107
A tabletek \"egy mind felett\"
-
Ra1n #107 Tapigaming....Hányinger.... -
#106 "A tablet mindenre jó, de igazából semmire sem"
Ez így hülyeség. Az egész világ már kütyü függő lett. Bárhova mész, abszolút bármivel utazol arcokat nem látod csak a fényeket mert ha kell ha nem mindenki ezt nyomkodja vagy telefon vagy tablet.
Aki tabletet vesz nyilván nem céltalanul teszi és nekik nem semmire nem jó hanem mindenre jó.
Azért mert te nem szereted másnak még napi szinten használatos dolog.
-
virslyee #105 Tegra 3 játékok elég jók...
Virtual pool, Beach buggi stb
Onlive-ot ismered? pc-s játékokkal lehet játszani tableten tv-re kikötve gamepaddal...egész élveszthető ha van egy gyors neted. -
#104 Ezzel meg Én nem fárasztom magam ... ezerszer lerágott csontok tabletes portjai ki a fenét érdekelnek? Miért venne bárki min 60-70eFt-ért (amin talán van ami még el sem fut rendesen) egy tapizható kütyüt? Isten ments, hogy valaha egy ilyenen GTA-zzak.
Ráadásul ha ezek a jó játékok, milyen a többi? ..... Bard's Tale, meg Lego HP, meg a többi, viccnek is rossz. -
#103 Már megtetted ... -
heady #102 Azert itt az eleg ritkan fordul elo. Mindenki Kindle-t fogdos, iPhone4-5, iPadek serege van elol.
Otthon valszeg en sem tennem, maximum tavolsagi buszon vagy vonaton. -
Fidolorous #101 Off:
Neked még működik a 60 gigás PS3mad ? -
#100 Itthon biztos, hogy nem olvasnék, ill. nézegetném a metrón, villamoson a tabletem (ha lenne) még a telefonom sem veszem elő mert még kikapják a kezemből... -
heady #99 En imadom a tabletemet.
Eloszor egy Asus Transformer-em volt a dokkoloval egyutt, egyetemen nagyon jol jott, ketnaponta toltottem, ha nem kellett a bill, akkor csak lecsatoltam. Mivel konzolon jatszok, a gepet csak netezesre es filmezesre hasznaltam, a tablet mellett viszont napokig be sem kapcsoltam.
Most itt Angliaban sokat utazok, igy lecsereltem 10"-es Asus-t egy Nexus 7-re. Elfer a kabatom belsozsebeben, szinten ketnaponta toltom, metrozas kozben olvasok, sorozatot nezek rajta, utcan zenet hallgatok BT fulessel. Itthon is egyre ritkabban van bekapcsolva a laptop, mert az en igenyeimet tokeletesen kivaltja a tablet. Akinek csak ilyen atlagos felhasznalasra kell az asztali gep is, annak siman lehet alternativa a tablet szvsz. -
#98 A tablet csak egy mulo divat,legalabbis nagyon remelem.A legtobb ember aki megveszi maximum ugy van vele h jo kis cucc de vegulis nem hianyzott.Folyton probaltam meggyozni magam,hogy vegyek egyet de egyszer se sikerult,nem volt esszeru ervem mellette.Esetleg akkor tudnam ezt elkepzni hasznos dolognak ha RENGETEGET utaznek,es semmi olyan program nem kene ami csak laptopon megy/hasznalhatoan megy,akkor igen, sokkal kenyelmesebb azon akarmit csinalni egy vonaton/repulon.
Jatekok kozul meg egy cimet tudok megemliteni ami eddig engem lekotott okostelefonon,a "One touch drawing",logikai persze csakis az johet szoba,csak egy szint utan mar annyira nehez,hogy unalmassa valik,de massal eddig tobb mint egy orat sztem nem jatszottam.
Olvasasra meg ott az e-ink-es ebook reader ami meg a szememet se rontja es akar 1 honapig birja az akuja(raadasul kb otodebe kerul).
