1412
-
Jó ez a film, csak sok körülötte a köcsög ! :DD -
MrAndree #1051 Én például szeretem az 1-2-3at de nem állok le veszekedni azokkal akik utálják, és nem is gyártok ideológiákat, hogy "csordaszellem" meg "divatfika", csak elfogadom hogy nekik az nem tetszik. Nekem meg igen. Ez van. Mindig furcsállom amikor valaki nagyon igazolni akarja, hogy az ő véleménye a helyes mert eltér a többségétől.
Utoljára szerkesztette: MrAndree, 2016.01.03. 20:34:45 -
te jo eg:) -
Hagyd, nem érti, hogy pont ők ültek fel a hypetrainre és azt szajkózzák azóta is, ami a hypeben elhangzott. :)
Nem véletlen volt a Phasmas hasonlatom. Ennyire grandiozus a mű is.
Alapvető történeti bakikkal.
Kedvencem a bárgyú Finn, aki évtizedes képzést és agymosást kap, de fegyvert se tud használni, miközben mindenhol leirva ő az állitolagos badass a legtehetségesebb stormtrooper egyike. :) közben meg olyan poénokat akarnak elsüttetni vele, hogy olyan kretén, hogy Rey fejére mászós jelenetet csinálnak vele. BB-8 meg falaz is neki egy másik jelenetben, felfelétartott hüvelykel, akarom mondani , hegesztőpisztolylánggal és elárulja egy hazugságon kapott extroopernek, hogy hol a bázis. Atyaég. Ezek a blödli poénok ? Ha elözménynélküli Galaxis Őrzői lett volna, ahol eleve a film tipusába beleillik, még elnézném, de itt ???
Na de térjünk vissza a évtizeden át trainelt Finnre, aki állitólag badass, miközben egy kretén kb a filmben valamirevaló szinészi játék nélkül.
Szembe jön vele a szintén évtizedig trainelt társa, aztán kiderül, hogy ő a badass, ő tud bánni a fegyverekkel, miközben ugyebár ugyanazt a képzést kapták. Kérdem Finn barátunk milyen képzést kapott akkor, főleg ha állítólag ő a legtehetségesebb ? Vagy Han Solo a barrakokban is állandóan megmentette ? Vagy a motoros fóka kezelését tanulta a takaritó részlegen ? Ha pedig igy van, akkor miért is badass ?
Egyszerűen érthetetlen. Mint Phasma nagyságának, első köhhintésre történő árulása.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2016.01.03. 19:47:24 -
ep1-ben ep2 ben vannak olyan dolgok amik kifejezetten irritálnak...de még nem jutott eszembe h keressek olyan embereket akinek tetszik és jól meggyőzzem róla h hülye:)
simán átpörgetem azokat a részeket és pőróbálom élvezni...:) -
gombabácsi #1047 vajon az ep1-2-3 megjelenésekor milyen fórumos beszélgetés lehetett? :)
azoknak mondták hogy húzzanak a fenébe a topikból, akiknek tetszett? :) -
amit még nem értek:
ez az internet, itt úgyse győzzük meg egymást h jó vagy rossz...
ha nem tetszett akkor így jártatok...sajnálom h csalódtatok...de szólhatna ez a topic arról is h ki mit gondol hogyan folytatják majd , milyen teóriái vannak a filmről stb...vagy mit szeretne h milyen irányba vezessék az új storyt , amivel csorbítható a fájdalmatok...
ha meg reménytelen akkor meg nem értem miért foglalkoztok még mindig ezzel...ott vannak a régi részek , könyvek stb... -
én is kerültem mindent Phasmáról pl nem is hallottam előzetesen:)
akkor ezek szerint akinek nem inge ne vegye magára...
mint írtam tök feleslegesen próbáljátok magyarázni h márpedig akkor is milyen neheé megépíteni a starkillert a halálcsillag meg OK...
