Mass Effect: Andromeda
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ami surgetest illeti. Az XCOM2-ben "bedurvult" ez "nagyon" (szerintem nem, ezert is tettem idezojelbe, de ez szubjektiv velemeny persze). Az elso reszben csak a nyersanyagot buktad (ergo opcionalis volt), de a masodik reszben mar mindent. Erdemes visszaolvasni, hogy mekkora felzudulas volt emiatt, hogy vege a nyugdijas tempoban torteno taktikazasnak, pedig csak egy picit tobb gondolkodasra es elore tervezesre kesztetett a jatek, nem volt lehetetlen, sot..
Aztan meg nem mondom, hogy melyik evben, de volt anno arrol hir, hogy - talan amcsiknal - volt egy jatek, amelyet nem tudtal vegigjatszani, ha a jatek elejen meghoztal egy dontest, mert annak vegzetes kovetkezmenye sok-sok ora mulva derult csak ki. Komoly perek lettek belole, es ha jol emlekszem, kesobb kiszedtek egy patchben ezt a dolgot, de akkor mar megvolt a gond.
Mindebbol azt akartam kihozni, hogy nem tudom, hogy reagalna a mostansag kisse kritikusabb gamer kozosseg arra, hogy ha nem teljesithet mindent, hanem donteseket kellene meghozni, hogy kit es mit hagy ki, mert nem lenne mondjuk ido mindenre. Mert megis csak az lenne a realis, ha surgeto veszhelyzetben nem a gepesz csajt probalnank megdonteni, vagy eppen ritka borokat gyujtunk egy demoni invazio idejen egy kifinomult izlessel es sok penzzel rendelkezo kocsmarosnak...
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.03. 15:48:21
“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.04.03. 15:30:55
Why so serious?
Ez inkább a játékosok felől érkező nyomás: sokan LARPolni szeretnek az ilyen játékokban és nem szeretik, ha sürgeti őket egy időlimit.
Why so serious?
Más nem gondoltam volna a párbeszéd ennyire egysíkú lesz. elvileg a színes a fekete-fehérnél mindenképp jobb. Erre is csak egy EA képes. Ami elvileg lehetetlen, hogy ne jobb legyen, azt is el tudják rontani.
Shepard meg nem virágot szed, minden küldetés a mozgósítást szolgálja, még a mellékküldetések, a szedj össze X db-ot küldetések is. Nem tökéletes, de pl. az Olbivionnál, ahol a démoninvázió kellős közepén tényleg szó szerint gombászni küldenek, ahhoz képest azért messze ott van a szeren.
A Witcher 3 sem vétlen ebben: elméletben Cirit keressük, aki jajjajj de nagy veszélyben lehet, de azért kufircolni meg magic the gatheringezni van időnk minden sarkon... 😊
Utoljára szerkesztette: lwb, 2017.04.03. 15:17:33
Why so serious?
Én is úgy vagyok a játékkal, hogy valami hiányzik belőle eddig. Még csak Eos utáni egyik bolygón vagyok, de igen, valami hiányzik.
Viszont nekem a karakterek tetszenek. Meg a sok kis apró dolog. Pl Gil írt egy email-t hogy "elhagyott" egy datapadot ahol az észrevételeit írja le a többiekről póker közben. És ezt te is megtalálhatod, nagyon jó volt olvasni. : )
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.04.03. 11:12:53
Why so serious?
A karakterekről a lényeget leírtad, amit én megemlítenék, hogy a Nexuson az NPC-k nél sem lehet érezni a feszültséget, szinte egyáltalán.
Amikor odaérkezünk éppen marha nagy szarban van az egész Andromeda program:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Szóval egy rohadt nagy katasztrófa kellős közepébe csöppenünk bele, viszont ezt valahogy az egész hangulaton, valamint az NPC-ken marhára nem lehet érezni, mintha csak egy kisebb csőtörés lenne a legnagyobb problémájuk.
Ülnek, mint szar a fűben, és bárgyún vigyorognak, hogy áh, biztos megoldódik minden.
Vicc.
