7980
  • lonvard
    De most annak mi értelme, hogy egy olyan fasza hajót eladsz mint a cater, csak mert megdrágították (na jó és mert elbaszták :D) a carrackot? Pont hogy tök jó, hogy most van egy ilyen hajód. Én inkább örülnék, hogy ez már megvan, és majd játékban ezzel például meg lehet próbálni kipörgetni akár egyből a carrackot is,
  • Torzonborz
    löl
  • Hogthar
    Újonnan 115e áfával együtt, szerintem 80e körül fogom kiszórni LTI-vel. Ha kell aktiválhatok hozzá egy "Drake Caterpillar Best in Show Livery Upgrade"-et, a szavazás után kaptam, hajó estés. Azt nem lehet giftelni csak aktiválni. Nekem nem tetszik, de biztos jó dolog.
    Van egyébként LTI Heraldom is.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2020.02.29. 13:27:46
  • lonvard
    Ezt a hisztit csak akkor fogadom el, ha elismered, hogy a Delamar törpebolygó. Catert mennyiért adod?? :PPP

Szerintem nem kell átesni a ló túlsó oldalára, én például kifejezetten örülök, hogy "határeset" vételből a "biztos nem veszem meg" kategóriába tették számomra a carrackot. Megkönnyebbültem. A carrack az egy játékbeli cél kell hogy legyen, túl jó, hogy pénzen vegyük meg, mint a burzsujok. Az az érzésem, hogy az újabb érdekes hajók már nem lesznek olcsóak, pl. egy HULL C-re nem fognak értelmes árat szabni, szóval érdemes beruházni egy caterre, mer annál jobb úgy sincs ár/érték arányban. Kár hogy az árfolyam mostanra szétesett, és minden körülmény a további romlás felé mutat. Még az is lehet, hogy heralddal vágok neki a nagyjátéknak. Kegyetlen világ, szörnyű korban élünk! :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.02.29. 05:27:28
  • Torzonborz
    Az elég messze volt szóval valszeg a társa lehetett, multicrew ladik na szóval nem lehetetlen. :P

Mai roadmap roundupból:
    New/Updated Missions
    "Miles Eckhart: Arlington Bounty Mission Series (introduces an AI Idris to the PU – no, that’s not a typo. Idris.)"

Nos már egy HH-t vagy Jumpot se könnyű kiszedni, szóval ehhez biztos kell pár jó ladik megfelelő személyzettel.
  • wollnerd #6535
    Igaz. Elírtam. :)
    Igen, turretból lőhetett mert azt láttam hogy alulról jött a lövéssorozat...
    Biztos, gyorsan kihuppant a pilótaszékből és átment az alsó turretben (nem tudom milyen messze van a pilótafülkéből), ahogy észrevett engem és mialatt én bent voltam az épületben...

Hogthar:
    Hűű... én még nem is néztem meg hogy mennyi átszámolva...
    Ez tényleg pofátlanul sok... A 890 Jump pedig legalább 1000$.... Pedig nagyon beleszerettem abba a ladikba az Expo-n...
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2020.02.28. 23:37:47
  • Hogthar
    400 ról 666?
    Átszámolva az 203816 Ft.
    Ez az ami már nagyon durva, és pofátlanul sok. Értem én hogy támogatás, de egy játék nem ér annyit teljes tartalommal.
    Számomra a reálisabb az lenne, ha a legnagyobb csatahajó lenne max 100 ezer, de már az is rengeteg.
    De ez így.
    Az én támogatásom itt veszítették el.
    Undorító kapzsi üzlet modelljük van, ráadásul a játékon belül ezeket a hajókat szinte lehetetlen lesz beszerezni olyan árat szabtak nekik.
    De rendben értem én ez a gazdagok játéka, sajnos én nem tartozok ebbe bele.
    Valószínű ki is szórom a hajóim szürkén áron alul a SQ42 meg megtartom.
  • Torzonborz
    3.8.2-es pecs jött ki. ;) és igen, azok a helyek nem védettek szóval ott mindig óvatosnak kell lenni. A carrack pilótája meg nem tud lőni max ha átmászik a turretbe.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2020.02.28. 20:37:15
  • wollnerd #6532
    Ma kijött a 3.2 pacth. Beléptem egy kicsit egy fuvart gondoltam ki, PO-ról, Avengerrel, Daymar-on a Boundful Harvest-nél láttam egy carrack-ot a földön, jól van, természetesen nem zavarom, mindenki maga dolgával foglalkozik. Felveszem a csomagom, jövök kifelé és mit látok? Hogy Carrack retardált pilótája tüzet nyitott és felrobbant a kishajóm.... Hát köszi szépen! Nagyon köszi!!! Ilyen f*szkalapot az én hajómon próbálja ki a gunnerjét... Ja hogy a BH nem no fire zone-os... A francba! De legalább biztos kapott 3-as statot(?).