"humbug mese" számomra mindkettő....hidd el hülyeség a halálcsillag is, de a mesében bármit meg tudnak csinálni
nem látom értelmét azon gondolkozni h honnan van elég nyersanyaga a first orderhez, meg hihető -e h van elég építész...ez a nevetséges h ilyeneken megy a faszreszelés...:)
nem kell mindent megmagyarázni egy ilyen mesében...nem kell megmutatni h fúrják ki a bolygót stb
mesélni kell, történnie a dolgoknak ...
pl hülyeségnek tartom azon kötekedni h Hanék hogyan osonnak be a starkiller base-re...ne mutogassák nekem h félve osonnak 2 percig 2015-ben, mégha ezzel ott is a támadási pont , h persze csak simán besétáltak...milyen hülyeség ez...
ne kezdjen nekem a vásznon magyarázkodni a szereplő h miért ismeri a munkahelyét...(nem a bázis gyenge pontját tudta alapból )
és hasonló számomra érthetetlen kötekedés megy... -
Pares #1044 Értem, szóval akinek nem tetszik a film, az leírhatja a hülyeségeit pl. az "intelligens szétváló sugárról", de én nem válaszolhatok rá, hogy miért hibás az, amit ír... -
Stockbauer33 #1043 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
Utoljára szerkesztette: Stockbauer33, 2016.01.03. 18:10:28 -
Pares #1042 Nevetséges, hogy mennyire erőlködsz. Van akár mennyi elvarratlan szál, jaaaj, de neem, az úgy akkor se jó. Pfff... -
Pares #1041 Érveltem én már akár mennyit, de olyan, mintha a falnak beszélne az ember. Igen, személyeskedtem egyet, nem mintha a ti "felsőbbrendű felvilágosult" fajtátok nem ezt csinálná egyfolytában. Folyamatosan ugyan azt az alapértelmezett süket dumát nyomatjátok párosítva a lenéző megjegyzésekkel, amiket azoknak címeztek, akiknek tetszett a film. -
AlucardHuN #1040 Senki se beszélt főszerepről. Viszont azt elvárta volna az ember hogy legyen valami szerepe. Ha már egy híres és jó színésznő játsza. Legyen badass. Kylo Rent is erdetileg valami inquisitorként vagy jedi vadászként mondták. Egyszóval badass. Emellé lehetett volna neki jó karaktert írni. Viszont mit kaptunk?
Egy totálisan nevetséges First Ordert. Phasmanak alig volt szerepe, kb annyi hogy rászól Finnre, aztán jóval később egyszerűen megragadják a grabancát, leszedetik vele a pajzsot majd kidobják a szemétbe! Nesze neked női szereplő. Ennyi. Még a Finn ellen harcoló rohamosztagos is megelőzte, nem csoda hogy abból tök ismeretlen fasziból MEME lett, najó van itt egy amiben Phasma is benne van:
Kylo-t kiveséztük ezerszer, az interneten azóta EMO Kylo Ren-ként ismert. Ő tőle nem tartanak a nézők, nem féltik tőle a hősöket, inkább röhögnek rajta, még Poe is szemtelenkedik vele. És ott van a 3. halálcsillag amit megint kilőnek röviddel azelőtt hogy az kilőné az Ellenállás bázisát. 3 halálcsillag pusztult el szinte minimális veszteség árán. Ez már kabaré. -
Wootan #1039 "amúgy csak nekem tűnik úgy h a fikázók azok akik felültek a hypetrain-re ?:) minden maszlagot bevettetek, meg csodát vártatok?meg Phasma főszerepet?:)"
Hát nem igazán látod jól, szerintem. Én pl. elvárások nélkül néztem a filmet, már csak azért is, mert szándékosan kerültem az előzetes infókat a filmről.
"továbbra sem értem h miért kellen e megállnia a tudomány /haditechnika fejlődésének a star wars univerzumban....szerintem még logikus is h egyre jobbal próbálnak előállni..."
Mert ez nem technológiai fejlődés, hanem humbug, mese. Mármint az új bázis. Technológiai fejlődés az, amit a dark empire sztoriban mutattak be galaxis ágyú címen, nem ez a szellemenergiás herripotter varázsgömb.
