Csalódott a Windows 8-as PC-eladások miatt a Microsoft
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
A vállalatok pedig OS-t többnyire csak géppel cserélnek, semmi értelme a jól mûködõ XP/2003 alapú hálózatot megbolygatni, ha nem muszáj, max. az új beszerzéseken lesz új OS. Érintõképernyõt viszont évekig vállalati szinten csak a nagy emberek kapnak, meg otthonra a gazdagabb réteg. Miért? Mert mocsok drága. MSI egybegép i3-as procival, 4Gb memóriával, 750Gb-os vinyóval 200000.
Elindítod a számítógépet, a metro ui-n rákattintasz a desktopra, vagy egy desktopon futó alkalmazásra (nálam az összes az, levettem azokat (pár klikk) amik nem). Win gombra, vagy bal alsó sarokba kattintva feljön a metro, ami sokkal kényelmesebben, jobban használható, könnebben testreszabható, mint a start menü. Én hátrányt nem tapasztalok a régi start menühöz képest, elõnye van több is.
Hogy megy a döntéshozás? Egyszerûen: "Figy srácok, ehhez az exchanghez/vmwarehez/unixhoz/valamihez kellene egy performance monitoring progi. Be kellene szerezni egyet!" "OK, menjünk fel a Gartnerre, és nézzük meg mit ajánl!", vagy "Nézzük meg mi az iparági trend!".
Mi sül ki ebbõl? Szerinted miért használnak egyre több iPhone-t a cégeknél? Mi értelme van? Azért, mert egy nagy cég vezetõinek Kellett iPhone. Ez lesz lassan az iparági szabvány. Miért? Mert egy pár gyökér managernek a hype miatt az kellett, a többi meg követi, mint a birka. Más oka nincs. Ma már a Gartner is ezt ajánlja, nem a BBt.
Nálunk is nem egy managernek van benne a bemutatkozó prezijében, hogy interests: iPhone fan!!! WTF???
Na szóval így mennek ezek a dolgok. Aki többet fizet a Gartnernek, vagy megfõz egy nagy céget, az a nyerõ. Hiába van jobb alternatívád, ami jobb is, ügyesebb is, meg szebb is, leszarják, mert a Gartner nem azt mondta. Te meg tákold fel valahogy a környezetbe azt a fost, amit a Gartner ajánlott.
Ja és persze nincs elõtte vizsgálat, hogy mit érdemes megvenni...
killall imagent
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Egyébként az tény, hogy én Galaxy S3-at láttam már telefonkönyvnél akadni mint az állat.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Ez is "szarra alaz" mindent? Csak nem X8? 😊
Egyébként nekem sem sikerült akadozásra bírnom 800 mhz-s 1magos armv6-on sem 😉 igaz eredeti android van rajta. Úgy 30 app van rajta (mert több nem kell sõt ezek közül is sokat elég ritkán használok).
A samsung egy szar ez tény (szoftverben) mert telebassza az androidot bugosabbnál bugosabb erõforrászabáló fos felületekkel, ugyanígy a HTC. Androidot csak is õstermelõtõl.
De belõled kiindulva azért tuti rátettél egy lapáttal user errorból is (nyilván vagy 40 féle adatgyûjtõ service fut amit a piratebay free android apps torrentjébõl szedtél 😄 amit orosz "mûgyûjtõk" tettek fel )
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
Én az egyetlen gondot ott látom, hogy a Metrot nem lehet kinyírni. Ha az MS észbe kap és lesz ilyen frissítés hozzá akkor semmi gond nem lesz a WIN8-al.
Nemtom hol élsz te, de én a tavaly vásárolt 140e-s laptopon vígan eljátszottam mindennel, persze a legfrissebbekkel csak mediumon. A többség pedig konzolon játszik, ezért egy elég szûk rétegrõl beszélsz aki pc-n akar high-end gépen játszani a legfrissebb játékokkal. De megjegyzem, ahhoz is elég egy 300e-s laptop. (persze tekintsünk el az aktuális crysis résztõl, ami rendre megjelenésekor egyetlen pc-n sem képes max beállításon elfutni)
Mert a táblák egy qrvanagy piac, ami dinamikusan bõvül, és úgy gondolják le lehet nyomni az emberek torkán az érintõs laptopot és desktopot is. Pedig egyik sem használható hatékonyan munkavégzésre. Ez valóban nem multibarát megoldás, de eleve hamar kijött a win8, lehet nem is gondolták hogy most mindenki váltana. Lehet rosszul látom, de csak nem ennyire hülyék, elvileg tõlünk sokkal okosabb emberek hozzák ott ezeket a döntéseket.
