66
Az Őslények kalandorai újraéled
  • Sir Quno Jedi
    Jah igen, a földön a rovarok mérete eléggé korlátozot, mert a trachearendszeres légzésük miatt nem tudnának elég oxigént felvenni egy bizonyos méret felett.

Itt egy jó cikk:

http://tudomany.ma.hu/tart/cikk/h/0/51289/1/tudomany/Miert_haltak_ki_az_oriasrovarok
  • Oddball29
    Ha van valahol eddig gyengéje a sorozatnak, azok a fantáziátlan lények. Pteranodon/Raptor lerágott csont, Titanoboa hideg tengervízben hülyeség, húsz méter után húzna már úszna is vissza a 30-40 fokos saját közegébe. Értem én, hogy új meg divatos, de pl. a Monster Snake doku változata sokkal ijesztőbb lett. Ekkora méretű ízeltlábú pedig egyszerűen felfordulna ilyen kevés oxigénnel. Elég jellegtelenek lettek ezek a bogarak, már nem is emlékszem, hogy néznek ki.
  • Narxis
    Mé?
  • Oddball29
    Hát nekem ilyan B-filmes érzésem volt most.
  • Shiwo
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    az eleje tetszett, lehetne gyakrabban ilyen rész benne...már nem a repülő, hanem utána a csaj :P

• Narxis
    Ez durva egy rész volt, csak azt nem értem, hogy miért nem segít nekik a brit srác?
  • Narxis
    Szódával elmegy rész volt.
  • Oddball29
    Khmmm, valami nagyon piszkálja a csőrömet második epizóddal kapcsolatban. Miért is érezné jól magát egy alapvetően trópusi állat a hideg északi vizekben?

Viszont végre valahára elhangzott a kriptid kifejezés a Primeverse-ben, Igen, az az aranybánya.
  • Calver
    vagy n+1 random ARC katona, eredeti sorozatban azért azok is elég nagy számban előfordultak Becker ugrómókusaiként.

Quinn btw legutóbb még tesóját(?) kergette emlékeim szerint

Andrew Lee Potts meg kurvajó, Alice-ben is az volt, bár ott még viccesebb volt látni "kemény" karakter szerepében

eddig bejött pilot alapján, pörgött rendesen (gondolkoztam h mindjárt vége, aztán 22 percnél tartott ), de még tuti kell pár rész, amíg rendesen kibontakoznak dolgok.
  • Narxis
    Sztem Connor még tartozik egy beszámolóval a múltját illetően mert eléggé félbemaradt a Primeval, kicsit belefáradtnak tűnt...
  • Shiwo
    egész jó lett, bár nekem két dolog nem tetszett...

1. Connor jól tudja, mennyire veszélyesek a dínók, ha meg a jövőből jött volna át egy lény, az meg pláne..
    szerintem elvárható lett volna tőle, hogy segít elkapni a lény(eke)t , nem csak rábízni a "tudatlanokra", hogy "kapdeldenenyírdkihanemküddhazaéskussoljamédiának"

2. Jobb lett volna, ha az egyik dinó hazamegy vagy külön-külön kapják el őket.. mert így, hogy "pontjönaraptoréspontkinyírjákegymástapteranodonnalkölcsönössen" jelenet eléggé erőltetettnek tűnt

amúgy jó volt újra látni Connort (bár őrült kalaposként láthattuk egy pilot erejéig)
    remélem Abby is feltűnik majd, szemrevaló teremtés :)

btw szerintetek ki volt a végén lefagyasztva? (hibernálva?)
    Lehet Becker vagy Quinn?

• Narxis
    Durván jó volt a pilot, kellett már ennek a sorozatnak a folytatása mint egy falat kenyér. Jó lesz ez.
  • Calver
    kijött.
  • stargatelost
    Ja, arra várok én is. Kalózöbölben ezt írták egy 720p-s érdeklődésre a sima riphez:
    "2HD will probably do one - this episode airs again on Thursday and Saturday."
  • Calver
    még nincs 720p :C
  • Oddball29
    Na, megnéztem a pilotot. Sokat is vártam, nem is csalódtam. A szereplők szimpatikusak, a zene meglepően jó időnként,a dínók jól néznek ki, a történet is kellően csavart. Viszont tényleg annyira jó arcok a filmben a csapat, hogy már kényelmetlen belegondolni, ki is viseli a "vörös trikót".

Jó lesz ez.
  • Oddball29
    Márpedig ez új marad.
  • Jrex
    Szerintem fölösleges volt nyitnod ennek egy külön témát, mivel van már Primevalos topic...
  • Calver
    tbh én is hasonlóan gondolkodtam, de eredeti Primeval kurvára kibaszottul elképesztően odabaszósan jó. mármint tényleg. ebben nagy szerepet játszik, h nagyon nem amerikai, a főszereplők legkevésbé sem ejjdehatalmas hősök, és hú de kurvára nem halhatatlanok. (konkrétabban: hullanak a karakterek, mint a legyek)
  • Sir Quno Jedi
    Na, szerintem meg épp elég ilyen dínós szar van. Népszerűek voltak egy időben, mint most a zombik, vagy a vámpírok...
  • stargatelost
    De miért? A dínók az egyik legritkábban feldolgozott téma a film/sorozatgyártásban. Te mitől teltél be akkor? :D
    Szerintem nagyon hiánycikk, így jó, hogy jön ez :)
  • Sir Quno Jedi
    Há én sf kedvelő emberke volnék, de a dínókat nem vagyok képes már elviselni. Meglátom és sugárban hányok, sry. Mér nem lehet normális sf sztorit összehozni, DÍNÓK nélkül (avagy bármilyen ősi állat nélkül, nekem aztán 8, hogy dínó-e, vagy sem)?!
  • Panzeradler #4
    Jól látom, hogy az Eurékás Zane is benne van? Lassan sok lesz a sorozat amit nézzek
  • Narxis
    Durván várós sori.
  • stargatelost
    Mehetett volna a kibeszélés a Primeval topikban erről a spin-offról. :)
    Mindenesetre várós nagyon.
  • Oddball29
    Nyitó hozzászólás.

Idehaza tán nem túl ismert, de nekem az egyik kedvenc sorozatom az eredeti Primeval, különösen az első három évad az ötből. Október 29-én a franchise új sorozattal bővül, új helyszínnel és szereplőkkel.

A trailer

És egy klasszikus csata a múlt és a jövő között az eredeti Primeval első évadzárójában.