Továbbra is árulnak Windows 7-es PC-ket a gyártók
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
i5 3550K - Asus Z77 Sabertooth - Corsair Dominator 8Gb 1600MHz - Sapphire R9 270x 2GB DDR5 Sárkány Lovagrend/Fekete Sereg - Zoei Aaeril, the brave Mi'qote
A
Lehet hogy csökkennének a hozzászólások, de a színvonal az pillanatok alatt emelkedne a többszörösére. Kérdés hogy melyik a kifizetõdõbb ugye...
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
En pedig milyen buta vagyok, hogy nem gondoltam ra, hogy ha a jobb also sarokba viszem az egeret, akkor elojon egy rejtett menu (amire semmilyen utalas nincs sehol), es ha ebben a rejtett menuben ranyomok a settings-re, majd a power-re, majd a shutdown-ra, akkor meltoztat kikapcsolni a vindoz. Mert tenyleg milyen trivialis mar, hogy egy rejtett menu almenujenek az almenujeben lett elrejtve a kikapcsolas opcio. Gratulalok. Leulhetsz, egyes.
Regards,
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
i5 3550K - Asus Z77 Sabertooth - Corsair Dominator 8Gb 1600MHz - Sapphire R9 270x 2GB DDR5 Sárkány Lovagrend/Fekete Sereg - Zoei Aaeril, the brave Mi'qote
A sikeres linux-ot android-nak hivjak es nem eppen windows kinezetu. A microsoft egyszeruen rajott, hogy erdemes ezt a stilust masolni. Aztan sikerult ugy ahogy. Az android is csak a masodik fo verzio utan lett sikeres es ez mar a harmadik nekifutasa a keszito csapatnak. Majd a windows is javul. Ha nem tudjak hol kell kikapcsolni, akkor a desktop valtozaton a behuzhato uj context menuben elobb-utobb ott lesz egy szep nagy power ikon. (egyebkent a login kepernyon most is ott van, tehat ha kilepunk akkor utanna ki is tudjuk kapcsolni a gepet menu turkalas nelkul) Alternativa meg a gep bekapcsolo gombjanak megnyomasa amitol az normal esetben szabalyosan leall.
Számoljunk már 1 kicsit: 12 Voltról üzemel az egész noti akku módban. Mivel standard számítógép alkatrészek mennek bele, így azok 5,5 Voltot bepuszilnak fejenként(a notis vinyó és ODD is ugyan annyit eszik, mint a PC-s társaik). Ezen felül ott vannak a RAM modulok durván 1,5 Voltos feszültséggel, a CPU a maga 1 Voltjával, illetve a dedikált videókari(ha van) az 1-1,5 Voltos fogyasztásával(nameg a 15"+os kijelzõ, de azt nem tudom mennyit eszik). Ezzel szemben a legtöbb tablet 6-9 Voltról üzemel. Ami fogyasztó benne van az a NAND Flash memória, a RAM, a Wi-Fi, a GPS(már ha van benne) és a tenyérnyi kijelzõ. Ez a maréknyi szar lemerül 3 óra alatt. Hol fogyaszt kevesebbet?
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Szóval solan ki sem próbálják. A start menü is megvan, csak aki még kikapcsolni sem képes a gépet, ilyen összetett feladat elvégzését nrm várom el. Gondolom az ilyen ember értékes munkát végezhet. 8-11-ig kávé, kicsi nyomtatás, táblázat irogatás, majd kávé és haza. Aki meg ért is az IT-hez, annak nincs munkája. Mint anno a Vista esetében. Sokat röhögtem a rendszer-gizdákon...
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Grazt. Szóval az egyiket maxon hajtod, a másikat takarékos módban, és ez alapján hasonlítod össze a fogyasztást, anélkül hogy egyáltalán bárhol elõkerülne a képetben, hogy melyik mekkora akkuval rendelkezik.
http://www.taxierden.hu
Az ismerõseid többet vártak a Tablettõl a lányom meg túlértékelte az igényeit, enyi!
