53
  • levente68
    #53
    PC a mániám, gépem most: Samu 830 SSD, AMD Phenom II X6 1075T, 16GB RAM, AMD 6970 VGA, LG 27" moncsi, 1250 VA / 660 W szünetmentes, WD 1TB, WD Black 640, WD green 750 HDD-k, Logitech G5 egér, Belkin n52te játékvezérlő, Genius 5.1 hang, Logitech G35 7.1 füles. ez így van most jó ideje, mert felesleges fejlesztenem, állíts ki egy hasonló kaliberű Mac-et és add ide kp.-ban a különbözetet.

    De a másik gépemmel is eljátszhatjuk ezt, az csak letöltésre, netezgetésre, a hálózaton való megosztásra van, abban nincs SSD, bár van szabadon egy szintén Sata3-mas, de nem fogom beletenni, eladom. Nézd meg, mennyi ideig raktak Apple gépeibe SCSI vinyókat minden szervizes mulattatására és nézd meg, milyen áron van egy SSD egy Apple notiban, ha már végre van az arányárban mért cuccban.

    Nekem a notiban 180GB SSD van, az csak i5, megnézném, mennyiért kapnék hasonlót tőlük... Az is igaz, az enyém Sony és ők se félnek vastag cerkával árazni...

    De ez már nem idevágó, csak elkanyarodtam, bocs.


    Kérdés: mindenki, minimális kivételtől eltekintve (meg is kapja a magáét a hozzászólásokban), fejet hajt a Note II előtt, te tényleg nem látsz innovatív dolgokat benne? Többet látsz az iPhone5-ben? A Google egyre nagyobb tetszést és elismerést aratva fejleszti az Android-ot, egyre többen ismerik el, hogy a maradék lemaradásait nagy léptékben emészti fel, ezt se ismered el? Szerintem hiba lenne. Én elismerem, amiben fejlődik Apple, lejjebb meg is írtam, de azért sokan többet vártak...
    Igen, lenyűgöző a két magból kihozott erő és a GPU is. Az árát meg is kérik, közben a felhasználó alig vehet észre valamit... Hidd el,számít ez. Vagy ess a hibájukba te is és majd csodálkozz...
  • levente68
    #52
    Ja, lemaradt, tudom és elején is értettem, hogy Apple NEM egyenlő az iOS-szel.
    No és? Az asztali részére ugyanezek állna egyrészt, másrészt nem arról van itt most szó, még a cikk sem azt a részét taglalja.

    Jó az OSX, amiben jó. Amiben meg más jó, abban más jó. Magasról teszek a statisztikákra, avval én még sosem jöttem és nem is fogok, de a számok tükrében van jobb oprendszer és bár valamikor sok tekintetben valóban felülmúlt másokat az Apple rendszere, egyrészt az régen volt és akkor sem annyira, ahogyan híresztelték. Anno én találkoztam olyannal, aki DTP-t dolgozott Mac-en és volt annyi becsülete, hogy bár otthonra is vett egyet, elmondta, nem annyira nagy szám az, volt vele baja elég. Én is foglalkoztam DTP-vel PC-n, simán megoldható minden vele töredék áron, nem kell ezt úgy felfújni. Az árcédulát se kellene...
    Brutális PC-t raksz össze egy Mac árából ugyanazokból az alkatrészekből akár és ne gyere azzal se, hogy az lego PC, mert ez kamu. Jó egy brand gép, tény, de amennyivel többe kerül, az sokszor túlzás, a Mac ára meg egyenesen rablás, akkor is, ha van jó tulajdonsága bőven.
  • levente68
    #51
    Én nem fogok itt korrupcióról vitázni, mikor az egész világ mocskos és korrupt, amitől én hányok, az utolsó kisembertől a legnagyobb titulusú világi emberekig.
    Nyilván nem egy dalai lámára gondolok, ugye...
    Amerika földje a legmocskosabb e szempontból, aki ezt nem tudja, vagy vitatja, azt csak sajnálni tudom.

    A multitouch kijelzőt akarták szabadalmaztatni, ezért is jelentek meg alternatív megoldások rá anno WinMo-n. Ha végül nem úgy lett, az nem az Apple-ön múlt, ugye ezen nem nyitunk vitát?

    Mert olyanoktól nyúlt, akik akár már nem is léteznek, vagy nem olyan szánalmasak e téren, mint Apple. Nézz utána, hány olyan megoldás van, ami nem eredeti Apple, sokat találsz, ráadásul most volt az órás fiaskó, talán tudsz róla. De ugyanilyen a térképszolgáltatás, de az egész mobilpiacra lépése, kár ezt fényezni.

