19
-
hurkaur #19 Ilyen mar van, es ugy hivjak, hogy windows phone. Persze van olyan ember, akinel ez elvbol ki van zarva, hisz M$, de o csak szorakozzon a mobil piac holokausztjaval, az androiddal. -
igazamvanvagyig #18 Már nagyon vár a piac egy androidmentes(nem biztonságos,optimizálatlan,erőforrás pocsékoló,belassuló),iosmentes (zárt,hiányosságok) pl firefox os kipróbálható pc-én
http://people.mozilla.org/~myk/r2d2b2g/ -
Quantizs #17 #15 : Jó lesz ez. Egyébként én szeretek Qt-ban fejleszteni és ajánlom másoknak is.
#12 : Azért androidra is lehet natív alkalmazásokat fejleszteni Qt-ban:
Link
Régi Qt-ban Symbianra írt alkalmazásaim is kapásból fordultak androidra, minden fajta módosítás nélkül ezzel. Rendszeresen használom és jól működik. Mobility is benne van, szóval megy a szenzorkezelés, meg nagyjából minden mobilos cucc is. Qt-s kamera kezelés az nincs egyelőre, de lesz benne. Viszont ez addig is áthidalható úgy hogy Opencv-t használ az ember: Link2
-
#16 Semmit, igazából a csak annyi, hogy oldalra húzás helyett le és fe lehet tolni a menüt. -
kvp #15 Ez egy linux kernel, azon pedig egy meego es egy android alrendszer, kozos gui-val. Gyakorlatilag harom parhuzamos alrendszert tamogatnak, ahogy android ala is felrakhato a wine es akkor a programoknak az android es a linux api-n kivul elerheto a win32-es api is. Ok a megoo-t es az android-ot valasztottak az alap linux api melle. Mondjuk szerintem a qt az egy emberkinzas az android api-hoz kepest, meg c++-bol is.
A vegyes csempes ikonos feluletrol pedig csak annyit, hogy nem uj, pl. az en oreg meg sony-ericsson gyartmau android-os telefonom is tartalmaz ilyeneket, a bemutatobol a fotoalbum, a media center es a call management biztosan megvan, nem minta nagyon hasznalnam oket, csak 1 kattintassal lesz toluk rovidebb a hasznalat, de cserebe utban vannak a desktop-on. A corner ui szerintem ennel jobb otlet volt es jobban hasonlit az eredeti danger os-es elrendezeshez is. Ami ujat latok a jolla eseten az az android fele 3 nepszeru nyomogombos alapmuvelet kivaltasa hand gesture-okkel. Persze kerdes, hogy ezek alapbol megvannak-e mindenutt, vagy az eppen az eloterben futo alkalmazasnak kell kezelnie oket. -
hurkaur #14 Akkor mashogy: mit tud jobban, mint az android? Mert orulok, hogy lett meg egy rendszer, csak epp nem latom miert tudna elterjedni, az android mellett. -
#13 -
#12 Miért lenne ez Android? Képes az androidos alkalmazások futtatására, de natívan elvileg Qt-ben lehet majd fejleszteni. -
hurkaur #11 minek meg egy android? -
Co1e #10 mint egy sima android főzött rom XD sokáig tarthatott kifejleszteni XD
3 ember 2 óra... és woala... röhej.
ÉN a mozzila meg a google rendszerét várom...azokra tényleg kiváncsi vagyok.. nem ilyen semmikre... -
csimmasz #9 Ez kicsit azért direkt volt, mert topikszerte istenited ezt a csempe vacakot, gondoltam kell egy ellenvélemény is!
De nincs harag!
Amugy elég nagyot fordult azt MS telefon soft fronton, nekem még volt HTC ben windows os telom anno valami 5 ös vagy 6 os nem emlékszem már, televolt hozzá softokkal a net, bár hamar megfeküdt a azóta nem is nézek többé HTC-t.
Szóval részemről csalódás az ój irányvonal bár mint nyilván nem vagyunk egyformák. -
tomboy013 #8 Szerinted. De mivel az emberek különböznek, ezért lehet hogy van akinek tetszik, nem tudom miért olyan nehéz ezt elfogadni. Miért ennyire buta néhány ember, hogy folyton kötekedni kell ilyenek miatt. Előttem is szarozták a Wp-t de nem kezdtem el velük kötekedni mivel az az ő véleményük, úgysem tudok rajta változtatni, meg őszintén szólva nem is akarok. -
csimmasz #7 Ez meg mi a fene volt?
Ez lenne az a nagy fejlesztés?
Ha olcsó telefonra szánják ok, de ez csúcs készüléken?
tomboy013 A WP7, valami ritka idegesítő azzal a sok szines csempével, mint valami cukorkabolt.
-
tomboy013 #6 A felület szépen néz ki, szerencsére itt is látszik azért kezdemény a haszontalan ikonok kihagyására. A Windows Phone-nak a kinézete az nagyon szép, igényes de örülök hogy nem másolja le teljesen azt mert akkor nem lenne egyedi. Kínácsi vagyok a menüanimációkra, hogy mennyire élvezetes a használata. Én pl. azért is szeretek WP-s telót használni mert élvezetes már csak a menüben is lépkedni annyira gördülékeny az egész. Remélem ez is olyan lesz. Kíváncsian várom mit hoznak ki ebből. -
god25 #5 Hogy találták ki ezt a nyavalygós C-64 zenét alá? -
#4 Hááát, ez eddig egy sima UI. Azért egy OS ennél több. Manapság aki nem Linux/UNIX/BSD alapú OS-t készít, am emegkockáztatja, hogy a fejlesztőknek extra melóval kell a másik fájlerendszerre/OS-re átportolni a progikat. Miközben pl a piac 90%-át uraló iOS/Android között lehet hogy sokkal könnyebb a portolás.
Aztán nekem az a véleményem, hogy a mobilok kijelzőjénél a 720-as felbontás lassan standard lesz. Namost olyan UI-t tervezni, ami gyak olyan mintha fele akkora felbontásra lenne kitalálva barokkos hanyagságnak tűnik. Ez az UI valami 400x800-as felbontásban is kb így néz ki (OK az olcsóbb telóknak még ilyen a felbontása).
Valami olyasmi kéne, hogy állítva telóként lóbaxó gombokkal üzemel, de ha elfekteted átmegy valami tablet szerű kijelzőre.
A stylus is kezd megint megjelenni/elterjedni beviteli eszközként, szal nem biztos, hogy ezeket figyelmen kívül kéne hagyni. -
#3 Érdekes koncepció, de jobb lenne egy valós készüléken történő bemutatót látni, tudjuk, hogy "Nokiáék" tudtak animációt készíteni:) Így elsőre amúgy Holo UI ugrott be róla.
sanyicks:
Szerintem ezek nem csempék, inkább a multitaskot leegyszerűsítő kártyák, vagy legalábbis Widgetek. -
sanyicks #2 jaj ne ez is csempés, bár legalább nem olyan szélsőségesen mint a kíndóz. Ahol ordas faszság a csempe ott rendes ikon van ahogy látom, csak ott van csempe ahol tartalma is van. -
#1 jobban bejön mint a winmobil