6
-
gforce9 #6 Csak azt nem értem, hogy a "Büdösbohóc" nevű felhasználó miért nem jön ide ajnározni a bankokat ilyenkor. Olyan jól elküldött a múltkor a fenébe, mert én KP-t használok. Többek között a cikkben említettek miatt is. Továbbra is maradok a KP-nál. Mint nagyon sokan. Nem véletlen ez. -
#5 a bevételt meg osszák vissza az adatmennyiséggel arányosan, vagy kapják be -
Papichulo #4 "A legtobb tranzakcios adaton ott van a vasarolt termekek listaja is, ami a blokkon is megtalalhato. "
Hogyan lenne mar?! Ne viccelodj!
"De mar a bolt tipusa is sok adatot jelent."
Errol van itt szo.
" Az online vasarlaskor is megkapja a kartyaceg a teljes szamlat."
De megsem... honnan veszed te ezeket a hulyesegeket? -
kvp #3 A legtobb tranzakcios adaton ott van a vasarolt termekek listaja is, ami a blokkon is megtalalhato. Csak a penztargepek nem nyomtatjak ki mindket cetlire. De mar a bolt tipusa is sok adatot jelent. Az online vasarlaskor is megkapja a kartyaceg a teljes szamlat. Ezert is van az, hogy a paypal csak kodokat ad meg a kartyaceg fele, amiket csak az o rendszeruk segitsegevel lehet feloldani, igy nem latszik csak az o szamukra, hogy ki mire hasznalta a penzet. Egyebkent ok is spam-elesre (=celzott reklamra) hasznaljak az adatokat, csak nem osztjak meg a bankokkal.
Az emberek mindig attol feltek, hogy a kormanyok fogjak lehallgatni es megfigyelni oket. Ez is igaz, de a nemzetkozi magancegek sokkal hatekonyabbak ebben, ami ertheto is hiszen megis csak ok iranyitjak a nemzetkozi folyamatokat nem a helyi politikusok.
A szemelyre szabott reklamokrol meg annyit, hogy minden anonimizalva van, hiszen csak a kartyaszam kerul tarolasra. A hirdeto viszont mar csak az ugyfelek szemelyes adatait (nev, cim, telefon) kapja meg, a kartyaszam nelkul. Egyebkent ez az adatbazis pontosabb mint a nepessegnyilvantartas, mert sok ember lusta atiratni a lakcimkartyajat (foleg ha kulfoldre megy dolgozni), de ha a bankkartyajat hasznalni is akarja, akkor oda a valodi cime kell. -
#2 De nem csak azt tudják, hogy hol mennyit fizettem?
Mondjuk egy 31.417 Ft-os áruházi vásárlásból mennyi a műszaki cikk, mennyi a mosópor, mennyi az almakompót, na ezt honnan tudja meg? -
#1 Hogyan lehet és kinek személyre szabott reklámokat csinálni, ha a személy elvileg nem azonosítható, és el sem érhető? Mi értelme akkor?
Amúgy meg a retkes anyjukat, az én adataimmal ne játszanak!