28
-
#28 Steamen weekend akcioban most van! -
gforce9 #27 D3-at nem ismerem, mert ugye tört nincs belőle emulátorokkal meg nem sok kedvem van kínlódni, vagy működik vagy nem. De a torclight2-t valószínű megveszem, mert tudtam keríteni belőle törtet. Szerintem ahhoz képest, hogy lényegében egy fullegyszerű üsd vágd nem apád játék, elég sok apróságot belecsempészetek ahhoz, hogy ne legyen unalmas, mert csak lineáris pálya van. SZeritnem a hangulata nagyon jó, azok az idióta szörnyek és bossok, elképesztően beteg elme szüleményei :) Igazából az első részhez képest minden tekintetben előre lépés. -
Fbn Lx #26 Persze még számos pontot kiemelhetnék, ami miatt nem A+os a játék, de szerintem senki nem is várta, hogy technológiailag a diablo 3 vetélytársa legyen. Kezdve azzal, hogy a táj, a települések, minden tökéletesen élettelen és passzív, a környezet viselkedéséből mindenhonnan teljes mértékben hiányzik a dinamika és az érzés, hogy egyáltalán számít az, hogy én most egy mekkora küldetésen vagyok. Alapvetően mindenki áll, elszövegeli egy közönyös stílusban amit el kell, én meg megyek, és leaprítom amit le kell.
Arra persze teljesen jó, hogy naponta 1 órára elővegye az ember és henteljen egy kicsit -
Fbn Lx #25 A 3 pont a grafikára teljesen korrekt, bár van egyfajta stílusa, de elnagyoltak a textúrák és a látványvilág hangulatban azért nincsen ott, hogy ezt teljesen kárpótolja.
Ami miatt szerintem viszonylag hamar megunható, az főként a nem túl megragadó karakterfejlődés. A skillrendszerben számomra valami nem oké, nem érzem igazán a képességek erejét és így a skillek elsütésével fűszerezett csata dinamikáját, sok effektet túl egyszerűnek is tartok. A tájak eredetiségéről alkotott benyomásom, hogy sok helyen közönséges és monoton, a motiváció a terep felderítésére kicsi, csak az újabb és újabb hordák ledarálása szolgál hajtóerőként, hogy felfedezzem a tájat. Erre a területre sokkal többet kell fókuszálni, mert ezen a szinten úgy gondolom, hogy egy átlagos 14 éves, könyvet ritkán olvasó srác már össze tud rakni fejben hasonló komplexitású, sablonos fantasy-tájakat. a térkép pedig szinte már zavaróan gagyi.
Bár speciel a skillek tekintetében a diablo 2 iránt is hasonlóan éreztem, az első diablót még szerettem, de ami ezen a téren abszolút utánozhatatlan, az a titan quest. A legjobban átérezhető és legszerethetőbb skillrendszerrel és kezelőfelülettel rendelkezik, valamint a legtöbb vizuális kreativitással amivel valaha akció-rpg-ben találkoztam. ó de várnék már egy utódot. -
#24 jajj, hogy egyeseknek semmi sem jó ami keleti és fordítva -
Etinger #23 Légyszíves linkeld már be nekünk az adatlapod. Diablo 3-asat :)
Meg lesném azt a pár száz óra Diablo 3-azást.
Mármint hogy milyen eredményt hozott így drop terén... Hadd tanuljak :)
Köszi ;) -
Etinger #22 Csak pár gondolat (és bocsánat előre is, hogy a Diablóról pofázok már megint egy TL2 cikk alatt...)
- Azért nem minden fejlesztő igazolt át a Torchlight fejlesztőihez, így egyáltalán nem mondható el, hogy a Diablo 3-at egy teljesen új gárda készítette volna. Alapvetően egy játékon nem 5 ember dolgozik, bár irányt adhatnak, de teljesen meghatározni egy játékot nem tudnak.
- Ott van amúgy alapból Chris Metzen, aki egy akkor Blizz guru, hogy ha valamiben benne van a keze, az mindig kap egy Blizzardos ízt. Hogy ez tetszik-e, az szubjektív.
- RMAH JÓ, hogy van. Azért sem értem e téren a picsogást, mert Diablo 2 legidegesítőbb emberei (botjai) azok a gyökerek voltak, akik minden egyes játékban telefosták a szar linkjeikkel a képernyőt. Komolyan, ez hiányzik valakinek? De most tényleg, folyton meg a sírás emiatt, ezek után komolyan felmerül bennem a kérdés, aki a D2>D3 állítását erre alapozza, játszott-e a D2-vel egyáltalán valaha.
- Azt is látni kellene, hogy a Diablo klón manapság a stílusra értendő. A Torchlight igenis egy Diablo klón. Nem Diablo 3 klón, hanem Diablo (mint önálló akció RPG avagy hack'n'slash) tulajdonságaival kiegészült/felhasznált mű.
