8019
  • Caliph
    nem tervezek többet költeni a játékra,szal az hogy a mustang +5 dodo nem játszott szerepet(ha mégis,szerencsére nem fog földhöz vágni az az 5 dodo=1000 forint)néztem videókat mindkét hajóról,és ismerem is magam annyiban,hogy biztos nem lövöldözéssel szeretném elkezdeni a star citizen pályafutásomat,inkább kis szállítás,kis felfedezgetés...és ugye az ágy: biztos lesz olyan ki kell logolnom két bolygó között.
    meg nekem valahogy jobban bejön a kis szörny formája miatt is :D

mint egy hernyó :D
    Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.09. 16:33:59
  • Torzonborz
    Ilyen szempontból a Mustang jobb választás mert ahogy Hoghtar is írta az +5 dodóval többet ér.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.09. 15:51:19
  • lonvard
    Nem kell nagyon variálni szerintem, a kezdőhajók közül lényegében mindegy mit választasz, nem sokkal később úgy is átnyergelsz avengerre. :)
  • Torzonborz
    Nem csak így képzelték el de ezt meg is csinálták mint külön modult. Menüből vagy hangáról volt elérhető és bejárhattad ezt a kis városrészt. :)
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.09. 14:02:23
  • T800
    Mi alapján döntöttél? Csak azért kérdezem mert én is napok óta évődök, hogy melyik pack legyen .... :)
  • Caliph
    érdekességképpen,5 éve még igy képzelték el area 18at(akkor még fix leszállók voltak,nem szállhattál le ahova csak akartál :)

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.05.09. 13:57:09
  • Torzonborz
    Igen, persze hozzáférsz majd az aktuális buildhez. Ja és megköszönöm ha használod az aláírásomban lévő referral kódot, Te is jól jársz (kapsz plusz lóvét) meg én is.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.09. 13:37:36
  • Caliph
    erről a hány rendszer lesz kezdésnek pont tegnap láttam egy vidit,CR 10et említett az elején,de nem néztem végig,belinkelem,aztán majd este végignézem hogy akkor most mi merre :D

• Caliph
    még egy kérdés: akkor én aurora pack mellett döntöttem: self land hangar,1000 pénz,3 hónap bizti,meg star cit digital download van benne. ezzel lesz hozzáférésem az épp aktuális buildhoz?

Start your adventure today and launch into the Persistent Universe with your Aurora MR. Snagging this pack also lets you experience a taste of intense dogfighting and FPS action with two distinct multiplayer game modes: Arena Commander and Star Marine.

ez alapján azt gondolom hogy igen,de nem akarok lyukra futni :D
  • Torzonborz
    Ezt kézzel pakolták be (amúgy drog). De ha terminálból veszel cuccot akkor is meg kéne jelennie, valszeg nálad bugos volt.
    Issue Coucilt már linkelte valaki, ha hibát találsz itt érdemes körbenézni, hogy van e már rá report esetleg WA (kerülő megoldás).
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.09. 11:15:26
  • wollnerd #5489
    Igen, ilyesmit én is láttam egy videóban, viszont fura módon az én Avengeremben nem jelentek meg ezek.
    Ja hogy ez raktérBE történt... Ettől függetlenül én csak annak módját ismertem meg hogy terminálokon intézem az vétel és eladást. De ekkor is meg kellett volna megjelelniük hajóm rakterében, mint kézzel fogható dolgok? Mert nem történt meg ez. A rakományom láthatatlanban, 'képzeletben' jelent meg a raktérben.
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.05.09. 11:00:54
  • Hogthar
    Szerintem nagyon egyszerűen meg fogják oldani a 100 rendszer kérdését.
    Amikor elérte ezt a mérföldkövet, még nem volt róla szó, hogy az összes bolygó bejárható lesz, így nem is tűnt olyan nagy feladatnak.
    Az új "engine"-nel tűnik sok időnek a bejárhatóság és kidolgozottság miatt.
    Viszont nem ígérték meg, hogy mindegyikre le is lehet szállni és olyan kidolgozott lesz mint az első.
    Valószínűnek tartom, hogy megjelenésre kb 5 olyan rendszer lesz amit kézzel dolgoznak ki, a többi rendszerben a holdak és bolygók vagy generáltak lesznek, vagy nem lehet rájuk majd leszállni.
    Aztán szépen megjelenés után bővíthetik a rendszereket, kidolgozgatják őket részletesebben.
    Ezzel én személy szerint ki is tudnék békülni.