Az MS ott rontotta el, hogy nem figyelt oda a multik véleményére, igy pl. a miénkre se.
A Modern egyszerûen egy biztonságos céges belsõ hálózatban használhatatlan. Képzeljétek már el, mekkora sávszél kellene ahhoz, hogy több ezer pc egyszerre frissítgesse a hülye csempéit? Meg persze alapból senki nem telepítgethet semmit a gépére, és a legtöbb esetben használt nem lokális proxyk mellett nulla a letjogosultsága az egesz szisztémának.
Alkalmazásbolt amúgy sincs. Azt a félkész hibrid, alkalmazás és netes fizetés kombót nem nevezném kidolgozott valaminek, legfõképpen azért, mert desktop alkalmazást nem is lehet rajta venni.
Namost van egy döntéshozó csapat, pl. az enyém. Felrakja a W8at.Látja, hogy baromi hasznos dolgok vannak benne, de a gui egy baromság, és nem kihasználatlanul lóg az ember elõtt, mit tesz ilyenkor?
Kihasználja a MS támogatás órákat és egy mérnököt megkérdez, ugyan már, mit lehet ezzel kezdeni? Hát egyelõre semmit, marad a W7.
Ugyanez volt anno a WP7-tel. Egész egyszerûen nem, mondom Nem ajánlotta a MS vállalati kornyezetbe, hanem azt mondta, hogy várjuk meg a WP8-at. El is bukott, mint a szar.
A tapiscreen desktopra, vagy laptopra a világ legnagyobb baromsága. Aki nem az ölében használja, annak kínszenvedés tapizni a monitort, ami eddig is fénylett, egy open officeban, nemhogy ha még össze is zsírozzák.
killall imagent
Ha viszont úgy értetted, hogy teljesen, totálisan újraírva, Átgondolva, a mai igényeknek megfelleõen ráírva és nem csak átportolva, akkor nem szóltam.
azt hiszem kevered a kettõt. a fogyás nem feltétlenül jelenti azt, hogy szükség ia van rá.
"5 éven belül a laptopja már csak annak lesz aki játszani is akar" azt attól függ, mire gondolsz. flash játékokra, vagy a legmodernebb grafikájúakra. mert utóbbit kb az 1 milliós laptopon tolhatod max, ami 2 éven belül tönkremegy, vagyis a PC-re lesz szükség inkább. ezen kívül azt hiszem a rakás olyan számítógépes munka van, amit a szaros, tapicskolós tábládon az életben nem lehet elvégezni. sõt, laptopon sem a legkényelmesebb.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
killall imagent
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
Igaz, 3 évente butaság új rendszert kiadni, ezt én is belátom.
Én még a start menüt se hiányolom, kb sohasem használtam, csak mikor leállítottam a gépet vagy újraindítottam, gyûlöltem! 😄DDD Haladni kell a korral, csak az nyávog meg kislányoskodik az új rendszer miatt, aki nem szereti az új dolgokat, mert megszokta a régit, az használjon win95-öt, azt javaslom neki! xD Megszokni peedig !max! 20 perc alatt meglehet. 😊 100x jobb ez a rendszer, fõleg az alkalmazásboltja miatt IS. Letisztult, nagyon gyors és a keresõje is eszméletlen jó.
Én csak jókat tudok róla mondani úgy, hogy nem 1 hete használom, hanem 4. hónapja, sõt lassan 5. 😊
: Asus P5K, 1333 FSB, Intel Core 2 Duo E6750 2,66Ghz, Kingmax DDR2 2x2GB 1066Mhz Dual Channel, ASUS EAH5670/1G, 1TB WD : UPC FiberPower 120 (120/10) Oprendszer: Windows 8
Hát peeersze, nyilván azért fogy.
"Ezt csak a 2 Steve viziója ami rosszabbá fogja tenni a világot, mert a közvetlen emberi kapcsolatok bánják a folyamatos F@szbookozást. Már anyák hagyták cserben a csecsemõjüket a WOW miatt.."
Igen töménytelen mennyiségû ember hagyta cserben a csecsemõjét a wow miatt, a tévé, meg a hülység és a pia miatt meg csak alig alig.
