112
  • NEXUS6
    Mondom.

LOL
  • NEXUS6
    Lehet, hogy arra gondolt, hogy ezek drágábbak.

Vertu rulez!
    A za zigazi csúcsmobályl!
  • hurkaur
    "amiknek a technikai tudása számít, meg az ár/érték aránya, ugyanúgy mint egyéb más SZÁMÍTÓGÉP PLATFORMOK esetében."
    A technikai tudas iranti igenyed csak azt mutatja, hogy az ar/ertek arany fuggvenyeben dontesz, ami valljuk be, onmagaban nem felsokategoriaba valo cselekedet.

Teljesen irrelevans, hogy milyen processzor, es milyen gpu van a telefonodban, ha a gyarto egy bizonyos ideig tamogatja. Kiveve, ha erre recskazol, vagy custom romokkal szorakozol, ami ugyancsak indikalja, hogy nem felsokategorias a telefon.
    Apple 3 evig teszi ezt, samsung meg elvileg 2 ev, de errol meg egy samsungos oldal sem nyilatkozik a legjobban. (http://www.sammobile.com/2012/10/15/samsung-owners-update-policy-for-samsungs-smartphones-and-tablets-is-one-big-fail/)

Ezert kerul a galaxy s3 annyiba, mint egy 3 eves iphone, es ezert nem adja a samsung iphone 5 aron, mert nagyon jol tudja, hogy a fele ember nem venne meg. Es ezert celozta a nokia a 820-as telefonjat a kozep-felso kategoriaba.
    Teljesen mas mar a piac, es azt android mutatja a legjobban. Annyira fregmentalt mint az egesz okostelefon szegmens, es pont ezert nem tud egyertelmuen megfelelni felsokategoriaban. Az android legnagyobb elonye, egyben a legnagyobb hatranya.
  • Dodo55
    Ha ezek felső kategóriások, az S3 miért is felső-közép?

Mert e szerint: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4238&idPhone2=4910
    Az iPhone 5 kevesebbet tud nála

E szerint: http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4238&idPhone2=4967
    Pedig a Lumia 920 kijelző és kamera terén egy hajszálnyival jobb, más tekintetben gyengébb.

Nyers adatok ezek, nem lehet velük vitatkozni. Az pedig egyértelmű, hogy ezek alapján tehát az általad felsorolt készülékek még a legnagyobb jóindulattal (ha eltekintünk tőle, hogy mindegyik zárt, hülyebiztos rendszerrel van szerelve az S3 szabadságot adó Androidjával szemben) is csak egyenrangúnak mondhatóak a Samsung Galaxy S3-al, jobbnak semmiképp.

Kíváncsian várom a reakciódat erre, mert lehetséges én vagyok tudatlan, illetve a GSMArena adatai is lehetnek pontatlanok, szívesen fogadok minden ennél hitelesebb forrást.
  • hurkaur
    Iphone, lumia 920.
  • Dodo55
    Bocs már nem, a Nexus 4 egy hajszálnyival jobb (CPU, kijelző terén).
  • Dodo55
    Az S3 jelenleg a világ legnagyobb tudású mobiltelefonja (a Note II lehet többet tud már azóta, de attól a mérete miatt tekintsünk el).

Lehet vitatkozni, hogy de ez meg az fémből van, vagy ilyen meg olyan sznob márka, lényegtelen. Okostelefonokról beszélünk, amiknek a technikai tudása számít, meg az ár/érték aránya, ugyanúgy mint egyéb más SZÁMÍTÓGÉP PLATFORMOK esetében.
  • NEXUS6
    Így van. Egy nyílt rendszernél írsz egy saját fw-t, minden melósodnak felrakod a mobiljára, és nem kell attól félned, hogy az emberkéid adatait, mozgását a teló folyamatosan rögzíti, esetleg elküldi, meg mást is, valakinek.

Persze meg lehet rootolni a telót. Csak ha ilyet látsz és rajtakapod a saját emberedet, akkor kirugod, ha más csinálja, elkapod.

Na ezt egy zárt telónál próbáld megtenni.
    Max minden cselovék telóját portán leadja és csókolom.
    Ne vidd be Dzsémszbondot az üzembe, ha nem muszáj!
    ;D
  • NEXUS6
    Sorolj te, ha ez nem az!
  • Dodo55
    Nézőpont kérdése. Én pont, hogy csak nyílt rendszerre merném bízni, amibe belelátok, bele tudok nyúlni!