    Ha a Note-ban nem találsz innovációt, baj van, ha a Note II-ben sem, akkor katasztrófa... Ne azokat nézd, ami már valóban létezett előtte talán, keresd az újat, meg lehet találni, akkor is, ha nem fogják rá, hogy "We reinvented"....

    Tehát, mindenki nyúl, lop, átemel, másol és mindenki tesz is hozzá, ezt anno Sj be is vallotta, csak aztán megfeledkezett róla, honnan jött, merre járt, mit ugatott régen. Követőjeként teheted ezt te is, attól nem változik az igazság.

    Tudod, nem értem az innováció terén miért számít a korrupció, de ha te el tudod képzelni, hogy az Apple nem korrupt, akkor is gond van.
    Tény, tudom, lebuktak Samsung-os vezetők ezen-azon, de ez emberekről szóló történet. megteheted, hogy egyéb érv híján ezt ragozod, de nem tűnik korrekt dolognak. Google is korrupt? Vagy ők sem? Számít ez? Hidd el, megvan a maga vajmennyisége minden cégnek a füle mögött!
    De amíg most már nem kevés céget és embert haragított magára a pereivel Apple, addig kár mosdatni, egyrészt nem igényli, másrészt a saját hitelességedet ásod alá vele. Nem véletlen, hogy ezen perek nyomán jutottak talán elegen végre odáig, hogy a korcs szabadalmi rendszert át kéne formálni...
    Aztán, némelyik per folyamán igencsak korrupciógyanús ítéletek születtek néha igen gyorsan. Ráléphetsz a szemedre és mondhatod, hogy te ezt nem látod...
  • levente68
    #50
    egyetértünk, én csak arra hívtam fel a figyelmet, néha veletek is elszáll a ló.
  • Papichulo
    #49
    Az SEC-nel nehez korruptabb ceget talalni az iparagban az egesz vilagon.
    Kapacitiv kijelzot nem akarta szabadalmaztatni az Apple.
    SEC ugyanugy Kinaban gyartat, gyakran ugyanazokban az uzemekben.
    Apple ellen meg nem nyertek pert "otletlopasert", Samsung ellen mar igen.
    Pelda Apple korrupciora?
    Noteban mi volt innovativ? Ugyanugy kesz hardware-elemek "osszelegozasa"
    Es utolsokent ket megjegyzes
    1. Apple!=iOS
    2. A software is technologia, melyben vilagszinten nagyon jo az Apple, lasd OSX
  • narumon
    #48
    Egyébként az első iphone-okban szereplő kijelző is valóban "saját fejlesztés" volt. Nem a kapacitív hanem a működési elve. Ennek utána is tudsz szerintem olvasni. Sok olyan dolog van, amit ha az apple csinál az valamiért mások szerint semmi - mint látod is - ha más cég csinálja akkor valódi innováció. Ezt a gondolkodást nem nagyon értem.
  • narumon
    #47
    Levente az egész írásoddal egyetértek, de utoljára; Vol Jin a te szavaiddal élve nem látta az apple innovatív voltát, kizárólag a Samsung fejleszt, innovál, az apple szerinte csak lop. Ez ellen beszéltünk - szerintem jogosan.
  • levente68
    #46
    Kiabálhatsz, hogy nem figyelek, de így kezdtem:

    "Ez a vita évek óta megy és amiket írtam, többször is terítéken voltak.
    Én emlékszem rá, elnézést."

    Értem, amiket mondasz. Az a kérdés, az érthető-e, amit én mondok.

    Nem mondtam olyat, hogy bárkivel teljesen egyetértenék, azt mondtam el, hol a hiba abban, ahogyan nekiálltok vitázni.

    Mára igaz, hogy az Apple saját CPU tervezőcéget vett, vásárolt fel, sőt a kezdeti iPhone-okat is meg kellett tervezni, mert attól, hogy bedobod a kosárba az alkatrészeket, attól nem áll össze késztermékké, de amit mondtunk sokszor és ti is tudjátok, a történet javarészt nem gyártásból, hanem gyárTATásból állt és áll.
    Mások által kitalált dolgok ötvözéséből, majd annak erősen sajátként való magasztalásából.
    Soroljam?
    Kapacitív kijelző, multitouch és társai, ezek nem az Apple ötletei, mégis anno ilyeneket is le akartak védeni, sőt talán sikerült is.
    Nagyon sok dologról derült ki azóta, hogy feledés homályába merült cégektől, vagy készülékektől "kölcsönözték" az ötletet, elfelejtve azt megjelölni forrásként. Neki szabad lopni, tőlük nem. No, ez veri ki a biztosítékot.

    Mellette természetesen le a kalappal a valódi fejlesztéseik és saját ötleteik előtt.