Akinek meg nincs tabletje az nem facebookozik. Értem én. Vagy nem?...
"Fogjátok már fel, hogy nincs szüksége a világnak tabletre. Ezt csak a 2 Steve viziója ami rosszabbá fogja tenni a világot, mert a közvetlen emberi kapcsolatok bánják a folyamatos F@szbookozást."
Egyeb predikacio vagy predikcio mara, tiszteletes ur? Miben valtoztassak meg az eletemen? Ne mondd azt, hogy a drogokrol is le kell szoknom!!! 😊
Fogjátok már fel, hogy nincs szüksége a világnak tabletre. Ezt csak a 2 Steve viziója ami rosszabbá fogja tenni a világot, mert a közvetlen emberi kapcsolatok bánják a folyamatos F@szbookozást. Már anyák hagyták cserben a csecsemõjüket a WOW miatt..
Respect annak a 1.63%-nak, aki tableten hasznal Win7-et... nem kis teljesitmeny 😊
Nekem a Dock-ra van lerakva az Applications folder, igy egybol latom az osszes alkalmazast, ha ranyomok. Amugy most belegondoltam es meg ezt sem hasznalom surun, mert vagy hozzarendelt alkalmazas indul el ha filera kattintok, vagy pedig mar indulaskor betolt mindent, ezert jo a 8GB.
Sot meg a Spotlightot sem hasznalom a szamologep funkcion kivul sokmindenre, valahogy a munkamhoz nincs szukseg ra. Viszont orulok, hogy bejott a trackpad, en meg senkivel sem talalkoztam, aki hasznalt volna ilyet.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Egy gesture a tapipadon, és már a kezem alatt is van az indítani való cucc. Most így belegondolva akkor szoktam használni, amikor tudom hogy hogy néz ki egy program ikonja, de nem ugrik be a neve 😊
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Na az az aminek semmi ertelme nincs. En meg sohasem hasznaltam es a Dock-rol azonnal repult a LaunchPad. Ha tenyleg valami ilyesmi van raeroszakolva a Win8 felhasznalokra, akkor megertem a felhaborodast 😊
Volt az Asztal Start Menûvel és volt a Start Screen. Amikor beindítottad a gépet a Start Screen fogadott, de meglehett váltzoztatni. Visszamenni a Start Screen-re a alsó sarokokba elrejtett menûvel lehett.
A többségnek az volt, a baja, hogy minimális rendszer követelményeket éppen, hogy csak teljesítõ gépen akarta használni. Nekem már akkor is az ajánlott feletti gépem volt, igaz nem sulinet, TESCO-s vagy márkás, hanem sájátkezûleg összerakott. Sokáig még a rendszer indítás is gyors volt, most már 5-6 év távlatából, már nem olyan fürge az indulás, de a rendszerrel nincs bajom. 2 gépen használom a mai napig. Egyetlen egyszer láttam kék halált egy hibás Creative Audigy driver miatt.
https://www.soluto.com/windows-8
De csak is olyan formában mint irtam lentebb.
Viszont ahoz minden egyébnek is fejlõdnie kell ebben az irányban.
szerintem a jövõ mindenképp evelé tendál a mechanikus eszközöknek elõbb utóbb végük lesz.
Buktál egy nagyot a marketingeddel és marciusra dobhatod ki az ujabb Win 7 frissitesed Win 9 neven. Te *láda! <#boxer>#boxer>
Mint lentebb írtam én frissítem a vistámat win 8-ra, bár igaz a metro felólet nem tetszik.
A lentebbi hsz-m meg a a tapicskolós munkavégzés nehézségei miatt született nem a win 8 miatt.
Szerintem fusd át mégegyszer, hogy kinek is akartad címezni.
Neked és még sokan másoknak is nem ártana, ha felfognátok, hogy a win8 nem csak érintõképernyõn használható.
A win8 semmiben sem rosszabb, mint a win7. Vannak benne újdonságok, van amin javítottak. Ezek tudtában az ember miért ne használja inkább ezt? Belépsz a desktop-ra, és azon kívül hogy nincs ott a start gomb a bal alsó sarokban ugyanúgy néz ki az UI mint a win7-nél, ugyanúgy kell kezelni, ugyanúgy kell EGÉRREL kattintani. A start képernyõvel sincs semmi baj. Nem a régi megszokott start menü, hanem egy új ötlet, ami többet tud annál, és kicsit sem kevésbé használható. Ha meg maradi vagy, akkor vannak modok, amik visszavarázsolják az õsrégi start menüt.
