11
  • fszrtkvltzttni
    #11
    te pozitronról beszélsz, én pozitróniumról, ami atomszerű képződmény, és képes molekulaszerű képződményeket alkotni (pl. két pozitrónium, vagy egy hidrogén és egy pozitrónium), persze ezek se stabilak, életet pedig nem alapoznék erre, ezért volt a végén egy XD
  • Irasidus
    #10
    A Marson egy pozitron megsemmisül, te lüke. Másrészt a pozitron az elektron anti párja, te elektronokból állsz - vagy atomokból? Faceplam!
  • Irasidus
    #9
    Ahhoz megfelelő mennyiségű antianyag kellene, viszont nemhogy egy antianyag galaxist de még egy árva antianyag barna törpét sem találtak. Nem véletlen, ugyanis a rekombináció alatt több anyag keletkezett mint antianyag. A világegyetem amiben jelenleg élünk az antianyag számára végzetes, így anti-világ sajnos a legjobb tudomásunk szerint, és a megfigyelések szerint nem létezik.

    Az élet megtalálása egy probléma, ugyanis nincs egzakt definicó arra, hogy mi az élet. Jelenleg nagy biztonsággal földi tipusú életet tudnák kimutatni.
  • fszrtkvltzttni
    #8
    és mivanaz exotikus atomokkal? azok nincsenek a táblázatba, lehete a marsi élet pozitrónium alapú... XD

    gforce: előzetes okoskodás nélkül, honnan tudod, hogy életet találtál? rá lesz irva? esetleg integet neked?
  • Irasidus
    #7
    "Talán a periódusos rendszert is át lehet cserélni másikra."

    LOL. Te hanyas voltál fizikából? A periódusos rendszer neked ugye csak egy táblázat? Sok érthetetlen számmal, meg betűvel? Ha igen, akkor ki kell ábrándítsalak, a világegyetemben mindenhol ugyanazok az elemek vannak, és ugyanazok a fizikai törvények vannak. Tudom, hogy most azzal akarsz visszavágni, hogy de hát ezt meg honnan tudnám, de mielőtt ilyen tennél, gondold végig még egyszer, és legalább a wikipédiát nyisd meg a megfelelő szónál. Köszi.
  • gkalcso
    #6
    Az ottani baktériumot nevezd át kurupitypatynak teljesen más felépítés működés és szerveződés mellett akár teljesen más elemi környezet, gravitáció és magnetikus mező jelenlétében. Talán a periódusos rendszert is át lehet cserélni másikra.
  • MerlinW
    #5
    Úristen...:))) Ez nagyon kemény volt:)
  • shamanist
    #4
    De akkor miért nem használnak öngyújtót?
    :-)


    Szerintem inkább azért fontos itt a Földön a foszfor, mert nélküle most bajba lennénk.
    Szükség van rá ahhoz, hogy a sejtek energiát tudjanak tárolni, majd szükség esetén felszabadítsák azt. Nélkülözhetetlen a csontok és a fogak felépítéséhez is...
    No meg ahogy mondtad: a gyufához is kell...
  • Archenemy
    #3
    valószínűleg úgy értik, hogy civilizált élet nem jöhet létre foszfor hiányában. A civilizált élet feltétele a tűz, azt meg mindenki tudja, hogy tüzet gyufával a legegyszerűbb gyújtani.

    És miből van a gyufa feje? Bingó! Foszforból.

    Hát ezért fontos a foszfor.
  • gforce9
    #2
    "A foszfor felhasználási és kiaknázási stratégiák megismerése elengedhetetlen ahhoz, hogy megértsük, mi történhet más bolygók szélsőséges közegeiben, ahol valószínűleg súlyos tápanyagkorlátok vannak"

    Ennek a mondatnak mi értelme van? Mert oké, hogy egy földi baktériumnak ott tápanyaghiánya lenne, de ottani baktériumnak? Hiszen olyat még nem is láttak. Honnan a búbánatból veszi, hogy az a tápanyaghiány, ami itt a földön problémás, az majd máshol is az lesz? Lehet, hogy ott full az az alap, hogy nincs foszfor. Miért kell okoskodni, mielőtt még bizonyíték lenne egyátalán arra, hogy tényleg van e élet máshol? (amit én hiszek egyébként)
  • Archenemy
    #1
    nincs is holdraszállás
    miért nem a szegényekre költik