    De adjuk meg a tiszteletet a többieknek is! Itt jön a képbe a Samsung, amely cég kiemelkedik erősen a többiek közül egy ideje, ezért az 'evil' megtestesítője most az Apple és a ti szemetekben, pedig semmivel nem korruptabb, szemetebb cég, mint a többi, csak a reklámkampány azokról nem tárt fel dolgokat. Hidd el, nagyon korrupt mind, ahogyan az egész világ. Igen, az Apple is.

    Vissza az innovációhoz, látod-e a Samsung innovatív voltát az elmúlt években? Mert ha nem, no akkor kár vitáznunk...

    Megvettem a Note II-t és lenyűgöznek az innovatív dolgok benne, evvel mindenki egyetért, milyen komoly innovációval jött az iPhone5, amit persze fejlesztettek, de a user abból keveset érez?
  • narumon
    #45
    "Az egyik az utolsó alkatrészig képes maga előállítani a terméket, és valódi innovációra képes, addig a másik csak mások innovációit képes összerakni egy termékbe."

    Ez volt Vol Jin eredeti (szerintem bullshit) állítása. Ha pedig te ezzel így ahogy van egyet értesz akkor még most hagyjuk abba az egészet mert nincs miről beszélnünk.
  • narumon
    #44
    "A Samsung, aki szerintetek csak másol - és félreértelmezitek a 100 oldalas mókát is - , igen sokat tesz bele a liszenszelt dolgokon felül a telefonjaiba."

    Mint az összes másik telefongyártó. Pont erről beszéltem. Nem állítottam, hogy nem így van de a Samsung ebből a szempontból nem különlegesebb mint a Sony, Nokia vagy akár az Apple. És sehol nem írtam, hogy csak másol. A srác azt írta, hogy az Apple CSAK összedobál alkatrészeket - ami mint tudjuk nem igaz - a Samsung meg CSAK INNOVÁL ÉS MINDENT maga csinál - ami mint tudjuk nem igaz. Bár nem is értem ezen mit lehetett félre érteni, de remélem így már tiszta.

    "Tény, hogy az iPhone által indított trendet lovagolták meg, ehhez kellett, hogy hasonlítson rá, de ha nem tudtok felsorolni néhány komoly különbséget és plusz hard- és software elemeket is, akkor kár beszélgetnünk."

    Levente! NEM VOLT ILYENRŐL SZÓ! Elő sem került a hasonlít, meg mi a különbség. A srác azt állította, hogy a Samsung telefonban a Samsung mindent maga csinál az apple meg az iphone-ban semmit. Ha szerinted ez nem erős hazugság akkor még most hagyjuk abba a beszélgetést.

    "Ezen túl, a térképszolgáltatásuk nem szolgai másolata a Google szolgáltatásának? Nem, persze, hiszen tök más szerintetek. Itt a baj, ha Apple másol, azt szabad..."

    NEM VOLT ILYENRŐL SZÓ!

    "A Samsung igencsak sikeres lett, perelik orrba-szájba és ne is próbáljátok magatokon kívül másnak is bebeszélni, hogy nem azért perelik."

    MIRŐL BESZÉLSZ? NEM VOLT ILYENRŐL SZÓ!

    AZ ÖSSZES TÖBBIRE IS EZT TUDOM MONDANI! NEM VOLT ILYENRŐL SZÓ!

    Elnézést a kiabálásért de olyanokat hoztál fel amiről szó sem volt itt, tehát ezen kívül nem is reagálok rá, mert nem tartozik ide.
  • levente68
    #43
    Ja: lenne Apple is, ha nem lenne ilyen magas az ára és nem lenne sokkal jobb árban a Samsung ügyeletes cucca, ami ráadásul többet is nyújt.

    No, meg, ha tablet-re szükségem lenne.
  • levente68
    #42
    Természetesen nem mondom egyik felmerülő cégre sem, hogy ne lenne jó, de a Samsung az utóbbi időben szépen felülkerekedett pár kollégán.

    Sharp cuccom most nincs, de egy 27"-os LG monitorTV-m igen és nagyon jó.
  • levente68
    #41
    Ez a vita évek óta megy és amiket írtam, többször is terítéken voltak.
    Én emlékszem rá, elnézést.

    Amúgy, ezen horkantam fel:

    #24

    "Nem problémázunk ezen csak az érvelésed volt idétlen, ugyanis a Samsung pontosan ugyanezt csinálja. Csak neki házon belül van az összeszerelő üzeme, de pontosan nulla innováció van a telefonban. Ugyanúgy megvette a proci licenszet, ugyanúgy megvette a GPU licenszet, ugyanúgy veszi a többi szükséges licenszet és alkatrészt meg még az oprendszert is. Az apple részre nem írtál hülyeséget csak úgy állítottad be mint ha a akármelyik másik különb volna."

    A Samsung, aki szerintetek csak másol - és félreértelmezitek a 100 oldalas mókát is - , igen sokat tesz bele a liszenszelt dolgokon felül a telefonjaiba.

