54
 • asysoft
  #54
  Mint mondtam, más eszközön ez a fajta működés nem igazán tűnt fel, ráadásul a Desire-t ki is emeltem (csak, hogy ne köss bele a számodra nem szimpatikus cégek OS-einek említésébe). (Amúgy elsőre benne volt a memóriában az alkalmazás sok egyébbel együtt, utána nyomtam egy "free up memory"-t vagy mifenét, kezelőfelület folyamatosabb lett, de nem ezzel volt a fő gondom...)
 • narumon
  #53
  Ez már csak a te hülyeséged :)
 • sanyicks
  #52
  Csak az a különbség hogy az apple egy BMW-nek próbálni kinéző suzuki ;)
 • narumon
  #51
  "Az Apple meg nem rég tett olyan kijewlentést, hogy számukra a konkurencia nem létezik, és köszi, jól megvannak, nem félnek semmitől, pedig szerintem volna mitől."

  Hát ha valamitől félniük kell az a felső kategóriában is erősítő konkurencia de semmi képen nem az alsó kategóriás termékek. A BMW-nek sem kell félnie a Szuzuki tömegtől - semmilyen szinten nincsenek befolyással az ő köreikre/termékeikre.
 • ProgServ
  #50
  Érdekes szempontokat mondtatok. Az meg még érdekesebb, hogy megveszitek a gyengébb tableteket.
  USB HDD a 808-nál működik.
  802-nél nem volt hardveres 1080p támogatás, 808-nál már van.

  A Mali 400 GPU meg nem volt vicc, rengeteg felsőkategóriás telóba és tabletbe ezt teszik bele...5-6 dolcsis cucc.

  Hát jellemzően néha pár dolgot tényleg túlértékelnek, pl igen a Rassberry Pi-t is.
  Én csak azt mondom, hogy ez egy olcsó hardver, amin jól fut az Android 4.1, és az Android előnye, és fölénye mindent el fog söpörni.

  Apple fejlesztő vagyok. Ez a zöldrobotos cucc kiváló debugger eszköz, egy tablet árának a feléért.
  Az Apple-t kéne fennhangon dícsérnem, de nincs hozzá gyomrom.

  A MS gyaníthat valamit az Android térhódításából, mert próbálják leszorítani az árakat, lesznek olcsó RT-t gépek is
  Valamint az ARM-os platformok rámogatása is jelenthet valamit.

  Az Apple meg nem rég tett olyan kijewlentést, hogy számukra a konkurencia nem létezik, és köszi, jól megvannak, nem félnek semmitől, pedig szerintem volna mitől.
 • lordsithlord
  #49
  Informatikus berkekben az ilyen gépeknek van egy szép beceneve: kínai lufi.

  Mikor felfújják, szép és jó, meg nagynak is tűnik, de igen hamar elpukkan és akkor kiderül, hogy milyen kicsike is a dolog.

  Érdemes megnézni, milyen elvárások voltak anno a Rassbery Pi vagy az MK802 esetében: mindkettőnek meg kellett volna váltania a világot. És mi lett belőlük? Szép nagy felhajtás (bár ez is csak bizonyos körökben), majd még nagyobb bukta, mikor kiderült, hogy nem bírják még az előrendeléseket se teljesíteni. Ráadásul ezek a gépek, bár tény, hogy elég erősek, de pontosan az Androidból adódóan igazából csak célhardvernek megfelelőek (már csak a csekély szoftvertámogatásuk miatt is). Nem tagadom, egy média vagy egy fájl szerver megfelelő lenne ilyenből (már ha végre kijönne egy olyan verzió, ami nem akad meg azon, hogy egy külső HDD egységet kellene lekezelnie), de ez mindennapos használatra még mindig nagyon kevés.

  Ráadásul ahogy azt itt már valaki említette, ezek a "gépek" szó szerint eldobhatóak, ha meghibásodnak, zéró támogatásuk van (vagy ha van is, nem éri meg velük foglalkozni, mert többe kerülne az intézkedés, mint egy új gép.

