4237
mea.jpg
  • jarlaxxe
    Kurvára nem mindegy, hogy egy játékot 60 vagy 20 euróért veszel meg....
  • Although
    Szóval neked van igazad?
  • PiszkosFred
    De megveszed! Pont ezert felesleges lozung az egesz duma, ami ilyenkor elhangzik. Szar, de megveszed. Most hogy 60 euro vagy 20 euro, teljesen mindegy, az akkor aktualis piaci erteken fogod megvenni. Ez olyan, mint 4 evig szidni a kormanyt (legyen az kek, zold, narancs, piros, fekete, feher barmelyik random orszagban), majd a valasztason rajuk szavazni.

Es nem csak te, nagyon sok mas is. Igy sosem lesz valtozas. Miattatok.

Na jo, de ha tetszik, akkor meg szep, hogy megveszed. Itt azokrol es arrol van szo, akik zsigerbol utaljak az egeszet, egy rakas fosnak tartjak az adott jatekot, DE megis megveszik. Ha valami szerinted szar, valami rossz, vallalhatatlan fostalicska, akkor azt beken kell hagyni, bottal sem kell piszkalni. :) Nem aztan olcson megvenni, mert "jaj, olcsoert mar nem annyira szar". Az a penz keresztbe huz minden addigi irt vagy kiejtett mondatot, abban a pillanatban.
    Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.03.16. 21:05:19
  • lwb
    Megveszem, mert 10-20 ezerért kapok némi szórakozást, ami még belefér nekem. Bár nyilván minden relatív. Az elmúlt években az egyetlen nagy mellényúlásom a NMS volt, de asszem azzal nem vagyok egyedül.
  • Although
    Lehet igazad van, nem ezt akartam. Te érthetnéd is amit mondok de nem teszed pontosan ltáod mi ment végbe az mmokban és érthetnéd is miért. Nem hiszem tévedek. Hiszen a cégek az igényt próbálják kielégíteni.
    Másrészt már nem veszek meg semmit teljes áron a hivatalos piacon ezt sem. Megvárom míg leértékelik. Beérem a régi cuccokkal a kickstarterről. Szóval megint mellé lőttél? Nem ítélem el a változást de többet várnék. nem csak hpban különbséget a fokozatok között. Pl.
  • Zegi Norbi HUN
    Az a játéktörténelem egyik nagy szégyenfoltja szerintem. Az elvárások mellett meg még ott van az a tény is, hogy így is bőven dől a lé Gabe Newellnek. Szóval belepumpálni egy rakat pénzt egy utolsó nagy lezárásba(aminek egyértelműen méltó befejezésnek kell lenni) a sok év hitegetés után... elég rizikós :/ Mindezek tükrében én mégis úgy gondolom(noha nem látok bele se Gabe, se a Valve pénztárcájába), hogy bőven megengedhetnék maguknak azt a fránya 3. részt.
    Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.03.16. 20:56:44
  • PiszkosFred
    "Ma nincs rá igény."

Itt sirsz mint egy furdos kurva evek ota, hogy kellene - vagyis akkor VAN ra igeny. A te igenyed nem szamit? Tudod mi a vicc. NEM! Miert nem? Mert te is, es mindenki mas is - aki habzo szajjal szid egy aktualis akciojatekot, melyben nyomokban talalhato nemi rpgre hajazo gameplay elem - mentek, es megveszitek a jatekot majd ugyanugy, mint azok, akiknek mondjuk tetszik.

Akkor kerdezem en, ha te is kiszolgalod a rendszert es fizetsz a szarert, akkor miert is vagy felhaborodva? A TE penzed is csak azt bizonyitja, hogy jo ez az ut, nincs szukseg valtozasra. Mert ha annyi ver nincs az ember farkaban, hogy kialljon es felszolaljon, tegyen az aktualis rendszer ellen, akkor nincs joga azt szidni sem. Foleg nem ugy, hogy kozben suttyomban o is megveszi, pedig szarnak tartja...

