88
  • Papichulo
    "De most úgy gondolom már olyan a teló, amilyennek én szeretném"

Ezt orommel hallom ;)

"már nem igazán mit állítani rajta"

Csak ovatosan az ilyen kijelentesekkel! Az androidnak az is az egyik szepsege, hogy mindig olvasol/talalsz valami ujat, amit ki tudnal probalni rajta... meg aztan ujabb FW vagy baseband vagy valami tweak, folyamatos szorakozast nyujt :) Kulonben akar iPhone-t is vehettel volna :)
  • NEXUS6
    "Aztan itt egy rossz bootloader vagy FW es orulsz ha nem brickelted a telefont. Mindazonaltal izgalmas es valtozatos az elet androidon... hianyolom bizonyos aspektusait ;)"
    Hát bizony mostanában volt 2-3 olyan zip fájl, aminél szívtam a fogamat. De eddig bejött.
    Kicsit úgy érzem magam, mint egy játékgépfüggő. Rányomok akkor is az újabb pörgetésre, ha tudom, hogy sokkal többet veszíthetek, mint amennyit nyerhetek.

De most úgy gondolom már olyan a teló, amilyennek én szeretném, már nem igazán mit állítani rajta. Remélem megnyugszom kicsit, és az akksit sem vágom agyon az állandó használattal, buzergálással.
  • Papichulo
    Pedig ugy nez ki, hogy az iOS felhasznalok kevesbe sajnaljak azt a havi 1000-2000 forint alkalmazasok vasarlasara. Ez nem sertegetes, ez teny.

Persze nem lehet azt mondani, hogy minden android vasarlo ilyen, termeszetesen nem. Sot meg azt is megkockaztatom, hogy a fejlett vilagban (EU/USA/Japan/stb...) az arany kozel sem ilyen rossz. Szerintem a nagy differencia a 3. vilagban kepzodik, ahol ugyan meg tudjak venni az olcso android smartphonet, de alkamazasra mar nem tellik...

Viszont a statisztikak nem hazdunak... iOS-en nagyobb a vasarlasi hajlandosag, mely talan a sideloading hianyabol is ered.

Erdemes vegigolvasni a cikket, mely pont errol szol:
    "People like to throw around figures about Android’s handset penetration. Yes, Android is on a lot of devices. That’s lovely. But the real question is: as a developer, can you make money from it?" - http://mattgemmell.com/2012/07/23/closed-for-business/

Mi a gond a 3GS-szel? Androidbol er olcso keszuleket hasznalni, iPhone-bol meg nem? :)
  • caius marius
    Maga a megállapítás, miszerint:"Aki meg iphonet vesz, az nem sajnál havonta 1-2000ftot egy egy alkmazásra" akkor is baromság ha abban történetesen igazad is van, ami lentebb írtál. Ezzel mintegy, "le bunkósóherezi" az Androidot használók népes táborát. (+ lehet, teszi ezt egy 3gs-ről :-) )
  • Papichulo
    "Valaki vagy "cigánykodik" pár száz forinttal vagy nem."

Sajnos pedig a fejlesztok es a statisztikak szerint is, sokkalta jovedelmezobb iOS-re fejleszteni, reszben az androidon tapasztalhato sulyosabb warez helyzet miatt.

Csak harom velemeny a kozelmultbol:
    [URL=http://www.eurogamer.net/articles/2012-07-23-android-piracy-unbelievably-high-dead-trigger-dev]"Android piracy "unbelievably high", says Dead Trigger dev" [/URL]
    Football Manager dev hopes to stick with Android despite 9:1 piracy rate
    Android app piracy sees triple-digit growth

Ennek meg ez lesz a kovetkezmenye (2012/06 helyzet!):
    "For every $1.00 a developer earns on iOS, he can expect to earn about $0.24 on Android. These results mirror earlier findings from similar analysis Flurry conducted in Q4 of 2011 and Q1 of 2012.