Meg aztán nem is tudom melyik cég volt pont az, akinek a mobilos rendszeréhez járó cloud szolgáltatáson keresztül sikerült ellopni (az volt a szerencséje szemléltetés volt, és visszakapta) egy újságíró teljes digitális személyazonosságát...
  • dundiego86
    Bocsánat a közbevágásért... Az android-dal kapcsolatban írnék. Május 30.-ig gyártottam BB-t, méghozzá panelszinten, assembly és PRD szinten (SMT mérnök), és ha nem vált a Nokia, akkor a RIM sorsára fog jutni... Amióta berakták a playbookba az android emulátort én is sokkal jobban szeretem a Playbookot. A mobil részen pedig ráaludtak erre... +1 az Android előnyére: Rengeteg APP ingyééé, OK-OK fele vírusos, de ez a népet nem érdekli (csak kis százaléka tudja mi az a mobilvírus, aki meg törődik vele, az már leváltotta az androidot valamely másra)... Szana széjjel testre szabhatod (téma, élő háttér, meg ilyenek), kis igényű vason is ketyeg==>és amint látjátok EZ KELL A NÉPNEK!!! Lásd eladási statisztikák... Sajnos elég szomorú, hogy a Finnek a jó kis néptelefonjukat hagyták ilyen szintre süllyedni... Windows Molibe: jó-jó, de nincs elterjedve és ahogy előzően már írtátok, az W8 sikerétől függ, VISZONT ARRA MÉG HÓNAPOKIG VÁRNI KELL!!! és én nem hiszem hogy a Nokiának lenne erre ideje... Mondom ezt miközben egyenlőre legyökereztem az iOS-nél, igaz van Droid 4.0, BB OS 7.1 és WinMo 6.5 mobilom is... Nagyjából ennyit akartam, ha valamit kihagytam volna vagy vkit még érdekelne további vélemény részemről, ne habozzatok szólni...
  • mousee
    Kérdés: Akkor mi az ami felső kategóriás? Sorolj egy párat pls :) Tényleg nem kötekedni akarok, csak kíváncsi vagyok :)
  • NEXUS6
    A vállalat csődben, viszont Stephen El(l)op!
    :DDD
  • NEXUS6
    Naaaaa!
  • hurkaur
    hanem kozep-felso
  • NEXUS6
    Galaxy S3-ból eddig 30 milliót adtak el! Az nem éppen alsó kategóriás ahogy tudom.
    ;)
  • mousee
    Ebbe azért belekötnék. Nagy gusztustalanszínű telefonos multinál van több presztízs telefonos szolgáltatás, ami agyon van titkosítva, supporterek kezében ott vannak a remote wipe, és hasonló kategóriás policy cuccok (félelmetes, hogy milyen hatalom van a szolgáltató kezében... kamera/diktafon ki/be kapcsolgatás, teljes hozzáférés engedély nélkül, etécé).

A két fő platform pedig a droid és az ios. Amikor megkérdeztem hogy és mi a terv a telefonos ablakokkal, akkor kaptam egy kicsit lenéző mosolyt, és azt, hogy még a symbian is magasabb szinten van támogatva mint a winphone valaha is lesz.

Egyszerűen már a multik se látják értelmét annak, hogy ebbe feccöljenek. Akkora súllyal van jelen a droid és az alma a piacon, hogy ide kb lehetetlenség értékelhető szinten beugrani.

De ettől függetlenül én is kíváncsi vagyok, hogy mit sikerül az MS-nek alkotnia mobil téren. Ugye az én álmom egy 33/33/33 felállás, abból mindenki csak jól járna :)
  • hurkaur
    Nyilvan hiba, de csak akkor ha nem jon be a wp. Szerintem sem fog nekik, de azert varjuk ki a veget :)

"akkor utána lehet menni a presztízs címért."
    Hat probaltak egy 10+ eves brandet nem lejaratni.. meglatjuk mennyire jon be az altaluk valasztott ut.
  • M2 #14
    Androiddal csak alsó- és középkategóriás cuccot lehet eladni (ott viszont verhetetlen). Például senki nem bízná a bizalmas adatait egy annyira nyílt rendszerre.
  • NEXUS6
    Az M$ az utóbbi 10 évben nem tudott egy csettintésre flottul kiadni egy OS-ét sem. Az okok mindíg ugyanazok voltak. A régi elterjedt bejáratott rendszernek kellett nekiengedni egy új kiforratlant.
    Az M$ persze mindíg lenyomta az emberek torkán az újat. Hogy tudta?

Hát csak úgy, hogy a régiből is minden haszon az övé volt!!!;D

Ma a M$ viszont fokozatosan veszti a piaci pozícióit. A mobil platformon a futtottak még kategória az övé. Ebből nincs pénze. Ha a PC platform túl gyorsan esik vissza, akkor abból sem lesz! Legszörnyűbb esetben, ha most mindenki meghülyül és táblagépet vesz, akkor az M$ 4-5 év múlva bezárhatja a boltot.