Na ezert kurvara unalmas es teljesen hiteltelen az, ami egyes forumokon zajlik minden egyes jatek premierje elott, legyen az barmelyik ceg, barmelyik IPje.
  • Although
    Nem mondanám. Felesleges bele menni a W2 és a W3 közti különbségekbe vagy a Jade Empire ME1 és M3 különbségekbe. Nekem ezen a szinten a W2 volt a csúcs. Rendszer volt, értettem miért olyan a W3 meg se közelíti harcrendszer szinten, sokkal butább lett. Persze van akik szerint a W2 is az volt. A DS az nem tömegjáték. Hagyjuk a témát. Nem ez volt a célom. Régen nem volt minden jobb de volt tartalom és volt koncepció ma a látvány az elsődleges. De nem zavar sőt örülök van olyan rajongó mint Vranyek. Ettől függetlenül, mondom. Régen amikor még nem volt látvány abba biztam egy nap a morrowind látványosabb lesz és ugyanolyan jó lesz. De senki nem látja a jövőt. Ma nincs rá igény.
  • TBTPumpa
    Igen. Attól félek, hogy irreálisan túl nagyok lesznek az elvárások a Cyberpunkkal kapcsolatban. Mondjuk Sony fronton a Naughty Dog erre mindig rá tud cáfolni (állandóan felülmúlják magukat). Valószínűsíthetően az irreálisan magas elvárások miatt nincs még Half-Life 3 sem (amit ma elvárnának a játékosok, azt a Valve nem tudná kivitelezni már a többi dolgával karöltve). 10 éve zárult le az Episode 2 AZZAL a befejezéssel... :(

Pontosan. Az EA és BioWare talán legjobb CGI videója. 7 éves ez is. :)

Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.16. 20:45:29
  • lwb
    Nem annyira népszerű, de nagyon népszerű. A Dark Souls egyből kb 9 millió példány fogyott. Skyrimből 20, de 2011 óta nem volt új TES játék, míg Soulsból volt Bloodborne, DS2 és DS3 is.

A világ legjobb rpg-i, mint a PST vagy az Arcanum röhejesen könnyűen voltak. Mármint a harc tekintetében.
  • MrAndree
    Nincs kihívás? Amikor épp tombol a Dark Souls mánia? Bloodborne? Nioh? Plusz a Mass Effect aztán sose volt egy különösebben nehéz játék, az első rész konkrétan insanity-n is röhejesen egyszerű. A folytatások azért nehezebbek mert hamarabb belehalhatsz egy sorozatba (a 3ban meg még sokszor egy szűk térbe is berak két banshee ellen) de azt is ki lehet taktikázni insanity-n is (tudom, mert megtettem). ME:A-ban is van insanity (5 nehézségi fokozat van ha jól láttam), pont azért, hogy mindenki megtalálja a neki valót.
  • Evoluti0N
    Régen minden jobb volt™.
  • wedge31
    Ez igaz is, meg nem is, ott van a DaS frencsájz szeretik az emberek a kihivást azzal nincs gond.
    De megint csak azt mondom, hogy ez a én hülyeségem de egy BW játéknál lehetne egy kicsit rp-s a harc mert ez igy egy sima árkád shooter szint ami nem rossz csak más, szvsz.
  • Although
    Végre valami igazad van!!! Csak nekem az rpg nem az ügyeségi játékot vagy az akciót jelentette. Azért játszottam vele, mert mindegy. Amúgy nem gondolom a souls olyan kurva népszerű mint a skyrim. Hagyjuk. Elment ebbe az irányba és már a W3 is szar könnyű volt nekem is, hasonlóan a bio játékokhoz. A DS rétegjáték ezekhez képest, szerintem.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.16. 20:40:38
  • lwb
    Asszem én vagyok az egyetlen, akinek sokkal jobban bejöttek a Killzone játékok, mint ez a robotdinózás a HZD-ben.
  • Zegi Norbi HUN
    A Mirror's Edge Catalyst jó példa, én végig sem játszottam, mert az első rész után kicsit idegennek hatott. Ugyanez a BF 1, már le is töröltem. Eléggé fájna a szívem, ha a ME szériával is ezt eljátszanák :/ (videókból viszont elmegy kategóriának tűnik eddig ez a rész)

Egy Witcher 3 után a Cyberpunknak legalább akkorát kell szólnia, ha nem nagyobbat. A rajongók nagy része már most durvább játéknak jövendöli, ami a CDPR eddigi teljesítményét tekintve valamennyire reális is persze, de azért még mindig nem láttunk belőle semmit :)