Az meg hogy nem érted meg, hogy Palpatine-nek 1000x több erőforrása volt, mint az első rendnek, mégis kisebb volt a hadereje, az totál logikátlanság.
"a feltörekvő gyerekseregnek , meg miért nem lehet egy okosabb tudósa?" Lehet, de ez megint csak olyan utólagos bemagyarázás lenne, mint a szellemenergia a nagyon gyorsan közlekedő sugárra :)
"nem lehet h eleve könnyebb egy bolygóba építeni a bázist amúgy mint felépíteni a világűrben csak úgy egy kisebbbolygót?"
Azért, mert ha vennéd a fáradtságot és megnéznéd, akkor a filmben mutatják, hogy az új "halálcsillag" ágyúja akkora, mint a régi halálcsillag maga. Ezek után ha számodra nem furcsa, hogy honnan, és miből épített egy - a galaxis felderítetlen részén rejtőzködő - szervezet egy ekkora bázist (mert tuti nem az 1 db "okosabb" tudósukból), akkor nincs miről beszélni.
Abba meg már bele sem megyek, hogy miért nem lehet felfogni, hogy a negatív vélemény rohadtul nem egyenlő a fikával. -
mondjuk korábban szerintem még ennyi elvarratlan szál se volt a star wars filmekben...de lehet tévedek...
a mostani nyitott kérdésekkel pl h Rey kicsoda van elég sok teóriám...valamelyik elég meredek is , azt még itt le se merném írni:) -
amúgy érdekes ezt a storyt nem ugyanaz írta mint az ep5 ep 6-t...csak tudja h mi fér bele a star wars univerzumba...nem csillámpónikkal támadtak meg ilyesmi...egy nagyobb szuperfegyver szerintem illik a star warsba...az más kérdsés h valaki mennyire várt volna el valami új ötletet és kevesebb nosztalgiát...
de technológiai blablát , meg értekezést nevetséges feéhozni star warssal kapcsolatban...
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2016.01.03. 17:42:46 -
amúgy csak nekem tűnik úgy h a fikázók azok akik felültek a hypetrain-re ?:) minden maszlagot bevettetek, meg csodát vártatok?meg Phasma főszerepet?:)
2016 van őrült nagy csodát nem mostanáéban fog látni az ember:)
esetleg művészibb filmekben, de nem star warsban...
-
igen az első rész sikerében nem sokan hittek előzetesen... de aztán...gyak 30 éve van hype...ha jön speciel editon vagy prequel vagy folytatás akkor nyilván erősebb...az is tudja ki han solo aki életében nem látott és sose fog megnézni egy star wars részt sem...ahogy darth vadert is ismeri mindenki még az "én vagyok az apád " idézetet is tudja anyám is aki sose látott star wars filmet:)
Lucas pedig ahogy siker lett az első rész egyből felépítette a ráépülő birodalmat...hiszen pont abban volt a pénz h a budipapír is star warsos legyen , meg ewok maci kjelljen a gyereknek...
"
Ezt meg már 1 milliószor leírtuk, hogy van ami belefér a star wars univerzumba, van ami meg nem. A halálcsillag, ami egy óriási gép belefér, a napszopó, szellemenergiát előállító szuper bázis meg nem, mert az a sw keretein belül is mese habbal."
továbbra sem értem h miért kellen e megállnia a tudomány /haditechnika fejlődésének a star wars univerzumban....szerintem még logikus is h egyre jobbal próbálnak előállni...de Hanék mindig felrobbantják a hihetetlen csodafegyvereket, mégha egyre nehezebb is :)
a feltörekvő gyerekseregnek , meg miért nem lehet egy okosabb tudósa? nem lehet h eleve könnyebb egy bolygóba építeni a bázist amúgy mint felépíteni a világűrben csak úgy egy kisebbbolygót?