De ezt a Nokia már nem fogja megérni.

Legjobb esetben persze a az emberek megtérnek és tömegesen vesznek Wines mobil termékeket. Erre az esély, hát azért nem túl magas.

A középút, hogy a Windóz reálisan feljön a mobil termékek között olyan 10%-ra, azonban ez sem menti meg a Nokiát.
    Miért?
    Pl az olyan termékek miatt, mint a Samsung Omnia!
    Ugyan is a Nokia messze nem olyan helyzetben van, mint az Apple, nem egyedül birtokol egy OS platformot, bárki gyárthat windózos telót. Ha a M$ felvásárolja és lekorlátozza a windózos telók kiadását. Akkor a Samu legfeljebb jót mosolyog, és ennyi.
  • mousee
    Az lehet hogy neked szimpatikus, vagy másnak az, de ettől még üzleti szempontból egy rohadt nagy hiba.
    Per pill a nokia döglődik, és egyenes úton halad a kukába, igen nagy lendülettel, ahonnan a droid simán ki tudná rángatni. Egy szép csiszolt droid, hosszútávú támogatással, jó HW-el. Ha ezzel kihúzta magát a salakból, akkor utána lehet menni a presztízs címért.

De így nem. Pillanatnyilag úgy néz ki, hogy egyediként megy a levesbe gyökérnek.
  • hurkaur
    "Halkan megjegyeztem, hogy az ismeretségi körömben iszonyat sok olyan ember van, aki azonnal ugrana egy jól supportált, droidos nokiára."
    Nokia egyetlen dontese, ami tetszett, hogy nem valasztottak a kukadroidot, es mertek kockaztatni.
  • hurkaur
    Nokianak elobb a BRAND-et kellene ujjaepiteni, de latom ezt tovabbra sem tudjak megerteni.. pedig ez all a sikeresseguk utjaban.
    Arazasuk / termekpalettajuk strategiaja ugy szar ahogy van.. 820-at hova szanjak? kozep vagy felsokategoriaba? Ha kozepbe, akkor miert ilyen arazassal, ha felsobe, minek a 920? es akkor a 920-at hova? iphone ellenfelekent? ahhoz eloszor a brandet kene _elfogadotta_ tenni, ahhoz meg a kulcs a kozepmezony.
    A PR/marketing reszleguket meg nem is kommentalom a wireless charging utan, idiotak. Eskuszom meg az orok eletet sem tudnak eladni, annyira fingjuk nincs egy termek bemutatasarol.
    Nokia az a tipikus regi oreg jatekos, aki tovabbra sem veszi eszre, hogy ezt a jatekot mar mashogyan jatszak, es szomoru, de szerintem ebbe fog belebukni, ahogyan az MS is latja.
    Ellenben a wp szerintem sikeres lesz.
  • NEXUS6
    A Nokiát nem fogja egy, vagy két jó telefon kihúzni a gödörből. Csak egy kibaszott népszerű (ami nem biztos, hogy technikailag a legjobb, lásd Apple termékek) húzhatná ki.

Azonbana az új windóz csempés felület minden, csak nem túl népszerű, ez a SW. Emellett technikaikag sem tudtak semmi trendit hozzáadni a termékeikhez, mint amilyen az iphone féle egy képernyő és más semmi dizájn.

Akinek Nokia részvénye van, az most adja el. Én szóltam.
  • tomboy013
    Tudom hogy sok embert nem érdekel a WP, sőt azt sem tudják milyen, de szerintem kellő reklámmal simán feltörhet a Nokiával együtt. A Win8-tól kell amúgy a sikert várni pontosan azért amit te is mondtál, az egységes platform miatt. Hogy a Win8 sikeres lehet-e? Fene tudja. Nem régóta használom de nekem nagyon tetszik. Remélem sokan gondolják még így és sikeres lehet a W8 a WP8-cal együtt. Valahogy én a Nokiát most elválasztom a többi gyártótól, szerintem nagyon hasonlít ahhoz amit az Apple is csinál és nekem ezért is lenne fura ha Droiddal is kapni lehetne a Nokiákat. Majdnem olyan mintha lenne Iphone Droiddal. Biztos kaszálna vele a Nokia, de akkor ugyanolyan lenne mint a többi cég. Nem lenne sose presztízs termék a Nokiákból mint régen, ha azt csinálná. Így viszont van rá esélye. Kockázatos dolog de ha bejön akkor lehet ismét igazán sikeres cég a Nokia.
  • bladesoft
    Ott rontotta el hogy nem nyergelt bele az androidba.
  • M2 #6
    Szerintem a Nokia egy esetben nem fog elbukni: ha nagyjából követi az Apple módszerét és nem gyárt többet 3 modellnél (drága touch WIN8, középáras, olcsó billentyűs régi típus).
    Így minden költség csökkenthető lenne és be lehetne szállni az árversenybe.

