59
  • Papichulo
    #59
    "Ha valaki Win8 x86 platformra készít programot, az egy szimpla fordítás után az ARM platformon is futásképes."

    Ja maximum ha maradsz az stdin, stdout-nal a console-on. Raadasul az android is ARM platform, akkor ugye azon is fog futni?

    "Az meg egyenesen röhej, hogy szerinted az iOS szoftverpiac nagyobb, mint a Windows."

    Miert, szerinted mekkora a WinRT piac? Mivel errol volt szo...

    "Valami turisztikai oldalon biztos találsz információkat forrásokról. Ami elsőre az eszembe jutott, az Hévíz."

    TROLL!

    De legalabb ez is bebizonyosodott, plusz az is, hogy a seggedbol beszelsz es keptelen vagy megindokolni, nemhogy bizonyitani az allitasaidat. Nem tartott sokaig.
  • hurkaur
    #58
    Nem tudja ugyanazt a desktop feluletet tovabbvinni, mindenkepp meg kell irni modern stilusra is kulon az UI-t.
  • hurkaur
    #57
    Aham, es az UI-t azt ki fogja megirni hozza? Mar azonfelul, hogy a kododat winrt libhez kell igazitanod.
  • narumon
    #56
    "Ha valaki Win8 x86 platformra készít programot, az egy szimpla fordítás után az ARM platformon is futásképes."

    Ez az éremnek csak az egyik oldala. Mert el kell dönteni, hogy tableten használandó szoftvert írnak vagy dekstopon használhatót. Mindkettőnek teljesen más ugyanis a kezelése. Ha kétféle felületet csinálnak neki az bizony kurva nagy munka, ha meg ugyanazt a felületet rakják bele akkor valamelyik platformon el fog vérezni.
  • Vol Jin
    #55
    "Idovel biztosan. De azt azert meg varjuk ki! Jelen pillanatban a WinRT platform az szanalmas. Mindazonaltal en mar tobbszor kifejtettem, hogy velemenyem szerint a Visual Studio a legjobb IDE es az XCode sok szempontbol gyengebb. Azonban nem csak ezen mulik a fejlesztok megnyerese. Ok oda fognak menni, ahol tobbet kereshetnek. Ezek jelen pillanatban az Apple platformjai. Remelem nem kell ismet linkelnem a cikkeket ;)"

    Ha valaki Win8 x86 platformra készít programot, az egy szimpla fordítás után az ARM platformon is futásképes.

    Az meg egyenesen röhej, hogy szerinted az iOS szoftverpiac nagyobb, mint a Windows.
  • Vol Jin
    #54
    Valami turisztikai oldalon biztos találsz információkat forrásokról. Ami elsőre az eszembe jutott, az Hévíz.
  • coolbboy83
    #53
    VS-t keveset használom - szerintem viszont a kezelhetősége igen kiváló.
    XCode kicsit nehézkesebb, de vannak ott mindenféle kényelmi kiegészítők.
    Eclipse-t szeretem - ezen felül meg gyakorlatilag tökmindegy.

    Leszámítva az egyedi platformspecifikus dolgaikat, mindegyik ugyanazt tudja és egy rakat kiegészítő van hozzájuk. Olyan nagy extra különbségeket én nem tudok kiemelni... sokkal jobb, nomegaztán de és pedig de miért ? :-D vannak kényelmi dolgok és a céleszközök... ez van.
  • Papichulo
    #52
    En a sajat szempontjaim szerint minositettem, nyilvan masnak mas a velemenye.

    Mindazonaltal iOS-en ra vagy kenyszerulve az XCode-ra... Hogyan mashogy tudsz fejleszteni? Command line gcc? Biztos, hogy meg lehet oldani, de epeszu ember, nagyon jo ok nelkul nem devial tole.