    Tény, hogy az iPhone által indított trendet lovagolták meg, ehhez kellett, hogy hasonlítson rá, de ha nem tudtok felsorolni néhány komoly különbséget és plusz hard- és software elemeket is, akkor kár beszélgetnünk.

    Ezen túl, a térképszolgáltatásuk nem szolgai másolata a Google szolgáltatásának? Nem, persze, hiszen tök más szerintetek. Itt a baj, ha Apple másol, azt szabad...

    Amúgy, tényleg nem, mert ahogyan mások is másoltak dolgokat és próbáltak hozzátenni, tökéletesíteni rajta, úgy tett az Apple is.
    Egyelőre persze belebukott, de jó lesz az, nem kellett volna annyira sietni és megpróbálni megmutatni, hogy mekkora ászok.

    A különbség ezen másolások között annyi, hogy kié mennyire sikeres.
    A Samsung igencsak sikeres lett, perelik orrba-szájba és ne is próbáljátok magatokon kívül másnak is bebeszélni, hogy nem azért perelik.
    Az LG telefonjai bőven kimerítik azokat a vádpontokat, amit a Samu ellen támasztottak, de amíg az LG nem tud sikeres telefont csinálni belőle, addig békén hagyják, sőt, erősítik a kapcsolatot vele... Vicc. Ki az, aki nem látja, hogy ennek mi lesz a vége? Jó esetben az így megszerzett know-how segítségével az LG is képes lesz majd igazán ütőképes telefont gyártani, sőt, röhögnék, ha a Sharp is erősítene ezen a fronton. Rossz esetben, ha ez sem segít az LG-n, akkor meg egy olyan beszállítóra állt át Apple, aki mindig is csak kullogott a Samsung után és így is marad...

    Fel kellett volna fognia Apple-nek, no meg nektek is, ha valaki sikert arat, azt másolni fogják, ahogyan Apple sem a harangöntő üzletbe csapott bele, hanem olyanba, aminek több értelme volt. Nem gyártott Apple olyan dolgokat előtte, amikben most igen erős és bőven emelt át dolgokat másoktól, sőt mondjuk ki: lopott is sokat. Azért mondom, hogy lopott, mert ők is azt mondják azokra, akik csupán ugyanazt művelték, amit az Apple is megtett, csak már pár évtized elmúltával nem Apple az, aki az 1984-ből vett részlettel csinálhat reklámot mások ellen, hanem fordítva!

    Nézzük meg: az SGS igencsak hasonlít az iPhone azóta már elhagyott design-jára, de az S2, S3 már messze nem és ugye, egy Note, vagy Note II sem összetéveszthető egy iPhone-nal? Mégis, azok ellen is megy a per...

    Az iPhone5 azon túl, hogy technikai bravúr az ereje valóban, mekkora innovációt hoz? No, ugye. Ott kéne jeleskedni.

    A Samsung-ot elhagynia nem biztos, hogy okos dolog az Apple-nek.
    Szerintem ők vesztenek többet vele. Egyelőre persze még a Samsung gyártja az iPad4 hardware-ét és kiderül, át tudják-e vinni máshoz a gyártást, mert az egyrészt fix profitot ígér, de nem annyira mézes az a madzag mindenki szerint.

    Nézzétek meg, azt mondtátok anno, hogy Apple elhagyja a Samut és a Samu összedől...
    Azóta újabb nagy sikerű mobilokat gyárt a Samu... Ha pedig kapacitás szabadul fel, akkor továbbiakat fog tudni gyártani saját logo alatt...

    Úgy tudom, nincs szabad kapacitása. Most. Ha Apple arrébb áll, erősíti a legnagyobb konkurensét, még akkor is, ha szokás szerint erre azt mondjátok, amit szoktatok: nettó baromság... ;o)
  • narumon
    #40
    "No, azért az igazságtól, mint rendszerint, ti is messze jártok..."

    Levente! Az a baj, hogy te megint olyat látsz ami nincs. Ez ugyanaz az eset amin párszor már összevesztünk. Én mindössze a srác HAMIS állításait cáfoltam - ha valahol nem így volt akkor azt kérlek emeld ki, átnézem, hogy mit értelmezhettél félre.

    "Azt leírni ma, hogy a Samsung-tól nulla innováció jön, teljes önlejáratás, ezt egy picit is képben lévő ember nem mondja."

    Ki és hol írt ilyet? A srác állított valamit (jó nagy baromságot) amit tételesen megcáfoltunk. Sehol nem állítottam, hogy a Samsungtól nulla innováció jön, ellenben a VolJin azt állította, hogy az Appletől nulla jön és erre hozott egy példát ami sántít, erős csúsztatás és valótlanság keveréke. Ezt gondolom még te is belátod.