De 28+ különböző telefonnal csak magukat aprítják.

Lumiával is már megint számoznak: 610, 710, 800, 900 ...stb.
    Az embereknek ma már nem ez kell.
  • mousee
    Ez azért egy akkora rohadt nagy kockázat, amit nem biztos hogy pont nekik kéne megjátszani.

Ahogy dyra is írja, nem kell a népnek a windows phone. Lehet hogy jó a rendszer, de per pill az az ironikus helyzet áll fent, hogy a windows lett a mobil világ linuxa. Elenyésző kisebbség használja, de azok istenítik, a maradék 99% meg szarik rá.

A winphone 8 sikere nagyban függhet az asztali win8 sikerétől, ha a csempés windóz befut, akkor az emberek ugyanazt a felületet fogják keresni a telefonokon is, ami jó, mert egységes külsőt biztosítana. DE. Per pill ott tartunk, hogy a csempés windows 8 nem igazán nyerő, a win7 túl erősre sikerült, és épp hogy csak kiszorította az XP-t (sokan még így is XP pártiak).
    Az emberek sajnos nem szeretik a változást, a win8 pedig ezzel a csempés felülettel felrúgott egy tizenakárhány éves megszokott desktopot, amit az emberek már megtanultak használni. Én is pontosan tudom hogy egy kattintás a desktop csempére, és már a régit látom, de egyszerűen nem esik kézre, hozzáad egy felesleges mozdulatot. Egy héten át teszteltem a Win8-at (legutolsó MS-től letölthető verzióját), és engem nem győzött meg, pedig kapott rá sanszot. De ez is egyéni ízlés kérdése.

Halkan megjegyeztem, hogy az ismeretségi körömben iszonyat sok olyan ember van, aki azonnal ugrana egy jól supportált, droidos nokiára.
    Profi minőségű összeszerelés, penge kamera, és hosszú droidos support. Nagyon jó kombináció lenne, simán kiemelkedő lenne a hosszú támogatással, amire az összes többi gyártó nagyívben...
  • dyra
    Fel kellene szállni az Android vonatra El-Lop papa. Mert így hamarosan bagóért felvásárol titeket az MS és ezzel kb egy jó ideig nem is nagyon lesz Európai telefonos cég. A Samsung degeszre kereste azon magát, hogy egy épkézláb cég nem tette magát oda az Androidos piacra. Még most sem lenne késő. A Windows-os telefonok nem kellenek az embereknek ez van. Ezt már régen észre kellet volna venni.
  • tomboy013
    Én örülök neki hogy a Nokia nem kurvul el és nem rak Droidot a telefonjaira. Így egyedi maradhat. Munka lesz visszaszerezni a régi hírnevet, de ha Lumia 920 minőségű telefonokkal árasztja el a piacot, nem lesz nehéz dolga. Mostanába ahogy elkezdték reklámozni a Windows Phone-okat egyre többen kérik a véleményemet a WP-ről és sok ismerősöm váltott vagy váltani készül Iphone-ról és Droidról is. Annyira nem örülök mert szeretem ha egyedi cuccaim vannak, de jó látni hogy a többség nyitott az újdonságokra és nem csőgondolkodása van. N95 8gb-óta nem volt Nokiám, mert a symbiánt már elég szar volt használni, de ha jön a 920 tuti lecserélem a Samsungom. A Meego-s N9 se volt egy rossz telefon mondjuk,csak az a fránya ikonos rendszer már unalmas és ronda. Szerencsére a külsejét megtartották a Lumiák számára is és ez nagyon jó döntés volt, mert valami nagyon szép formája van.
  • igazamvanvagyig
    Jó lett volna a windows melett androiddal is kiadni,mint pl htc,samsung.Legyártani egy sorozatot és megnézni a piac reagálását.Androiddal vinnék a Nokiát a név (a szervizes szerint a nokia és samsunggal van a legtöbb garanciális próbléma de ezt nem tudják az emberek) miatt.
  • igazamvanvagyig
    Kéne még lilába meg rózsaszinben is és akkor biztos keresett lesz az üzleti világban is:) Ekkora pancser céget.
    Feketébe flash támogatással kéne de így bukás lesz.