    Egyebkent ha van tapasztalatod mindkettovel, akkor megoszthatod a tapasztalataidat. Miben tetszik jobban az XCode? Miben rosszabb a VS? Nem vitainditonak szanom, de en igy hirtelen nem tudok olyat mondani, amiben az XCode sokjal jobb lenne es eleg sokat dolgoztam mindket kornyezetben.
  • coolbboy83
    #51
    Van olyan szempont is, ami szerint a Visual Studio a gyengébb... és ? Ez nem érv semmire. Az csak egy IDE... vannak ott még más jó dolgok is. Ha egy programozó az IDE-től függ akkor az nembiztos hogy nagyon jó - hacsak nem olyan a munkája.
  • sanyicks
    #50
    pfff lol! Így már érthető. A vindóz az OS mer... vindóz. (processzorból is 1 van, a pentium :D )
  • Papichulo
    #49
    "Csakhogy a teljes szoftveripar idővel ontani fogja az xyz for Win8 szoftvereit,"

    Idovel biztosan. De azt azert meg varjuk ki! Jelen pillanatban a WinRT platform az szanalmas. Mindazonaltal en mar tobbszor kifejtettem, hogy velemenyem szerint a Visual Studio a legjobb IDE es az XCode sok szempontbol gyengebb. Azonban nem csak ezen mulik a fejlesztok megnyerese. Ok oda fognak menni, ahol tobbet kereshetnek. Ezek jelen pillanatban az Apple platformjai. Remelem nem kell ismet linkelnem a cikkeket ;)
  • Papichulo
    #48
    "Abban veri meg, hogy a Win8 egy operációs rendszer, az iOS meg egy telefont üzemeltető operációs rendszer szerű szoftver."

    Lassunk errol forrasokat is! Mitol OS-ebb a Win8, mint az iOS?
  • Vol Jin
    #47
    "Elég sok "iPad" gyilkos tablet elhullot már az elmúlt pár évben egyszerűen azért, mert ugyanannyiba került mint egy iPad és nem, vagy alig valamivel tudott többet nála. A Surface RT-nél is ez a legkockázatosabb. Ha ugyanazt tudja mint az iPad és ugyanannyiba is kerül, akkor minek venne valaki Surface-t? A winRT ugyanúgy zárt rendszer, mint az iOS, és kb. annyira kompatibilis a jelenlegi windows programokkal, mint bármelyik másik mobil OS: semennyire."

    Csakhogy a teljes szoftveripar idővel ontani fogja az xyz for Win8 szoftvereit, így nem a jövő igen kellemetlen lesz az androidnak és az iOS-nek is.
  • Vol Jin
    #46
    Abban veri meg, hogy a Win8 egy operációs rendszer, az iOS meg egy telefont üzemeltető operációs rendszer szerű szoftver.
  • Vol Jin
    #45
    "Itt röhögtem egyet aztán nem is olvastam tovább: "A menedzser elmondta , hogy még nem tudta kipróbálni a Surface-t""

    Ezen én is röhögtem. Szerintem a fejlesztőknek kiadott tesztpéldányból egy tuti landolt az irodájában. :-)
  • sanyicks
    #44
    nem érdekelnek a toplisták, nem aszerint rakok fel programokat(sőt a boltban sem a legnépszerűbb cuccokat veszem, hanem azt ami kell). A beépített programok sem sűrűn érdekelnek, ha nem elég jó tölthetek le mást, így ez nem jelent semmit.
    Bár ezen kívül sem tudod megindokolni hogy miért olyan jók hogy az ios beépített dolgai, hiszen egy apple fanboy troll vagy és az őszinte válaszod az lenne hogy: "mer apple" ;)
  • narumon
    #43
    Tudod én nem ijedek meg az ilyenektől, ugyanis a suli mellett én minden nyáron dolgoztam tiniként. Lapátoltam, tetőt cserepeztünk, padlófűtést építettünk, falat véstem.... mindent ami éppen volt és fizettek érte. Mégis volt erőm este még számítógépezni. A tróger ingyenélő tehát nem én vagyok, hanem talán te? Bár én nem állítok ilyet mert nem ismerlek jobb szeretek megmaradni a tényszerű dolgoknál.
  • deadend00
    #42
    Tudod néha muszáj helyretenni az ilyen ingyenélő,tróger nettfüggő embereket mint te.A te fajtádat 1 éves fizikai munkára kötelezném.Na akkor nem lenne erőd hogy írogass kisfiam.
  • narumon
    #41
    Még jó, hogy erre is válaszolt csak nem olvastad el agyhalottka :)
  • narumon
    #40
    Pont ilyen reakciót vártam! Köszönöm!
  • deadend00
    #39
    Nem baj igaz hogy örökbe fogadták?Akkor kinek van igaza?
  • Papichulo
    #38
    "Még szerencse hogy kinyiffant a jewish steve jobs"

