17
  • tomboy013
    #17
    Igénytelen????? Fú de jó hogy nem úgy látom a világot mint te. Te biztos valami elszigetelt házba vagy összezárva Microsoft haterekkel mert én csak elvétve találkozok olyannal akinek nem esik le az álla a Win8-tól. Bár azok is olyan emberek, hogyha rajtuk múlna még az őskorban fagyoskodnánk egy barlangba mert még a tűzhöz se mertek volna odamenni annyira elzárkóznak az új és jobb dolgoktól. Ebben a megjelenésben van a jövő, nem az ócska használhatatlan ikonban, vagy a több erőforrást igényelő widegetekben. Nyugi 1-2 év és te is rájössz erre csak van aki későn érik
  • gforce9
    #16
    Kicsit macerás lett volna a csere, egyébként nem láttam rajta ilyet. Mondjuk linux driverek sincsenek hozzá, szóval ez alapján most nem pattoghatok. De az egy kicsit erős, hogy ugyanolyan HW-k vannak a gépben mint egy korábbi szériában, szinte teljesen, amihez ott vannak win7 driverek, mind a cd-n , mind a support oldalon. Inkább ez az erőltetés a bosszantó. Mert úgyis megoldom, hoyg win7 legyen, nem okoz gondot, de egy átlausernek ez már nem fog menni. És mivelugye ők vannak többen, a gyártók ilyen hozzáállása adja el a win8-at. Nem kell ehhez még marketing se nagyon. Ha nincs más akkor nyilván váltanak az emberek...
  • narumon
    #15
    Rajta volt ez a dobozon? Ha nincs rajta rikító betükkel, hogy only win8 akkor vissza is vinném oszt money back vagy csere valami másra.
  • gforce9
    #14
    Most került a kezem alá egy gép, win7 Asus K55VJ laptop. Win7 64 bitet felhajítom, drivercd-t berakom, aszogya, csak win8-ot supportál. Mondom anyát, most jött ki egy hete, miazhogy csak win8... megyek az asussupportra, ott is csak win8 driverek vannak hozzá. Tökölődhettem azzal, hogy összevadásszam a win7 drivereket. No így aztán marhakönnyű lesz befuttatni a win8-at, ha pl egy asus legyárt egy notebookot és nincs hozzá a support oldalukon csak win8 driver... katasztrófa a köbön.
  • sanyicks
    #13
    éppen ez az egyik ok nem tetszik szinte senkinek a win8 mert az igénytelen 0 megjelenés az alkalmazásokon is meglátszik.
  • Komolytalan
    #12
    Hát pedig kb ez a hosszú élet titka - legalábbis a legtöbb rendszergazda szerint. Most őszintén: mi a töknek új OS, míg:
    - futnak a régin a felhasználói szoftverek
    - kezeli a régi a hardvereket
    Úgyse használom sose. Én nem oprendszerrel baszakodok, hanem felhasználói programokat használok. Azok meg tök ugyanazok Win7-en is, mint Win8-on (-metro, de azt meg ki nem sz.rja le).
    XP-ről is csak ilyesmi indokok miatt kellett Win7-re váltanom, mert amúgy XPvel se volt több bajom mint Win7el, és hát bárki bármit mond - kevesebb erőforrást fogyasztott.
  • tomboy013
    #11
    Pl itt az alkalmazások igényes kialakítása az OS-nek köszönhető ezért nagyon is számít maga az OS a Win 8-as alkamazások esetében. Nekem pl. számít a megjelenése is, lehet hogy neked ez furcsa, de van akinek ilyenre is kiterjed az igénye.
  • Papichulo
    #10
    "Én azt nem értem, miért van valaki ráizgulva egy OPERÁCIÓS rendszerre."

    Mivel wintel platformon nem lehet lecserelni a windows managert, ezert itt az emberek leginkabb az ezzel kapcsolatos eszreveteleiket fejtik ki. Ez is resze az OS-nek!
  • skinnyman
    #9
    En majdnem 2 honapja hasznalom, szerintem is jo iranyba halad. Felteve hogy az irany a PC-k romba dontese, es az emberek atteritese mas OS-ekre. Egy katasztrofa.
  • lammaer
    #8
    Én azt nem értem, miért van valaki ráizgulva egy OPERÁCIÓS rendszerre. Ugye a PCn az ALKALMAZÁSOKAT használjuk, tehát mindaddig amíg a régi OS alkalmas azoknak az alkalmazásoknak/játékoknak a futtatására amiket használni szeretnénk, sztem tök felesleges váltani. Az meg hogy vki rajongjon egy oprendszerért, egyenesen vicces.

    A szokásos sablonszövegek minthogy
    - stabilabb (win XP is az volt egy átlag user számára)
    - gyorsabb (az új oprendszer szinte minden esetben erőforrásigényesebb)
    - szebb (rohadt lényeges hogy néz ki a startgomb vagy hogy színátmenetes e az ablak teteje)
    - biztonságosabb (vírusok minden oprendszeren vannak, antivir szoftver fel azt csókolom, biztonsági lyukak meg még a CIA szerverein is vannak, szóval akámilyen home gépe ugyanúgy lyukas)

    egyszerűen nevetségesek. Én kb 10 másodpercet töltök el egy oprendszerben, amíg el nem indítom a böngészőt/játékot/levelezőklienst, onnantól kezdve max az alt-tab van :)

    Pl a Win7-ben egyetlen egy értékes feature-t talátam az XPhez képest: a start menüben lehet keresgélni az applikációkra. Minden más csak sallang, az hogy sszekeverik az ikonokat meg átrendezik a rendszerbeállításokat nem ér semmit.
  • tomboy013
    #7
    Szerinted. A Metro iagzán jó ötlet, igaz érintőképernyőnél a legkirályabb, bár szerintem sima gépen is jó használni.
  • Linkout
    #6
    Komolytalan hozzászólás szerintem...
    Ez a mai világban nem állja meg a helyét, XP-re még talán igaz volt
  • Komolytalan
    #5
    Egy Windows nem oprendszer az SP1 megjelenéséig. Megértem, hogy valaki kipróbálja, mert érdekli, de ezért pénzt adni, és használni, háááát...
  • dyra
    #4
    Az "idétlen" (Metro gui vagy mi) felületükkel tökön szúrták magukat. Nem nyerő az semmilyen felületen súlyos tévedés. Nem baj. Legalább van kis mozgolódás.
  • Narxis
    #3
    #1 #2

  • tomboy013
    #2
    Szerintem is baromi jó, nagyon igényes az egész kialakítása, egyszerűen élvezet benne csak nézelődni is. A használata is tök egyszerű és nem mellesleg nagyon gyors.
  • Bagoly81
    #1
    megvettem,2 napja, nekem tetszik, jó irányba halad.