  Ez pedig így minden, csak nem gazdaságos.
 • ReTeK
  #48
  MK808 nem fog megváltani semmit ahogy az elődje a 802 se tette, van külön topikja a ph-n nem mondanám hogy itthon nem ismerik (a fészbukkozó 'pórnép' biztos nem)
 • Ferrer
  #47
  Spéci cucc, az átlagfelhasználónak szerintem egyáltalán nem praktikus. Vicces lenne vonaton elővenni a mini pc-t, mellé a monitort, billt, egeret.. :D Ezen kívül nyilvános helyen nem húzogatjuk ki a monitort, otthoni asztali PC-n meg csak nem használunk Androidot. Szóval tényleg nem tudom elképzelni, hol lehetne ennek hasznát venni.
 • narumon
  #46
  "3 hét múlva egy videón mutatok majd be egy eztközt ami 15 000 Ft"

  15e forint itthon bruttó garanciával, vagy 15e forint kínában "garancia nélkül" vám és áfa nélkül. Mert nagyon nem mindegy. Az utolsó mondatod meg nagyon vicces - legalábbis gondolom annak szántad :)
 • llax
  #45
  Az egy dolog, hogy az általad írt összeget messze megéri egy ilyen ARM alapú mini PC, de ezzel semmilyen módon nem veszélyezteti a táblák és telefonok világát... A médialejátszók és HTPC-k számára lehet vetélytárs, néhány esetben desktop PC-t is kiválthat, de aki "kész" készülékre vágyik adott funkciókkal (mert nem tud és/vagy nem akar a rengeteg kész megoldás mellett tákolgatni), az úgysem ezt fogja megvenni... A Raspberry PI és követőik piaca sokkal inkább egy új szegmens, a bevált dolgok kiváltása csak másodlagos (némi irónia ON): ha tudsz, ezek után oda is ARM alapú PC-t teszel ahová eddig semmit nem tettél...

  Építsd össze egy minőségi érintésérzékeny kijelzővel, tegyél alá olyan akkut, ami több nap készenlétet / sok óra használatot biztosít, no meg 2 kamerát is. Legyen az egész csak egy telefon méretű (ahhoz még GSM/3G modul is kell). Hol vagyunk a 15.000-hez (ahogy ezen az "alaplapon", úgy a többi alkatrészen is legyen ugyanakkora haszonkulcs!)???
  Lehet, hogy a vége brand nélkül (vmi. kínai márkanéven) 50-70 körül is lesz, ha nem is csúcs, de minőségi komponensekből építkezel, szigorúan milliós sorozatban gyártva. Ezt nagyobb névvel, vele járó garanciákkal, supporttal kb. 100-130 körüli áron kiteheted a boltok polcaira (minden szám csak durva közelítés).
 • ProgServ
  #44
  Mali 400 erre is keressetek rá... ez van benne, és ha megnézitek a tabletek 90%ában ez van vagy még ilyen GPU se.
  A Nexuxban is Mali gpu van.
 • Zoli007
  #43
  Azért elég, mert a Kindle-nek ilyen /lásd lent/ a pixelstruktúrája, és nem kell igazán kell hozzá AA, hogy szép legyen a szöveg.

 • ProgServ
  #42
  Kínai gyártmány, MK808 a neve. Youtube-on keressetek rá. Itthon alig ismerik.
 • ProgServ
  #41
  Hát pl abban hogy ez egy filléres hardver, egy Atomos pc teljesítményével.

  Jelenleg ezt a hardvert pakolják a 100 000ft-os telefonokba is.
  Nem nehéz belátni, hogy hónapokon belül fejlődni fog a cucc, és a notik, valamint a méregdrága telefonok gyártói kénytelenek lesznek elgondolkodni azon, hogy mit és mennyiért tesznek a vackaikba.

