7978
  • Torzonborz
    Mit áradoznak róla ? Én most kerültem multiba , hát van még mit reszelni rajta. Mondjuk 0.8 alfához képest szódával elmegy.
  • Bhalage
    este en is ranezek majd, bar a tulzott aradozas gyanus ; ) es ezt nem rosszindulatbol mondom
  • Diopapa
    Csak letöltöttem. A patchnotes alapján többre számítottam.
  • Bhalage
    nagyon aradoznak az uj patchrol a forumon, meglestetek mar? velemenyek?
  • Diopapa
    VG-nél (is) a legnagyobb probléma az ostoba engine választásból adódott szerintem... Ott számomra nagyobb gondot okozott, hogy az első időkben átmentél "seamless" egy másik zónába, leestél a mountról, leestek rólad a buffok stb... Sorcererrel nem volt vidám :)

BTW a nyakam teszem rá, hogy grafikailag rendben van már a roid hangár, de mivel ugye itt jön be a moduláris felépítés, azon kell faragni. Én nem bánom, csak egyszer kell megcsinálni, utána már felteszem egyszerűbb lesz a többit is átemelni.
  • Torzonborz
    De akár még így is kijöhetne ha ....ha CR zöld lámpát adna. Ad ? Nem . na akkor ki ül rajta ? :D
    Amúgy meg bőszen lehet akár még gfx bug is , ha már említetted volt korábban Vanguardot ott volt iszonyat fps drop pár helyen és nem azért mert szarul volt optimalizálva az engine ( mert de :D ) hanem mert a tisztelt modellezők elbatyarintottak vmit és irdatlan poligonszámot felejtettek a modellekben.
  • Diopapa
    Valamelyik okos mondta talán Sandi(?), hogy még pár bug van vele, azért nem adták ki. Gondolom nem az a bug, hogy nem tudnak megfelelő barnát kikeverni paintben a grafikusok.
  • Torzonborz
    Ez valami belsős info hogy ki ül rajta ?
  • Diopapa
    Közben a moduláris hangár sem nagyon akar elkészülni Austinban, lassan 1 hónapja kint van a DFM és az AC release utánra ígérték. Nem a grafikusok ülnek rajta elhiheted.
  • Sith
    Project Manager is a Person who thinks nine women can deliver a baby in One month.
  • Torzonborz
    De miért kéne moar ? Nem értem az összefüggést. Attól hogy többen dolgoznak rajta nem feltétlen lesz jobb.
    Nem is biztos hogy egy adott területen tud több programozó dolgozni.
    Szóval érted.
  • Diopapa
    Magyarul ott tartunk, hogy a netkód még nem igazán jó ---> moar programozó needed... :P
  • Torzonborz
    Én nem látok bele a dolgaikba hogy ezt így ki merjem jelenteni , kívülről meg könnyű "megszakérteni" a dolgokat csak felesleges.
    A multi meg először kezelje le a mostani 30k usert normálisan , aztán mehet a bővítés. Addig minek ? Egy lagos multit Te se nagyon élveznél.
    Mer' ahogy olvastam most eléggé az.
  • Diopapa
    Tekintve, hogy lassan megint 2 hete nem volt patch (a pici launcher update-től eltekintve), lehet hogy kevés. :) Pl a multiba elkezdhetnék beengedni a népeket, mert ebben a tempóban karácsonykor jutok be.. :D
  • Torzonborz
    Mi az elegendő ? Már több mint 200 főt alkalmaznak , abból legalább 30 programozó . Ennyi elég kéne hogy legyen.
  • Diopapa
    Fontosabbak a community managerek, a salesesek, meg a többi léhűtő úgy néz ki.. :/
  • TokraFan
    Pedig több stúdióban folyik a munka, párhuzamosan...Az anyagiak biztos nem gátoljőák meg, hogy elegendő programozót alkalmazzanak...
  • Diopapa
    Felteszem nem a Vanguardra, az EQ2-re (az 1 hetes rolloutal.. :D), vagy a Darkfallra gondolsz :D
  • Torzonborz
    Pedig vót olyan , 1-2 , ritka mint a fehér olló :D
  • Diopapa
    Én sok MMO startjánál ott voltam, de zökkenőmentes nem nagyon rémlik. :)
  • Malibutomi
    Úgyis lesz egy csomó derékig beszorult ember a hiperhajtóműbe, meg kilógó lábak a hajó alján dolog.
    Máig emlékszem mi volt a WOW kezdetekor is, mikor a tengeren átvivő hajó egyszercsak Tanarisban a sivatag közepén pottyant le. :)
  • Diopapa
    Aggódom, nekem úgy tűnik nagyon kevés a programozójuk, ide már nem elég az xml buhera.. :D
  • Bhalage
    ez technikailag erdekes kerdes/tema

kivancsian varom hogy csinaljak meg
  • Diopapa
    Ha figyelmesen olvasod, láthatod, hogy az ARMA arra példa, hogyan van megoldva az egység mozgatása ha járműben ül. Mivel a játékost együtt mozgatják a járművel, de az elmozdulást a statikus maphoz képest végzi, így a többi bent ülő játékos számára az egység "ugrálhat". Ez nem megengedhető az SC-ben, mivel a játékos mozoghat a járművön belül.
  • Sith
    Az ARMA pld nem jó pld szvsz mert ott a legénység fix helyen van szóval nincs lehetőség arra hogy a mozgó járműben sétálgass (max teleport az egyik helyről a másikra)