Ja megnéztem mennyibe kerül a Carrack.... 650 dodó... Eléggé sok.
    Inkább jó lenne ha kibővítenék a kikölcsönözhetőek listáját. Vagy hozzáadni a vásárolhatóakhoz. (még nem néztem) Gyorsan, alaposan kigyűjteném a pénzt, még akkor is ha resetelik a 3.9-nél.
  • macleody
    Star Citizen LIVE Gamedev: Painting Planets
  • Caliph
    miután kb bukták a pert :D
  • grebber
    Békét köt a Crytek a Star Citizen fejlesztőjével
  • T800
    Ez működik, mivel nincs sok szabad helyem én is így szoktam csinálni! :)
    Utoljára szerkesztette: T800, 2020.02.25. 09:52:59
  • macleody
    Elvileg ha átírod a live mappát ptu-ra és átállítod a launchert is ptu-ra, akkor csak az új fájlokat tölti le.
    Utoljára szerkesztette: macleody, 2020.02.24. 20:14:18
  • Torzonborz
    Sztem még nem, tulajok+concierge de amúgy is sokan repkednek vele, kérezkedj fel egyre.
  • wollnerd #6525
    PTU-ban most mindenkinek szabadon elérhető a Carrack?
    Néztem a weboldalt, de az áráról még nincs infó.
    SSD-n nincs elég hely. Az játszhat hogy én a live-s hatalmas fájlt lemásolom máshova. (illetve berakom a manual létrehozott ptu mappába hogy kevesebbet töltsön) és így felszabadulva letudom tölteni a ptu-t?
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2020.02.24. 19:53:19
  • Torzonborz
    Repülgettem vele megint, két dolog nem tetszik:
    - beszállni csak a rámpán lehet, nincs kisebb lift
    - az oldalsó talpak kifelé állnak, nem a hajóval párhuzamosan így a landolás hangárba problémás mert mindenhova beakad.
    Ezen kívül viszont nem rossz, méretéhez képest elég gyors az scm is, meg QT-ban is bár mindkettőben zabálja az üzemanyagot. :D
  • Caliph
    jó nem olyan mint a koncepciós rajzokon de annyira azért sztem nem gáz
    ahogy felszáll,elég epic...persze a koncepciós rajzokon tény hogy jobban néz ki

• Torzonborz
    Minden új ladik előtt van hype, minél nagyobb és minél régebb óta várják annál inkább. Ezt meg a játékosok generálják, elég redditet megnézni. Ugyan ez volt a Caternél, Kukás előtt, 600inél, Jumpnál. Most a Mercuryt várják sokan.
    Gamervilág meg akkor fog robbanni ha végre egyszer megjelenik a játék, nem egy ilyen ladiktól.
  • lonvard
    Jó de most nehogy már a hangárméret szabja meg, hogy mekkora legyen egy carrack. Majd oda parkol be, ahova a reclaimer, azt kész. Szerintem nem ez döntött, hanem a hülye privát hangjára. Space Engineerben évekkel ezelőtt én már nekiestem csinálni egy carrackot, és nekem is a hangárral gyűlt meg a bajom. A legkisebb egyszemélyes vadászgépnek is akkora helyigénye volt, hogy kábé a carrackom legnagyobb része egy hangár lett volna egy bárgyú vadászgépnek, amire igazából nincs is szüksége. Az lett a vége, hogy nem csináltam bele hangárt. Lehet a carrack is jobban járt volna, ha külsőleg parkolhat bele az a kis izéka, mint az aquilánál.
  • lonvard
    Szerintem nem túlhájpolva lett, hanem várakozáson alul lett összerakva. Ezt a hajót én az első pillanatában kiszúrtam, de nem csak én, hanem mindenki. Nem kellett hájpolni. Az hogy most ez a szakállas faszinak is tetszett, nem meglepetés, első perctől ez volt az a hajó, amiben az egyszeri gamer játszani akarta ezt a játékot. Egyáltalán nem mondtam le róla, este megnézem, megpróbálok menni vele egy kört. A katarzisélmény maradt el egyelőre. Este lehet meglesz. Berakom majd hozzá ezt a soundtrackot, aztán meglátjuk mi történik, mikor megpillantom. :)