Hangsúlyoznám h tök mindegy szerintem , mert én ugyan nem végeztem fizika aalapszakon, de szerintem baromság mind a kettő ha fizikázunk
-
gombabácsi #1034 mondjuk phasma esetén én azt se értem miért finomkodtak vele, miért nem lőtték le azonnal?
hiszen úgyis úgy gondolhatták hogy a bolygóval együtt felrobban...
ja a másik meg: ezen a filmen marhára nem látszik hogy 200 millába került... -
Tuti nem vette észre a Hypet a film körül.
Külön poszter még Phasma-nak is, közben bizonygatva, mekkora jelentőségű karakter a filmben. Erre nem lehet, nem teliszájjal röhögni a monumentalitásán, ami kb 10 másodpercből áll és szerencsétlen olyan semmitmondó, hogy a Jakkun futkározó két rohamosztagos is az üldözéses jelenetben, meghatározóbb figura. -
Tsol #1032 200 millát költöttek a filmre és szintén 200-at a reklámra asszem. -
Wootan #1031 "szerintem az eredeti trilógia sem a filmek csúcsa...ráadásul önmagukban nézve pláne nem olyan erősek...
óriási hype épült rá régen is ...a babákkal jelmezekkel , darth vaderes wc-papírral..."
Ajánlom nézd meg az Empire of dreams című dokufilmet, ott szépen elmondják, "mekkora" hype volt a film körül. Konkrétan az első filmet alig pár mozi adta le, azok is csak csomagban más filmekkel. Az egy másik dolog, hogy miután az első film mocskos nagy siker lett, a következő kettőnél már jöttek a "melléktermékek" (pl. játékok) is. De ez a kanyarban sincs ahhoz, ami manapság megy marketing címszó alatt. Ezt az új filmet már a bejelentése óta hypolják ezerrel. Bármibe lefogadom, hogy a reklámkampányra 10x többet költöttek, mint magára a film elkészítésére.
"valahogy nekem már fura ha akritika olyanokra fókuszál h azt bizonygatja h a starkiller bázist már nem hiszem el, de a halálcsillag az még pont hihető a fizika szerint:)"
Ezt meg már 1 milliószor leírtuk, hogy van ami belefér a star wars univerzumba, van ami meg nem. A halálcsillag, ami egy óriási gép belefér, a napszopó, szellemenergiát előállító szuper bázis meg nem, mert az a sw keretein belül is mese habbal.
Az rendben van, hogy neked ez nem probléma, és tetszik. De ettől még ez egy hiba a filmben, mert csak azért találták ki, meg rakták a filmbe, hogy rálicitáljanak az eddigiekre. Egyszerű butaság. De ezt is elmagyaráztuk már, hogy míg Palpatine a galaxis nagy részét uralta, mégis csak egy "pici" halálcsillagra futotta neki, ennek a feltörekvő gyerekseregnek meg egy 100x nagyobb naprendszer pusztító szuper csodafegyverre? Miből? Hogyan? Persze ott a "magyarázat". Sötét energia, meg fantom energia. Kár hogy ezt csak úgy a farzsebükből húzták elő, mindenféle alap nélkül. -
Nem hinném, csak állandóan az csináljátok, hogy bejön egy újabb néző (reg), aki csalódik, leírja a véleményét és hitetlenkedtek, hogy hogy lehet ilyen hülye valaki, hogy nem látja a filmben a totál jól felépített következetességet. -
Hiába írod le, úgy is csak személyeskedés lesz a válasz. Lásd, emiatt most te vagy a "hisztis picsa", hogy a személyeskedő kijelentését idézzem. Ebben ki is merül az érvelése. Tipikus, azt irsz le amit akarsz, úgy is te leszel a hülye, hogy mást mersz írni a filmről, mint nedves csöpögést.