Utoljára szerkesztette: Zegi Norbi HUN, 2017.03.16. 20:39:50
  • MrAndree
    Hehe, ne is mondd, elolvastam az értékeléseket, láttam pár gameplay-t és elballagtam a boltba venni egy PS4-et. Pedg csak karácsonyra volt tervben de nem akartam addig várni. :)
  • lwb
    A "souls" játékok aranykorában egyáltalán nem értek egyet veled. Egyébként engem soha nem a kihívás érdekelt egy rpg-ben, hanem a jó atmoszféra és/vagy a jó történet.
  • Although
    Rajta várom. Edit: Nem mondom a teljes igazság de nekem az elmúlt évek során ez jön le. Az mmokban végbemenő változások és a 2009- 2017 között eltelt idő alapján. Lehet a konkluzió nem tökéletes. De az mmok azok tökéletesen adták ezt az ESO-ban és a korábbiakban az SWTOR és a Conan-ban is. De megcáfolhatod.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.16. 20:38:20
  • MrAndree
    Oh, atya úr isten... Megcáfolnám az összes marhaságot amit épp összehordtál te tudom, hogy felesleges próbálkozás lenne... :D
  • TBTPumpa
    Igen, remélhetőleg a BioWare még sokáig megmarad. Rossz lenne nélkülük (is).
    Én most a Guerilla Games-ben csalódtam nagyon pozitívan. A sok középszerű Killzone játék után egy ilyen Horizonnal előállni? Nagyon jót tett nekik a váltás. Fantasztikus az a játék, nem Witcher 3 szint, de nincs messze tőle, főleg úgy, hogy most először készített ilyen játékot az a csapat. :) És tervben van a második rész. Húhh, mi lesz itt... sajnos valószínűleg már csak PS5 gépen. :)
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.16. 20:34:26
  • Although
    Nem az ő hibájuk, a mai fiatalság utálja a kihívást. Mit gondolsz miért lett akkora siker a skyrim élő karakterek és jó történet nélkül? :) Megadta az érzést a kis frusztrált egyénnek. Sárkányölő lehet. Mi nem így nőttünk fel. Pedig nem is értem elvileg az iskola ma komolyabb és nehezebb.
    A szerencsétlen Bio meg próbálja eltalálni mi kell nekik. A szar EA meg. Nem érdekes.
    Nem is értem az egészet.
    Edit: kibaszottul vicces egy szar geci komcsi világ is jobb volt, mint ez a nagy szabadság. Nem igaz nem lehet megtanulni amit a Conanos haverom mindig mondott, csak az ad igazi örömet, amiért megküzdesz, ha a felvonó felvisz a pályára azt nem tudod élvezni. Ezért élveztük az Age of Conant is. Ma ehhez diploma kell.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.16. 20:35:24
  • wedge31
    7 óra után nem csalódtam a játékban se pozitiv se negativ irányba a DA II után ugy is nagyon alacsonyra tettem az elvárásaimat a BW felé és azt a szintet meg hozzák most is.

A harcot viszont utálom, de ez egyéni szoc probléma gyakorlatilag fedezéktöl fedezékik repkedek, össze-vissza lövöldözök és mégis mindig mi nyerünk...

Teljes áron nem, de majd valami akcióban mindenképp beszerzem majd a játékot már csak azért is mert az összes BW játék meg van.
  • Although
    Igen, akkor te is emlékszel, első játékaim egyike volt pc-re az első Sim city. Mit össze szaroztam vele, és hogy élveztem :)Ki gondolta volna mire látványos lesz a játék a tartalom fog eltűnni belőle. Persze a Biot nehéz lesz kicsinálni :) Még így saját árnyékaiként is tudnak alkotni. Nem kell félnem nem élnek a karakterek vagy csak fénylő pompa van belső tartalom nélkül.
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.16. 20:29:00
  • TBTPumpa
    Szegény Maxis. Sosem gondoltam volna anno (amekkora sikereik voltak), hogy valaha is lehúzzák a rolót.
  • Although
    Ahogy nézem az EA alatt kimúlnak a cégek lásd, a sims készítő céget. kisajtolják őket aztán eldobják. Lehet valamit tanulnak a bukásokból de nem sokat. Dőreség várni tőlük a CD Projekt színvonalat, ahhoz több kell mint a lehetséges bankszámla kivonat elemzése. És igényszint is kell. Az meg alacsony. Ez a tény. Ezért nem veszek nulla day A+ játékot. Csak bánnám a pénzt.
    DA:I jó lecke volt. Akit a csili-vili pompa nem elégít ki az ne vegye csak leértékelve. Úgy nem fogja megbánni. Ráadásul itt van nekünk a Tourment. Még csak hétvégén kezdtem el de még mindig az álam keresem. :)
    Utoljára szerkesztette: Although, 2017.03.16. 20:25:45
  • PiszkosFred
    Foleg mi magyarok hisszuk azt, hogy egy allast ha megszerez az ember, akkor nyugdijig ott is marad :) Pedig nem, foleg nem a folyamatos korforgasban levo jatekiparban. A studiok majdnem ugy csinaljak, mint a sportklubok. Vannak vezetok, vannak tulajok, amelyek talan allandoak aranylag sokaig, de a tobbi az jo par evente cserelodik, vandorol, uj teruletet keres, stb.

