116
Mit talált a Curiosity ?
  • precision
    előbb-utóbb úgy is kiderül, hogy a Földre az élet valami meteoron keresztül érkezett valamiféle baktérium formájában

sztem a Curiosity is valami baktériumot fedezett fel (vagy annak nyomait, maradványait), ami jelen van a Földön is... csak ugye a Mars nem éppen ideális arra, hogy ott megmaradjon/szaporodjon/mutálódjon/átalakuljon...stb.
  • Eftörsokk
    ez mi ? valami sci-fi erekció gyűrű?
  • Eftörsokk
    lassan nem lenne rossz, ha találnánk valahol értelmes életre utaló jeleket, ha már itt a földön nem lehet :)
  • Candi
    Véleményem szerint igen nagy horderejű lenne a bejelentés, ha valóban élő szervezetre, vagy annak megkövesedett változatára bukkannának. Egyrészt a már említett, első földön kívüli létforma, amely tuti hogy igen sok laboratóriumi vizsgálatnak nézhet elébe.
    Ám ezen túlmenően lenne egy mögöttes üzenete is az ügynek: Nem vagyunk egyedül. Ha valóban minden kétséget kizáróan élet nyomaira bukkannának a Marson, és kiderülne, hogy a földi élettől függetlenül, azzal párhuzamosan, de másik csírából fejlődött ki, akkor az óriási horderejű felfedezés lenne. Az valami olyasmit jelentene, hogy ha nem is törvényszerűen, de az eddig gondoltaknál nagyságrendekkel nagyobb esélye van annak, hogy egy csillag életében annak legalább egy bolygóján tutira kifejlődjön az élet. Onnantól pedig már csak idő és egyéb körülmények kérdése, hogy milyen fejlettségi fázisig juthat el, és vajon mikor és milyen körülmények között akadunk össze egy többé-kevésbé értelmesnek mondható létformával.
  • Saintgerman
    ejgye ezek az emberek... a pásztor kutya is 'kiég' a birkákon, pedig fogalma sincs a gazdájuk szándékán..
  • Caliph
    már kiszivágott egy halvány kép róla

• Tuvok #30
    Szerintem csak egy újabb jel arra, hogy valaha víz volt a Marson. Sajnos a NASA-ra jellemző, hogy felfújnak valami dolgot, aztán jobb esetben is csak a tudományos világot mozgatja meg, a laikust nem. Nem hiszem, hogy számunkra olyan sok érdekes dolog lehet azon a sivatagon.
  • Andr0
    mindenesetre a NASA tuti valami félig felfújt dolgot jelent be... Kell a marketing mert sokba volt a buli...:D
  • cataflam02
    Szerintem nem ez a téma.
  • tutituti
    dettó
  • Andr0
    néha én kiégek az embereken...
  • Narxis
  • Saintgerman
    Szerintem lelassul az ûrkutatás. Márcsak azért is mert az ember fel akarja fegyverezni az ûrt, és ez nagyon nem tetszik azoknak, akikkel megosztjuk azt. Más részt meg, hogy a NASA mit jelent be, az tök mid 1. Nem arra találták ki, hogy a föld valódi urainak a titkait kiszellőztesse.

U.F.O DISCLOSURE PROJECT FULL VERSION
  • tutituti
    ????????

(viccvolt)
  • Effe88
    Kuatot?
  • YMan
    tök egyszerű a dolog, a Nasa megtalálta a marson a Higgs bozont!
  • Neoncsoves
    az igazán fontos és befolyásos dolgokat mi kisemberek úgyse fogjuk tudni.
  • Narxis
    Ennyi.
  • Palinko
    erős tipp ez sajna, mert ha tudják hogy történelmi, akkor nyilván tudják hogy mi az, és ha tudják miért nem jelentették csak úgy be simán? jó hogy nem lehet smst küldeni már a tippekkel hogy ki mire szavaz mi lesz a bejelentésben
  • DanielT
    Szerintem a nagy büdös semmi fog történni. Esetleg ennek különböző változatai, hasonló végkimenetellel és eredménnyel.
  • Palinko
    ha nem találnak legalább egy megkövesedett bacit elindítunk egy facebook kampányt, hogy írjonak az amcsik a képviselőiknek hogy felezzék meg a NASA költségvetését? :D kezd ez is bulvár szar lenni miközben tudományos intézetnek kéne lennie
  • The Protector
    :)XD.Igaz.
  • Petka
    Nem most lesz a NASA következő évi költségvetéséről valami szavazás? Általában akkor szoktak ilyeneket bedobni. :D
  • tutituti
    az itt a Földön is csoda:D
  • pxxl
    Az is történelmi, ha találnak 2 egyforma követ a Marson.
  • tutituti
    Na ezt kíváncsian várom!
  • cataflam02
    Át lehet nevezni a topicot.
  • Pluskast
    Amennyiben baktériumot találtak az tényleg történelmi hiszen ez lesz az első életforma amit a Földön kívül találtak. Szóval ilyen szempontból tényleg történelmi:)
  • tigeroo
    de ha történelmi bejelentés, akkor lesz valamilyen neve is nem?

amerikára sem úgy hivatkozunk hogy "Kolumbusz történelmi felfedezése" vágod :DDDDD szal akkor is új topik kell ha téleg nagy durr... deeee

amúgy szerintem csak szimpla médiafogás, kell a NASA-nak a hírverés.
  • cataflam02
    A arzénes baktériumnak is volt saját topicja.
    Ha nem lesz lényeges felfedezés, és nem forog pörögni a topic, majd töröltetem.
  • cataflam02
    Hát az tényleg elég gáz volt :D
  • Laza
    Szerintem ez simán elfér az Űrkutatás topicban, minek ehhez egy új, 20 hozzászólásos topic?

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1115979912
  • pxxl
    ez is olyan nagy felfedezés lesz, mint az arzén alapú élet a Földön? ami később kiderült, hogy mérési hiba volt... :D
  • Pluskast
    Ja és amúgy szerintem semmiben sem fogja befolyásolni az életünket. Egyrészt mindenki elfogadja azt a tényt - még ha nem is bizonyított - hogy ha mi létezünk akkor más bolygón is kell, hogy legyen élet. Másrészt pedig ez nem fejlett és komplex életforma szóval amíg nem jönnek a kis zöld emberkék addig ez semmilyen kihatással nem lesz a társadalmunkra.
  • Pluskast
    Szerintem két dolgot találhatott. Vagy baktériumot, vagy annak egy megkövesedett változatát.
  • cataflam02
    Úgy tűnik \"történelmi\" felfedezést tett a NASA Curiosity marsjárója, a bejelentésre azonban még heteket kell várnunk, állítja egy híradás.
    A felfedezés a Curiosity Marsi Mintaelemző (SAM) műszerétől származik, számolt be kedden az amerikai NPR. A SAM a robotegység fedélzeti kémiai laboratóriuma, ami képes a szerves összetevők, az általunk ismert élet széntartalmú építőelemeinek azonosítására. A műszer a nyilatkozatok szerint valami érdekesre bukkant a talajmintákban. \"Ez be fog kerülni a történelemkönyvekbe\" -mondta a Curiosity vezető tudósa, John Grotzinger az amerikai NPR-nek adott interjújában. \"Nagyon ígéretesnek tűnik\"

Cikk

Ti mit gondoltok, mit talált a Curiosity ?
    Ha élet nyomaira bukkant, miben befolyásolja mostani világunk ? Változik szerintetek valami ? Felgyorsul az űrkutatás ?