At the end of the day, developers run businesses, and businesses seek out markets where revenue opportunities are highest and the cost of building and distributing is lowest. In short, Android delivers less gain and more pain than iOS, which we believe is the key reason 7 out of every 10 apps built in the new economy are for iOS instead of Android."- http://blog.flurry.com/bid/85911/App-Developers-Signal-Apple-Allegiance-Ahead-of-WWDC-and-Google-I-O
  • caius marius
    "Aki meg iphonet vesz, az nem sajnál havonta 1-2000ftot egy egy alkmazásra, ha már a fejlesztő megdolgozott érte.(nyugoton végkép ez a gondolkodás)"
    Kevés ekkora hülyeséget olvastam mostanság...
    Androidom van és marhára nem sajnálok akár havonta 2-3000ft sem kifizetni a playen. Ez nem nyugati vagy keleti gondolkodás. Valaki vagy "cigánykodik" pár száz forinttal vagy nem. Van egy haverom 4s-t használ és javarészt lopott sw-ket. Akkor ez mi? Biztos tudathasadásos mi?

" Az ilyenek miat silány az android alkamazás kinálatta és az is lesz."
    Nem elég, hogy tele van helyesírási hibákkal amit írtál, de még hülyeség is!
    "EZAZ! :DD"

• Papichulo
    "Szal ilyen szituba, szinte terelődik az ember a custom fw-k felé."

En regebben probaltam joparat, de azert az sem az a nyugalom szigete. Persze ki kell fogni a keszuleket is, van amihez rengeteg info van, van ami meg remenytelen... Ilyen szempontbol az SGS az tenyleg egy modder-dream, de az Xperia-val kuzdottem rendesen. Sajnos meg lehet nezni, hogy peldaul a cyanogenmod hany SEC vagy SE telefont tamagot az iszonyat mennyisegben kiadottak kozul. Aztan itt egy rossz bootloader vagy FW es orulsz ha nem brickelted a telefont. Mindazonaltal izgalmas es valtozatos az elet androidon... hianyolom bizonyos aspektusait ;)

Lehet, hogy veszek ebbol az uj Nexusbol egyet, ha tenyleg $300 korul be lehet szerezni...
  • hurkaur
    "Az Apple, és a M$ is saját pénzen kénytelen megcsinálni azt a hibakeresést, amit a nyílt rendszernél lelkes fiatalok szabadidejükben pillanatok alatt megcsinálnak."

Ez engem, mint vegfelhasznalo mennyiben erint? A cegeknek ezt maguknak kell finanszirozniuk, illetve lerendezniuk, s nem a lelkes amatorokre bizni, mert ok mas cellal kodolnak. :)
  • NEXUS6
    Na erre most nem írok semmit, mert nem lenne őszinte!;)
  • NEXUS6
    "Maximum keszuleket lehet, keszulekkel. Bar ennek sem latom sok ertelmet, mivel a szamokra egy ovodas is latja, a maradek meg nagyreszt szubjektiv."
    Ráadásul az androidos hw gyártóknak nem érdekük a normális fw kifejlesztése!!!!
    Ha xar az fw, az ecceri júzer, jövőre vesz egy erősebbet! Neki ebből van pénze!

Az eladott termékhez ő minek csináljon akármit is. A samunak mondjuk van saját app store-ja, és oda fel is rak néhány igényes alkalmazást, nade sokszor ingyen azt is! Valszeg fizet érte a készítőknek, akár az EA-nak is! ez neki csak egy promó llehetőség, ők nem hiszem, hogy a tetűlassú storejukkal, meg a kiesükkel akarják megfogni a júzert, meg pénzt keresni.

Szal ilyen szituba, szinte terelődik az ember a custom fw-k felé.
  • NEXUS6
    Nekem volt/van Bada OS-es telóm. Na azzal megtapasztaltam, hogy mi a no support. Feltörni nem kartam, mert zárt, és mert nem elterjedt, így nem kapok hozzá valami normális custom fw-t sem. Az tényleg egy xopás volt.

