116
Mit talált a Curiosity ?
  • syberia2
    lehet hogy felfedeztek egy új elemet
  • Büdös Bohóc
    egy biztos: nem zsidót találtak ott
  • pxxl
    link
  • Petka
    Élet nyomát találhatták a Marson

Szóval úgy néz ki, egy régi felfedezés megerősítése lesz a bejelentés...
  • Micsu
    jó film de így hogy írták hogy ez alien előzmény lenne már nem jó, értem
  • Minstrel
    iphone6-ot
  • Nemzsidó
    Ha a Mars száraz, vagy korábban (a Földhöz képest) kevés víz volt rajta, a kisebb erózió, a nehézségi erő különbsége, és a felszíni-, légköri anyagösszetételének eltérései eredményezhetnek egészen eltérő életformákat is ott, mégha csillagászati távolságuk elhanyagolható is, szinte összeérnek.
  • Nemzsidó
    A múltkor olyan mérges gombát láttam... mérgében a földhöz verdeste a kalapját :)
  • High end PC #68
    szerintem kiderül, hogy a gombár a földönkívüliek telepítették ide, főleg a hallucinogén változatokat, és aztán mindenki rááll a hír hallatán a varázsgombákra, és megépíti az emberiség aprajafalvát, és mindenki fehér alsóban fog mászkálni, az elnökünk pedig törpapa lesz
  • Nemzsidó
    Elírtam, mert a gomba nem is növény, nem is állat. Ki teremtette hát, vagy honnan származik a Földre a gomba? Lehet ez "A" marsi életforma?
  • Nemzsidó
    Lehet csak egy darab alienkaki. De ha embercsont is van benne, hát...
  • Palinko
    annyi a biztos hogy alig várom ki ezt a 10 napot és ha nem is dec 3. án jelentik? akkor már nagyon ki lesz a répa :D
  • Nemzsidó
    Előbb nagyon sok ember figyelmét fel kell kelteni a téma iránt, ráadásul a kivárási idő alatt sokféle teória alakul ki, mit is találhattak valójában. Ha úgy ítélik hogy nem okozna pánikot, lehet többsejtű formát "találnak" elsőre. Majd néhány tíz méter után talán még élő növényt is, pl. gombát.
    A pánspermia elmélet régóta emlegetett dolog, most elővehetik megint, hogy onnan jött ide az élet, vagy innen ment oda. Talán a teremtő útközben megpihent ott, s köntöse széléről lemászott egy csótány...
  • Palinko
    ha szorítaná akkor miért utalgatnak miért nem jelentették csak be villámcsapás szerűen
  • Nemzsidó
    Csakis egy kezdetleges életformára utaló nyom lehet, mert előbb az egysejtű életet kell "megtalálniuk" ahhoz, hogy utóbb előrukkolhassanak az értelmes csillagközi fajokkal. A sorrend nem változhat. Adagolni kell az igazságot, nem lehet egyszerre az emberek nyakába önteni, hogy nem vagyunk egyedüli értelmes faj. De úgy látszik, valamiért kezdi szorítani őket az idő, gyorsan be kell jelenteniük a Földön kívüli életet, előbb a vírusszintűt, majd az összetettebb formákat sorra. Mi lenne a dogmarendszerekkel, ha Jézus2 helyett egy kopott űrladik érkezne néhány tojásbólszületettel? A hívők visszakövetelnék a perselyekbe dobott "aprót", s tényleg elszabadulna a pokol :)
  • Fehercsoki
    Ezek nagyon egyszerűen megválaszolható kérdések ha tanultál biológiát...De persze nyugodtan magyarázz bele bármilyen raptorfejű fehérszakállú varázsló istenséget.
  • sparrow35
    Szerintem cracket talátak a Far Cry 3-hoz.
  • dregnarr1 #59
    Szerintem valamilyen fémet, ami nem fordul elő az eddig ismert természetes marsi közegben.
  • Tau Tang Wou
    Szerintem mészkövet találtak.
  • Caliph
    alien 1,illetve megjelenik a 2 rész egyik kimaradt jelenetében is
  • nearo
    szerintem:
  • tutituti
    A promethus jó film csak nem kellett volna azzal beharangozni hogy előzmény.
    Így viszont tényleg egy erős közepest ha megüt.
    El lett bagattelizálva.