- Lehet vitatkozni rajta, de a Torchlightnál jobb a Diablo 3 (zenét leszámítva!). Az egyetlen ok, amiért a Diablo-t jobb a Torchlight mögé sorolni, mert jó szidni a Blizzardot. Csalódásnak csalódás a játék, de attól még az erényeit sem szabadna feledni. De ehhez olyan ember kellene, aki objektívan tud ítélni, és játszott mondjuk mind a 3 játékkal:
- D2, D3, Torchlight 2. Ilyenből kevés van. Amit én látok a fórumokon az egy szimpla "Blizzard-hater" réteg, akik bármit képesek - annak minőségétől függetlenül - jobbnak találni mint a Blizzard játékai.
- Ettől függetlenül a Torchlight 2 lehet egy fantasztikus játék, de nálam csak a Diablók után jön. De pl a Sacredet és még a Titan Questet is simán veri.
-
#21 meg mindig hulladek cikk, itt mit kell torolgetni? -
xen #20 Érdekes szóhasználat ez a "Diablo-klón" ugyanis a Torchlight széria alkotóinak kb. a fele a Diablo I-II fejlesztőit takarja. Ezek az emberek a Diablo I-II és a Torchlight I-II esetében is kulcsfigurák voltak. A Blizzard North-ot gyakorlatilag a komplett fejlesztőgárda otthagyta 2003-ban és még néhányan később, mint például a vezető designer 2005-ben(ha jól emlékszem). Így a Diablo 3-at egy teljesen új fejlesztőgárda készítette a Blizzardon belül. Ennek köszönhetően sok neves külföldi szaklapban nem alaptalanul írják azt, hogy a Torchlight II közelebb van a "klasszikus Diablo"-hoz(értve ezalatt a Diablo I-II-t) mint a Diablo 3. Szerintem nem véletlenül. De visszatérve a "Diablo-klónra", az én értelmezésemben ha javarészt ugyanazok az emberek mint akik a D I-II-t fejlesztették készítenek egy új az előbb említetthez nagyon hasonló játékot akkor az maximum továbbfejlesztés lehet bármi is legyen a neve az új játéknak. A klónozást a játékiparban arra szokták használni ha egy fejlesztőcsapat egy másik fejlesztőcsapat sikeres játékát alapul véve, tulajdonképpen a gondolataikat elképzelésüket lemásolva kicsit saját ízlésük szerint módosítva készít az eredeti játékhoz nagyon hasonló játékot. Namármost, itt a MÁS szón van a hangsúly, hiszen a Runic a saját(a Diablo I-II-ben is használt) ötletei alapján készítette a Torchlightot. Ezzel szemben a Blizzard a saját kezükben lévő jogokkal és a kilépett fejlesztők ottmaradt kezdeti fázisban lévő Diablo 3 koncepciójával készítette el a Diablo 3-at, ami nálam kimeríti a másolás/klónozás fogalmát. Érdemes ezen elgondolkodni mielőtt a Torchlightot "diablo-klónozzuk". Mellesleg a Diablo 3 nem lett rossz játék, csak valahogy az az érzésem hogy valami hiányzik, de az igazi baklövést a gyenge item droppal és az ezzel párhuzamosan bevezetett RMAH-al követték el ami magasabb szinteken hazavágja a játékélményt. Ennek a javítására történtek változtatások, de szerintem ez nem volt elég. Kiváncsian várom a folytatást. -
#19 Jézusom. Én inkább maradok a Torchlight-nál. -
#18 erre gondoltam: http://store.steampowered.com/app/207350/
http://store.steampowered.com/app/207320/ -
#17 troll on:
A Torchlight II xar, a diablo 3 xar, az YS jó.
troll off ^^ -
#16 A D3-nak az legnagyobb baja, hogy túl rövid, akarja a bánat 4X-er végigvinni ugyanazzal a karakterrel, ugyanazt a lineáris sztorit, csak hogy eljussak infernóra. -
cateran #15 Par szaz orat:) Ahhoz nem eleget, hogy rmah visszahozza a teljes arat a fostengernek, amit a bli$$ D3 neven kibofogott, de azert az eredeti ar kb 3/4 visszaporgott.
Attol fuggetlenul, hogy kedvelem a kisse elmosott konturokat, -illetve az ehhez hasonlo stilusu kepeket, jatekokat- mondom, hogy a D3 bolhapocsnyivel mutat jobb grafikat, mint pl a Sacred 2 vagy a Titan Quest - Immortal Throne. Mas az alaptema persze es igy nem teljesen ervenyes az osszehasonlitas:) -
#14 Hogy egy jol bevalt kozhelyel nyissak,izelesek es pofonok.
Engem a D3 nem fogott meg 10 perc utan ketsegbeesve kerestem az uninstall-t.
Torchlight 2-be beleporgettem mar 100+ orat de meg mindig szorakoztatonak tartom.