Szal köszi, ezek az eszközök túl bonyolultak ahhoz, hogy hiba nélkül működjenek, az elterjedtséggel viszont egyenes arányban áll a suport, amit egy zárt rendszer esetében jóformán csak a gyártótól várhatsz, ennyi.

Az Apple, és a M$ is saját pénzen kénytelen megcsinálni azt a hibakeresést, amit a nyílt rendszernél lelkes fiatalok szabadidejükben pillanatok alatt megcsinálnak. Volt egy cikk arról, hogy a M$-nek ez emnnyi erőforrásába került ez a Vista/Longhorn idejében. Annyiba, hogy emiatt szemelől tévesztette a mobil piacot.
  • Papichulo
    "Bár azért megnézném itt lévők mit szolnának ha több heti munkáját leszedték 100.000en és megvették 100an.."

Tudnek meselni...
  • Papichulo
    "Mit, mivel is kéne összehasonlítani?"

Maximum keszuleket lehet, keszulekkel. Bar ennek sem latom sok ertelmet, mivel a szamokra egy ovodas is latja, a maradek meg nagyreszt szubjektiv.

"Én ezért drukkolok a WP nagyobb piaci sikerének is."

Ennek en is orulnek! Foleg mert szivesebben is fejlesztenek ra, mint iOS-re ;)
  • fergusonpapa
    Zártság röhejes, iphonera is van JB, androidra is van root..

Aki meg iphonet vesz, az nem sajnál havonta 1-2000ftot egy egy alkmazásra, ha már a fejlesztő megdolgozott érte.(nyugoton végkép ez a gondolkodás)

Androidnál meg most élik ki a második floppy korszakot.. 100e galaxy telefon de minden játék és program warezolt. EZAZ! :DD
    Bár azért megnézném itt lévők mit szolnának ha több heti munkáját leszedték 100.000en és megvették 100an..

Az ilyenek miat silány az android alkamazás kinálatta és az is lesz.
  • hurkaur
    "Én ezért drukkolok a WP nagyobb piaci sikerének is." +1
  • NEXUS6
    Jogos
    Szerintem sem lenne jó a piacnak, ha csak az andro maradna. Kellenek a fizetős megoldások. És az Apple mellé tényleg kéne még 1-2. Egyszerűen van olyan sw termék, amit csak így lehet legyártani, ha van aki megfizeti a fejlesztést az elejétől. Az android is pont így készült!
    Én ezért drukkolok a WP nagyobb piaci sikerének is. (Mondjuk okosabban kéne valahogy csinálnia a M$-nak).

Az egyszeri felhasználók közül meg tényleg van akinek már egy gondozásmentes akksi is bonyolult. Az fizesse meg, hogy van olyan cég aki átveszi még ezt a gondot is a válláról.

Namost ezek után viszont valszeg nem kéne hitvitát csinál abból, hogy melyik rendszer a jobb. Pl. az iOS az az 1, vagy a kismillió gyártású android eszközhöz tartozó ROM, kernel, agyoncustomizált rendszer? Mit, mivel is kéne összehasonlítani?
  • hurkaur
    Ezzel addig nincs is baj, ha csak egy lehetoseg egy retegnek, es nem egy megoldas egy problemara. (no support, szaggat)
  • asgh
    Most komolyan arra az ezerszer megcáfolt, nevetséges mantrára alapozod az érvelésed, hogy az iOS eszközöket csak a "menő életérzés" miatt veszik meg évek óta, százmilliós nagyságrendben?
  • asgh
    Van aki meg nem akar szopódni a telefonjával, hanem elvárja hogy a cég nyalja ki a seggét a pénzéért.
    Sőt, ők vannak többen.
    Van egy vegyész ismerősöm, aki nem vesz mosóport, hanem maga keveri össze a sufniban alap összetevőkből. Jobb is, környezet kímélőbb is és kb. a töredékébe kerül, mint a bolti. Megteheti, mert ért hozzá és megéri erre áldoznia az idejét.
    Ugyanakkor egy GYES-en lévő anyuka inkább veszi meg százszoros áron a mosóport (még a 90%-a marketing költséggel együtt is), mint hogy néhány háztartási vegyszer miatt kelljen kémiából diplomáznia.
  • sanyicks
    Már írtam: Mert az nem apple, nem menő, és nem jön át az apple életérzés. Ezek a dolgok adják el az applet, nem az ájtyúnsz és az appstore amiből 1000 másik alternatíva van.
  • NEXUS6
    Én elégedett vagyok. Felraktam pl a telómra egy olyan custom romot, ami 90%-ig kielégíti az igényeimet. Aki nem képes egy 5 perces melóval ilyen frissítésre, annak a Samu, vagy a Google is adhatna ki frissítést úgy sem teszi fel.
    A Kies mondjuk momentán nálam fagy, az tényleg gáz, így nem is eröltetem a hivatalos fw verzió felrakását.

