7978
-
lonvard #5458 Péntekenként adnak bepillantást a fejlesztés egyes részeibe. Utóbbi 1 hónapban ezek elmaradtak, talán a 3.5 patch érkezése miatt, de adtak helyette más jellegű műsorokat. Ha nem ismerted, akkor igazi aranybányát találsz a https://www.star-citizen.hu/-n, ahol fordítják is. Around the Verse címen futnak, illetve youtube-on közvetlen eléred Star Citizen Útikalauz Stopposoknak-ra keresve.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.08. 19:40:42 -
#5457 Nem nagyon szoktak az ilyenekre reagálni max CR ír egy "letter from the chairman"-t. -
T800 #5456 Milyen műsor lesz pénteken? Lehet várjak még azzal a Mustanggal? Valahogy kibírom ezt a 2 napot... :) -
lonvard #5455 Most arra várok, hogy a Forbes cikkére válaszoljanak. Remélem a pénteki műsorban lesz valami. Nem azért mert aggódok, hanem mert erre a cikkre reagálni kell szerintem, túl nagy port kavart. Youtube-on is a sok véleményvezér tolja az okosságokat, de kellene végre a cégtől valami. Ha kijön valami a témában, linkeljétek légyszi. -
lonvard #5454 Ja meg szerintem kezdeti időszakban még ismerkedik mindenki a lehetőségekkel, kevesen merhetnek bevadulni. Nem tudják mivel járhat ez, ki kell tapasztalni. Meg valahogy tisztára kell mosni a vérrel keresett pénzt, mert gondolom senki nem azért grindelne, hogy kizárja magát a fél univerzumból. Szívesebben lennék amolyan korzár, aki UEE felhatalmazással kalózkodik olyan rendszerekben, ahol engedik. UEE feltételezem nem csak vanduulokkal áll harcban, lehetnek még más, ellenséges emberi szövetségek, illetve ellenséges fajok, no meg a kalózok. Carrackom lenne, akkor ilyen vanduul/egyéb ellenséges rendszerekben próbálnék felfedezni/kutatni/gyilkolni.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.08. 17:41:21 -
#5453 Amúgy uee területen sztem egész nagy biztonságban lehet majd élni és ott tényleg inkább az npc kalózoktól kell majd tartani de a nagyobb zsákmány nem is ott lesz (risk vs reward itt is igaz lesz). -
#5452 Ühüm én is ilyesmivel áltattam magam anno EVEben amikor WHztam. Ó sose találnak rám olyan nagy az meg nézegettem a scant meg mindent. Aztán amikor a ladikommal együtt atomjaimra bomlottam akkor már másképp láttam. :D
Tudom, ez nem EVE de bizony hidd el lesznek olyan állatok akik ezt fogják csinálni és ki fogják csavarni a ladikjukból az emberkéket bármennyire is biztonságban hiszik magukat. Nem feltétlen téged de ahogy írtam nem is egyedül fogsz követ túrni.
De ha "véletlenül" kerül a nyakadba egy kis bounty mert olyan kedves leszek, akkor lehet te is atomjaidra robbansz. :D ;)
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.08. 15:40:44 -
lonvard #5451 Na de most már tetszik, hogy dilemmázhatok egy caterpillar, egy prospector, meg egy carrack között. Van már 3 hajó is, amivel úgy szívesen kezdenék. Prospector az elérhető, reális választás. De a caterpillar annyira megtetszett. A carrackba szerelmes vagyok. A heraldot zabálom. És akkor még jönnek majd a hullok. Hull C is egy vágyálom. Meg egy nagymellű nő. Á de inkább a Hull C.
