162
  • narumon
    #162
    Én ugyan nem bogarásznék a metrón sem, meg ahogy a hozzászólásokat látom sokan nem szeretnének még metro felületen sem tapicskolni egy asztali gépet, de látom a hozzászólásom lényegét nem sikerült megértened. (Arról meg ne is beszéljünk, hogy a szoftverek ugyanazok maradtak ugyanazzal a felülettel)
  • Zombee
    #161
    A Microsoft mindig is a vállalatokból élt, szerinted hány embernek van otthon legális Windows azon kívül, amit esetleg a gépéhez adtak? Igaz, hogy sokan nem raknák fel maguknak az OS-t, ami a 30k-val drágább előre telepített gép mellett szól, viszont mindenki ismer egy szomszéd srácot, aki feldobja neki a legújabb Windows-t, és még játékot is ad.
    A vállalatok pedig OS-t többnyire csak géppel cserélnek, semmi értelme a jól működő XP/2003 alapú hálózatot megbolygatni, ha nem muszáj, max. az új beszerzéseken lesz új OS. Érintőképernyőt viszont évekig vállalati szinten csak a nagy emberek kapnak, meg otthonra a gazdagabb réteg. Miért? Mert mocsok drága. MSI egybegép i3-as procival, 4Gb memóriával, 750Gb-os vinyóval 200000.
  • Zombee
    #160
    Win7 támogatja az érintőkijelzőt ugyan, de az a felület nem arra való. Bogarássz a menüjében ujjal.
  • Balumann
    #159
    "pl. 1 gomb megnyomására jöjjön elő a Metro élő csempékkel mint OSX-nél a launcher"

    Elindítod a számítógépet, a metro ui-n rákattintasz a desktopra, vagy egy desktopon futó alkalmazásra (nálam az összes az, levettem azokat (pár klikk) amik nem). Win gombra, vagy bal alsó sarokba kattintva feljön a metro, ami sokkal kényelmesebben, jobban használható, könnebben testreszabható, mint a start menü. Én hátrányt nem tapasztalok a régi start menühöz képest, előnye van több is.
  • montyx
    #158
    Őszintén, a nagyvállalati (itt persze a multikra, és nem magyar cégekre) döntéshozókról megvan a tapasztalatom. 3 különbözőnél dolgoztam, dolgozok, és ebből 2-nél rálátásom volt a dolgok menetére, egynél pedig a csapat tagja voltam.

    Hogy megy a döntéshozás? Egyszerűen: "Figy srácok, ehhez az exchanghez/vmwarehez/unixhoz/valamihez kellene egy performance monitoring progi. Be kellene szerezni egyet!" "OK, menjünk fel a Gartnerre, és nézzük meg mit ajánl!", vagy "Nézzük meg mi az iparági trend!".

    Mi sül ki ebből? Szerinted miért használnak egyre több iPhone-t a cégeknél? Mi értelme van? Azért, mert egy nagy cég vezetőinek Kellett iPhone. Ez lesz lassan az iparági szabvány. Miért? Mert egy pár gyökér managernek a hype miatt az kellett, a többi meg követi, mint a birka. Más oka nincs. Ma már a Gartner is ezt ajánlja, nem a BBt.
    Nálunk is nem egy managernek van benne a bemutatkozó prezijében, hogy interests: iPhone fan!!! WTF???

    Na szóval így mennek ezek a dolgok. Aki többet fizet a Gartnernek, vagy megfőz egy nagy céget, az a nyerő. Hiába van jobb alternatívád, ami jobb is, ügyesebb is, meg szebb is, leszarják, mert a Gartner nem azt mondta. Te meg tákold fel valahogy a környezetbe azt a fost, amit a Gartner ajánlott.