Utoljára szerkesztette: UUUU, 2016.01.03. 16:38:18 -
Pares #1028 Nem a te kedvenc történetedet vagy elképzelésedet filmesítették meg, szóval most sírsz itt mint a hisztis picsa, és mindenbe belekötsz. Rohadt unalmas már. -
de mondjuk azt sem ertem valoban h a nyitott kerdesek miert hiba filmben
Pont ezt írom, hogy momentán én ezeket hiányolom. Az elvarratlan szálakat, a nyitott kérdéseket, de úgy, hogy az passzoljon legalább az eddigi SW univerzumban megvalósítottakkal egy kicsit, hogy a rajongók, akik ahol valahol ismerik a múlt(ak)at, azok tudjanak élvezkedni a lehetőségek tárházában, hogy mi miért van a filmben és a mult hol nyúlt vissza, stb.. De mondom ez kimerül 4-5 sejtetésben azt jónapot. De az, hogy ilyen van a filmben az belemagyarázás, sovány filmbéli utalásokra hivatkozva. -
gombabácsi #1026 "szerintem az eredeti trilógia sem a filmek csúcsa..."
hát pedig az. egyszerű a sztori? egy film nem csak a sztori. az eredeti filmek olyan látványvilágot (nem látványosságot csak!) hoztak, ami egyedülálló a mai napig. vader sisakja önmagában oldalakat mesél. az űrhajók, űrbázisok graf dizájnja hihetetlenül jó. nem öncélú csilivi, mint a mai scifik nagy részében, hanem egyedülállóan érdekes, látványos, hangulatos cuccok. emellett még van egy olyan varázsuk, ami miatt valahogy valósnak is hisszem őket.
na mindegy... kár hogy ezeket a dolgokat kevesen látják... -
Errol beszelek h ez nem melyseg de meg igy se sikerul feldilgozni h mit latunk,hallunk...
Es itt meg nem is a nyitvahagyott kerdesekre celoztam...de mondjuk azt sem ertem valoban h a nyitott kerdesek miert hiba filmben...tudjuk h meg lesznek valaszolva igy vagy ugy...
Nalam speciel ez kis plusz is..varom h mi lesz a folyratas es mi volt a multban... -
Pont hogy kimerül 4-5 darab gondolkodni valóban, a film sehol nincs a nyitott, elvarratlan szálak megadásától, a SW univerzumban kicsit elmerülni szeretőket simán leköpték, hogy jó lesz nektek ez is, minek az agyonkényeztetett EU-s agyatokat tovább kényeztetni, stb. Nincs azokon a prekoncepciókon kívül semmi a filmben, ami megmozgatná az ember savát, melyeket páran kitalálnak Snoke-val kapcsolatban, Rey múltjával kapcsolatban, meg a "sub-hipertérben" száguldó sugárnyalábbal kapcsolatban, Sőt a hisztis Rey-re is van magyarázat, meg Luke eldugására, meg ..... (már leírtuk 100x mikre). Semmi részletekbe, vagy legalábbis arra gondolkodni késztető momentum nincs a filmben, a történetben. De tényleg őszintén, ezet a pár halványlila sejtetést kéne tudni értelmezni, vagy azon gondolkodni?
Utoljára szerkesztette: Rita79, 2016.01.03. 15:53:00 -
nincsenek komoly mélységei a filmnek finoman fogalmazva sem, de még így is magas a léc egy két hsz alapján...
nem jó és kész...elég inkább annyi, mert már tényleg unalamas h a legegyszerűbb dolgai sem mennek át a filmnek...
-
Pares #1022 Gondolkodni luxusnak számít, nem tudtad? Szarozni meg értetlenkedni sokkal könnyebb. -
amúgy az hihetetlen számomra h mennyire nem tudják értelmezni sokan a filmben látottakat...:)és már minden hülyeség hiba...
tényleg le kellett volna egyszerűbb szintre mennie a Disneynek , mert láthatóan sok az hogyha nem minden fekete vagy fehér , és akkor már logikátlan minden:)
értem én h minden náci németországi német gonosz volt, de nem is folytatom:)
Utoljára szerkesztette: barcalaci84, 2016.01.03. 15:35:14 -
Tegnap néztem meg ... reménykedtem ... nem állok senki mellé, szimpla saját vélemény ... számomra egy logikai bukfencektől hemzsegő, egysejtű történettel rendelkező, borzalmas új karaktereket és akció felvonultató film lett. Komolyan mondom, ennél még a baljós árnyak is sokkal jobb volt ... a vívások meg az akciójelenetek pedig sokszorosan.