lonvard: a 3.0 nál voltak olyan sisakok amiknek, van rendes 3D modellje, de a trackIR (szerintem tobii-nél se lesz jobb a helyzet) bugja miatt olyan sisakokat használok amik nem gátolják a látószögemet a játékban.
    Ráadásul valamilyen oknál fogva az egyik legrondább sisak tetszik, ami ilyen Vader sisakjához hasonló morbid, de a sok wipe miatt lusta vagyok mindig bevásárolni. Csak ha egy küldetés megköveteli akkor vásárlok már páncélzatot.
  • Caliph
    ehhez már majdnem kéne egy kis targonca :D
  • Torzonborz
    Az még egy dolog, de a raktérbe kézzel is lehet cumókat pakolni:

Ez az egyik magyar org csinálta. :D
  • wollnerd #5485
    Ja tényleg, minden verzióváltásnál törlik mindenki mentését, úgy olvastam még az elején. Akkor megnyugodtam. :D
    Ettől még élveztem a kereskedési folyamatot. Ha ED-ben kereskednék, azt hamar(abb) meg is unnom/nám, hiszen EDben csak katintások vannak a landolás után, itt meg oda kell sétálni a terminálokhoz és azok mindenütt máshol vannak. Lorvilleben csak metrón keresztül lehet oda eljutni. (Arccorpban is hasonlóképp) :)
  • Torzonborz
    Minden frissítésnél van wipe még és amíg alfa addig lesz is. Ladikot lehet venni Levskin és Lorvillenél meg Dragonlflyt és Cyclonet
  • T800
    Tényleg és akinek megvan a játék és gyűjtögeti nagy nehezen a pénzt az mire kölltheti el a ruhákon fegyvereken kívül? Lehet esetleg hajókat venni belőle? Szokott lenne wipe?
  • Torzonborz
    Nyugi, van aki 100k uecet is bukott már :D evvan, lesz jobb is. :D
  • lonvard
    Nyugi, ha vége a freenek, úgy is buksz mindent. Kipróbáltad, nagyjából láttad hogy működik nemsokára, ennyi. Az egyszerű csomagcipelős küldik is sokszor bugosak, nemhogy ez a kereskedelmis. Persze ha az embert beszippantja annyira a játék, hogy vásárolgatni akar páncélt meg fegyvert, akkor felbassza magát, ha bukik egy kört. Pár napja én is meghülyültem, mikor nagyon akartam játszani, de nem hagyta magát a játék. :D