De nem esek kétségbe. Ha problémával találkozom, kis keresgélés után megoldom. Elfogadom azt, hogy a smarthone/tábla műfaj egy számítógéphez, és nem a mosógéphez áll közelebb.

Akinek ez nem jön be, az vegyen Apple terméket. Engem inkább az a kötöttség zavarna. Hogy majd a cég kinyalja a seggemet. Köszi de nem!
  • asgh
    Számodra lehet hogy nincs, de ha százmillió számra tud eladni az apple iOS eszközöket drágán, akkor miből gondolod, hogy olcsóért nem lenne kelendő?
  • Papichulo
    "Hát azért a Google szerintem elég jól csinálja. "

Nagyon jol csinalta, nincs vita! Es az android is egy nagyon jo OS, peldaul a sokkal regebbota fejlesztett Symbian-t siman veri. Igen, van amiben az iOS-t is ;)

"gondozgatja a play-store-ját, ahol viszont a komoly cuccosok már fizetősek."

Abbol nincs szamottevo bevetele, ahogy az Apple-nek is csak bevetelei kis reszet adjak az iTunes/Appstore szolgaltatasok...
  • hurkaur
    es a vicc, hogy en tobbet vartam az android es google parostol, ehelyett egy ekkora fostengert kaptam.
  • hurkaur
    Aham, elsokorben blackberry hasonmas telefonnal akartak eloallni, aztan tok furan, mikor (egyertelmu veletlenul) kijott az apple az iphonenal, hirtelen megvilagosodtak.
  • NEXUS6
    Hát ez is egy álláspont!;)
  • Papichulo
    "Nem jo pelda. "

Pedig megis remek pelda... mivel a sidekick sem volt touchscreen-es, ahogy az android 2006-os prototipusa sem. Azutan alltak at touch technologiara, hogy az az Apple-nek bejott. Errol szolt a cikk is :)

"Ott az apple lopott"

Mit lopott?

"Mivel az android-ot a danger inc-es mernokok fejlesztettek"

Azok a mernokok, akiknek ugye a vezetoje - egyben alapito - az az Andy Rubin volt, aki korabban az Apple-nel dolgozott egy mobilos operacios rendszeren. Hyperbole, de mondhatjuk ugy is, hogy az "android az Applenel kezdodott" ;)

"Szoval az apple egy 2002-es termekrol masolta a 2007-es iphone-t."

Persze, mindenkeppen, mert mint ket tojas, ugy nez ki a ket telefon. De gondolom szerinted akkor a SGS az meg kikopott masa az iPhone-nak, mivel joval nagyobb koztuk a hasonlosag...

"Egyebkent a jogok egy resze a microsoft-nal van, a masik fele a google-nel"

Egesz pontosan mire gondolsz? Milyen "jogokra"?