Nah uff en szoltam. -
#97 Elsőre is értettem, hogy vannak olyan felületek (konzolok), amivel épeszű ember nem játszik, csak ha van rá vmi (le)húzó exclusive cím. Szerencsére a tablet (iPad legalábbis) nem ilyen, az megállja a helyét ilyesmi nélkül is.
Az iPad jelenleg egy 5 évvel ezelőtti pc kínálatot ad, az igaz, de zárul a gap rohamtempóban. És abban is igazad van, hogy a tablet a pchez hasonlóan több mindenre alkalmas, ezért többféle stílus fut rajta, míg a konzolos játék kínálatból sok stílus kiesik, vicces módon pont az összetett dolgok.
Amúgy, ha kijön az új Xbox akkor én is beszerzek egyet asszonynak meg a gyerekeknek ugrálni kinect elött, de kb ennyire való konzol. -
#96 A játékosnak értelmes cím nem a 25. platformra kiadott port, hanem a minőségi exclusive-ok.
Továbbra is annyi értelme van tabletet konzol meg PC versenytársnak tekinteni gamer szempontból, mint Ferrarival trágyát hordani. Lehet, de nem arra való.
Tablet = alap netezős tevékenységek, navi, casual játékok, esetleg filmnézés.
A tablet mindenre jó, de igazából semmire sem.
Ott vannak a jobbnál-jobb okostelefonok, melyek tényleg kényelmesen elférnek a zsebedbe, a képük kiköthető tv-re, játékkínálat u.a., fényképezőgép/videófelvétel terén keresztbe zabálják a tableteket, etc. Hosszú a sor.
Múltkor láttam egy elmebeteget, aki tájképet fotózott a 10"-os tablettel. Azért az igénytelenségnek is kéne valahol határt szabni :-/
Az összes Broken Sword-öt letoltam már PC-n, nagy kijelzőn, kényelmesen, AKKOR amikor kijöttek. Ha nosztalgiázni szeretnék ott a Steam, pár euro volt a teljes pakk.
Persze újszülöttnek minden vicc új... viszont a listád legalább jobb kedvre derített és emlékeztetett rá, hogy milyen jó kis címek is jöttek ki PC-re. -
#95 Akkor fuss neki mégegyszer Laza kommentjének, mert az értelmes és az exclusive az szerintem két különböző jelentésű szó.
Broken sword 2 annak idején kimaradt pcn, iPadon pótoltam. De biztos mindenki mindig mindent végig játszott, azért is csinálják ezeket ipadra, mert a kutyát nem érdekli. -
#94 Látom sikeresen nem értettétek meg Laza-t.
Laza olyan címeket várt volna, ami miatt kapát-kaszát eldobva érdemes tabletet vásárolni, hiszen exclusive csak tableten elérhetőek.
Ezzel szemben a listádon szereplő címek 95%-a nem tablet exclusive cím. A maradék meg nem egy ligában játszik a Broken Sword, Monkey Island, C&C, stb. címekkel.
Miért is venné meg az ember a PC-n már végigjátszott címeket tabletra is? Nem értem.
-
#93 A Settlers a settlers 4 enginejét és sztoriját használja (új sztori, új pályák, de dark tribe az van). -
#92 Ipad-re jó játékok (teljesség igénye nélkül, ami nekem most fent van a padon):
Settlers
GTA3
Bard's Tale
Worms Armageddon
Pirates!
Civilization Revolution
Alien Versus Human (Xcom Enemy unknown port egy az egyben)
Mass Effect Infiltrator
Lego Harry Potter 1-2
Galaxy on Fire (Elite klón)
Imperium Galactica 2
European War 3 (körökre osztott stratégia 1 VH környezetben)
Aralon (Gothic szintű rpg)
Ticket to ride (társasjáték port)
NFS (4 darab)
Death Rally
Carmageddon
7th Guest
Prince of persia (az eredeti grafikával)
Virtual city (transport tycoon klón)
Defender of the crown (amiga verzió portja)
Orc (diabló klón)
King's bounty (facebookos játék kliense)
North and south (ez is amiga port)
C&C: Red Alert
Telltale kalandjátékok (Sam and max, monkey island, back to future, stb)
Broken sword 1-2
Monkey Island 1-2
még pár rajzolt kalandjáték
plusz egy csomó olyasmi, ami indie kategóriába futna pc-n, tower defensek, stb
De wishlisten vannak, ha akciósak lesznek olyan címek, mint Bastion, Borderlands, Total war: shogun, stb.