Jut eszembe, sisakokon nem buheráltak véletlenül? Hogthar, neked van olyan sisakod, aminek olyan sisakszerű a feelingje. Vettem egy elvileg olyan sisakot, és ugyanaz a kilátás belőle, mint az alap pilótasisakból. Ezt akartam tesztelni pár napja, csak nem tudtam pénzt összeszedni. :D Szóval mintha kivették volna belőle a sisaknézet-variánsokat, hogy köszörüljék kicsit.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.09. 08:14:04
  • wollnerd #5480
    A trading-ot nem kellett volna nagyon erőltetnem... Első körben csak Olisar környékén kereskedtem, majd láttam hogy következő állomás Lorville.... nem kellett volna oda mennem, ugyanis volt 1400 aUEC-em majd vettem vmi C betűs ásványt, kb. 900-ért. De a trading request failed lett (MIÉRT???), de érdekes módon ettől levonódott a egyenlegem és bekerült a raktárba... WTF... Lorvilleben pedig a kereskedelmi terminálon hiába volt a hajó tele ezzel a rakománnyal, nem jelent meg az elfogadhatóak között!! (pedig az oldal és a sheet az mutatta hogy elfogadja Lorville!
    és akkor ráadásul a hajólekérésnél tele voltak pad-ok és emiatt értetetlen okból claimmelni kellett volna hajót, amitől elveszett persze a rakomány eltűnt... Mérgemben vettem kevés aUEC-ért valamit amit elfogad a Port Olisar, oda elmentem, el tudtam adni de 0 nyerseséggel... (820 aUEC-em volt akkor.) OK, gondoltam még egy rövid kört. Olisar körül. Elmentem Arccorp Mining ... 157-hez, de mire elértem volna a terminált, meghaltam.. (lehet túl sokat futottam... -.-) Ettől persze ismért claim és eltűnt megint a raksi...
    Bugok miatt buktam kábé 1000 aUEC-t!!! A játékmenetem addig gyakorlatilag bugmentes volt, amíg el nem mentem Lorville-be... -.- Megbántam... :( Miért nem hallgattam magamra?!
    Nem tehetek már semmit, hiszen úgyis vége nemsoká a freefly-nak. :(
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2019.05.09. 00:45:53
  • Torzonborz
    Jön microTech bolygó rajta egy trading hub-al meg a holdjaival utána meg Crusaderból rendes gázbolygót csinálnak amin lesznek landing zone-ok. Delamart meg idővel kiveszik mert az Nyxben lesz itt most csak teszt miatt van. Ha nem csúsznak, fognak :D, akkor jövő év Q1-re megvan.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.08. 23:06:19
  • T800
    Mennyi van még a Stantonból vissza? Van valamiféle lista, hogy még mikre számíthatunk a naprendszeren belül?
  • lonvard
    Ja, meg szóval van egy olyan része is, hogy a Stantonnál nem lesz komolyabb naprendszer a játékban. Ugye teljesen abszurd, ahogyan ez a rendszer kinéz, ezt a fejlesztőék is egy agyalágyult lore-al próbálják eladni, ezt mi elfogadjuk. :D Most kellene egy lista, hogy naprendszerenként hány bolygó, és azon belül is hány komoly fejlesztést igénylő bolygó van. Lehet nem is olyan vészes ez, és az a vége, hogy kicsapnak nekünk 50 naprendszert kezdésre.
  • lonvard
    Már meglépték tulajdonképpen, amikor kirakták a roadmapot. Abban nem csak az van, hogy mit csinálnak meg adott időre, hanem az is, hogy mit nem csinálnak meg. Jó politikus módjára nem jelentik ki nyíltan, mert arra pánikol a tömeg. Rávezetnek minket, és szépen elfogadjuk. Sőt én már ott tartok, hogy az élére álltam és hirdetem, hogy nekem a játéktér már most elég. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.08. 22:17:56
  • Torzonborz
    Nem fogja, az egész játék dizájn egy lényegesen nagyobb rendszerre van kitalálva.
    Szerintem béta indulásra összepakolnak pár rendszert (5-10) aztán amennyi még elkészül launchra annyival indulnak és utána jön a többi.

Elvileg a progenp planet/SolED párossal ha megvan minden viszonylag gyorsan tudnak rendszereket összepakolni, csak még azokat meg is kell tölteni tartalommal. Ezen a többi progen tech is segít (city/rest stop) de ezekhez meg asseteket kell gyártani.
  • lonvard
    Amúgy kizártnak gondolom, hogy 5-10 naprendszerben gondolkodnának, ettől nem kell szerintem félni.
  • Caliph
    asszem a fanok nyitnának is egy szőrös féreglyukat CR seggébe ha ezt meglépné
  • lonvard
    Nem kuka, a fajok kapnak 1-1 naprendszert, a többi elérhetetlen naprendszerhez meg írnak valami bullshitelős lore-t, hogy a féreglyukak ideiglenesek voltak és bezárultak, illetve elállja valami idegen faj a lyukat a flottájával és civileknek tilos. Nagyon szép térképünk van, tele csomópontokkal, kidolgozok én egy olyan rendszert, amiben marad 10 elérhető naprendszer, a többit meg lezárom. És kirakom, hogy Szőrös ötlete volt, őt üssék a fanok! :D
  • Torzonborz
    "simán elengedek 90 naprendszert" és akkor az egész lore kuka, tranit system kuka, explore egy része kuka, idegen fajok kuka. Okos, nattyon okos.