"ha per lenne belole, akkor a ket fenti ceg eleg alaposan el tudna kalapalni az apple-t"

Miert lenne per? Itt is elkezdi a Nokia? Amugy nem lett volna annyi per, hogyha az azsiaiak is hajlandoak lettek volna a x-licensing-re, ahogy a fejlett vilagban szokas...

"nem kedvelik annyira egymast, hogy kozosen pereljenek egy harmadik felet."

Persze, ez az egyetlen oka neki...
  • M2 #21
    "Kaphatnek 1 linket arrol az 5 ezer forintos androidos tabletrol?"

Talán tanulj meg olvasni.
  • NEXUS6
    "Nem, ezt a Google probalja biztositani, tobb-kevesebb sikerrel.
    Mindazonaltal itt sokan osszekeverik a 'nyilt' es az 'ingyenes' szavakat... ;)"

Hát azért a Google szerintem elég jól csinálja. Kiadott egy myílt OS-t (ami gyak egy spec Linux disztro), lenyúlta a mobil piac nagyrészét és simán elvan azzal, hogy gondozgatja a play-store-ját, ahol viszont a komoly cuccosok már fizetősek. Ez kb az ő része, amiből pénze is van.

A kis cégek, akik meg alá fejlesztenek és nagyon nem piszkálnak a hivatalos verziókba, azoknak olyan nagyon nem kell félniük, hogfy esetleg előveszik őket, mert a levelező progi ikonján levő borítékot levédette a Nyúhempsíri posta. Az ilyen perekre valóban ott a google.
  • hurkaur
    Nyiltsag, ehh. Koszonjuk hat meg a googlenak, hogy elhozta nekunk azt a korszakot, ahol a margarinosdobozt gyarto cegek minosegbeli megkotesek nelkul onthatjak a fost a nyakunkba.
    Nincs fel eves a telefonod, es nem kapsz ra tobb frissitest? Te kis butus, hisz leteznek ra takolt custom romok, szivjal hat veluk TE es persze koszond is meg azt, hogy a platform nagylelkuen megengedi, hogy a gyartok altal telibeszart munkat TE csinald meg.
    Nyiltsag rulz, szopnal faszt google a takolmanyoddal egyutt. A 2007-ben vasarolt nokiamra 2010 masodik feleben jott az utolso frissites, az anyam 40 ezer forintos telefonja meg neha ugy beszaggat, mintha hatterben crysist futtatva renderelne obama 4 evre visszameno kampanybeszedet.
    Android. olcson szart, dragabban kevesbe szart. Think different bazz'.
  • sanyicks
    nem. Nincs ezekben semmi különleges vagy vonzó...
  • kvp
    A google strategiaja az, hogy terjedjen a platformja, mert abbol van tobb bevetele. Ez nekunk jo, mert olcson lehet jo rendszereket kapni. Az apple strategiaja az, hogy draga maradjon, mert abbol van tobb bevetele es akkor marad az itunes nyereseges. Ez az atlag embernek nem jo, mert draga. Innentol az a strategia amit a microsoft kovetett anno a windows-okkal, es most a google is kovet, az embereknek is jo. A google fo elonye az, hogy mindig megprobal olyan dologokbol megelni, amit az emberek is tamogatnak, igy nem csak profitja, de tarsadalmi tamogatottsaga is van, ami neha nagyobb gazdasagi es politikai erot jelent, mint a penz. Egyebkent ezt hivjak win-win szituacionak, ami egy piaci rendszerben ritka. Hosszu tavon azert jo strategia, mert elobb-utobb az osszes konkurens kiesik a piacrol, tehat kvazi monopoliumot eredmenyez, megpedig a tobb hardver szallito miatt a piaci verseny megtartasanak latszataval. A google ezt meg azzal dobja meg, hogy nyiltan elerhetove tette a rendszeret, tehat az google esetleges megszunese eseten sem szunne meg a rendszer tamogatasa, mivel a nyilt forraskodu kozosseg tamogatja. Ezzel nem sokaig tud versenyezni senki, hiszen tisztan profit alapon nem lehetne belole megelni. A google-nek is csak ugy megy, hogy nem a szoftver eladasokbol el.