  Kb ennyire lehet szám0tani.
 • qetuol
  #40
  és mi lesz a neve?
 • hurkaur
  #39
  es ez miben fogja veszelyeztetni a ms es apple jelenlegi helyzetet?
 • ProgServ
  #38
  GTA 3 megy rajta és rendes 1080p videó...na de majd a teszt. :)
 • ProgServ
  #37
  Jajj ne tessék ironizálni... 2x erősebb, és 2x kisebb...egy rendes kis mini PC.
 • hurkaur
  #36
  Tehat jon egy Raspberry pi-nel 2x erosebb mini pc? Elkepeszto, hat ilyet a vilag meg nem latott. Azonnal vagja ki mindenki az otthoni gepet, egy uj vilag koszontott most rank.
 • ProgServ
  #35
  3 hét múlva egy videón mutatok majd be egy eztközt ami 15 000 Ft (nem írtam el), és a következőt tudja:

  HDMI kimenet
  A9 2magos 1.6 Ghz-es proci
  4 magos mali 400 GPU
  1 gigaram
  dupla csatornás wifi
  8 giga háttértár
  TransFlash reader
  Android 4.1

  Nincs kijelzője, ez egy pici USB pendrivenál nem nagyobb cucc, és mocsok gyors és olcsó.

  Hamarosan az Apple és a Microsoft igen nagy problémák elé fog nézni.

 • hurkaur
  #34
  Arra keszul, amit hasznalnak.
 • sanyicks
  #33
  Igen a legelterjedtebb osekre készül a legtöbb kártékony program. Vírus nem igazán készül rá, trójai meg malware készül rá, ami 1 féleképpen terjed, a segghülye userek segítségével. Akik nem nézik meg mi van az "engedélyek" fülön, és nem tűnik fel nekik hogy vajon a vetkőzőspóker elite jevgenyij csocskicstól, vagy chöng chingtől mi a francért kér hozzáférési jogot a telefonkönyvhöz, hálózathoz, mindenhez...

  Nekem sem androidon sem vindózon nincs vírusom, pedig egyiknél sem használok vírusirtót ;)
 • mousee
  #32
  Igen, mert ha hülye appokat töltesz warezból meg ki tudja honnan, akkor megszívod. Az android szar.
  A windowsra pedig ha ismeretlen forrásból telepíted a pina.exe-t, akkor megszívod. A windóz szar.
  Ohh wait...

  Ha ismeretlen forrásból töltesz, ismeretlen programokat pakolsz fel, és nem tűnik fel, hogy egy képszerkesztő app telefonálási jogot kér, akkor nem az OSben van a hiba.
  De ugyanez igaz bármilyen oprendszerre. Az emberi hülyeség bármelyiket tönkre tudja vágni.
 • BrockSamson
  #31
  Erdekes, Windowsra is van virus miota letezik, megis az emebrek es cegek nagy tobbsege azt hasznalja. Androidon sem szopsz be virust, ha van nemi eszed: sokak altal letoltott, ellenorzott appokat toltesz csak le, kerulod a kulso forrasbol valo telepitest a tutira megbizhatoakat kiveve.
 • kvp
  #30
  "ja nem hdd-je van, memóra van benne, ami amúgy a 1/4-ét tudja egy hdd sebességének... a telefonokba nem ssdk kerülnek ám. Minden csinálja és csinálni fogja. Mert a RAM-ba be kell tölteni a dolgokat legalább is elsőre ;) max ott nem látszik mintha csinálná ahol minden szart előre betöltenek a ramba..."

  Ez nem igazan van igy. A legtobb keszulekben flash memoria van, tehat a belso hattertar sebessege majdnem megegyezik a ram-eval, csak valamivel lassabban irhato. A kulso hattertar pedig tobbnyire valamilyen sd kartya, ami egy atlag pendrive sebesseget hozza. Ez mar gyarto fuggo, de tobbnyire meg ez is jobb mint egy atlag merevlemez, mert nincs benne lassan mozgo fej.