    Rolad ennyit... arra meg nem vagy erdemes, hogy az ad hominem-re reagaljak. Vagy esetleg egy regebbi vitaban porig alaztalak es most azert probalsz belemkotni? Ezt siman el tudom kepzelni ;)

    "Steve Jobs, Apple co-founder and CEO, is not Jewish. He doesn't practice Judaism. He doesn't self-identify as Jewish. His parents are not Jewish. End of story.

    Or is it?

    For Paul and Clara Jobs are not Steve's biological parents; his birth parents are Abdulfattah John Jandali (obviously not a Jew) and Joanne Carole Schieble, who just happens to be...

    No, not Jewish either. German/Swiss Catholic. Jandali, a Syrian Muslim, and Schieble gave up Steve for adoption when he was born out of wedlock, but later married — in a church, and became the parents of Mona Jindali, later known as novelist Mona Simpson (after who, interestingly, Homer Simpson's mother is named)... Where were we?

    Yes, Steve Jobs. Not Jewish." - http://www.jewornotjew.com/profile.jsp?ID=745
  • deadend00
    #37
    Te ki a fene vagy hozzád ki szólt agyhalottkám?
  • narumon
    #36
    ? Miért nem te lépsz innen? Mindenkinek egyszerűbb lenne.
  • narumon
    #35
    "csúsznak vissza, az android, meg a win kezd feljönni! az a bajuk, hogy túlságosan ragaszkodnak az eszméikhez, és nem akarnak rajta változtatni. a megszólított vevőiket nem tudják megtartani, mert túlságosan zárt a rendszerük."

    Helyette a valóság: minden eddiginél több vevőjük van...
  • coolbboy83
    #34
    Na már a windost is kikezdik:)

    http://m.index.hu/tech/2012/10/31/szabadalmat_sert_a_windows_8_felulete/
  • deadend00
    #33
    Még szerencse hogy kinyiffant a jewish steve jobs mert ahogy látszik az apple is szép lassan követni fogja.Amúgy ha annyira apple őrölt vagy akkor jobb ha lépsz innen
  • Papichulo
    #32
    "Miben veri meg? Használhatóságban." vs. " És mindenben meg is veri rendesen"

    NEM. Sem hardware-ben, sem software-ben nem veri meg! Arban sem. Hasznalhatosag meg aztan ultraszubjektiv, de egy biztos, nem sokan osztjak a te velemenyedet. Mindazonaltal nem azt mondom, hogy rossz a Surface, valakinek biztosan ez az idealis, neked is sok oromet kivanok hozza, de az a kijelentesed - melyre reagaltam - maximalisan tulzo es megalapozatlan volt. Ennyi.
  • Papichulo
    #31
    "ebben igazad van, hogy az appokból jön a lové"

    Pont, hogy nem. Az iTunes/AppStore bevetelei az Apple-nek minimalisak. A legtobb befolyo penz az iPhone/iPad eladasokbol szarmazik.
  • Ferrer
    #30
    Hasonlítsd össze a Play és az App store toplistáit, aztán majd megérted, miről beszélek.
    De a két rendszer igényességét már a beépített programokban is észre lehet venni: Mail, számológép, jegyzetek, böngésző, zene, ég és föld minden..
  • zola2000
    #29
    Lehet hogy azt is meg kellene érteni, hogyha valaki vesz egy 20-30 ezerbe fájó droidos táblát, hogy kíváncsiságból kipróbálja, az még nem ugyanaz a kategória, mintha egy normális tabletet vesz 100ezer felett a számítógép részbeli kiváltására.