"Kulonos veletlen"

Nem jo pelda. Ott az apple lopott, mivel a google android-os tmobil g1-es keszuleke az danger inc keszuekere hasonlit, amit tmobil sidekick neven arultak 2002-tol. Mivel az android-ot a danger inc-es mernokok fejlesztettek, ezert ertheto, hogy nemcsak a szoftvert, de a hardver design-t is atvettek. Szoval az apple egy 2002-es termekrol masolta a 2007-es iphone-t. :-) Egyebkent a jogok egy resze a microsoft-nal van, a masik fele a google-nel, szoval ha per lenne belole, akkor a ket fenti ceg eleg alaposan el tudna kalapalni az apple-t, csak nem erdekuk es nem kedvelik annyira egymast, hogy kozosen pereljenek egy harmadik felet.
  • NEXUS6
    Valóban.

De hogy kicsit legyen rálátásod is a dolgok történelmi hátterére ajánlom a nagyon közismert wikipedia nevű portál smartphone c. bejegyzését!
    link

És akkor nem kell szarul érezned magad, ha megvádolnak, mint Mórickát, hogy mindenről ua jut eszébe.
  • asgh
    Egy iOS eszköz, ami hozzáfér az iTunes-hoz, Appstore-hoz, stb. és 150 dollár alatt vesztegetnék... szerinted nem vennék?
  • sanyicks
    dehogy nyomná le. Ha nem az apple árulna ios-el telefont azt már nem lenne olyan menő-> nem vennék.
  • hurkaur
    Kulonos veletlen
  • asgh
    Ha az Apple olcsóért licenszelné az iOS-t (nem is kellene ingyen adnia) és a 120 milliárdos készpénzállományából mondjuk 10-20 milliárddal megtámogatna néhány kínai gyártót, akkor 2-3 év alatt lenyomhatná a droidot piaci részesedésben.
    És mégis mit érne vele?
    Növelné az eladásait? Nem.
    Növelné a nyereségét? Nem.
    Akkor meg minek?
    Hogy jól szerepeljen a statisztikákban? Ez néhány szakújságírón és az általuk hergelt trollokon kívül senkit nem érdekel.
    Az Apple és a Google egymástól teljesen eltérő üzleti modellt alkalmaznak. Az Apple a hardver eladásokon realizálja a nyereségét, a Google meg a hirdetési piacon.
    A Google számára kritikus a platformja elterjedtsége, ezért első sorban erre fókuszál, hajlandó még akár veszteséggel is adni a hardvert, hogy terjedjen az OS.
    Az Apple számára viszont a platform nem több, mint az általa forgalmazott rendszerek egyik fontos összetevője és egyedül azért nem használ külsős oprendszert, mert egyrészt nem akar más cégektől függni, másrészt úgy nem tudná az általa elvárt módon egymáshoz optimalizálni az OS-t és hardvert.
  • Papichulo
    "És a nyíltság biztosítja részben azt is, hogy a kis droidot alkalmazó céget nem fogják hülye cokirájtos perekben agyonnyúzni a nagyok."

Nem, ezt a Google probalja biztositani, tobb-kevesebb sikerrel.
    Mindazonaltal itt sokan osszekeverik a 'nyilt' es az 'ingyenes' szavakat... ;)
  • Papichulo
    "Mondjuk Androidos tabletbol sincs 1500 fele..sot...ex-has 20-30 talan"

"Products > Computer Hardware & Software > Tablet PC : 367,697 Product(s) found" - http://www.alibaba.com/trade/search?fsb=y&IndexArea=product_en&CatId=100005062&SearchText=tablet

Persze ez nem mind kulonbozo termek, de azert joval tobb, mint 1500 van... :)
  • Papichulo
    Egy idoben a Benz volt a piacvezeto az autok kozott... Sic transit gloria mundi? ;)