  Az android alkalmazas betoltesi sebessegenel altalaban az lassit, hogy minden tomoritve van (az apk-k gyakorlatilag zip-ek) es ezen belul a media tartalmak (pl. ikonok) is tomoritve vannak. A masik gond az, ha valaki lassu sd kartyat vesz a keszulekehez es arra rakja az alkalmazasokat. Sok kinai gyarto eleve a rendszerparticiokat is egy belul elrejtett sd kartyara rakja. A jobb android-os keszulekekben sata-s ssd-nel gyorsabb flash hattertar van es altalaban jo nagy (32 GB folotti). Arrol nem beszelve, ha van par GB ram a gepben, akkor a linux kernel cache-el, tehat eleve gyorsabban tolt minden. Persze azokon a keszulekeken, ahol meg az alkalmazasok futtatasahoz sincs mindig eleg ram, ott ez az elony elveszik. Utobbinak az oka a sok memoriaban ulo nem hasznalt program, amiknek a leszedesevel a toltesi idon kivul a rendszer reakcioideje is sokat javul.

  ps: Eddig a legjobb android-os arm-os tablet amit lattam egy lenovo thinkpad volt, meg tollat is adtak hozza. (munkahoz kifejezetten jo, nem maszatoljuk a kijelzot es joval vekonyabb a hegye mint az ujjunk es a google fele kezirasfelismeres is kenyelmesebb vele, ha valaki utal gepelni)
 • Zoliz
  #29
  Igen. Androidra készül a legtöbb virus.
  Nem biztonságos mobil operációs rendszer.
 • lordsithlord
  #28
  Kapásból mondom, hogy két teljesen eltérő technológiát akarsz összehasonlítani!

  A Kindle kifejezett e-könyv olvasó, azaz ennek megfelelő technológiájú kijelzőt kapott (E-ink). Egészen más megoldás, nem LCD, mint a táblákban! A WiFi és egyéb lehetőségek itt kiegészítésként jöttek és korlátozottak. De elég arra gondolni, hogy a Kindle össz-vissz a szürke 16 árnyalatát ismeri (hiszen gyakorlatilag elektronikus papírral és tintával jeleníti meg a képet) és máris látható, miben is más, mint egy táblagép.

  A táblák az e-könyv olvasókkal szemben nem egy feladat elvégzésére, hanem univerzális eszköznek készültek. Ennek megfelelő kijelzőt kaptak, ami azonban kapásból megjelenik a fogyasztásban is. Más technológia, más feladatok.

  Szóval nem érdemes két teljesen eltérő feladatra szánt eszközt összehasonlítani.
 • sanyicks
  #27
  ja nem hdd-je van, memóra van benne, ami amúgy a 1/4-ét tudja egy hdd sebességének... a telefonokba nem ssdk kerülnek ám. Minden csinálja és csinálni fogja. Mert a RAM-ba be kell tölteni a dolgokat legalább is elsőre ;) max ott nem látszik mintha csinálná ahol minden szart előre betöltenek a ramba...

  "A vásárlók még be sem kapcsolták, és már döntöttek is. Ehhh..." lehet nem retardáltaknak készül akik így döntenek? :)
 • M2 #26
  Szegény készülék nem lett túl szép. De most tényleg nincs a világon épkézláb formatervező az Apple-n kívül!?
  A vásárlók még be sem kapcsolták, és már döntöttek is. Ehhh...
 • Cat #25
  rengeteg verzió van, mindegyik más (16, 32 gb, wifi, 3g stb.), és van szürkeimport is ugye. Nézd meg egy árösszehasonlító oldalon, pl. argep.hu
 • RecoPhile
  #24
  1024*768 800*600 lesz az. :)
  Igen, olvasáshoz elég egy 800*600 felbontás, de már egy PDF-hez édes kevés.
  Én mondjuk már jobban örülnék, ha 7"-os kindlek kijönnének.
 • DontKillMe
  #23
  .."s kevesebbe is kerül..'
  .."ha valakinek fontos az ár"
  Faszomat, azt is leírnátok, hogy akkor mennyi, ha minden harmadik mondatba az árat fényezitek??!!
 • BrockSamson
  #22
  Nexus nagy elonye, hogy elsonek kapja a frissiteseket egy jo ideig. Legkozelebb meggondolom, hogy veszek-e Samsungot (tudom N10 is az, de mivel referenciatablet igy a Google intezi a frissiteseket), mert mig egyesek mar a masodik ICS updatet kapjak a tabjukra, en meg mindig 3.2-n vagyok. Persze itt felvetodik, hogy mit sirankozok, hiszen nemreg irtam, hogy semmi baj vele, szepen fut. Itt nem is ezzel van a gond, hanem azzal, hogy ha a vilag egyik fele normalisan kapja a frissiteseket en pedig nem, akkor ezt ugy tudom csak ertelmezni, hoyg a Samu engem masodrendu ugyfelkent kezel. Asus ezzel szemben minden frissitest azonnal az arcomba tolt, nem nagyon foglalkozott vele, hogy ki vagyok es hol lakom, es ez szimpatikus dolog.
 • asysoft
  #21
  "Minden esetre en semmifele akadast, lassulast nem tapasztalok"
  Az a lényeg. Csak olvasva a hozzászólásod, egyből a kellemetlen tapasztalatom ugrott be, mivel az nagyon megmaradt (nem azt vártam tőle).
 • asysoft
  #20
  Szerintem 2011-ben ciki volt (elvégre nem HDD-je van!), és mintha Desire sem csinálta volna. De biztos nekem vannak túl nagy igényeim:)
 • BrockSamson
  #19
  Nem allitom, hogy tavol allna az androidtol a lag vagy az akadozas. A Tegra 2-es tablak peldanak okaert eleg hajlamosak voltak ra. En az elso Asus Transformerrol valtottam Galaxy Tab 7 Plusra, igaz inkabb a meret, mint a teljesitmeny miatt. A teljesseg kedveert hozzateszem, hogy egyik eszkoznel sem a default feluletet hasznalom, hanem ADW Launcher Ex-et. Egyik android elony, hogy azt a launchert alkalmazza az ember, amelyik legjobban bejon neki.

