17
 • tomboy013
  #17
  Igénytelen????? Fú de jó hogy nem úgy látom a világot mint te. Te biztos valami elszigetelt házba vagy összezárva Microsoft haterekkel mert én csak elvétve találkozok olyannal akinek nem esik le az álla a Win8-tól. Bár azok is olyan emberek, hogyha rajtuk múlna még az őskorban fagyoskodnánk egy barlangba mert még a tűzhöz se mertek volna odamenni annyira elzárkóznak az új és jobb dolgoktól. Ebben a megjelenésben van a jövő, nem az ócska használhatatlan ikonban, vagy a több erőforrást igényelő widegetekben. Nyugi 1-2 év és te is rájössz erre csak van aki későn érik
 • gforce9
  #16
  Kicsit macerás lett volna a csere, egyébként nem láttam rajta ilyet. Mondjuk linux driverek sincsenek hozzá, szóval ez alapján most nem pattoghatok. De az egy kicsit erős, hogy ugyanolyan HW-k vannak a gépben mint egy korábbi szériában, szinte teljesen, amihez ott vannak win7 driverek, mind a cd-n , mind a support oldalon. Inkább ez az erőltetés a bosszantó. Mert úgyis megoldom, hoyg win7 legyen, nem okoz gondot, de egy átlausernek ez már nem fog menni. És mivelugye ők vannak többen, a gyártók ilyen hozzáállása adja el a win8-at. Nem kell ehhez még marketing se nagyon. Ha nincs más akkor nyilván váltanak az emberek...
 • narumon
  #15
  Rajta volt ez a dobozon? Ha nincs rajta rikító betükkel, hogy only win8 akkor vissza is vinném oszt money back vagy csere valami másra.
 • gforce9
  #14
  Most került a kezem alá egy gép, win7 Asus K55VJ laptop. Win7 64 bitet felhajítom, drivercd-t berakom, aszogya, csak win8-ot supportál. Mondom anyát, most jött ki egy hete, miazhogy csak win8... megyek az asussupportra, ott is csak win8 driverek vannak hozzá. Tökölődhettem azzal, hogy összevadásszam a win7 drivereket. No így aztán marhakönnyű lesz befuttatni a win8-at, ha pl egy asus legyárt egy notebookot és nincs hozzá a support oldalukon csak win8 driver... katasztrófa a köbön.
 • sanyicks
  #13
  éppen ez az egyik ok nem tetszik szinte senkinek a win8 mert az igénytelen 0 megjelenés az alkalmazásokon is meglátszik.
 • Komolytalan
  #12
  Hát pedig kb ez a hosszú élet titka - legalábbis a legtöbb rendszergazda szerint. Most őszintén: mi a töknek új OS, míg:
  - futnak a régin a felhasználói szoftverek
  - kezeli a régi a hardvereket
  Úgyse használom sose. Én nem oprendszerrel baszakodok, hanem felhasználói programokat használok. Azok meg tök ugyanazok Win7-en is, mint Win8-on (-metro, de azt meg ki nem sz.rja le).
  XP-ről is csak ilyesmi indokok miatt kellett Win7-re váltanom, mert amúgy XPvel se volt több bajom mint Win7el, és hát bárki bármit mond - kevesebb erőforrást fogyasztott.
 • tomboy013
  #11
  Pl itt az alkalmazások igényes kialakítása az OS-nek köszönhető ezért nagyon is számít maga az OS a Win 8-as alkamazások esetében. Nekem pl. számít a megjelenése is, lehet hogy neked ez furcsa, de van akinek ilyenre is kiterjed az igénye.
 • Papichulo
  #10
  "Én azt nem értem, miért van valaki ráizgulva egy OPERÁCIÓS rendszerre."

  Mivel wintel platformon nem lehet lecserelni a windows managert, ezert itt az emberek leginkabb az ezzel kapcsolatos eszreveteleiket fejtik ki. Ez is resze az OS-nek!
 • skinnyman
  #9
  En majdnem 2 honapja hasznalom, szerintem is jo iranyba halad. Felteve hogy az irany a PC-k romba dontese, es az emberek atteritese mas OS-ekre. Egy katasztrofa.
 • lammaer
  #8
  Én azt nem értem, miért van valaki ráizgulva egy OPERÁCIÓS rendszerre. Ugye a PCn az ALKALMAZÁSOKAT használjuk, tehát mindaddig amíg a régi OS alkalmas azoknak az alkalmazásoknak/játékoknak a futtatására amiket használni szeretnénk, sztem tök felesleges váltani. Az meg hogy vki rajongjon egy oprendszerért, egyenesen vicces.

  A szokásos sablonszövegek minthogy
  - stabilabb (win XP is az volt egy átlag user számára)
  - gyorsabb (az új oprendszer szinte minden esetben erőforrásigényesebb)
  - szebb (rohadt lényeges hogy néz ki a startgomb vagy hogy színátmenetes e az ablak teteje)
  - biztonságosabb (vírusok minden oprendszeren vannak, antivir szoftver fel azt csókolom, biztonsági lyukak meg még a CIA szerverein is vannak, szóval akámilyen home gépe ugyanúgy lyukas)

  egyszerűen nevetségesek. Én kb 10 másodpercet töltök el egy oprendszerben, amíg el nem indítom a böngészőt/játékot/levelezőklienst, onnantól kezdve max az alt-tab van :)

  Pl a Win7-ben egyetlen egy értékes feature-t talátam az XPhez képest: a start menüben lehet keresgélni az applikációkra. Minden más csak sallang, az hogy sszekeverik az ikonokat meg átrendezik a rendszerbeállításokat nem ér semmit.
 • tomboy013
  #7
  Szerinted. A Metro iagzán jó ötlet, igaz érintőképernyőnél a legkirályabb, bár szerintem sima gépen is jó használni.
 • Linkout
  #6
  Komolytalan hozzászólás szerintem...
  Ez a mai világban nem állja meg a helyét, XP-re még talán igaz volt
 • Komolytalan
  #5
  Egy Windows nem oprendszer az SP1 megjelenéséig. Megértem, hogy valaki kipróbálja, mert érdekli, de ezért pénzt adni, és használni, háááát...
 • dyra
  #4
  Az "idétlen" (Metro gui vagy mi) felületükkel tökön szúrták magukat. Nem nyerő az semmilyen felületen súlyos tévedés. Nem baj. Legalább van kis mozgolódás.
 • Narxis
  #3
  #1 #2

 • tomboy013
  #2
  Szerintem is baromi jó, nagyon igényes az egész kialakítása, egyszerűen élvezet benne csak nézelődni is. A használata is tök egyszerű és nem mellesleg nagyon gyors.
 • Bagoly81
  #1
  megvettem,2 napja, nekem tetszik, jó irányba halad.