    "Mindenki emel át dolgokat a saját termékébe, ebben az Apple sem kivétel, sőt."

    Ennek az ellenkezőjét sem állítottam.

    "Tudjuk, szerintetek a Samsung szolgaian másol - mennyire szánalmas ez a kijelentés -, mégis rengeteg termék esetén láthatunk jobb megoldásokat a Samsung-tól. Valamint elég sok szegmensben uralja a piacot."

    Levente! Olvass és értelmezz. Visszanéztem, senki nem állított ilyet. Annyiszor megbeszéltük már ezt miért kezded újra? Nem arról volt szó, hogy miben uralja a piacot. Mégegyszer: a srác állított egy valótlanságot amit kijavítottunk. Nem írta senki oda mellé, hogy a Samsungnal ezmeg az a terméke szar lenne vagy bármi ilyesmi. Olvasd már el még egyszer légyszíves mielőtt megint elkezdesz olyanokat állítani amik el sem hangoztak!

    "A régen ócska RAM-ok, HDD-k helyett ma jókat adnak, a HDD-ből kiszálltak és példaértékű az SSD gyártásuk, monitor, TV és panel terén régen nagyon ott vannak, sok olyan istenített cucc van, amiről a gazdája nem is tudja, hogy belül bizony Samsung..."

    Ennek az ellenkezőjét sem állította senki. Igazad van, egyetértek. Csak VolJin nem erről beszélt...

    "Azt meg végképp szeretem, mikor laptop frontján azt állítjátok, hogy a Samu az Apple-t hamisítja, miközben a Sony-t nyúlja mindkettő, lol..."

    Hol történt ilyen állítás? Én ilyet sem látok.

    Levi kérlek, mielőtt beszállsz az ilyen beszélgetésekbe, legalább tényleg olvasd el figyelmesen, hogy ki mit állított. Ez nekem megint nagyon flamekeltés szagúnak tűnik, hiszen tele tetted a hozzászólásodat olyan állításokkal amik NEM HANGZOTTAK EL. Akkor miért próbálod ide keverni ezeket?
  • Papichulo
    #39
    "No, azért az igazságtól, mint rendszerint, ti is messze jártok..."

    Hogyha a "ti"-be en is beletartozom, akkor szeretnem ha ideznel tolem, hogy miben "jartam messze a valosagtol"

    "Amit meg írt a srác, azt nem értelmezitek, csak azt keresitek, amibe beleköthettek"

    A "srac" mar nem eloszor csinalja ezt. Amugy akkor ugy is vehetem, hogy az elso post minden kijelentesevel es a stilusaval is tokeletesen egyetertesz es semmi kivetnivalot nem talalsz benne?

    "Azt leírni ma, hogy a Samsung-tól nulla innováció jön, teljes önlejáratás, ezt egy picit is képben lévő ember nem mondja."

    Ezt ki irta le? Szerintem itt senki, csak az ujdonsult trollunk jelentette ki ennek ezt az Applerol. Ez szerinted nem onlejaratas? Toluk tenyleg nulla innovacio jon?

    Amugy a postod maradek resze szelmalomharc. Itt senki sem szidta a Samsungot. Nekem is vannak toluk termekeim es elegedett vagyok veluk, az SGS-emet is szerettem, szoval nem ertem, hogy miert gondolod, hogy barkinek is baja lenne veluk.
    Amugy a per bizonyitekaibol nyilvanvalova valt, hogy celtudatosan masoltak. Egy 100+ oldalas konyvben hasonlitottak ossze a telefonjukat az iPhonenal, hogy min kell valtoztatni nekik, hogy ugyanigy nezzen ki! Mi ez ha nem celtudatos masolas?

    "megoldásaikat ennyire védik, rákényszerítik a többeket arra, hogy jobbat csináljanak, ennek én csak örülök, van pár ilyen."

    Pontosan, en vegig ezt mondtam. A Samsung talalta ki, hogy ezzel az Apple megoli az innovaciot, holott pont ezzel serkenti. Szerintem is ezzel mindenki jol jar.

    "a Samu az Apple-t hamisítja, miközben a Sony-t nyúlja mindkettő, lol..."

    Most feltetelezem, hogy az island-type billentyuzetre gondolsz... mert mas nem jut eszembe. Azert ezenkivul voltak ujdonsagok az Applenel, melyeket tole vettek at masok. MBA kategoria, unibody haz, retina display, magsafe connector, stb... Szoval igen, sokkal inkabb a Samsung masol ezen a teren is.
  • levente68
    #38
    No, azért az igazságtól, mint rendszerint, ti is messze jártok...

    Amit meg írt a srác, azt nem értelmezitek, csak azt keresitek, amibe beleköthettek. Persze ez is szokványos.