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.08. 21:50:27
  • lonvard
    Csak nem 100 naprendszert hasonlítunk össze 5-10 naprendszerrel, hanem 100 kidolgozatlan, árkád űrszimhez csapott pacát hasonlítunk össze a mostani full bejárható bolygókkal, meg kidolgozott városokkal. 100 borsót hasonlítunk 5-10 dinnyéhez.
  • lonvard
    Na ide figyelj, a "ladik" mellett a "roid" is felkerült a listára, amitől a kötélhez szoktam kapni, amit jó előre bekészítettem, hogy egy adott pillanatban gyorsan felkössem magam, véget vetve ennek az egésznek, amit életnek hívunk. :DD

Szerintem onnantól, hogy építkezhetünk bolygóra, építkezhetünk majd akárhova is, de majd kiderül persze. :)
  • lonvard
    Attól függ mibe éled bele magad. Én simán elengedek 90 naprendszert, ha megcsinálnak 10-et minőségi tartalommal és úgy, hogy egyiket se érezzem fölöslegesnek. Egy bizonyos szint fölött fölösleges is lesz, mert egyszerűen nem tudjuk bejátszani. Nem tudom játszottál-e már a játékkal, ha igen akkor meg tudod becsülni, hogy mit jelentene mondjuk a Port OIisarról arrébb menni 15 naprendszernyit, csak hogy megtekintsük a friss patchben berakott új naprendszerünket a 4 bolygójával. A büdös életben nem mennénk oda. :D Oké egyszer igen, mert felfedező hajóval úgy tisztességes, ha bejárjuk az ismert rendszereket. De a felfedező hajónak egyetlen naprendszerbe is lehet adni annyi felfedeznivalót, hogy csak győzze.
  • Torzonborz
    Na ebben egyetértünk. Legalább 10 de inkább több rendszer minima kell kezdésnek és utána a többi. Olyan nincs, hogy nem lesz meg mind.
  • MasterMason
    De nem írhatja felül a strech goal lista ígéreteit az, hogy közben nőtt a projekt merthogy ezek miatt nőtt a lista, ezek "fizetős ígéretek voltak", vagyis pont ezen ígéretek miatt költöttek rá az emberek. Most hogy nézne ki az, hogy azt mondaná valaki, hogy hát hiába ígértük ezt meg azt, és hiába is arra dobtátok ti össze a pénzt...

Persze eltérések lehetnek meg vannak de nem mindegy milyen nagyságrendben, szóval ha 100 rendszert ígértek akkor nem adhatja ki 5 rendszerrel akárhogy is néz ki az az 5, mert az akkor is csak az 5%-as annak amit az emberek várnak, ha kiadja 50 rendszerrel, és azt mondja, hogy a többin dolgoznak azt még talán elfogadnák, de 5%-a az ígért és vállalt területnek azért az nagyon kevés volna...
  • Torzonborz
    Tévedés, te azt állítottad, hogy lehet majd roidra építkezni. Ez továbbra sem áll.,
    Mint ahogy az űrbázis építés sem, mert nem építeni tudsz állomást, hanem foglalni merthogy korlátozott számba lesz ilyen a 'verzben (talán mert igen ez az elejétől egy ígéret, ugyanúgy mint a Bengal foglalás).

Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.08. 21:30:24
  • MasterMason
    Egyébként meg kinézem a Chris-ből amit írtak róla abban a bizonyos cikkben, hogy mindent ő egy személyben akar leokézni, és bizony egy ekkora projektnél komoly időveszteséget jelenthet, ha a vezető a karakterektől kezdve a prop-kon át mindenhez kell a jóváhagyása...