-
lonvard #5450 Jó tehát például egy ilyen együttállásnál azt mondom, hogy én azon a kb. 20 millió kilométeres területen fogok bányászni (zöld satírral jelölve). Ahhoz hogy veszélyben legyek, ki kell találnia valami gamernek, hogy ő azzal fog szórakozni, hogy millió kilométereket utazik kvantumon kívül az övben, és folyamatosan szkennelget a tegyük fel 1000 kilométer hatótávolságú szkennerével. Ehhez még időben is találkoznunk kell, mert pont akkorra kell odaérnie, amikor épp dolgozom, tegyük fel 30 percig. Semmi esélye, hogy összefussunk. A gamerek könnyű pénzkereseti lehetőségeket keresnek, és nem fognak a sok millió kilométeren keresztül halott aszteroida-övben kolbászolni. Ami veszély lesz, azok esetleg random generált kalózbotok, és random generált egyéb furcsaságok. De persze nem tudjuk hogy lesz végül. :D
-
#5449 Figy ha te bányászol akkor használod a scant amikor pingelsz, azt is látni ám. Nyilván nem cslliárd milliárd kilóméterről de nem is egyedül fogsz bányászni egy roid övben. ;)
A rendszerekkel meg a helyzet, hogy 2-3 darab tényleg nem elég, de sztem több lesz az. Valszeg stanton - odin közötti részt csinálják meg vagy legalább is az logikus ha már mindkettőn dolgoznak és ugye terra is ott van stanton mellett amiről meg már volt szivárogtatás is.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.08. 13:43:42 -
lonvard #5448 Szkennelés az közelre van, pár tíz kilométer. Nyilván lehet ezt is fejleszteni, de feltételezem nem lesz több ezer kilométerre ellátó szkennered. Márpedig itt millió kilométeres területekről van szó. Például az az aszteroidaöv az fogalmam sincs hány száz millió kilométer. Abban kinézek egy pontot, odaröppenek, dolgozok 15 percet, azt jövök vissza. Nem hiszem, hogy veszélyben lennék a gamer oldalról. Hogy milyen AI ellenséget raknak oda, az persze más kérdés. Kell is, hogy legyen valami, hogy ne érezzem magam biztonságban.
A 100 naprendszeres cél az még akkor lett megjelölve, amikor nem volt szó bolygók bejárhatóságáról, meg talán még fps futkározásról sem, szóval amolyan ED-s játékot képzeltek el, amihez kell a sok naprendszer. Csináltak hozzá egy mapot is, ez mind oké, ezzel a helyzettel most kezdeni kell valamit, mert térképen létezik valami, amit a gyakorlatban nem biztos hogy megvalósul. Valszeg ez úgy lesz, ahogy most is van, hogy folyamatosan rakják bele, és isten tudja mennyi idő lesz megcsinálni. -
#5447 Lényegtelen, ott van a strech goal között a 100 rendszer, ott van a kidolgozott arkmap, ott a lore. Nincs olyan hogy ezt nem csinálják meg idővel.
Én se azért fizettem, hogy 2-3 rendszerben mászkáljunk bármilyen nagy is az, nincs is értelme igazából. Még 10 rendszer is kevés lenne bár megoldható. Sztem uee rendszerek meglesznek és pár unclaimed, hogy a nagyobb orgoknak is meglegyen a játszótere aztán a többi később jön.
Amúgy meg CR amilyen megalomán és konok biztos megcsinálják csak győzzük kivárni (ezt IS) :D :D
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.08. 13:29:08 -
#5446 Scannalést kihagyod a képletből, azzal megtalálhatnak. Főleg ha bányászol akkor az EM/IR signalod szépen megnő szóval kb úgy fogsz világítani mint egy feka szájában a szép fehér fogai. Cserébe a scan ping is látszik, szóval ha valaki figyel akkor még időben lelécelhet. Már ha ezt nem változtatják meg vagy nem lesz másfajta scan mint a mostani.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.08. 13:19:14 -
lonvard #5445 De a Star Citizenhez már nem szükséges sok rendszer, mivel a bolygók bejárhatósága, az fps lehetőségek miatt akkora a hasznos játékterület, hogy ha 3-4 rendszert megtöltenek tartalommal, bőven elleszünk. Ha a mostani naprendszert megtöltenék tartalommal, abban is évekig ellennénk. A sok naprendszer azokba a játékokba kell, amikben nincs igazán tartalom, és a mennyiséggel pótolják a felfedezés izgalmát. Ahol alig lehet csinálni valamit egy naprendszerben, oda sok kell. Ha viszont tökéletesen kihasználják ami van, akkor elég 1 naprendszer is. Sőt elég egy bolygó is. Elég egy kontinens, lásd Witcher 3. :) -
lonvard #5444 Irgalmatlan a játékterület, olyan helyre kell menni, ami távolabb esik a kvantum-országutaktól. Például az azteroidaöv az ArcCorp előtt az már olyan kerületű, hogy az életbe nem találnak meg. Megnézzük, hogy az aktuális bolygóállásnak megfelelően mik lehetnek a "sűrűbben" járt útvonalak, és az ellenkező oldalra megyünk bányászni. Termelünk, aztán gyorsan hazaugrunk.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.08. 13:05:56 -
#5443 és pont az ilyeneket fogja vadászni vérpistike a mustangjával :D -
#5442 A helyedben ha az Aurora tetszik jobban, akkor is a Mustang-ot venném.