    Azt leírni ma, hogy a Samsung-tól nulla innováció jön, teljes önlejáratás, ezt egy picit is képben lévő ember nem mondja.

    Mindenki emel át dolgokat a saját termékébe, ebben az Apple sem kivétel, sőt.

    Tudjuk, szerintetek a Samsung szolgaian másol - mennyire szánalmas ez a kijelentés -, mégis rengeteg termék esetén láthatunk jobb megoldásokat a Samsung-tól. Valamint elég sok szegmensben uralja a piacot.


    Kérem, ne kezdjetek Samsung fan-ozni megint, csak azért, mert pillanatnyilag - pár éve már - a Samsung az, akik nekem megfelelő cuccokat gyártanak, amik tudják bőven azt, amit másé, nem elbaltázott drágák és kitűnő minőségűek.

    Jó pár éve én ugattam a Samsung-ra, mert sok termékük átlagon aluli volt, mára igencsak összekapták magukat és valóban meglovagoltak pár trendet és átemeltek dolgokat, de nem ezért baj ez nektek és az Apple-nek, mert így szerintetek megtakarítja a fejlesztési költségeket - ez is csak hozzá nem értőnek lehet elfogadható gondolat -, hanem, mert ellentétben a többi gyártóval, akik ugyanannyira másolnak, sőt néha jobban, a Samsung kiemelkedően sikeres lett az elmúlt időszakban sok területen.

    A régen ócska RAM-ok, HDD-k helyett ma jókat adnak, a HDD-ből kiszálltak és példaértékű az SSD gyártásuk, monitor, TV és panel terén régen nagyon ott vannak, sok olyan istenített cucc van, amiről a gazdája nem is tudja, hogy belül bizony Samsung...

    Ne legyen igazam, a Samsung, mint beszállító lecserélése nagyobb gond lesz az Apple-nek, mint a Samsung-nak, ezt át kéne látni.

    Röhej amúgy az LG még jobban bevonása, ők ugyanúgy másolnak, de legalább gyengébb gyártók, mint a Samsung.

    Azt meg végképp szeretem, mikor laptop frontján azt állítjátok, hogy a Samu az Apple-t hamisítja, miközben a Sony-t nyúlja mindkettő, lol...

    Aztán, keresem a Note II-mben azokat a dolgokat, amik az Apple nagyságát bizonyítanák, de nem megy, a Samut illeti nem kevés dologért az elismerés ebben is. Ne vagyok egy beájulós típus, de evvel nagyot alkottak, ezt mindenhol elismerik, hibát is találtam már, de eléggé ellensúlyozza azt a sok nagyszerű dolog.

    A pereskedés is lassan visszaüt az Apple-re, hiszen, avval, hogy a megoldásaikat ennyire védik, rákényszerítik a többeket arra, hogy jobbat csináljanak, ennek én csak örülök, van pár ilyen.
  • narumon
    #37
    Nem vetted még észre, hogy minden ilyen apple cikknél előkerül egy troll aki nekiáll hazugságokat terjeszteni? Ráadásul olyanokat amiket már legalább 100+1x megcáfoltunk tételesen. Na most vagy ennyire hülyék itt sokan, vagy valami barátunk időnként létre hoz egy új usert, hogy bizonyítsa mennyi hülye van.
  • Papichulo
    #36
    Az Apple termekpalettaja nem csak az iPhone-bol es az iPad-bol all, hanem meg jopar sajat termekuk van, meg fulgallgato is.

    Tehat ne gyere ilyen hulyesegekkel: "másik csak egy készülékkel rukkol elő"

    "A procifejlesztésük is abból áll, hogy leadnak egy specifikáció kívánságlistát, és azt valaki bérmunkában megtervezi nekik."

    Ez is egy hatalmas baromsag. Az Apple-nek sajat processzortervezo reszlege van es jelenleg ARM CPU tervezesben a Samsung elott tartanak. Persze ezt mar leirtam a #30-ban is, de ugy latom keptelen vagy felfogni.

    Akarmennyire faj beismerned te csak trollkodni jarsz ide. Ha meg tudod, hogy ugyis vita lesz belole, akkor mi a fenenek kell azt generalnod egy olyan hozzaszolassal, mint a legelso volt?



  • Vol Jin
    #35
    Egyházat nem akarsz alapítani?
  • Vol Jin
    #34
    Szerinted fejleszt LCD-panelt, memóriát???
    A procifejlesztésük is abból áll, hogy leadnak egy specifikáció kívánságlistát, és azt valaki bérmunkában megtervezi nekik.
  • narumon
    #33
    "Azért van mindig hatalmas flame egy apple cikknél, mert pár önkéntes applefan összehord mindenféle hazug baromságot..."