Szóval semmi komoly, kvarcjáték ez, csoda, hogy a 4 színű tetris elindul rajta.
-
#91 Nem fárasztom magam feleslegesen. -
#90 Sorold már a címeket ha Te ennyire értesz a kütyüdhöz ... más meg ugye nem ... LOL
Világosíts fel minket plz! -
#89 Arra ott egy ebook olvasó töredék áron, végtelenszer több akksi idővel. -
nagy hős #88 A tablet praktikus olvasasra, nehany kreten multis jatekra a haverokkal, meg netflixre ejszaka, ha nem akarom felkelteni a not mellettem laptopfennyel meg klattyogassal, egy kenyelmes kutyu de aki sportot uz belole meg direkt jatszana rajta arra tok felesleges. Van par jopofa komolyabb jatek rajta, nekem kenyelmetlenek, csuszkalgatni a folyamatosan a kijelzon mar nem mokas. Ilyen words with friendsre, pokerre, hulyeskedos football managerre hibatlan, minden masra ott a konzol. -
High end PC #87 Pedig egy 10"-es LED LCD-s netbookot semmiben nem más bámulni, mint a tabletek ugyanekkora, ugyanilyen elven működő képernyőjét, attól, hogy más az eszköz neve, amit az ugyanolyan kijelző köré építettek. Hosszú távon utálok ilyenekről olvasni. -
#86 Teljesen más mint a laptop. Ennek így nem sok értelmét látom, élből elutasítani valamit amit nem is használtatok még soha. -
High end PC #85 miért, abban valami másféle működési elvű megjelenítés dolgozik, mint egy laptop, vagy netbook megjelenítőjében? az valamiféle varázslással működik? -
hugopareiros #84 sz4r arról is :) -
#83 Van tableted? -
High end PC #82 Én speciel rühellek képernyőről tanulni. -
#81 Ez butaság, egy jó felbontású 10 colos tableten lehet például tanulni, idegen nyelvű újságokat olvasni,nem kell kinyomtatni minden pdf-et. -
High end PC #80 Ami vicc, hogy egyre nagyobbak az okos telefonok kijelzői, nem igazán akartam, de hozzám került egy Galaxy S3, nekem már az is óriási, míg a tábláknál meg most mintha az egyre kisebb lenne a trendi, amennyire láttam az emberek kezében. Valahogy a kettő mintha közelített volna egymáshoz ez által. A billentyűzet hiánya nálam élből ignorálja a táblás dolgot egy nagy képernyős telefon mellett. Két képernyőt mi a tökömnek cipeljek mindenhova, mert ha még fizikai billentyűzet lenne a táblán, akkor oké, de anélkül semmi pluszt nem nyújt nekem. -
#79 ebben a hszben gyakorlatilag megvan a válasz. Ne akarjon senki játszani tableten,ahogy ne akarjon senki e-bookot olvasni x360-on. Tablet netezésre,esetleg zenehallgatásra való,játékra meg dolgozni rajta akármivel,nem. Csak netezéshez meg zenehallgatáshoz ott az okostelefon,ami még a zsebedben is elfér. Szóval tablet= unnecessary shit -
#78 Igen?
