53
  • Vol Jin
    Két sikeres üzleti modellt hasonlítottam össze, és nem állítottam valótlant. Teljesen felesleges neked is a nyakadba venni a hatalmas terhet, hogy más helyett vívjál képzeletbeli csatát. Nem ócsároltam semmit és senkit. Mindkettőt sikeresnek tartottam, csak érdekelt, hogy a jövő hogyan fog alakulni a számukra.
  • Vol Jin
    Na jó, ha igazat mondok, az miért fáj neki? Főrészvényes lenne vagy mifene?
  • Vol Jin
    A szoftveres zártságon kaszálnak a legtöbbet. Nem véletlen zárják ki a flasht. Nem technikai az ok, hanem az, hogy a flash kikerülhetővé teszi a szoftverboltjukat. Így, ha te csinálsz egy programot, azon ők is keresnek, mert csak rajtuk keresztül adhatod el a felhasználóknak. Nulla befektetés, nulla munka a részükről, és keresnek, mert a te pénzed, te munkád van benne. Ezt okosan csinálják.
  • NEXUS6
    Ennek örülök, szeretem a jókedvű embereket magam körül!

Amúgy hányan vagytok most ott a monitor körül? Csak hogy tudjam.

Ja, a "viszonylag" szó megvolt!?
    Oké.
  • M2 #9
    "Az Apple egy viszonylag kicsi cég."

Ismét jót nevettünk! :-)
  • hurkaur
    Nem vagyok Narumon, de szerintem a demagog dumad az (al)innovaciorol es a kettosmercerol.
  • sanyicks
    az hogy nem dícsérted az "innovatív" applet ;)
  • NEXUS6
    Kicsit hasonló helyzetben vannak mint jó 10 éve a Nokia. Jó ötletek, viszonyalg kevés termékkel tudták vezetni a piacot, gondolom viszonylag nyereségesek is voltak. Aztán már nem.

Szóval az Apple-nek van pénze, akármit megcsinálhatnak, már csak a jó ötletek hiányoznak. Az a gond, hogy miközben a piac többi része, akik a droidra építenek gyakorlatilag összejátszik és úgy konkurálnak, addig ebből az érdekes játékból az Apple egyszerűen a zártság miatt ki van csukva. Még hw oldalon, csak-csak működik a dolog, hiszen amit ad az Apple pl. a kijelző fejlesztésére azt a technológiát az LG máshol, saját termékeknél is használni tudja. A sw tekintetében, viszont más a helyzet, pedig mivel azonos unix gyökerei vannak az OS-eknek, és azonos hw platformon állnak a mobil termékek (ARM) ezért valami kompatibilitás biztosítása sokkal könnyebb lenne, mint az előszörre látszik.
    Ez a nyitás az Android felé is lehetne egy stratégia.

De ugyan úgy a totális bezárkózás is, saját hw platform létrehozásával, ezt is megteheti az Apple.
  • Vol Jin
    Igen, valóban vannak kockázatai az útnak.De mondjuk annyi nyereséget összelapátoltak pár év alatt, hogy a konkurensek 20 év alatt se tudnának. Tehát pénzügyileg kurva erősek. Szerintem az egyetlen cég a szektorban, akinek nem kell hitelt felvennie egy beruházáshoz, mert az a problémájuk, hogy milyen kötvényt vegyenek a felesleges pénzükből.
  • Vol Jin
    Mert most mi nem teccet?
  • NEXUS6
    Pénz beszél ugye.
    Az Apple egy viszonylag kicsi cég. Egy kevésbé frekventált piacon valszeg még sokáig húzhatná, de előbb utóbb előjönnek ennek, meg a zártságnak a hátrányai.
    Mind sw, mind hw téren.
  • narumon
    Jajj ennyi baromságot egy helyen...
  • Vol Jin
    Azon csodálkozom, hogy eddig megmaradtak partnernek.
    A két cég tökéletes ellentéte a másiknak. Az egyik az utolsó alkatrészig képes maga előállítani a terméket, és valódi innovációra képes, addig a másik csak mások innovációit képes összerakni egy termékbe. Az egyik a teljes piaci szegmenst megpróbálja lefedni, míg a másik csak egy készülékkel rukkol elő, de mindent képes elkövetni, hogy az legyen a teljes piaci szegmens. Kíváncsi vagyok, hogy 10-15 év múlva melyik lesz az, amelyik a feledés homályába kerül.