    Hehhe, hét vicce, olvasd már el miket írtál... :)
  • narumon
    #32
    "Na a Samsung így gyárt ARM procikat. Megvette a jogot, hogy a szabványoknak megfelelő termékeket gyártson. Tehát liszenszeli az utasításkészletet. De, ha mondjuk ebben tévednék, akkor ez csak egy termékük a sok közül. LCD panelokat gyárt, az LCD-t meg valaki szabadalmaztatta a sötét kzépkorban, és ezért az elvért fizetnek is a gyártók. De maguk tervezik meg, maguk használnak új anyagokat, amit maguk fejlesztettek ki, stb. A memoriachipeket is maguk tervezik és gyártják. Náluk nem annyi az innováció, hogy milyen az ikon színe, meg, hogy két újjal is lehet képernyőt buzerálni."

    A gyártáson kívül melyik nem áll az apple-re? Megint összevissza irogatsz.
  • Vol Jin
    #31
    "Apple!=iPhone. Barmennyire is szeretned."

    Mi van???
  • Papichulo
    #30
    Neked neha nem faj, hogy mennyire demagog vagy?

    "Miért, szerinted hány telefonja van
    Na ennyit arra, hogy az egyiknek csak egy terméke van, a másiknak meg sok"

    Apple!=iPhone. Barmennyire is szeretned.

    "Arra, hogy a két cég tökéletes ellentéte a másiknak, meg mi cáfolat lehet? Semmi. Mert szerinted egyforma?"

    Na, ez a hyperbole, ugyanis ez nem egy bites osszehasonlitas. A "tokeletes ellentet" es az "egyforma" kozott van meg jopar fokozat.

    "Az innovációra meg ott a komplett 28-as hsz."

    Ami kozel komplett baromsag. Peldaul a nagy frocsogesedben arrol is lemaradtal, hogy pillanatnyilag az Apple elorebb tart ARM CPU tervezesben, mint az SEC.

    "Azért van mindig hatalmas flame egy apple cikknél, mert pár önkéntes applefan tajekozatlan hater összehord mindenféle hazug baromságot..."

    kijavitottam neked ;)
  • Vol Jin
    #29
    "Eg:
    "A két cég tökéletes ellentéte a másiknak."
    "addig a másik csak mások innovációit képes összerakni "
    " a másik csak egy készülékkel rukkol elő"

    Ez mind ugy ahogy van hulyeseg, hyperbole!"

    ----------------------------------------------------
    Miért, szerinted hány telefonja van?
    Meg hány tabletje? Na, abból most lett egy mini is.

    A samsungnak hány telefonja van? Még megtippelni sem merem...

    Na ennyit arra, hogy az egyiknek csak egy terméke van, a másiknak meg sok. Igaz, igaz...

    Arra, hogy a két cég tökéletes ellentéte a másiknak, meg mi cáfolat lehet? Semmi. Mert szerinted egyforma?

    Az innovációra meg ott a komplett 28-as hsz.

    Szóval akkor mi is a hyperbole?

    Azért van mindig hatalmas flame egy apple cikknél, mert pár önkéntes applefan összehord mindenféle hazug baromságot...
  • Vol Jin
    #28
    "Nem problémázunk ezen csak az érvelésed volt idétlen, ugyanis a Samsung pontosan ugyanezt csinálja. Csak neki házon belül van az összeszerelő üzeme, de pontosan nulla innováció van a telefonban. Ugyanúgy megvette a proci licenszet, ugyanúgy megvette a GPU licenszet, ugyanúgy veszi a többi szükséges licenszet és alkatrészt meg még az oprendszert is. Az apple részre nem írtál hülyeséget csak úgy állítottad be mint ha a akármelyik másik különb volna."

    Szerintem meg a te hasonlataid idétlenek, ugyanis ezek olyan liszenszek, mint az intel liszenszeli az x64 architecturát, az AMD meg az x32-t. Ettől függetlenül mindkettő saját maga tervezi meg a saját processzorait, saját maga gyártja le (az AMD esetében kiszervezte a saját leányvállalatába, és másnak is termel).

    Na a Samsung így gyárt ARM procikat. Megvette a jogot, hogy a szabványoknak megfelelő termékeket gyártson. Tehát liszenszeli az utasításkészletet. De, ha mondjuk ebben tévednék, akkor ez csak egy termékük a sok közül. LCD panelokat gyárt, az LCD-t meg valaki szabadalmaztatta a sötét kzépkorban, és ezért az elvért fizetnek is a gyártók. De maguk tervezik meg, maguk használnak új anyagokat, amit maguk fejlesztettek ki, stb. A memoriachipeket is maguk tervezik és gyártják. Náluk nem annyi az innováció, hogy milyen az ikon színe, meg, hogy két újjal is lehet képernyőt buzerálni.

    Úgyhogy marhára van különbség a két cég között.