Utoljára szerkesztette: Voltan, 2017.04.03. 09:07:56
"Utána mintha jajszó szállna. Félig mély csönd, és félig lárma"
Konkrétan igénytelenül van megírva a játék. Még a harmatos történet sem lett volna olyan nagy baj, hiszen azért az ME2 főtörténete sem volt az a csavaros mestermű, ha a hangulatot eltalálják legalább. Vagy az érdekes karakterek felhúzzák kicsit az élményt. Ehhez képest mit kaptunk (ez nem spoiler még):
Drack: Wrex 2.0
Vetra: női Garrus
Liam: Vega 2.0
Peebee: Sera in space
Jaal: egy szarabb, unalmasabb Javik
Cora: színtelen-szagtalan Miranda wannabe, csak miranda nem volt kurva ronda és relatíve érdekes háttértörténete volt
A romance option-ök hozzák a DAI szintét, ami azt jelenti, hogy borzalmasan el vannak k.rva. Nincs rá jobb szó. A DAI után másodszor éreztem úgy, hogy a karakterem inkább cölibátust fogad, ha ez a felhozatal. Az sem segített, hogy sikerült az eddig amúgy mindig széparcú asarikat is elrondítani: mindnek olyan kalácsfeje van és mindegyik tökegyforma Peebee-t leszámítva, aki sokszor úgy néz ki arcra, mint egy pubertás kisfiú. Nyilván látszik, hogy akik a játékot írták, azok nem a férfi -> nő szemmel nézték ezeket az opciókat. Ez egyébként látszik a főszereplőkön is: Scott csak 10 évvel látszik fiatalabbnak a modellnél, akiről másolták (a modellnek borostája van, Scottnak pelyhedzik az álla, mint egy 16 évesnek), de Sara nem is hasonlít Jayde Rossira, aki a valóságban gyönyörű, ez a torzszülött meg... ehhh.
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.02. 20:47:11
Próbálok rájönni de nem sikerül😊
Az elején a mécseseltörős dolog...elég nagy copy-paste a második részből..😊
Utoljára szerkesztette: Gabor77, 2017.04.02. 20:07:21
Origin: GaborIk_77 uplay: GaborIkHUN
Most a Hyperguard és Remnant szettet akarom csak nyersanyag kell még sok hozzá.
Bár mondjuk én nem olvastam teszteket,itt a negatív hozzászólásokat kihagytam.
Aztán lemezen is vettem meg úgyhogy tartani valóm semmi nem volt😄
Ami nagyon tetszik az a karakterek mozgása+Jetpack a harcok a hangok és ez a mély Sci-fi hangulat.
Aztán ugye az RPG elemek.
És még csak az elején vagyok Lvl8😮
Nem tudom, hogy merre vagy a főszálban, de van benne még egy "csavar", ami személyesebb, de mivel ezt is hagyják annyiban, semmi következménye nem lesz, ezért ez is elsikkad, elfelejtődik.
szimpi: Vetra, Drack, legénységből Kallo
nem szimpi: Peebee
elvan mint 1 darab fa: Liam, Jaal
Társnak a Vetra + Drack kombó is jó főleg tech-es karival.
@lwb
Azért amikor a kettekről kiderül, az a bizonyos dolog eléggé csavar szerintem, nálam legalábbis Jaal-ban ott eltört valami mélyen belül.
Ez a sok x-y pofázni akar engem is kiakaszt 1 kicsit lassan.
Én eddíg multival együtt beleraktam közel 70 órát ennek kb. fele az single.
@Although
Ha ennyire ráérzel mindenre légyszíves közöld már velünk a 5-ös meg a 6-os lottó jövőheti nyerőszámait thx...<#idiota>#idiota>
Más:
Multiban nem tudom figyeltétek-e de szinkronilag a jó öreg Mordin cameozik a salarian infi személyében.<#awink>#awink>
Utoljára szerkesztette: Nomad90Hun, 2017.04.02. 18:50:59
uplay: N0m4d_HUN Ryzen 9 3900x / 32 Gb ram / Gygabyte 2070 Super 8 Gb
És sajnos ezek a karakterek egyáltalán nincsenek olyan jól megírva. Egyhez sem tudtam kötődni. Akit nagyon utáltam az Cora és Peebee volt. Cora hibája az volt, hogy valami idióta egy arckifejezést volt képes rajzolni neki és a szerencsétlen egyfolytában bárgyún vigyorog, ami halálra idegesít. Peebee meg olyan, mint Sera a DAI-ban, irritáló. A többiek csak langyosak voltak, de Garrus vagy Liara nem volt ebben a bagázsban, az hótziher.
+ jó nagy a játék, tele tartalommal
+ hál' Istennek nem open world, vagy legalábbis nem úgy, ahogy a DAI volt
+ az MMO-s küldetések lényegében teljesen figyelmen kívül hagyhatóak és nincs is belőlük olyan sok
+ a harc jobb lett
Ami viszont nem:
- az animációk és a karaktergrafikák borzalmasak, főleg nőket nem tudnak 3d-ben rajzolni az új grafikusok, mindegyik randa, mint a bűn
- Ryderék eléggé színtelen-szagtalan izék, nem érzek mögöttük olyan karaktert, mint Shepardnál. Ez mondjuk lehet szubjektív.