Évekkel ezelőtt úgy képzeltem, hogy amikor ez a hajó majd kijön, kábé felrobban a gamervilág. Még ehhez hasonlót se csináltak akkoriban. Azóta persze kijött néhány reclaimer szintű csoda, szóval most már nem tud akkorát robbanni. Ami a meglepetés, hogy nem igazán kapják fel a gameroldalakon, hogy miket hoznak létre ebben a játékban, miközben semmi más játék nincs még a közelében sem.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.02.24. 16:45:24
  • Hogthar
    Virpil Constellation Alpha tetszett meg, az Alien fejes kialakítás nekem nagyon adja.
    majdnem mást vettem egyébként, csak sorra jöttek ki a jobbnál jobb joyok.
    Virpilnek a t-50 volt ami először megtetszett a balkezes verziója miatt, de utána jött a VKB-nek jobb-bal kezes space sim. verziója. Mire megjelent, jött a Virpil Constellation Delta :D
    Addig gondolkoztam a kettő között míg hirtelen bejelentették a Virpil Constellation Alphát, ami egyértelmű szerelem, szóval bármit is jelentenek most már be ez lesz.
    kép 1 , kép 2
    Csak legyen végre elérhető.
  • Torzonborz
    Na milyen joyt veszel? Virpillel szemezek egy ideje de eu storeban szinte állandóan out of stockot látok :D
  • Hogthar
    Így van túl lett hype-olva.
    Tényleg gazdag a funkciókban és rajta voltam a megvételén, de most azért eléggé elbizonytalanított amit eddig láttam belőle.
    Következő egy évre nálam az ütemterv változott is. Felhagytam ideglenesen a játék támogatásával.
    Veszek egy/két komolyabb Joy-t (ezt már tervezem egy ideje) majd miután megjelenik a SQ42 átgondolom hogyan tovább.
    Addig is fél évente ránézek az aktuális állapotra Catar-val.

Amúgy ez az én hülyeségem, hagytam magam felcsábítani a hype vonatra, aztán ez miatt csalódás lett a vége. Lehettem volna okosabb is nah!
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2020.02.24. 12:20:38
  • lonvard
    Páncélburkolatot rá lehet már húzni a szélvédőre?
  • Torzonborz
    Nem hinném, hogy jelentős változás lesz a külsejében de ahogy mondtam, van rajta docking collar szóval állomásra lehet majd vele dokkolni szerintem.
  • Caliph
    cater is 111m és éppen befér a hangárokba. de roadmapon ottvan a külső dokkolás űrállomásokra,szal lehet még a végén visszanyújtják aztán lehet dokkolni pályán lévő állomásra és lemenni a pischessel :D
  • Torzonborz
    Az túlzás, hogy külsőleg ez lenne a legizgalmasabb ladik. Szimplán túl lett hájpolva részben Jarednek is köszönhetően (neki is ez a kedvenc ladikja). Amúgy nem csak a hátsó szekciót rövidítették hanem az egész hajót összenyomták, 170 méter felett lett volna eredetileg és abból lett 123. Pont emiatt lett ilyen kis tömzsi. De legalább megvan benne minden amit terveztek és nem vettek ki semmit, sőt még egy hangar bay is kerül bele. Én most a Banu MM-t várom, az még érdekes lesz leginkább a fedélzeti bolt miatt. De tuti, hogy annál is lesz majd ajvékolás mert már mondták cig-es devek, hogy azon is variálniuk kell.
  • lonvard
    Jaj köszi,épp nézegetem. :)