    Ja és persze nincs előtte vizsgálat, hogy mit érdemes megvenni...
  • hurkaur
    #157
    Nyilvan nem ad, ahogy a tobbi gyarto is szarik bele. A profitjuk a keszulek eladasokbol ered, tehat nem fogjak neked tobb evig tamogatni, hogy aztan ne vegyel ujat. Es a problema, hogy ezt a google sem tudja korlatozni, mivel pont ezzel az igenytelensegevel tudott ennyire elterjedni.
  • tomcsa4
    #156
    Samuval az a baj, hogy geci. Nem ad frissítéseket a régi telefonokra, max hónapokkal később, ha ad. Fű alatt persze el lehet intézni, de ennyi pénzért?
  • tomcsa4
    #155
    Na add oda a kis őstermelődet. Meglátod, pillanatok alatt leterítem és semmit nem csinálok vele, csak használom, mint egy átlag felhasználó.
  • narumon
    #154
    Érdekes a Samsung tulajok meg azt mondják csak Samsungot szabad :)
    Egyébként az tény, hogy én Galaxy S3-at láttam már telefonkönyvnél akadni mint az állat.
  • Papichulo
    #153
    "nekem sem sikerült akadozásra bírnom 800 mhz-s 1magos armv6-on sem "

    Ez is "szarra alaz" mindent? Csak nem X8? :)
  • sanyicks
    #152
    Az android 2.2 óta használ gpu-t a felület renderelésre. De ezt már vagy 10x benyögted és mindig el lett magyarázva. Csak ugye leszarod.

    Egyébként nekem sem sikerült akadozásra bírnom 800 mhz-s 1magos armv6-on sem ;) igaz eredeti android van rajta. Úgy 30 app van rajta (mert több nem kell sőt ezek közül is sokat elég ritkán használok).

    A samsung egy szar ez tény (szoftverben) mert telebassza az androidot bugosabbnál bugosabb erőforrászabáló fos felületekkel, ugyanígy a HTC. Androidot csak is őstermelőtől.
    De belőled kiindulva azért tuti rátettél egy lapáttal user errorból is (nyilván vagy 40 féle adatgyűjtő service fut amit a piratebay free android apps torrentjéből szedtél :D amit orosz "műgyűjtők" tettek fel )
  • narumon
    #151
    Nem nagyon értem, hogy jön ide az értintő képernyő mánia. Hiszen nem kötelező használni. Elvan egérrel is. Ráadásul a Win7 is támogatja az érintő képernyőket.
    Én az egyetlen gondot ott látom, hogy a Metrot nem lehet kinyírni. Ha az MS észbe kap és lesz ilyen frissítés hozzá akkor semmi gond nem lesz a WIN8-al.
  • p00h
    #150
    "attól függ, mire gondolsz. flash játékokra, vagy a legmodernebb grafikájúakra. mert utóbbit kb az 1 milliós laptopon tolhatod max"
    Nemtom hol élsz te, de én a tavaly vásárolt 140e-s laptopon vígan eljátszottam mindennel, persze a legfrissebbekkel csak mediumon. A többség pedig konzolon játszik, ezért egy elég szűk rétegről beszélsz aki pc-n akar high-end gépen játszani a legfrissebb játékokkal. De megjegyzem, ahhoz is elég egy 300e-s laptop. (persze tekintsünk el az aktuális crysis résztől, ami rendre megjelenésekor egyetlen pc-n sem képes max beállításon elfutni)
  • p00h
    #149
    Szerintem meg egyértelműen látszik hogy szakítani akartak az eddigi trenddel amit felvázoltál (nagyvállalatok), hiszen mi a rákért raknának érintőképernyős gui-t a rendszerre, ha nem gondolnák úgy, hogy emiatt érdemes megkockáztatni a vállalati megrendelések visszaesését?!
    Mert a táblák egy qrvanagy piac, ami dinamikusan bővül, és úgy gondolják le lehet nyomni az emberek torkán az érintős laptopot és desktopot is. Pedig egyik sem használható hatékonyan munkavégzésre. Ez valóban nem multibarát megoldás, de eleve hamar kijött a win8, lehet nem is gondolták hogy most mindenki váltana. Lehet rosszul látom, de csak nem ennyire hülyék, elvileg tőlünk sokkal okosabb emberek hozzák ott ezeket a döntéseket.
  • montyx
    #148
    Na akkor a sok fikázót fikázók ellen beszélnék. A Windowsok elterjedése a tobbi OSselszemben szinte mindig a nagyvállalatoknál dől el. Ha ők fikázzák, akkor minden média, és az emberek nagy része is utálni fogja.
    Az MS ott rontotta el, hogy nem figyelt oda a multik véleményére, igy pl. a miénkre se.
    A Modern egyszerűen egy biztonságos céges belső hálózatban használhatatlan. Képzeljétek már el, mekkora sávszél kellene ahhoz, hogy több ezer pc egyszerre frissítgesse a hülye csempéit? Meg persze alapból senki nem telepítgethet semmit a gépére, és a legtöbb esetben használt nem lokális proxyk mellett nulla a letjogosultsága az egesz szisztémának.
    Alkalmazásbolt amúgy sincs. Azt a félkész hibrid, alkalmazás és netes fizetés kombót nem nevezném kidolgozott valaminek, legfőképpen azért, mert desktop alkalmazást nem is lehet rajta venni.
    Namost van egy döntéshozó csapat, pl. az enyém. Felrakja a W8at.Látja, hogy baromi hasznos dolgok vannak benne, de a gui egy baromság, és nem kihasználatlanul lóg az ember előtt, mit tesz ilyenkor?
    Kihasználja a MS támogatás órákat és egy mérnököt megkérdez, ugyan már, mit lehet ezzel kezdeni? Hát egyelőre semmit, marad a W7.
    Ugyanez volt anno a WP7-tel. Egész egyszerűen nem, mondom Nem ajánlotta a MS vállalati kornyezetbe, hanem azt mondta, hogy várjuk meg a WP8-at. El is bukott, mint a szar.
    A tapiscreen desktopra, vagy laptopra a világ legnagyobb baromsága. Aki nem az ölében használja, annak kínszenvedés tapizni a monitort, ami eddig is fénylett, egy open officeban, nemhogy ha még össze is zsírozzák.
  • Papichulo
    #147
    Ok, koszi. Csak szerettem volna utanaolvasni, hogy ne itt kinozzak masokat a kerdeseimmel :)
  • hurkaur
    #146
    Umm, erre nem tudok biztos valaszt adni, de szerintem igen, es csak megirtak hozza a modern UI feluletet. (nyilvan azert fejlesztettek rajta, mert erezheto)
  • tomcsa4
    #145
    Igen, mert tableten is alkalmatlan. Desktopra olyan oprendszert írni, ami nem hazsnálja a GPU-t az elemek megjelenítésére, ezáltal terheli a processzormagokat, ma elavult. Az egész android elavult. A legszarabb rendszer az összes közül.