    nekem is van egy droidossá felhekkelt einkes ebook olvasóm (nook simple touch), médialejátszóm (mk802), telefonom (SE xperia mini pro), ami már három driod amiből kettőt tabletként érzékel a google play, és a nookon csak a manga/pdf olvasó programot használom csak, a (tvre kötött) mk802n meg csak letöltés mellett az mx playert, de nem mondanám hogy ugyanaz mintha valami 100k feletti normális tablettel váltanám ki a számítógépemet.
  • sanyicks
    #28
    aha biztos. Csak megtudnám mik azok az elengedhetetlen programok amik csak ios-re vannak :D mert olyat még nem találtam.
  • Ferrer
    #27
    Ha mostantól leállna teljesen iOS-re (és csak arra) az alkalmazások fejlesztése, akkor is jobb lenne még 3 év múlva is szoftverellátottság terén mint az Android vagy a Win, szóval erről ennyit..
  • asgh
    #26
    Elég sok "iPad" gyilkos tablet elhullot már az elmúlt pár évben egyszerűen azért, mert ugyanannyiba került mint egy iPad és nem, vagy alig valamivel tudott többet nála. A Surface RT-nél is ez a legkockázatosabb. Ha ugyanazt tudja mint az iPad és ugyanannyiba is kerül, akkor minek venne valaki Surface-t? A winRT ugyanúgy zárt rendszer, mint az iOS, és kb. annyira kompatibilis a jelenlegi windows programokkal, mint bármelyik másik mobil OS: semennyire.
  • Bagoly81
    #25
    ebben igazad van, hogy az appokból jön a lové, meg van nekik rendesen, ügyesek ebben, de ha nemsikerül a meglévő bázist megfelelő ütemben bővíteni(tudomásom szerint vannak már rá utaló jelek valamelyik régebbi hirben) vagy épp megtartani az újakat, akkor elkezdenek csúszni vissza. azzal a sok lovéval kezdeni is kellene valamit, nemcsak parkoltatni meg hírezni róla hogy annyi van mint égen a csillag.
  • asgh
    #24
    Miből következtetsz arra, hogy csúsznak vissza? Kb. 12%-al növekedett a nyereségük, a készpénzállományuk meg úgy emelkedett 120 milliárd dollárra, hogy közben osztalékot is fizettek belőle.
    És miből gondolod, hogy a win elkezdett feljönni? Az, hogy a winRT akkorát taknyol, mint a WP7 ugyanúgy bent van még a pakliban, mint hogy pár éven belül piacvezető lesz vagy megragad a 10-15%-os sávban.
    A droid meg már jó ideje vezető mobil OS, a rekordnyereségeket mégis az apple realizálja, mert a két vállalatnak teljesen eltérő az üzleti modellje. A google-nek létkérdés a droid terjedése, mert a hirdetési piacból él, így akár veszteséggel is hajlandó árulni a referencia hardvert (mint pl. a Nexus 7-et).
    Az apple viszont a hardver eladásokon realizálja a nyereséget és minden mást csak a hardver-szoftver-tartalomszolgáltatás ökoszisztéma fenntartása miatt csinál. Így az apple számára nem érdekes az iOS piaci részesedése, amíg elég iPad és iPhone fogy, és nem fontos, hogy iTunes és az Appstore alig termel nyereséget, mert ezek mind csak a rendszer kiegészítő elemei.
  • Bagoly81
    #23
    csúsznak vissza, az android, meg a win kezd feljönni! az a bajuk, hogy túlságosan ragaszkodnak az eszméikhez, és nem akarnak rajta változtatni. a megszólított vevőiket nem tudják megtartani, mert túlságosan zárt a rendszerük.

  • NEXUS6
    #22
    Amúgy aki figyeli a híreket az látta, hogy elég rendes tisztogatás folyik az Apple vezetőségében.
    Ezexerint közel sem ítéli meg ez az úriember a helyzetet olyan rózsásan, mint ahogy ez ebből a cikkből jőn.
  • Pukkka
    #21
    Persze, az eye candiness szubjektív dolog. Én csak arról tudok beszélni, amit tapasztaltam. Eddig bárki látta, mind azt kérdezte rögtön, hol lehet ilyet kapni, és mikor.
    Miben veri meg? Használhatóságban.
  • Papichulo
    #20
    "A surface RT az iPad konkurenciája. És mindenben meg is veri rendesen"

    Szubjektiv, foleg az eye candiness, de azert erdekelne, hogy miben veri meg rendesen... mondom, hogy szerintem miben nem: hardware+software, foleg az utobbi ;)