Mi a pöcsömnek van az okostelefon? Tábla az egy akkor fölösleges cucc, hogy el sem hiszem... -
#77 jaaaaj, óvoda, B+
Összes Touch-Screen Lóf.sz game? - utcai semmittevés helyett v. vagánykodásnak hitt pótcselekvés, addig amíg egy mondjuk erősen pigmentált pofán nem b.ssza a tulajt (jellemzően 8-18 éves) és el nem rohan az 1-2száz ezres cuccal aztán tulaj kiscsávó meg brü-hü-hü - v. - suliba a tanár dumájára figyelés helyett, addig ameddig meg fél év végén kiscserépedény barátunk bukásra nem áll
X360, PC, PS3 - the real game experience -
#76 Megnézném, hogy xboxozol egy 3 órás utazás alatt, hogy olvasol rajta könyvet vagy hogy jutsz el a segítségével A-ból B-be. Nem azt mondom, hogy egy iPaden jobb játékok vannak mint egy boxon, mert ugye nyilván te csak játszani akarsz, ha 10 perc után "megunod", de könyörgöm ne hasonlítsunk már össze két olyan dolgot aminek más a célja és más közönséget szolgál ki. A biciklit sem vetem össze a motorcsónakkal, csak mert mind a kettő jármű. -
High end PC #75 egy Ubuntus laptop meg egy fosdroidos telefon és kész, számomra ennyi a történet, ha a mobilitásról van szó.
apple termékekkel zombulni még nagyobb debilség, mint a winfos szarokkal -
High end PC #74 Arról nem is beszélve, hogy mára már az iOS-re és az Androidra azonos mennyiségű app érhető el, az alkalmazásboltjuk azonos nagyságú, szóval ez az állítás már csak ezért is baromság...meg amúgy is százszor inkább a linux kernel alapú fosdroid zombulás (sajnos egyre jobban megy a felé az is), mint az ájóes és windóz-féle giga-zombulások...
-
Micsu #73 amikről te beszélsz annak a nagyrésze androidon és egy része pcn is elérhető -
#72 "Több játék van csak iOS rendszerre mint az összes többi platformra együttvéve"
Baromság. Honnan veszel te ilyeneket? azért mert a böngészős flashjátékokat átportolják ios-re, még nem lesz ios exkluzív. -
#71 " értelmes játékot még telefonra és tabletre nem láttam "
Semmit nem jelent, látszik, hogy nem vagy képben a területen és nem is érdekel.
Több játék van csak iOS rendszerre mint az összes többi platformra együttvéve, gyaníthatóan akad köztük pár értelmes is, ami esetleg túl is mutat az 5-10 részes évente gyártott folytatásos lövöldéken, amiből manapság áll a játékipar nagy része. -
#70 Ugyanez ... értelmes játékot még telefonra és tabletre nem láttam ... mindegyik lélektelen bugyutaság ... persze a casual rétegnek elég egy Dühös Madarak című, számomra pár óra után halál unalmas játék ... szóval ne akarjuk már a konzolokkal meg egyebekkel összehasonlítani ... főleg a tapizós baromságokat, mikor egy épkézláb irányítási modell nincs hozzá ... persze kiegészítőkkel lehet, de akkor máris kötött a felhasználás, így bármi más lepipálja.
Egyébként meg a kézikonzolok ugyanúgy fogynak, szóval a tablet nem szorított ki semmit.
Max majd egyre közelebb kerül egymáshoz a két világ, azaz lesznek hibrid készülékek (mint pl a Vita, és még annál is bibridebbek), de tuti lesz dedikált kezelőfelület meg dedikált szoftver, különben kuka.
Az otthoni konzolozást meg sosem fogja leváltani a tablet ... max a kézikonzolozáshoz lehet köze.
Topic zárható :D -
#69 Nálunk otthon az asszony csak a létszükségletért, sem mint az élvezetért eszi azt a minimálisat, amit megeszik, igénye sincs rá .... Én meg minden nap a kedvenc éttermemben tudnám zabálni a jobbnál jobb ínyenc fogásokat (182cm és 70kg vagyok, szóval nem azért mert 200kg-os baszott nagy állat vagyok :D) .... -
#68 Nekem nincs TV-m, de általában a telefonomon is szívesebben nézek filmet, mint laposon, pedig annak nem olyan nagy a kijelzője, egy tablet meg még jobb lenne :)