Tudás szempontjából az összes hajó közül ez a legizgalmasabb, ez nyilvánvaló. Csakhogy idáig külsőleg is ez volt a legizgalmasabb hajó, és erre csináltak belőle egy unalmas valamit. Ennek jelentőségét én nem becsülném le, pl. a heraldot én nem untam meg kívülről nézegetni, égitestek fölött repülve rendszeresen sasolom, hogy hogyan fest kívülről. Fontos, hogy a gamer szeresse a hajóját. Tele van a játék izgalmas külsejű hajókkal, talán most a reclaimer viszi a pálmát, de a caterpillar is milyen jó. Vicces hogy a honlap holo nézegetőjén egészen más a dizájn. Az se olyan jó szerintem, fölöslegesen extravagáns, a hátsó szekciót tényleg egyszerűsíteni-rövidíteni kellett. Na de baszki most olyan oldalról, mint egy bárka. Megcsinálták Kolombusz hajóját, most ezek után remélem úszni is tud majd. Ha igen, akkor talán megbocsátom nekik ezt az egészet. :)
  • Torzonborz
    Ott van ptu-n, belépsz és megnézed, PO-n tegnap szinte csak azok voltak. Az meg hogy a külső unalmas hát na bumm, sokat nem jelent. Amikor először beleülsz egy ladikba akkor megnézed kívülről, örülsz ha esetleg tetszik de ennyi, utána már csak azt nézed mit tud.
    Ilyen szempontból meg nem rossz ez a carrack, igazi jack of all trades ladik: van benne egy több mint 400 scu-s raktér 2 részre osztva (és később ledobható lesz), 2 jármű hangár, eü szoba, 3d-s térkép szoba, fegyver és ruha tárolók na meg valszeg ebben lesz az egyik legjobb scanner. ingame majd én is beszerzek egyet bár biztos nem lesz olcsó mulatság vagy ha a Cat modularitását dobják a levesbe akkor megy a csere erre.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2020.02.23. 13:14:03
  • nordan
    well spoken
  • lonvard
    Tulajdonképpen nem volna hátrány, ha látnánk, hogy a jelenlegi verzió az hogy is néz ki egészen pontosan, minden oldalról. :) Videók alapján engem nem önmagában a formája zavar, hanem hogy olyan unalmas lett a korábbi stílusához képest. Olyan mint egy botoxkezelt Nicole Kidman. Ezen meg még nagyon sokat csiszolhatnak. Bízom a végkifejletben, terveim közt szerepel, hogy 101 éves koromban ebben a hajóban játszva kapok infarktust. Ha elbasszák, akkor viszont az Antarktiszra megyek meghalni (feltéve hogy lesz még ott hó), hogy 10 000 évre belefagyjak a tájba, mint Ötzi. Nekem azért elég súlyos döntés, hogy feláldozzam-e a fizikai valómat a Star Citizenért. Akármilyen hajóért nem vállalok hamvasztást. Beszórnak majd a köztemető sarkába, mint a hajléktalanokat. Ezt a bánásmódot csakis egy jól elkészített carrackért vállalom. :P
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.02.23. 11:10:52
  • nordan
    pontosan! nekem is az a hajó lett volna a vétel,de így felejtős
  • Torzonborz
    Jah talán meglesz, szerencsétlen kukások már régóta porosodnak. :D
  • Caliph
    ez egy koncepció rajz,ami faszán néz ki. nézd meg a rovernak be kell állnia,majdnem a hajó fele el is van foglalva. ez fölé kellett még fedélzet meg egy zárható hangár amibe befér egy kis hajó,amibe szintén játékosoknak kell bele férni :D

nyújtani nem tudnak rajta,mert a hangárok fixek amibe bele kell férni ha le akarsz szállni pl levskibe.így maradt a függőleges dagasztás,mert úgy elfér minden,és a hangárba is befér.

a játékosok egy része hypol,ó fasza minden,a másik részének meg nem tetszik. remélhetően nem fogják igy sokan megvenni,és akkor látni fogják hogy nem jó és hátha módosítanak rajta, muszáj mert kb abból élnek most hogy hajókat adnak el.

vagy csak megvonják a vállukat,hogy ez ilyen,igy kell szeretni,a kép amit linkelték work in progress,szal benne van a biliben hogy a készárú hasonló lesz,nem pedig ugyanaz
  • lonvard
    Ettől a külsőtől már mindenki lepetézett, és ez alig pár hónapos. Ha van méretben növekedés ehhez képest is, az nem indokolja, hogy jelentősen eltérjenek a dizájntól. Egyelőre nem is gondolok ebbe bele, nem akarom elfogadni, hogy elbasznak egy ilyen tervezést. Akkora hülyeség volna, hogy nem tehetik meg.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2020.02.23. 08:13:05
  • Caliph
    yepp,q3ig is nincs a roadmapon,pedig eredetileg 2019 év végére volt berakva. Most talán év végére... :D
  • Torzonborz
    Salvage most nincs roadmapen, azt a teamet akik foglalkoztak vele áttették Sq42-re. :( Ez mondjuk sokaknak fájó viszont ha jön Pyro akkor annak is kéne utána hamarosan mert az a rendszer tuti tele lesz roncsokkal. :D
  • Torzonborz
    Van rajta docking collar most is de amúgy igen, azért hízott mert mindent belezsúfoltak.
  • Caliph
    engem most már jobban érdekel a salvaging,elveszett hajóroncsok kibelezése,értékes részeinek kifosztása :D remélem nem tolják el,ez a másik szakma ami érdekelhet igy hirtelen a bányászat mellett :)