    Ha viszont úgy értetted, hogy teljesen, totálisan újraírva, Átgondolva, a mai igényeknek megfelleően ráírva és nem csak átportolva, akkor nem szóltam.
  • Papichulo
    #144
    Koszi. Ez egyebkent ugyanaz, mint a Windows Search: http://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Search ?
  • Ender Wiggin #143
    @:stefling: "Tabletre igen is szükség van, olyan mértékben fogy"
    azt hiszem kevered a kettőt. a fogyás nem feltétlenül jelenti azt, hogy szükség ia van rá.

    "5 éven belül a laptopja már csak annak lesz aki játszani is akar" azt attól függ, mire gondolsz. flash játékokra, vagy a legmodernebb grafikájúakra. mert utóbbit kb az 1 milliós laptopon tolhatod max, ami 2 éven belül tönkremegy, vagyis a PC-re lesz szükség inkább. ezen kívül azt hiszem a rakás olyan számítógépes munka van, amit a szaros, tapicskolós tábládon az életben nem lehet elvégezni. sőt, laptopon sem a legkényelmesebb.
  • hurkaur
    #142
    Kb 90%-ban ugyanaz, csak mashogy nez ki. Ellenben nalam lassabb, spotlight indexeles utan sokkal gyorsabb.
  • Papichulo
    #141
    "és a keresője is eszméletlen jó."