Ugyanis az upgrade szekcióban a Mustang 5 dollárral többet ér.(ennek miértje számomra egy hatalmas rejtély, és évek óta így van).
Tehát ha pl Aurorát megveszed de még is a Mustangra váltanál akkor 5 dollárt(+áfa) le kell csengetni.
Viszont Mustangról már egy értékesebb Aurora-ra tudsz váltani, vagy ha felfejlesztenéd később, a Mustang-ról olcsóbban tudod.
Persze ha nem tervezel fejleszteni megjelenésig és annyival jobban tetszik az Aurora akkor nem kérdés. -
#5441 Na igen, SQ42 nem is stantonban játszódik hanem odinban, azt is csinálják ugye. De az mondjuk sajnos fix, hogy launch nem 100 rendszerrel lesz. :( -
lonvard #5440 Épp a Prospectoron agyalok, mint ideális kezdőhajón. Egyrészt mert tetszik kívülről, aztán tetszik a kompaktsága belülről. Tetszik, hogy a klozettnek és zuhanyzónak van egy kis fülkéje, hogy van ital-ételautomata, hogy a szerelhető modulok ott sorakoznak egymás mellett. A belső dizájn mondjuk elég steril, kicsit olyan avengeresen üres, de ez az egyik legmodernebb hajónk most, mindent a legfrissebb kívánalmaknak megfelelően raktak össze benne. Na de ami miatt ideális kezdőhajónak, hogy neki aztán nincs szüksége semmire ahhoz, hogy termelni tudjon. Nem kell küldizgetnie, nem kell árfolyamkülönbségeket lesnie, nem kell csinálni semmit azon kívül, hogy megcéloz egy sziklát, és elkezdi kitermelni amit talál. Az az igazi agyatlan grinderhajó, amihez talán a legnagyobb affinistása van az embernek sok játékóra után.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.08. 12:32:25 -
#5439 2015-ben attores volt az egesz cryengine 64 bit float conversion.
2016-ban az elso teljes prototype planetary body. Ez 2 olyan tech volt ami fenekestol felbritotta a concepciot. -
#5438 A Mostani Stanton rendszer egy Testbed. Mashogy fog kinezni a veglegesben (csak nezd meg a Holomapet a weboldalon.)
Inkabb arra torekednek hogy a planet tipusokhoz prototipusokat csinaljanak hogyan tudnak tobb bolygot efficienten elkesziteni.
es persze nem csak 3 ember dolgozik a planetary bodykon:) -
#5437 Mondjuk inkább úgy, hogy a 3.0 már az új, véglegesnek tekinthető, irányt képviseli. Mióta az kijött tényleg elég jól haladnak és többet mint az az előtti években összesen. -
#5436 Így van, jelenleg nem számolódik a biztosítás idő.