Mondjuk neken csak 2. vagy 3. eszközként lenne Tablet semmiképpen sem helyettük, de én dolgozom a pc-n vagy laptopon.
A win8-al kapcsolatban: Volt szerencsém az RC kiadáshoz és iszonyatosan használhatatlan PC-n. Egy kolléga lentebb említette, hogy a kikapcsolást is gugliznia kellett. Én tovább megyek. Firefox telepítés után közölte a cucc, hogy a telepített szoftver használatát nem ajánlja a Microsoft, majd az OK gomb lenyomása után elindult a totál ocsmány Internet Explorer. Eddig a Májkroszoft az Xp/Vista/Win7 rendszereivel mindent próbált legömbölyíteni, erre tessék, a vin nyóccal térjünk vissza win98 szintre, azaz a téglalapokhoz.
Ha van laptopod és asztalid, akkor amellé nyilván több idõ mire visszajön az ára, de ha otthon nincs se PC, se laptop (vagy épp cserélni akarják az õs pénégyest), akkor az érzõdni fog a villanyszámlán is.
Pl van egy laptop, amin dolgozom, és épp most tervezem eladni az asztali gépemet, és kicserélni egy tabletre. Mert havonta egyszer van bekapcsolva, nagy, zajos, sok helyet foglal, pörgeti a villanyórát. Játszani vettem, de olyan szutykok a mostani játékok, hogy egyszerûen elment tõlük a kedvem, itt áll üresben. Viszont mivel egész jó gép, simán ki tudom cserélni, és még pluszban is jövök ki. Plusz csökken a villanyszámlám is.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Ezt tessék szépen levezetni, számokkal, mert röhögni szeretnék.
(azon kívül hogy minden átlagember 3D tervezõszoftvereket akar futtatni, és csak pcn tud játszani, ott is a legerõforrásigényesebb cuccokkal : )
A
Nekem meg van csomó ismerõsöm, aki tabletet vett, és rájött hogy "néhány" dologra nem elég neki, aztán most tolja a vaterára, hogy ha bejön belõle 1 kis pénz akkor vegyen rendes számítógépet...
Ahova kakaó kell, ott sose lesznek elterjedve a táblák, ott egyértelmûen marad még egy darabig a PC. Könnyû bõvíteni, olcsó, hozzávágsz magadnak 3-4 monitort, egér,bill, hibátlan. De ahova ilyen erõ kell, ott egyszerûen értelmetlen a tablet, nem erre találták ki. Szerintem ezért nem lesznek igazán sose elterjedve az x86 tabletek, mert egyszerûen értelmetlenek. Egy tábla legyen mobil, és menjen sokáig akksiról.
Majd ha 2-3 hónap múlva minden fórumon komoly többségben lesznek azok, akiknek tetszik az új OS, akkor talán kipróbálom. Ha pedig nekem is bejön akkor upgrade. De ha olyan lesz a fogadtatás mint a Vista esetében, és mindenki csak szidja... majd esetleg egy tableten, de azon is csak akkor, ha az x86/64-es verzió már 100k alatt lesz.
Jó tudom, menjek, tologassam a csattogós lepkét, de nekem tényleg ez a véleményem...
Senki nem mondta, hogy a torka vérzik a szegmensnek csak valóban sokan már nem vesznek uj pc-t/laptopot hanem kiváltják tablettel.
A lányom is már megbánta, hogy annó laptopot vett amire neki kell bõven elég a tablet.
Nem kell állandóan elõszedni asztalra rakni stb.
Szóval nem csak kiegészíti a pc piacot a mobil szegmens hanem vásárlókat is elvesz szép számmal onnan.
Miért is? Mert a mobileszközök betöltöttök egy ûrt, ezért a teljes eladásokat tekintve az a nagyon csaló kép rajzolódik ki, hogy csökken a PC-k részesedése a piacon?