    Ez hogyan mukodik? Mennyiben hasonlit a Spotlight-ra?
  • Stefling
    #140
    ui. Tabletre igen is szükség van, olyan mértékben fogy, mint ahogy a laptopok se fogytak. Sokkal praktikusabb. Igaz van asztalim, de fogok venni egy win8-as tabletet, itt a márkát mindenki maga döntse el milyet vesz. Viszont még kicsit drága, így érdemesebb várni vele. Jövőre robbanásszerűen fognak terjedni az újabbnál újabb modellek. 5 éven belül a laptopja már csak annak lesz aki játszani is akar, vagy szerkeszteni stb, bár addigra lehet lesznek olyan erős tabletek, hogy azon is lehet majd. :)
  • Stefling
    #139
    Nem értem mit nyávognak sokan az Aero miatt, sztem így jobb mint volt. Sőt az egész rendszer jobb. A 8k az upgrade, ne keverjük össze mással, nem azért kérnek ennyit érte, mert nem mernek. Az ára, ha nincs upgarde lehetőség, akkor 18k azthiszem. Az árát igenis megéri!
    Igaz, 3 évente butaság új rendszert kiadni, ezt én is belátom.
    Én még a start menüt se hiányolom, kb sohasem használtam, csak mikor leállítottam a gépet vagy újraindítottam, gyűlöltem! :DDDD Haladni kell a korral, csak az nyávog meg kislányoskodik az új rendszer miatt, aki nem szereti az új dolgokat, mert megszokta a régit, az használjon win95-öt, azt javaslom neki! xD Megszokni peedig !max! 20 perc alatt meglehet. :) 100x jobb ez a rendszer, főleg az alkalmazásboltja miatt IS. Letisztult, nagyon gyors és a keresője is eszméletlen jó.
    Én csak jókat tudok róla mondani úgy, hogy nem 1 hete használom, hanem 4. hónapja, sőt lassan 5. :)
  • cateran
    #138
    Kinyilatkoztatas vege...azert szeretnem kobe vesve latni:D Hagyomanytiszteletbol (pedig nincs tabletem:D De az ilyen netto hulyesegek mindig lenyugoznek:D)
  • narumon
    #137
    "Fogjátok már fel, hogy nincs szüksége a világnak tabletre."

    Hát peeersze, nyilván azért fogy.

    "Ezt csak a 2 Steve viziója ami rosszabbá fogja tenni a világot, mert a közvetlen emberi kapcsolatok bánják a folyamatos F@szbookozást. Már anyák hagyták cserben a csecsemőjüket a WOW miatt.."

    Igen töménytelen mennyiségű ember hagyta cserben a csecsemőjét a wow miatt, a tévé, meg a hülység és a pia miatt meg csak alig alig.
    Akinek meg nincs tabletje az nem facebookozik. Értem én. Vagy nem?...
  • Papichulo
    #136
    Whoa!!!

    "Fogjátok már fel, hogy nincs szüksége a világnak tabletre. Ezt csak a 2 Steve viziója ami rosszabbá fogja tenni a világot, mert a közvetlen emberi kapcsolatok bánják a folyamatos F@szbookozást."

    Egyeb predikacio vagy predikcio mara, tiszteletes ur? Miben valtoztassak meg az eletemen? Ne mondd azt, hogy a drogokrol is le kell szoknom!!! :)
  • Zoliz
    #135
    Respect annak aki nem használ tabletet, főleg autóvezetés közben!

    Fogjátok már fel, hogy nincs szüksége a világnak tabletre. Ezt csak a 2 Steve viziója ami rosszabbá fogja tenni a világot, mert a közvetlen emberi kapcsolatok bánják a folyamatos F@szbookozást. Már anyák hagyták cserben a csecsemőjüket a WOW miatt..
  • Zombee
    #134
    Nem is volt kötelező Vistát telepíteni, nem járt annyi előnnyel, mint a Win98->XP váltás. Viszont az akkoriban kapható bármelyik gépen jól ment, meg sok régebbin is. Céges környezetben értelmetlen volt váltani, elég volt annak, akinek a gépe már túlnőtt az XP-n. Akinek volt 2006 végén egy P3-as gépe, vagy valami kisebb P4 kevés rammal, kicsi HDD-vel, annak egyébként sem lett volna szüksége új OS-re. Windows-nál a gépigény nem olyan, mint egy játéknál, amivel játszani szeretnél.
  • Papichulo
    #133
    "https://www.soluto.com/windows-8"

    Respect annak a 1.63%-nak, aki tableten hasznal Win7-et... nem kis teljesitmeny :)
  • Papichulo
    #132
    Nincs rajta rend... most neztem meg talan eletemben masodszor-harmadszor.