ÉS azért az a 100 az erős túlzás.jó ha a film egyhatodában van róla szó.
  • Micsu
    az évtizedet tehetted volna idézőjelbe :P
  • Micsu
    nincs sok köze csak abban a világban játszódik meg 100 visszautalás van rá, attól még hogy nem alienek szaladgálnak a folyosókon lehet köze hozzá nem?
  • Candi
    Földünk egyik legszélsőségesebb körülményeket is átvészelni képes létformája. Ez ugyan nem baciféle, azoknál lényegesen fejlettebb lény, de hihetetlenül szívós szerzet.
    Ma kevesebb földi baktériumot ismerünk mint amennyit nem, és valószínűsíthetően éppen a legextrémebb körülmények között élő fajokat fedi homály.
  • pxxl
    ez a Promethetus filmből van de ne zavarjon. Annak meg nem sok köze van az Alien filmekhez :D majd a második része lesz az Alien előzménye...
  • Sir Quno Jedi
    pár évezred elég karcsú a baciból->kis szürkék evolúcióhoz szvsz.
  • gothmog
    Illetve volt egy fúrófej amit nem sterilizáltak az előírásoknak megfelelően a csomagolás előtt, így lehetséges, hogy maradt rajta baktérium. Ennek a lehetségesnek kellett aztán túlélnie a féléves űrutazást. Szóval esélye van, de elenyésző.
  • Nightlord
    Lehet beszorult egy macska aki ott kiesett a járműből?
  • Caliph
    Ebből már volt valahol egy cikk hogy megtörtént a hiba egy fúrófejjel,ők is azt mondják hogy az utazás/landolás során megsemmisülhettek de nem jelenthetik ki teljes biztonsággal.
  • Palinko
    de figyelnek erre, sterilek a dolgok amiket küldenek, meg nem sok esély van hogy túléljen egy idegen bolygón a baci DE mindezek ellenére előfordulhat!
  • Caliph
    csak aztán nehogy olyan baktériumokat találjon amit innen a Földről vitt magával a marsjáró amik aztán szapodorni kezdenek mert kiderül hogy a marsi körülmények így hatnak rájuk és pár évezreden belül sikerül is értelmes életnek kialakulnia ebből a baciból ,ami aztán leigázza a Földet:D
  • datango
    "Ha élet nyomaira bukkant, miben befolyásolja mostani világunk ? Változik szerintetek valami ? Felgyorsul az űrkutatás ?"

Befolyasolhatna valami olyasmit ,hogy mondjuk csökkenjen az adó ,fizessenek a marsiak is.
  • ntex
    Látom nem vagy nagy SCI-FI rajongó hogy még az Alien című alapműt sem láttad, a képen a vészjelzést küldő űrhajó látható ahonnan felhozzák az első idegent az egyik delikvens arcán
  • ZilogR
    Nagy horderejű felfedezés?
    Nézz rá a gyermekedre és próbáld megválaszolni azt a kérdést, hogy hol volt a fogantatása előtt?
    Vagy nézz tükörbe és kérdezd meg magadtól ugyanezt.

Ha meg tudod válaszolni, a világ összes felfedezése el fog a válasz mellett törpülni.

Amúgy szerintem talált egy másik marsjárművet. Vagy Marsi Anikót.
  • Desiderata #41
    talán ezzel kapcsolatban van: Elég meleg volt a víz a Marson az élethez

de addig is egy klasszikus :)
  • Pluskast
    Na és Jimmy Hoffa-t is? :)
  • Andr0
    TUPEK ÉL
  • High end PC #38
    szerintem megtalálták Elvist és Jézust a Marson
  • Pluskast
    Őőőő ez egy picit nagyképű kijelentés nem? :) Mármint megosztjuk az űrt? Max eddig a Holdig jutott el ember amúgy meg geostacionárius pályán körözgetünk. Szóval max a Földet oszthatnánk meg más idegen lényekkel de az űrt tuti nem birtokoljuk semmilyen százalékban sem :)