Avengerből is van pack ami tartalmazza SC-t. -
T800 #5435 Én azt vettem észre, hogy 3.0 óta halad a játék abba az irányba amerre most is. Szóval ha úgy vesszük, akkor 2017 decembere óta folyik a tényleges fejlesztés? Vagy ne legyek ennyire naiv? :) -
#5434 Szóval ha gondolom, jelenleg nyugodtan megvehetek bármilyen hajót és azt valójában bármeddig használhatom, amíg meg nem jelenik a végleges játék? Vehetek 1-2 hónapost is, azt a hajót még 1 év után/múlva is le tudom hívni egy következő alpha változatban is, a végleges úgyis sztem 20 év múlva jelenik meg. :-D
De most komolyan: CR 100 rendszert akar, nem? És még Stanton-nal se végeztek 7 év alatt se... XD
Ó te jó ég... :D Ha az ütem nem változik akkor majdnem a következő évezredben jelenne meg. :DD Jó, tudom hogy változni fog, SQ42 után többen is fognak foglalkozni SC-nel.
Bármilyen hajót vehetek, csak arra kell figyelnem hogy tartalmazzon SC digital download-ot, igaz?
Néztem az Avenger Titan-t, de az nem tartalmazza játékot, csak a self land hangart. :( Az Arrow pedig 6 hónapos és van hozzá játék, viszont 104 EUR-ba kerül...
A kínálat időként szokott változni, ahogy mondtátok. -
#5433 Aurora CL-nek van raktere, 6 scu. ;) -
T800 #5432 Még mindig csak azért filózok, mert a Mustanggal lehet vállalni szállítós munkákat is, míg az Aurora-val nem... Mert ugye annak nincsen raktere. (Legalábbis úgy emlékszem ezt beszéltük.)
-
#5431 Ha az Aurora tetszik akkor válaszd azt, ha harcolni akarsz inkább akkor az LN változatot ajánlom az picit jobb arra mint az MR.
A PU mellett ott van még az Arena Commander is, mire megcsinálod mint a 2 swarmot (pirate/vanduul) azzal is elmegy pár tucat óra és gyakorlásnak nagyon jó, sőt. -
T800 #5430 Igen, igazad van. Valamit benéztem... :)
Nos most, hogy vége az ingyé repülésnek, adok magamnak pár napot. Ha nagyon nem bírom beleugrok egy Mustang-ba (Bár az Aurora még mindig jobban tetszik valamiért, nem tudom... Mustang túl harcias kinézetű) Vagy várok egy következő nagyobb frissítésre.
Jó volt szép volt, de kevés volt, hogy minden meglátogassak, kipróbáljak. Hozzá teszem küldetésekbe bele se fogtam még... Az időm az azzal ment el, hogy ismerkedtem a repüléssel, leszállással, egy két helyet megnéztem, de ennyi. Tényleg (újoncként) van benne 40-50 óra az biztos. -
#5429 Szerintem nem nőtt meg az alap csomag ára, nem is volt akcióban. 45 dodó áfa nélkül ami 57 dodó a 27 %-os vat-al, ez van kint most.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.08. 11:06:07 -
T800 #5428 Most nézem, hogy vége a free időszaknak, az alap csomagok ára is picit megnőtt. Nem is vettem észre, hogy akcióban voltak ... -
#5427 Változó, van ami a kiírt időpontban jön van ami késik pl salvage-t 1 éve tolják de az okát nem nagyon tudni. -
T800 #5426 Amúgy azt nézegettem, ha 2019 Q4-ben ez bekerülne: "Dynamic Mission System: Economy Generated Missions"
Akkor ez jelentősen megnövelné már a lehetőségeket a játékban. Kérdés, hogy mennyire bonyolult dolog ez. Mennyire szokták tartani azt, amiket roadmap-ben feltüntetnek? -
#5425 " A lifetime biztosításos akárhányszor lekérheti, gyorsan visszakapja" Majdnem, annyit mondtak, hogy ha minél többször kéred le a ladikod egy adott időn belül annál lassabban kapod vissza és ez az idő még nőhet ha nagyobb ladikod van (ez már most is megvan) és nem valami központi területen vagy. A ladikra feltett plusz modulok és a rakomány is biztosítható lesz és elvileg még a veszélyesebb területekre is lesz külön biztosítás.Kiderül ebből mi lesz majd.