A logikai bukfencekbe meg bele sem kezdek, mert egy rendesen összerakott momentum nem volt benne ... kezdve azzal, hogy ...
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!egy felnőtt rohamosztagos, aki mint tisztogató első bevetésén van, majd befosik, de aztán simán elszökteti az elvileg legfontosabb foglyot, majd olyan részletes leírást ad a bolygó és a fegyver rendszeréről, hogy máris megtalálják a leggyengébb pontját, ami persze megint simán elérhető és alig védi valaki, mert nagyjából senki sincs ott, és persze ettől megint felrobban az egész bolygó, mert miért is ne. És akkor az, hogy hogyan kerül elő egy Lukehoz vezető térkép, már nem is lényeges, mint ahogy az sem, hogy mindenki fázik (igen, még a baljós árnyakban is állandóan fázott az űrben a kis Anakin), még poénkodnak is vele, de a kiscsaj végig ugyanabban a ruhában van, és egy koszfolt nincs rajta ... könyörgöm, legalább egy kabátot adtak volna rá, ha már Han Solo kapott ........
... na mindegy, nem sorolom tovább :)
A rajongóknak úgyis tetszik, akik meg egyébként szeretik a filmeket majd eldöntik, hogy ez ebben a formában elég e nekik vagy sem.
Nekem egyértelműen az látszik, hogy fontosabb ennél a sorozatnál a fiatal gyerkőcök megszólítása és a merchandising ...
Mondjuk a Metacritic érdekes ... a kritikusok mind pozitív kritikát írtak, míg a felhasználók kb 50-50%-ban osztottak. -
szerintem az eredeti trilógia sem a filmek csúcsa...ráadásul önmagukban nézve pláne nem olyan erősek...
óriási hype épült rá régen is ...a babákkal jelmezekkel , darth vaderes wc-papírral...
ha ezt nézem akkor a mostani rész még ellenszélben is van:) manapság már ha valamit hypolnak akkor előre mindenki elmondja h úgyis szar lesz...izzad a néger és még azt is hiteltelenül:) divat utálni a dolgokat és megmondani h birka mindenki, csak kár h közben béget az illető és beáll a másik táborba :)
de azt nem nagyon értem még mindig h miért olyan hihetetlen h párunknak itt a fórumról tetszett ez a film és az eredi trilógia élményeit idézte és bejöttek az új akarakterek (nekem speciel kylo leginkább szuper ez a darth vader wannabe ötlet)
-
MrAndree #1018 De akkor most megint ott tartunk, hogy aki szerint jó annak hype meg birkaszellem, aki szerint rossz az meg látja az „igazságot”. Így nehéz értelmesen vitázni. -
Bandicoot #1017 + ismét az adminokhoz rohanni, nem igazán tud leszállni rólam de hogy legyen öröme én itt ritkulok és amíg a trollsereg itt van inkább kimaradok a "buliból", unalmas.:)
Utoljára szerkesztette: Bandicoot, 2016.01.03. 14:24:48 -
Pares #1016 Azok után, hogy tegnap tökéletesen demonstráltad, hogy alapvető dolgokat sem vagy képes felfogni, még van pofád másokat minősíteni?
-
Pares #1015 "de folytatásnak mindenesetre nagyon gagyi és leegyszerűsített."
Szerintem meg inkább semmi esetre se... -
Hype átka és az elözményeké. A csilliárdnyi befektetett összeg, amiben a médiában fellegekbe emelték.
Igy működik a reklám és igy lehet eladni egy közepes terméket is úgy, mintha top kategória lenne. Plusz a "mankind" birkaszelleme, amit a hypevel általában kihasználnak.
Ha ez egy előzményektől mentes film lett volna, azt mondják, hogy közepes iparosmunka és semmi több. Igy viszont mivel elözmények is voltak, vannak tömegek, akik szemellenző mögül tekintenek a filmre. Lásd Pares,bandi stb -
AlucardHuN #1013 Best-en van, majd megnézem máshogy is:D