16
  • Vol Jin
    #16
    Szerintem igen.
  • wraithLord
    #15
    Az nLite-ra gondolsz? Azt én is használtam, amikor a Windows XP telepítője nem találta a laptop vinyóját, és bele kellett integrálnom a telepítőbe a SATA driverek...
  • Vol Jin
    #14
    Az SP3 esetében nem kell felrakni az SP3 előtti patcheket, mert benne van az SP3-ban. Ilyen szempontból jó a csomag, mert nem sok száz javítással kell egyenként szórakozni, hanem egyet lefuttatni.
  • Vol Jin
    #13
    Van egy program, aminek nem jut eszembe a neve. Fogtad a telepítőlemezt, megmutattad neki, felírta egy imagebe azokkal a komponensekkel együtt, amiket megadtál neki. Amikor jött a SATA, akkor az XP-hez a drivereket, hogy ne kelljen a telepítés elején floppyról megetetni a gépet a telepítéskor. Meg servicepackot, egyébb komponenseket, amit a Windowsupdateről maga a program szedett le, de ha jól emlékszem, komplett DirectX-et, Officet, akármit beleintegrálhattál. Így nem az volt a telepítés, hogy felmegy a Windows, majd pöcsölünk a DIrectX-el, a kódekcsomagokkal, majd az Office, hanem rögtön feltolta. Persze így DVD lett, nem CD.

    A servicepackok jók voltak, de volt egy hátulütőjük. Nem csak az addigi frissítéseket tolta fel, hanem "modernizálták" is az OS-t, aminek az volt a következménye, hogy egy régi gépen az SP2 után úgy belassult, hogy megszakadt az ember szíve.

    Ennek oka, hogy az akkori dátumhoz igazították a gépigényt, és nem optimalizáltak. Ha csak híbákat javítanak, akkor nem értelmezik újra az OS-t, és a gépigényt. Minden marad ugyanaz, csak a hibás sort kicserélik a kódban.
  • wraithLord
    #12
    A Windows Update eddig is mindent felrakott automatikusan.
    Mondjuk én ki szoktam válogatni, hogy mit akarok felrakni, és mit nem, de ez most nem lényeg...

    Amit írsz, offline lenne érdekes, és nekem is eszembe jutott.
    Igaz, manapság már nem jellemző, hogy egy asztali gépen nincs net, de azért előfordul.
    A hordozható eszközöket meg netközelbe lehet vinni, amíg update-elsz. Pl. melóhelyen, ha máshol nincs.
  • scarabeus86
    #11
    Ugye azért időközönként fog kiadni a Microsoft olyan telepítőt, amibe "gyárilag" bele lesznek integrálva a frissítések? Mert ha nem, akkor elég sok időbe fog kerülni mondjuk pár év múlva frissen telepített rendszerre azt a rengeteg frissítést feltenni...
  • zord01
    #10
    Gyanús nekem ez a hatalmas marketing költségvetés. Látszik, hogy nagyon nem akarnak pofára esni, le akarják nyomni az emberek torkán az új OS-t annak minden hátrányával együtt. Ami a táblára optimalizáltságból ered ugye. Most már csak az a kérdés, hogy ez biztonsági dolog, vagy tényleg ennyire xar lett az egész?

    Amúgy a tabletes W8 sikerének titka - szerintem - a jóárasítás. Ha 120k alatt lehetne kapni egy teljes értékű W8 tabletett, 3G modemmel, már állnék is sorba érte. RT-s cucc meg úgy 60-at érne kb.
    Ilyen árképzéssel simán sikeres lenne, de az ilyen elszállt 800$ (amiből lesz 250 rugó, mire beér az országba) szerintem felejtsék el, hogy sikeresek lesznek a tablet piacon. Azt meg nagyon nem hinném, hogy pénzt adnék azért, hogy az asztali gépemre egy a mostaninál rosszabbul kezelhető OS-t kapjak, amiből csomó lényesges dolgot lehagytak, kiszedtek... no-no :(
  • gkalcso
    #9
    Valami WSUS-hoz hasonló kellene. Kütyüt rádugom az USB/RJ45/WIFI/LIFI/stb. csatlakozásra. Klikk-klikk és megy is fel. Azt meg elég lenne egyszer "frissíteni".
  • flashpointer
    #8
    Valamelyik héten épp frissített a winfrissítő, szokásos újraindítás, x/y telepítés lefutása után kilép, majd újraindul. Restart után bejön winbootnál hogy felkészülés az újraindításra... újradindul. És megint. És megint. És megint... szerencsére volt rendszer-visszaállító, úgyhogy viszlát frissités :)
  • wraithLord
    #7
    Végül is mindegy. De az offline telepítéshez nem ártana valami program, ami felismeri, és (megfelelő sorrendben, ha lényeges) feltelepíti az egy könyvtárban lévő frissítéseket, és nem egyenként kell őket futtatni.
    Ha van ilyen, nem szóltam.
  • NEXUS6
    #6
    Hát gratu. A Vistából is lehetett volna egy pár száz MB-os frissítéssel Win7-et csinálni, csak akkor marketingügyileg nem lehetett volna rebootolni annak a szériának az elbaltázott indítását.

    Na most az SP marketingesek szerint baxsza a júzer szemit, ezért átnevezték. Kircsi, de ettől még az, nem?
  • mousee
    #5
    Nem is lenne hülyeség, ha úgy oldanák meg, mint a rolling linux distroknál. Minden hónapban felkerülne a honlapra az éppen aktuális dátummal megfejelt patchpack, egy exe, ami telepítéskor szépen kilistázza, hogy milyen update-ek vannak benne. Rendszergarázda/józsi bácsi kijelöli hogy mi kell neki (99%-ban select all), osztán uccuneki.
  • kvp
    #4
    Innentol a frissites kb. ugy fog mukodni, mint az MMO-knal 2000 ota. Lesznek patch-ek, amiket le lehet szedni offline telepitesre is, de ez nem csomagokban lesz, hanem napi bontasu file-okban. A win update mar jo ideje igy mukodik. Tehat 1 nagy csomag helyett az osszes eddig kiadott update lesz egy jo nagy file listaban. Ezeket kell sorrendben felrakni. Elonye, hogy naponta vagy meg gyakrabban kiadhato egy uj folt a lista vegere ami csak hozza kell csapni a korabbiakhoz. Igy a telepito dvd melle naponta lehet pendrive-ra menteni az uj frissiteseket. (vagy dvd-re, nagyfloppy-ra, stb.) Ha az mmo-soknak ez megfelelt, akkor a win-eseknek is meg fog. Mondjuk ehhez kepest az androidban vannak service pack-ek, ekkor novelik a kisebbik verzio szamot. Uj os verzional meg a nagyobbikat. Es ezek melle vannak meg a napi frissitesek, tehat egyszerre hasznalnak minden technologiat.
  • joghurt3
    #3
    Na igen, de egy egybegyúrt szervizcsomag helyett most mit csináljon, akinek az alapverziója van meg dvd-n, és a sok száz megányi ilyen-olyan foltokhoz lassú a hálózata? Eddig pendrive/cd, és fel lehetett rakni offline. Kellemes lesz ugyanez sok száz különálló frissítéssel...
  • 84972288
    #2
    Windows 8.1, meg hasonló jelöléssel fogják jelezni majd a különböző verziókat, tehát Windows 9 sem lesz.
  • willcox
    #1
    Majd lesz SE (second edition), mint a win98-nál, vagy OSR2, mint a win95-nél. :)