A win8 fikázók mind azt kritizálják, hogy jaj csempék, mi ez a szar, meg hol a start menü. Kérdem én, hogy ti egész nap a gépnél start menüt bámuljátok? Mivel a desktop környezet ugyanolyan, ugyanúgy mûködik, a felhasználás, kezelés szempontjából nem történt semmi változás, ami szokatlanná tenné az új rendszert. A csempékkel meg az ember csak többletszolgáltatást kap, de ha nem tetszik, akkor ne használd.
De tegyük fel hogy igazad van. Ezt a választ írod arra, hogy én elkézeltem az androidot asztali/notebook gépeken, ahol a leggyengébb is sokkal erõsebb, mint a legerõsebb telefon???
Meg kéne érteni, hogy munkára nemalkalmas a tapimonitor, legalább is irodai munkára.
Még az egér is sokszor lassító mert az irás közben leveszed a bill rõl a kezed majd egerezel majd vissza, stb, most ugyanet a monitort tapogatva?
Ráadásul az asztali softoknak is komoly változáson kéne elõbb átmennie a menüszerkezetét tekintve a legtöbbnek, ujjal piszkálni a miniatúr iconokat vagy kapcsolókat, menüket.
Ezt max ugy tudnám elképzelni ha maga a bill is egy tablet lenne ahol tudod pozicionálni az ujadat látva hova megy a curzor kényelmesen, és nem a monitort tapogatod.
A leutés érzésére meg lehet kitalálni valami egyéb megoldást rázkódást vagy elktromos hatást amint hozzáér az ujjunk a felülethez. nem 220! <#wink>#wink>
LZ forever
Amikor a win7 kijött az is támogatott mindent szinte. Aztán, ahogy jöttek ki az újabb hw-k kellett újra drivereket töltögetni. Ez a win8-nál is így lesz. Ez egy olyan dolog, ami jelenleg elõnyös, de mire elterjed, addigra ez a múlté lesz és ugyanúgy driverezgetni kell majd.
Egyébként tegye már fel a kezét aki érintõképernyõn több napig használta a win8at és elégedetlen volt vele...
És most azok akik "mer új windóz" alapon "leszedték netrõl" asztali gépre és csalódottak mert "nincs startmenü és amúgyis szar a metro ui egérrel"
Azt hiszem a fikázók többsége a 2. csoportban lobogtatná a kezét.
Akár tetszik, akár nem a hordozhatóság és érintõképernyõ a jövõ, visszaszorulóban az asztali gép, és ez a váltás sokaknak nem tetszik, de ettõl még nem kell az új irányvonalat lehordani, senki nem kényszeríti rád a váltást, maradjon az ember csendben win7en és kész. flame on 😊
A win8ról:
1: Egyértelmûen táblákra lett tervezve az egész metro ui és arra tökéletes, szerintem nagyon jól használható.
2: Ebbõl következik hogy asztali gépen egérrel tök felesleges a metro ui és nem is olyan hatékony.
3: Ehhez hozzá jön még az, hogy a 10 éve berögzült mozdulatok, startmenü stb helyett újat megtanulni mindenkinek frusztráló, és mivel nem is olyan gyors egérrel, megértem hogy nem tetszik.
Tényleg kiadhatták volna úgy is hogy az asztalon megtartják a start menüt és szinkronizálják a metro ui-val, amit esetleg kikapcsolhatóvá tesznek. DE ha ezt meglépik, akkor minden desktop user úgyis marad a régi kezelõfelületnél és az érintõképernyõs asztali konfigok alá vágnak, amit most ugye nyomatni akarnak. Tehát üzleti szempontból érthetõ hogy nem tették meg.
Felmerül a kérdés mi a megoldás? NEM KELL FRISSÍTENI HA NEM TETSZIK! Ennyire egyszerû. Win7rõl asztali gépen felesleges frissíteni és kész.
Akiknek pedig nagyon kellenek az új funkciók, azok már több startmenü pótlék közül választhatnak. Hol a gond?
Egyébként htpc-n használva kis megszokással egérrel is jól használható, tényleg gyorsabb lett, jobb a keresés, jobb a drivertámogatás (amit win7 nem ismert fel, a 8 már fel is telepítette) és jobban is mutat. De tény hogy fura a kettõsség (metro + asztal), tehát napi több munkára nem használnám érintõképernyõ nélkül.