13
  • vargagergo13
    Csak a profitot növelte, a termelést nem.
  • Atyuska
    "A Seagate - a csökkenő kereslet ellenére - több mint nyolcszorosára tudta növelni a nyereségét." - és ennek ellenére még nem piacvezető?
  • hunwhite
    Így van! 1 terra 10 rugesz alatt a cél addig végszükségben esetleg...ESETLEG!!!
  • DontKillMe
    ..Szerintem is gyenge a matekod...
  • vargagergo13
    Eléggé kartell szagú az egész.
  • gforce9
    ja 12k + 5-6% = 20k..igen biztos.
  • Cat #7
    azért azt is vegyétek figyelembe, hogy magyarországon 5-6%-os infláció van, szóval a tavalyi 10e ft ma már kevesebbet ér.
  • DontKillMe
    "Egy a boltok árainak összehasonlításával foglalkozó platform adatai alapján a merevlemezek árai lassan elérik a tavaly év végi szintet. Mindez a felhasználóknak és a cégeknek egyaránt jó hír.
    "
    -A rossz hír pedig az, hogy a tavaly év végi árak nem azonosak a "rendes", áradások előtti árakkal. Majd ha egy (nagyjából időben az áradások előtti, 1 terrás hdd ma egy 1.5 terrásnak felel meg, ha a kapacitás-fejlődést tekintjük) másfél terrás hdd újra 12 ezer forint alatt lesz kisker bruttó, akkor beszélhetünk normalizálódásról. Addig ez csak kamu duma. De megelégednék azzal is, ha az egy terrás lenne újra ennyi.
    De nem annyi, hanem 20 ezer. Hol van ez a 12k-tól??? Ember.
  • zord01
    Ezekkel mind tisztában vagyok, de ti lebecsülitek a "passzív ellenállás" hatékonyságát.
  • gforce9
    Azt hiszed egy Seagate kaliberű céget bojkottal befolyásolni tudnál? :) Alapvetően egyetértek az indulataiddal, mert tényleg egy nagy büdös kamu volt az egész, de a sima user, sőt ha összefog egymilliodmagával sem tud mit tenni. Különben sem HDD-t vásárol az átlag user, hanem számítógépet, aminek csak egy része a hdd.
  • Extec
    "Magunknak köszönhetjük ezeket az árakat." Aki ilyen véleményen van, nagyon el van tévedve a hardver piacot illetően... Az átlagos, hétköznapi user alig néhány százalékát teszi ki a a felvásárolt hdd mennyiségnek. A nagy multicégek, videó/file megosztók vásárolják fel a legjelentősebb mennyiséget. Nekik pedig nincs választásuk, mivel a felhasználóik, és a feltöltött adat mennyisége fokozatosan nő...
  • gombabácsi
    és mi a fenét tárolsz dvd-n? :) mert hogy archiváláshoz kicsi...
    filmeket? azok ott vannak a neten...
    :)
  • zord01
    Magunknak köszönhetjük ezeket az árakat. Ha senki nem venne HDD-t akinek nem égetően muszáj, akkor gyorsabban mennének lefelé az árak. Én spec visszatértem DVD-re, és maradok is, míg teránként 10k alá nem megy a HDD-k ára...
    Ha meg beletörődnek az emberek ezekbe az árakba, meg is érdemlik...