- az egész játék nem érződik annyira ME-nek. Inkább volt végig Star Trek Voyager érzésem, mint ME.
A történetről nem spoilerezek, de az a helyzet, hogy nagyon nem is lehet. Aki kb 1-2 órát már játszott vele, az nagyjából tudja, hogy miről fog szólni, egy csavar, homlokcsapkodós rész sincs benne. És nem, nem igaz, hogy az előzőkben sem volt. Az ME1-ben, amikor rájövünk, hogy ki is Sovereign és mit is akar Saren. Az ME2-ben, amikor rájövünk, kik is a Collectorok. Az ME3-ban tényleg nem volt, de az a trilógia lezárása volt, ott csak a szálakat varrták el. A MEA története ehhez képest eléggé limonádé szerintem.
DLC-k tuti jönnek, de meglepődnék, ha lenne MEA2. ME4 viszont simán lehet.
Akik pedig tetszenek és helyük is van:Cora,Peebee,Vetra.Így ők hárman sorrendben is ahogy írtam!
Jaal még nincs meg
A többiekkel nem volt gondom.
Unszimpi: Cora, Jaal
Szimpi: Peebee, Drack
...es akkor meg a tudomanyos tisztemet, Suvi Anwart is megemlitenem, mert kifejezetten csipem a stilusat, meg akkor is, ha nem csapattars.
#Pocok, PiszkosFred:
Suvi, Kallo nem csapattárs, nem squadmate, csak a Tempest Legénységéhez tartozik, csakúgy, mint Gil, Lex és SAM. 6 squadmat van összesen.
A nem-csapattársak közül nálam is Suvi vezet toronymagasan. Utána Kallo, mivel egy jó öreg szalár barátra emlékeztet a ME2-ből 😄
Utoljára szerkesztette: Prince23, 2017.04.02. 16:46:43
In my restless dreams, I see that town... Silent Hill.
Ha ki kéne emelni valakiket: Peebee a nuber one. Kallo, Liam, Drack.
Gil, Liam <#levele>#levele>
Parasite Eve 2, best game EVER!
Különösebben nem szeretek senkit: Az öreg Drack nem rossz, de lehet, csak a nosztalgia beszél belőlem vele kapcsolatban is
Unszimpi: Cora, Jaal
Szimpi: Peebee, Drack, Suvi
Utoljára szerkesztette: PiszkosFred, 2017.04.02. 16:35:34
Why so serious?
Kettős Kérdéssel indítanám:
Kit utáltok a legjobban a 6 csapattársaitok közül, és kit imádtok?
Én utálom: Jaalt és Liamet.
kedvelem: Corát, és Vetrát
Why so serious?
De a ME:A-nál nem ilyen rossz a helyzet. A karakterek miatt én is csalódtam, de összességében élvezhető. Bugokat javítani fogják, amit meg nem lehet, azzal együtt lehet élni (mondom ezt úgy, hogy rendesen sírva fakadok az emberi karakterek láttán).
Ettől még az Andromeda emócióktól mentes karakterei valós problémák, magam részéről a Cora nevű csajtól hidegrázást kapok, sokszor nem tudom eldönteni, hogy fiú vagy lány, cserébe marha ronda. Az alienekkel általában nincs nagy baj, de az emberi karakterek nem jók. A környezet, a történet és a háttérinfók garmadája (még a SpaceX-et is beleszőtték poénosan) viszont feledteti ezeket, igazából bőven!
Nem sok cím van action-RPG-scifi műfajban, és ha nem is mutat fel korsakalkotó megoldásokat a ME:A, még így is élvezhető bőven. Hibáival együtt is inkább ez, mint a negyvenezredik varázslós, kardozós, törpös, vallásos, mítikus, sárkányos lóf*sz.
A cikket meg elkéne olvasni majd valamikor 😄
Szerk. A játék max originen 60 euró, még magyar hivatalos boltban is 15000 forint ami kb 50 lehet. Kulcsos oldalakon meg van szerintem 40ért is.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2017.04.02. 15:13:17
Why so serious?
Parasite Eve 2, best game EVER!
Már te is kezded, vagy gond ha beteszek olyat akit jónak gondolok, még úgy, szubjektív is sok szempontból, miközben megy a tömény gyűlölködés itt, neked is pont engem kell megtalálni?