    Még ha ez neked ciki is, mert valamilyen furcsa oknál fogva kéretlenül hamis tanúzol is a szíved csücske cégért.
  • Papichulo
    #27
    "igen. Most miárt csinálsz őgy, mintha valami vita lenne itt."

    Ugyan en nem a te gondolatmenetedhez szoltam hozza, de az elso commentben akkora tulzasokat hasznaltal, hogy az mar flamebait volt, ezert probaltam is kimaradni belole.

    Eg:
    "A két cég tökéletes ellentéte a másiknak."
    "addig a másik csak mások innovációit képes összerakni "
    " a másik csak egy készülékkel rukkol elő"

    Ez mind ugy ahogy van hulyeseg, hyperbole!
  • Papichulo
    #26
    " Csak neki házon belül van az összeszerelő üzeme"

    Meg az sem... ugyanugy a Foxconn-nal dolgoztat, mint az Apple
  • narumon
    #25
    Nem mondtam, hogy mondtad hogy bajod lenne vele :)
    Üldözési mániád van? :)
  • narumon
    #24
    Nem problémázunk ezen csak az érvelésed volt idétlen, ugyanis a Samsung pontosan ugyanezt csinálja. Csak neki házon belül van az összeszerelő üzeme, de pontosan nulla innováció van a telefonban. Ugyanúgy megvette a proci licenszet, ugyanúgy megvette a GPU licenszet, ugyanúgy veszi a többi szükséges licenszet és alkatrészt meg még az oprendszert is. Az apple részre nem írtál hülyeséget csak úgy állítottad be mint ha a akármelyik másik különb volna.
  • Vol Jin
    #23
    igen. Most miárt csinálsz őgy, mintha valami vita lenne itt.

    Az apple mások alkatrászeit osszerakja és ír hozzá egy szoftvert. Mit problémáztok azon, ha ezt leírom?
  • Vol Jin
    #22
    "Így van. Egyébként ma ezt csinálja a cégek úgy 90%-a. Abszolút semmi gond ezzel, én is pontosan ezt csinálom."


    Mondtam én, hogy baj lenne ezzel?


    Nektek van valami idegbeteg üldozési mániátok?
  • Papichulo
    #21
    "valójában nincs mögötte semmi egyedi technológia, amit a többiek ne tudnának megcsinálni"

    OSX? Meg aztan mutass egy masik telefongyartot, aki kepes volt egy normalis es sikeres OS-t osszerakni!

    Amugy meg IBM-nel, Lenovonal, Microsoftnal, HP-nal, Cray-nal, stb... milyen "egyedi technologiak" vannak?
  • Papichulo
    #20
    " Nem véletlen zárják ki a flasht. Nem technikai az ok, hanem az, hogy a flash kikerülhetővé teszi a szoftverboltjukat."

    2008 telefonalt es keri vissza hulye - ezerszer megcafolt - erveleset! ;)
  • narumon
    #19
    Így van. Egyébként ma ezt csinálja a cégek úgy 90%-a. Abszolút semmi gond ezzel, én is pontosan ezt csinálom.
  • narumon
    #18
    Hol mondtál igazat? Minimum erős ferdítés van benne, de érzed.
  • narumon
    #17
  • narumon
    #16
    Hát pl az egyik valódi innovációra képes - a másik csak mások innovációt képes összerakni egy termékbe. Ez pl kimondottan vicces volt, főleg ha megnézed egy Samsung telefon vagy egy Samsung notebook belsejét. :)
  • NEXUS6
    #15
    Viszont a hw-esen zárt rendszer biztosítja talán a legnagyobb előnyöket. Ennek klasszikus módja, hogy te csinálod a legfejlettebb terméket, amit a többiek egyszerűen technológiailag nem tudnak lemásolni. Ez persze, mint minden zártság visszaüthet, amikor úgymond megelőzöd a kort, olyan terméket próbálsz eladni a piacon, amire az nincs felkészülve.

    Namost az apple úgy csinál egy zárt rendszert, hogy annak minden előnyét kihasználja és közben valójában nincs mögötte semmi egyedi technológia, amit a többiek ne tudnának megcsinálni. (Jó vicc hiszen pont tőlük veszi!!!!).

    Ez egy csodálatos üzletmodell. A mai világban ezt megcsinálni becsülendő.
    A klaszzikus legfejlettebb, leggyorsabb, legmagasabb technológiai szintű értékeket, sikerült felváltani valami megfoghatatlanabb "legapplesebb" minőség kategóriával.
  • Vol Jin
    #14
    Valójában az. Egy roppant sikeres tervezőstúdió és üzlethálózat, és nem egy klasszikus termelőüzem. Gyakorlatilag semmit nem gyárt, csak gyártat. És nagyon jól csinálja.