    Nekem a Dock-ra van lerakva az Applications folder, igy egybol latom az osszes alkalmazast, ha ranyomok. Amugy most belegondoltam es meg ezt sem hasznalom surun, mert vagy hozzarendelt alkalmazas indul el ha filera kattintok, vagy pedig mar indulaskor betolt mindent, ezert jo a 8GB.
    Sot meg a Spotlightot sem hasznalom a szamologep funkcion kivul sokmindenre, valahogy a munkamhoz nincs szukseg ra. Viszont orulok, hogy bejott a trackpad, en meg senkivel sem talalkoztam, aki hasznalt volna ilyet.
  • mousee
    #130
    A vista amikor kijött, akkor volt szörnyű. Tele volt jó ötlettel, csak az akkortájt elterjedt (gyenge) konfigokon volt piszok lassú, emiatt senkinek nem tetszett. Lehet hogy azóta kigyógyult a bajaiból, de valami olyasmi rémlik, hogy már megszűnt a támogatása, szóval hülyeség lenne új konfigra telepíteni.
  • mousee
    #128
    Nem rossz cucc az, főleg ha egyszer rendet raksz rajta. Én is használom ha lusta vagyok épp gépelni, pedig az esetek 98%-ában spotlight-al indítok programot.

    Egy gesture a tapipadon, és már a kezem alatt is van az indítani való cucc. Most így belegondolva akkor szoktam használni, amikor tudom hogy hogy néz ki egy program ikonja, de nem ugrik be a neve :)
  • Papichulo
    #127
    "mint OSX-nél a launcher"

    Na az az aminek semmi ertelme nincs. En meg sohasem hasznaltam es a Dock-rol azonnal repult a LaunchPad. Ha tenyleg valami ilyesmi van raeroszakolva a Win8 felhasznalokra, akkor megertem a felhaborodast :)
  • A1274815
    #126
    A poén az, hogy a Developer Previewban, úgy volt, hogy

    Volt az Asztal Start Menűvel és volt a Start Screen. Amikor beindítottad a gépet a Start Screen fogadott, de meglehett váltzoztatni. Visszamenni a Start Screen-re a alsó sarokokba elrejtett menűvel lehett.
  • p00h
    #125
    tudom, de nem változtat a tényen hogy jelenleg kényelmesebb :)
  • A1274815
    #124
    "Nem tudom mi a fene baj volt a Vista-val."

    A többségnek az volt, a baja, hogy minimális rendszer követelményeket éppen, hogy csak teljesítő gépen akarta használni. Nekem már akkor is az ajánlott feletti gépem volt, igaz nem sulinet, TESCO-s vagy márkás, hanem sájátkezűleg összerakott. Sokáig még a rendszer indítás is gyors volt, most már 5-6 év távlatából, már nem olyan fürge az indulás, de a rendszerrel nincs bajom. 2 gépen használom a mai napig. Egyetlen egyszer láttam kék halált egy hibás Creative Audigy driver miatt.
  • Zoliz
    #123
    Be kell látni, hogy a magyar emberek a leghülyébbek, ők használnak legtöbben Windows 8 félkészterméket. Tényleg el kell hagyani ezt a kretén országot örökre, hülyék között csak megbolondul az ember.

    https://www.soluto.com/windows-8
  • csimmasz
    #122
    én nem mondanék le az érintésről munka altt sem mert eltudnám képzelni, hogy számomra adna valami pluszt.
    De csak is olyan formában mint irtam lentebb.
    Viszont ahoz minden egyébnek is fejlődnie kell ebben az irányban.
    szerintem a jövő mindenképp evelé tendál a mechanikus eszközöknek előbb utóbb végük lesz.
  • Zoliz
    #121
    Az a baj, hogy egy kanyit se er az 1 milliárd desktopos embernek az uj Winfos!!! Steve kezdheted a lemondasodat, mert nem vagy jó a Microsoft élére.
    Buktál egy nagyot a marketingeddel és marciusra dobhatod ki az ujabb Win 7 frissitesed Win 9 neven. Te *láda!