Viszont tényleg úgy néz ki, h a pénzért vett hajót nem bukhatod. So sad :(
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.08. 08:27:36 -
#5424 Sajnos igen a kezdő hajók gyengébbek, de minden nagyobb verzió előtt vannak teszt verziók ahol az összes hajó elérhető azoknak akik jelentkeznek rá(nem kerül semmibe csak külön verziót kell letölteni hozzá).
Igaz ezek a verziók kicsit instabilabbak, de megtudod nézni és letesztelni az összes elérhető hajót kipróbálni az összes fegyvert és páncélt és minden egyebet.
ui.: A mustang nem trabant, van az már 120-as Skoda is. -
T800 #5423 Tudjátok hogy mi a szemétség? Hogy most az ingyenes időszak alatt öt olyan hajót lehetett kipróbálni illetve 4-et ami fényèvekkel jobb (másabb) mint a legolcsóbb 2 kezdő hajó...:) Na most szokj hozzá, Ferrari után Trabi.. :) -
#5422 A biztosítási idő számolása a végleges megjelenés után kezdődik csak el.
Az aktuális állás szerint játékidő szerint fogják mérni.
Ha lejár a biztosítás a hajód még megmarad, de ha összetöröd akkor már nem tudod "claim"elni.
Játékbeli pénzért lehet majd hosszabbítani a biztosítást.
A valós pénzért vett hajóknak ha lejár a biztosítása és összetöröd nem veszik el, de míg nem kérsz rá biztosítást addig nem tudod újra "claim"elni, viszont a játékbeli pénzért vett hajóknak ha lejár a biztosítása és összetöröd akkor az elveszik végleg.
A biztosítási rendszernek nem feltétlen marketing szerepe van szerintem, inkább hogy foglalkozni kelljen a hajóddal folyamatosan, úgy mint életben a személygépkocsikkal. Nehezebben tudj fenntartani 50 hajót, így tényleg csak azokat fogod használni és beszerezni amikre szükséged van. -
lonvard #5421 Ami biztos, hogy játékbeli pénzzel hosszabbítható lesz. A többi részlet nincs kidolgozva, legalábbis én nem tudok róla. Sokféle aspektusa van, igazi vitageneráló téma volt már évekkel ezelőtt is. Szerintem úgy fogják alakítani, hogy aki pénzzel vette a hajót, annak nem semmisül meg végleg, mert abból olyan botrány lesz, amire nem volt példa a játékfejlesztések történetében. Találgatni lehet, szerintem a kikérési idővel játszogatnak majd. A lifetime biztosításos akárhányszor lekérheti, gyorsan visszakapja. akinek biztosításon felül veszik el a hajója, az meg várhat érte mittudomén 1-2 órát, vagy 1-2 napot, ez talán mindegy, de a lényeg, hogy akárhány dollárért megvásárolt valamit a gamer, azt nem vehetik el tőle. Végére összecsiszolják, hogy hogyan is legyen, nem igazán aktuális téma ez most.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.08. 05:49:15 -
#5420 nem hinném hogy játékidőben számítana
lesznek játékbeli biztosítások,játékbeli kreditért.azonban első körben ez csak a hajóra vonatkozik,fejlesztésekre rakományra nem. és a fejlesztések is jó pénzt érhetnek,
nem hinném hogy nagyon drága lenne a biztosítás,illetve nyilván drágább hajóra drágább lesz -
#5419 Megint lenne kérdésem, hajóbiztosítás.úgy olvastam hogy játékidőben számolódik... Azt hittem valós idő szerint mérik, azaz ha valaki jún. 1-én megveszi a 3 hónapost, akkor szeptember 1.-én lejár... Namost ez úgy van hogy ha vki csak potom 2 órát játszik naponta, akkor: 3 hónap=2016 óra --> 1008 nap múlva jár le?! több mint 2,5 év múlva jár le? wut? (Lehet h matematikailag is elszámolok valamit...)
A biztosítás meghosszabbítás játékbeli pénzzel (is) lehetséges? Gondolom jó sokba kerül.
Ha ez így lenne (bár erősen kétlem) akkor csak elég hajónként egyszeri támogatást fizetni nekik...(?)
Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.05.07. 22:54:01