Mondjuk itt nekem most az ugrott be, hogy mi van ha kikapcsoljuk a mindenféle hülye védelmet a hajón és hirtelen megtépjük, ebben az esetben gondolom nem feltétlenül jó nem bekötve ülni az egyik ülésben. (már ha lesz benne ilyen)
  • Torzonborz
    Ahogy Papa mondta : séta lesz , pont azért készülnek a nagyobb hajók is ilyen sokáig mert majdnem a teljes belső teret meg kell csinálni.
    A már most HM-ben lévők is ( cutlass ,lancer , connie ) ezért vannak így kidolgozva.
  • Diopapa
    Séta lesz. Jelenleg az egyik legnagyobb kihívást az jelenti a programozóknak, hogy hogyan fogják az engine-t rábírni, hogy a mozgó hajó legyen az inerciapont, és ehhez képest legyen számolva a játékosok elmozdulása. A jelenleg használt megoldásokat nem szeretnék használni amit pl az ARMA meg a hasonló játékok használnak, hogy a maphoz képest mozgatja a járműveket és a játékosokat is, így multiban viccesen "ugrálnak" időnként a playerek ha van egy kis latency. Az egyik komoly bukási lehetőséget itt látom, ha nem tudják megoldani.
  • Bhalage
    nyilvan nem fognak minden piszlicsera dolgot leforditani es releaset gyartani es kitenni, mert nem lovik labon sajat magukat eroforras ugyileg. de az alapokat pikkpakk le kene fektetni, aztan haladjanak a sajat idobeosztasuk szerint

amugy korkerdes:
    sztetek a multis hajokon lesz "seta" vagy predefined postok lesznek - ilyen BF szeru dologra gondolok - hogy klikk es toronyba vagy, klikk es masodpilota vagy ilyesmi.
  • Sith
    Azért az se felejtsük el, hogy egy egy béta (na jó inkább alfa).
    Szóval nem feltétlenül az a cél hogy ami kijön az szép legyen és jó és ha valami hiba van akkor azt azonnal javítsák.
  • mrzoltan
    Jogos, mindenki hibázhat, elnézést. Btw, azért a hozzászólás tartalmának megértését nem befolyásolta a hiba.

---

TokraFan: A játékélmény szubjektív dolog, van aki azt élvezi, hogy kereskedik, van aki a látványt helyezi előtérbe, ezt így nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy mi a játékélmény.

Szvsz, a játék teljesen megfelel annak amit a jelenlegi állapotában nyújtania kell, persze vannak idegesítő dolgok, félkész feature-ök és a fejlesztés sem halad látszólag gyorsan, - érdekes lehet a fejlesztési modell, bár szerintem erősen agilis fejlesztési irányt követnek - összességében, elégedett vagyok.

Nekem az tökéletesen megfelel, ha a kész játék hozni fogja azt a minőséget, amit a közösség elvár és benne lesznek a beígért tartalmi elemek és nem mellesleg ki is adják 1-1,5 éven belül.

---

Emellett örülnék, ha tényleg megszűnne az "Elit" flame a topikban. Mi sem megyünk oda gyűlöletet kelteni, ez elvárt emberi viselkedésforma lenne.
  • Diopapa
    Abban egyetértek és én is hangsúlyoztam, hogy jobb lenne több apró patch mint kevesebb apr.. izé nagy :D De amíg a patcher úgy működik ahogy, addig szerintem így lesz.
  • Torzonborz
    Mondjuk ha nem csak joy bindelést akarnak hanem többet akkor azért az több ideig tart ;)
    Bár mondjuk az én se értem hogy legalább k+m-hez miért nem tudtak ilyet csinálni .
  • Bhalage
    de most mit tettem megint? nem en tettem be videokat, sot megkertem, hogy kollega ne tegyen be, mert az megzavarhatja az sc fanok lelkivilagat ; )
  • Bhalage
    sajnos nagy csalodas nekem az SC, oszinten szolva nem erre szamitottam.
    es most nem a prealpha ac dologrol van szo, mert realis elvarasaim vannak, de decemberig teljesen elvakult fan voltam, aztan aprilis (pax) kornyeken kicsit ketkedo lettem es mostanra pedig teljesen gyanakvo es mogorva

nalam a prealpha ac is megbukott, amugy most pontosan mi tart megint hetekig, h patchelejek pl a bindelest? ez a legalapabb alap

nagyon kivancsi leszek a kovetkezo step iteraciora (multis hajok), es naogny pesszimista vagyok, de kivanom ne legyen igazam es legyen nagyon jo!
  • Bucser
    Miért nem huzol vissza Elite-el játszani? Én sem megyek az Elite topicba tombolni.

Jó játékot!
  • Diopapa
    Bár az Elite-et rongyosra játszottam, szerintem a Frontier még nagyobb bravúr volt a maga idejében és ráfért 1.4MB-os lemezre.
  • Torzonborz
    "amikor a beképzelt CR-t még javában pelenkázták."
    Szerintem te is nyugodtan utánanézhetnél pár dolognak mert láthatólag nem vagy tisztában mindennel.
    Egyébként meg 2 nagy öregről van szó akik baromira nem rivalizálnak egymással , jó lenne ezt itt is szemmel tartani és nem ebbe az irányba elmenni.
    Világos !?
    ( és ez mindenkinek szól nem csak neked )
  • TokraFan
    Az a "brit indie" már akkor játékokat fejlesztett, amikor a beképzelt CR-t még javában pelenkázták. Arról nem is beszélve, hogy az Elite már 1984-ben procedurálisan generált világot teremtett, a méretének pedig csak az akkori 8bites hardver szabott határt...Komoly technikai innovációkat mutatott fel a maga korában!

Egy kis történelem gyengébbeknek
  • TokraFan
    "előbb egy tudományos fokozatot és menny el az egyetemre oktatónak"

"Menny el??" Basszus, ekkora helyesírási hibával hogyan jössz Te ahhoz, hogy bárkit kioktass?
  • TokraFan
    Jákékélmény!! Csak ez számít...Szép grafika önmagában szart se ér...