Majd meglátjuk, de vannak és voltak is rossz előjelek ezzel a projekttel kapcsolatban, anno is mondtam, hogy én alapból szkeptikusan állok ezekhez a dolgokhoz, mert jobb kellemesen csalódni mint beleállni a földbe, hogy pedig úgy beleéltem már magam...
  • lonvard
    Figyelj, ha végigolvasod a stretch goal listát, teljesen komolytalan a mostani játék minőségéhez képest. 6 millió dollárnál ígérték meg a 100 naprendszert. 4,5 millió dollárnál 65 naprendszer volt, szóval ők másfél millió dollárból hozták volna létre a 35 naprendszert. Az egy egészen más játék lett volna, feltételezve, hogy komolyan gondolják. Az egész strectch goals listát, amit 2012-ben alkottak, úgy ahogy van ki lehet dobni a kukába. Helyette kaptunk más ígéreteket. A mostani ígéretek a szemünk előtt valósulnak meg, minden amit csinálnak, az a játékfejlesztés Forma 1-es műhelyének minősül, olyat amit ezek megcsináltak már most, senki más nem csinált még. Ezért tart ennyi ideig. Ha ezt megtöltik tartalommal, összerakják az alrendszereket, a minijátékokat, az npc-ket, életet lehelnek az egészbe, akkor egyetlen naprendszer is akkora durranás lesz, hogy hónapokig, évekig játszhatunk benne. Csináljanak csak 5 naprendszert a játék megjelenésig aprólékosan, tartalommal feltöltve, és beszarik-behugyozik a közönség.

Jut eszembe, Szőrösnek üzenem, hogy van űrállomás-menedzser ígérve. Mer volt az a birkózás 2 éve, hogy egyáltalán lehet-e majd építkezni. Amikor kiderült hogy lehet, akkor utána azon ment a birkó, hogy lehet-e űrben építkezni.

19 millió dolcsinál kiraktak a tündérbogarak egy olyat, hogy:

Manage Space Stations – Players will compete to own and operate a limited number of space stations across the galaxy.

Úgyhogy én ezt fogom leverni Chris Robertsen, nem a 100 naprendszert! Ha nem csinálja meg, akkor refund!! :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.05.08. 21:01:47
  • Torzonborz
    Nincs kész de nem azt jelenti, hogy csak 1 rendszeren dolgoznak. Ott van Odin ahol SQ42 játszódik, '17 végi demoban már lehetett látni. Ott van Terra amin szintén biztos, hogy dolgoztak/nak mert a Terra Prime landing zone "véletlenül" kiszivárgott anno.
    Az szerintem már szinte biztos, hogy nem lesz launch 100 rendszerrel, a kérdés csak annyi, hogy mennyit tudnak összetákolni addig.
    De ez igazából részletkérdés, ami nem az a server meshing. Jelenleg ezen áll vagy bukik SC mert ha ezt nem tudják jól megcsinálni akkor bizony tény gond lesz.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2019.05.08. 20:41:14
  • MasterMason
    Nézd én pl drukkolok, hogy tényleg elkészüljön, úgy ahogy ígérték. Mert ha bebuknak és botrány lesz, az komoly bizalom és presztízs vesztéshez fog vezetni ebben az iparban. Az más kérdés, hogy nem sok esélyt látok rá, hogy abban a formában kész is lesz ahogy meg lett ígérve. Chris egyszerűen leígérte még a csillagokat is az égről, úgy hogy kb egy évtizedet kihagyott ebben az iparban, hanem többet...

Egy szó mint száz én drukkolok a projektnek mert nem kívánom senkinek azt, hogy pénzt és élményt bukjon, de az több mint gyanús és egy nagyon rossz jel, hogy még egyetlen rendszer sincs kész kocra... Ott a matek amit nemrég felvázoltam, hogy ha egy rendszert 1 hónap alatt képesek lennének megcsinálni, akkor még 99 hónap van hátra a fejlesztésből ami 8 év, ha csak két hónap alatt lehet megcsinálni egy komplett rendszert viszont akkor már 16 évről beszélünk... Jelenleg ugy állunk, hogy 7 év fejlesztés után nincs kész egy rendszer sem teljesen. Szóval azért ez nem sok jót takar...
  • Torzonborz
    Pont az a cél, hogy kiprovokáljanak ilyet tőlük de nekik nem kell ennek felülni.

Amúgy csütörtök este van a heti műsor és már Inside Star Citizen a neve, pénteken a Reverse the verse van.