ..vagy nem kell lopni.. esetleg?
  • CrazyAchmed
    #9
    Nos, ez az indok bennem is megfogalmazódott, de nem hiszem, hogy ez lépés lenne afelé. Szerintem ez egy kicsit paranoid hozzáállás, ami szintén kártékony. Igazából akkor a légi közlekedést is be kellene tiltani, mert a repülők bombát is szállíthatnak, de talán mégjobb hasonlat, hogy a műholdakat is lőjük le, mert azok is megfigyelhetnek.
    Azért szerintem Neked is be kell látnod azt, hogy ha egy ilyen hatalom kerül a vezetésbe, akkor pillanatok alatt felállíthat egy akármilyen kémrendszert ezektől a bekamerázott próbababák nélkül is, hiszen a technikai háttér már régen adott ehhez. Szóval technikai oldalról nem kifogás ez.
    Más dolog a jogi szempont, hogy ha most megengedik ezt, akkor jön a következő lépés és így tovább. Ez talán jobban megérthető, de a jogi rendszer is simán alakítható diktatórikus hatalom esetén, adatvédelmi biztosok és jogvédők ellenére is.
  • Szefmester
    #8
    És eljő az idő amikor az emberek nem lesznek hülyének nézve mert zsákkal a fejükön mászkálnak bevásárolni. :D
  • Tau Tang Wou
    #7
    Mivel a történelem során sok embert megöltek csupán azért, mert nem értett egyet a fennálló hatalommal vagy mert "eretnek" gondolatai voltak.

    Ilyen helyzet bármikor előállhat és egy arcfelismerő rendszerrel a kezében ez a hatalom pillanatok alatt összefogdossa a neki nem tetsző embereket és vagy megöli vagy börtönbe zárja őket.

    Tehát a hátrányod nem most származik, hanem esetlegesen származhat, ha rossz kezekbe kerül a technológia.
  • CrazyAchmed
    #6
    Kérlek magyarázzátok el, hogy ez nekem miért rossz? Lehet, hogy alkotmányjogilag aggályos, de ettől függetlenül mégsem értem, hogy miért ez a görcsös ragaszkodás az "arcnélküliséghez". Részemről egyetlen dolgot sem tudok mondani, hogy ha bemegyek egy üzletbe és megfigyel egy próbababa, akkor nekem abból milyen hátrányom származik.
  • Tau Tang Wou
    #5
    Egy megoldás van ezek ellen, nem kell bemenni ilyen boltba vásárolni.
  • MANOWAR
    #4
    Bar 100% egyetertek veled de akkor is a k*****anyukat :)
  • Amergin
    #3
    Nem érdemes lázadozni, széplelkek! Ez a jövő, és segít maximalizálni a profitot, ami az ISTEN!
    Én is egész életemben csak GDP-t termelek, hiszen ez az emberi élet végső célja és értelme...
  • mester1987
    #2
    Igazából be is kaphatják, miközben lehúzzák az emberről a bőrt.
  • Narxis
    #1
    Ez azért alkotmányjogilag aggályos.