Illetve igen, csökken, a RÉSZESEDÉSE. Mert hogy a piac nõtt az említett ûr kitöltésével. Plusz a laptopok felváltották egy részüket az elmúlt években, de azok is PC-k architektúrálisan, egyedül a korlátoltabb hardwarekompatibilitás miatt nem szokás õket annak nevezni, ettõl függetlenül software-es oldalról ugyanazt az irányzatot képviselik.
A felület több órányi használat után is meglehetõsen esetlennek tûnik. A nagy tapasztalattal rendelkezõ munkatársaimnak is csak szerencsétlenkedve sikerült a navigálás.
"A kezelhetetlenség felsõfoka."
A környezet meglehetõsen érintésközpontú és megjelenésben nagyban hajaz az Android Honeycomb stílusára. A Metro UI és az Aero felületek nem tudnak egymás futtatott alkalmazásairól, kivéve, ha felületspecifikus szoftverrõl van szó. Például, mikor a Metro-n megnyitottuk a Vezérlõpultot, az Aero tálcája ezt nem jelezte, viszont a szintén Metro-n indított Paint átváltott az Aero-s asztalra és ott jelent meg. A Metro UI-ban - ami amúgy hajlamos az összeomlásra - futtatott alkalmazásokat nem lehet bezárni, ugyanis a rendszer inaktivitás esetén altatja õket, ha az implementálva van az adott szoftverben.
Windows 8-ban már a legtöbb Aero felületen indított szolgáltatás ablaka a rendkívül helypazarlónak mutatkozó szalagmenüvel lett felvértezve, ami az amúgy tabletekre (is) tervezett rendszerben nem éppen a legszerencsésebb választás. Az új Internet Explorerrel is meggyûlt a bajunk, ugyanis elsõre nem tudtuk, hogy a Metro felület nagyon rákoncentrál a jobbklikkes kezelõfelületi elem megjelenítésre, így csak álltunk és néztünk, mint borjú az új kapura.
Több - felhasználói szempontból átlagnak - mondható embert ültettünk le a rendszer elé. Sajnos a tapasztalatok meglehetõsen negatívak voltak. A legtöbben körülbelül úgy néztek az új Windows elõtt, mint nagymama Anime-fesztiválon: Kicsit értetlenül."
Regards,
Abból a szempontból nem mindegy, hogy Win8/WinRT párossal egy teljesen új API-t (is) kapott a Windows. Ha desktopon elterjedne az új OS, nagyobb piacot jelentene ez a fejlesztõk számára, több alkalmazás készülne...
/*WTF?!*/
Most a tablapiacra, erintokepernyore lonek. Kovetkezo korben visszaterhetnek a PCkre is...
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Elvileg gyorsabban fut minden, mert a gyenge táblák miatt kénytelenek voltak optimalizálni, az alapoktól újraírni a kernelt és nem csak összedobni, mint az összes korábbi rendszerüket. Gondolj már bele, ha egy hétzenés kvarcórán is futnia kell, amin a Win7 meg sem nyekken, akkor melyik a jobb rendszer? Lehet, hogy ez lesz a Microsoft elsõ normálisan megírt operációs rendszere.
Amúgy is divat fikázni mindig az új Windowst. és csak azért, mert a Vista kritikán aluli, értékelhetetlen trágya lett, egy ipari moslék, ez még nem feltétlenül igaz a Win8-ra. Aki használta már, és beszéltem vele róla, azok szerint gyengébb gépen is gyorsabb. Bár mondjuk ez csak két ember, és az egyiknél jobban értek a kolbásztöltéshez, mint õ a számítógéphez. Annyit mondtak, hogy a csempe az fura, de a rendszer az meg gyorsabb. Mondjuk mindkettõt meg lehet szokni.
Véleményem szerint a 8, ugyanolyan eredményekkel fog zárni mint a Vista. Én sem érzek késztetést rá, hogy most kikellene próbálnom (lecserélni meg fõleg nem) a 7et. Lehet a 8 csudaszép, de még kell pár év, hogy kiforrja magát. Majd akkor esetleg...