Ahol meg az EA a fonok, ott meg aztan plane mennek a szemelycserek, ha nem ugy alakulnak a dolgok, ahogy egy-ket ember a csucson gondolja.
  • lwb
    Heh, én is befizettem accessre és eddig kellemes csalódás az eleje. Nekem bejött a lineáris kezdés, meg persze közhelyes, de az alap trilógia se volt túl eredeti. Eddig nem rossz, majd még meglátjuk.
  • TBTPumpa
    Meglátjuk. De ez a rész korrektnek tűnik, ha csak azt nézzük, hogy egy új trilógiának akarnak vele megalapozni. Bár az valóban szomorú, hogy az EA játékok színvonala évről-évre csökken. Witcher 3 után pedig nehéz jól elkészített, minőségi játékot találni, ezáltal a játékosok nagyon nagy elvárásokat fognak támasztani a Cyberpunk játékkal kapcsolatban. Talán túl is dimenzionálják majd azt. Erről a Mass Effect-ről a tavalyi Mirror's Edge jutott eszembe. 2008-ban a Dice elkészített egy középszerű játékot, ami merőben más volt, mint az addigiak. Sokan kedvelték (én is) ám közel sem volt tökéletes és világmegváltó alkotás. Viszont, amit a Catalyst-al leműveltek, az kvázi megbocsájthatatlan. Dice munka az is, de lerí róla, hogy valami teljesen más brigád kalapálta össze. A fejlesztő neve maradt (de minek? tán Marketingfogás ez is), csak épp az eredeti részt fejlesztők nem maradtak, zömében fiatal fejlesztők készítették azt is. Ez a Dice nem az a Dice. Gondolom a BioWare-nél is hasonló dolgok lehetnek a háttérben. A 2007-es/2008-as (PC) Mass Effect fantasztikus volt, a második rész csúcs volt, a harmadik pedig a legepicebb trilógia lezárás lehetett volna, nem sok kellett volna hozzá.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.16. 20:18:28
  • TDC Geronimo
    Hát az eleje mindenképp. Olvasni, hogy később jobb lesz a helyzet, de sajnos azok a dolgok amiket írtam az később se változik.
  • PiszkosFred
    Az kizart.
  • BoneDragon
    Azért annyira nem olyan rossz ez, mint ahogy előadod... de hát kinek mi.
  • Zegi Norbi HUN
    Okés, így már tisztábban látok :) Azért remélem meg tudják majd közelíteni a trilógia szintjét.
  • TBTPumpa
    A vezető író, producer és rendező már nincs. Illetve sokan mások is, biztosan vannak még akik azokon is dolgoztak, illetve ezen a részen is, ám ez már egy újabb, fiatalosabb csapat munkája. Plusz már a BioWare alapítói (Ray Muzyka és Greg Zeschuk) sincsenek a BioWare keretein belül... érdekesmód a 2012-es Mass Effect 3 után ők is elhagyták a stúdiót, persze visszavonultak és nem kezdek új játék fejlesztésébe más stúdiónál. A lelépő BioWare-s arcok többsége az Obsidian-hoz ment át és ott ugye kamatoztathatták korábbi tapasztalataikat: Pillars of Eternity, Tyranny és hamarosan a Pillars of Eternity 2.
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.16. 20:04:24
  • TDC Geronimo
    Akik azt csinálták azok az új IPt csinálják. Ez valami utcáról összeszedett B (c) csapat.
    Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2017.03.16. 20:02:07
  • Zegi Norbi HUN
    Szóval akik a ME trilógiát összehozták, egy részük már nincs is a stúdiónál? Az szuper :/
  • TBTPumpa
  • Doom 4
    Apa kezdődik!
    How to make my Sara Ryder

Utoljára szerkesztette: Doom 4, 2017.03.16. 19:50:50
  • Nomad90Hun
    "Annyi fronton botladozik a játék, mint egy újszülött."

Egyszer minden gyerek megtanul járni.

Diablo 3 is kiadáskor katasztrófa volt, aztán kieggel helyrerázták.
  • TBTPumpa
    Persze, mert az új BioWare-nek ez az első Mass Effect játéka. Vagy már mindenki elfelejtette, hogy mennyi veterán lépett le a BioWare-től a Mass Effect 3 után?
    Majd a következő jobb lesz. Felvezetésnek jó ez is, csak nem AAA játékként kell kezelni, mert ez messze nem az (minőségben legalábbis).
    Utoljára szerkesztette: TBTPumpa, 2017.03.16. 19:48:45