  Minden esetre en semmifele akadast, lassulast nem tapasztalok es meg csak nincs is frissitve az eszkoz es nem hasznalok semmifele task-killert (a tevhittel ellentetben az android igenis kilovogeti a folos appokat). Raadasul azota ketszer erosebbek lettek a procik es az android is optimalizalva lett. Szoval mig jelenleg minden medium minden cikkbe bele kell irni megnyugtatas keppen, hogy nem akadozik a cucc, egy ev mulva ez mar fel sem fog merulni.

  (Nem ugy mint Engadget-nel, akik MINDEN tablet es telefontesztjukbe beleirjak, hogy ez eszkoz gyujti az ujjlenyomatokat. Valahogy ez naluk beakadt.)
 • sanyicks
  #18
  nemá böngészőnek eltart pár másodpercig amíg elindul? Borzasztó, ilyen még nem volt... hiszen az eddigi számtech eszközök kikapcsolás után is megtartották a RAM tartalmát... vagy nem?
 • asysoft
  #17
  Nem tudom, én amely Android 3-at futtató Samsung 10" (elvileg Dual Core) táblát nyomogattam kb tavaly ilyenkor egy boltban, attól nagyon nem voltam elragadtatva. Konkrétan kifejezetten lomha volt (böngésző indítása másodpercekben volt mérhető, nem a felület szaggatásáról beszélek), még azt követően is, hogy felszabadítottam a memóriát a task managerben. Android 4-esek közül csak egy WayteQ-et láttam, az sem volt sokkal jobb, de ezt betudom a gyártónak.
 • asysoft
  #16
  Dehogy elég, csak hozzászoktál, mert nincs jobb. Én ugyanezt a felbontást keveslem 13.3" mellé, régi 15.4-es notebookom elé visszaülve meg szinte bántják a szememet a pixelek. De érdekes módon, ezeknél az eszközöknél valamiért nem megy a DPI verseny, mindenhol csak a silány 16:9-es 1366x768-as belbontások mennek (főleg 15.6" alatt), röhej, hogy ez szinte már egy csúcskategóriás smartphone-nak is kevés... Persze erről Windows (illetve az egyes alkalmazások) nem éppen tökéletes DPI-skálázódása is tehet...
 • asysoft
  #15
  Nyilván ez ízlés kérdése, de még a kiszivárgott képeknél csak olyan véleményeket láttam, hogy hát ez ronda (igaz, ott mintha nem ez lett volna a szín). Szerintem sem egy szép eszköz, de ez legyen a legnagyobb baja.