Szemelyese velemenyem hogy a torchlight2 kozelebb all a regi diablo 2 "feeling"-jehez,de van aki nem is azt keresi igy lehet nekik a d3 sokkal jobban fekszik.Ki kell probalni mind a kettot es az ember meglatja hozza melyik all kozelebb.Felesleges vitat nyitni arrol melyik a jobb vagy melyik nem,az ilyen es ehhez hasonlo vitakat mar sokszor sokmindennel kapcsolatban leporgettek az emberek (Win vs Mac,Xbox Vs PS3,CoD vs BF es igy tovabb).Le kell szarni a hype-ot,az embernek tudnia kell o maga mit var el attol a termektol amiert penzt ad ki.Aki a tochlight2 grafikajan nem tud tullepni az maradjon szigoruan a D3-nal.Aki nem tudja magat tul tenni a real life auction house-on es azon hogy az itemeket kezpenzert meglehet venni maradjon a torchlight2-nel.Abben az evben nekem meg jatek nem tetszett annyira mint a torchlight2 amire azt mondtam hogy ezert a penzert egy ajandek a program.21. szazad ott a warzez,nem reklam,le kell szedni ki kell probalni es megallapitani hogy az egye'nnek mi az ami jobban tetszik es miert.Ha nem tetszik uninstall es tovabb kell lepni.
-
Etinger #13 A Diablo-t a múltja tette azzá' ami. De amíg ilyen Kripparrian félékkel van teli, addig messze lesz a nagy elődtől. Azért azt remélheti persze az ember, hogy egy kiegészítő majd a Diablo 3-at is visszahelyezi a régi magasságokba.
Ami a TL-t illeti, komolyan a zene miatt (és azzal együtt a hangulatért) megér egy próbát. Az már alapból pozitívum, hogy nem olyan steril, mint a Sacred.
Ami viszont probléma, hogy néha a Warcraft három mendegélős hadjáratai jutnak eszembe. Ezt az érzést meg a grafika és sajnos a betűtípus és a stílus is erősíti :( -
Nos #12 Na én játszottam eleget a TL2-vel. Nekem megfelel a grafikája erre a játékra, de semmi extra nincs benne. Szerintem a 3-4 pont a grafra teljesen jogos a mai felhozatallal összehasonlítva. És nem azt jelenti, hogy csúnya, hanem hogy nem sorolható a legjobbak közé. Próbáljuk már meg objektíven nézni és úgy mondja azt valaki, hogy öt pontos. A mesterséges inteligencia is olyan hackanslash. Tök jó játék, főleg ahhoz képest, hogy a jóval erősebben marketingelt D3 sem ad lényegesen mást játékélményben (bár annak szerintem jobb a grafikája), de ennyi. Nem történt forradalom, nem is akartak. Ha már kicsit megunja valaki, akkor talán reálisabban fogja tudni megítélni a TL2-őt. Aki nagyon benne van, az mindig kiakad, ha valaki nem ajnározza a kis kedvencét. Ez már velem is megesett. Pár hónap és TI (akik most nagyon véditek) is másképp fogtok ránézni. -
#11 Nem játszottál vele és a grafika alapján írsz véleményt a játékról. Nem kellene. :) -
Etinger #10 Te se játszottál sokat a Diablóval, ugye?
Amúgy aranyos játéknak tűnik ez, de picit komolytalannak is. (Meg szerintem csúnyácska).
Ami a zenét illeti nem értem, hogy a D3-mat miért nem bízták rá, vagy valami nevesebb zeneszerzőre. Annyira semmitmondó a játékzenéje, hogy valami hihetetlen.
Na de ennyit a D3-ról, ettől még jelentősen jobbnak tűnik mint a TL2, csak hát az elvárások is fényévekkel nagyobbak voltak.
Hozzáteszem ezt a Diablo 2 se ugrotta meg, csak a LoD-dal kiegészülve. -
Lokker #9 "Igaz nem játszottam a TL2-vel..."
Innentől nem is olvastam tovább. Hogy lehet valamiről azt mondani, hogy szar, meg gagyi, ha ki se próbáltad? Ez olyan mintha egy ételre azt mondanád, hogy ez ehetetlen, de már láttam róla képet. Meg kell mondjam, hogy hiába olyan a grafikája, mint amilyen, simán alázza játékélményben a Diablo 3-mat. -
#8 Nem szeretem a D3-at mert egy vicc amit a Blizzard művel és amilyen hype-ot nyomnak köréjük.
De azért az hogy a D3 látványvilága köszönőviszonyban sincs a Torchlight 2-höz, azért az kicsit erős... Kicsit??!! Igaz nem játszottam a TL2-vel de az összes kép/videó amit eddig megnéztem erősen 5-6 évvel ezelötti grafikai szintet mutatott, a fent látható képek is. Full szögletes lowpoly textúrák, gagyi illesztések. Valóban a D3 látványvilágával köszönőviszonyban sincs.:)
Én 5-ös skálán erre még a 2-est is erősnek mondanám....
-
#7 Távol álljon tőlem állást foglalni a cikk minőségét illetően, főleg, hogy jómagam nem próbáltam a Torchlight II-t. De így elolvasva egyáltalán nem azt jött le, hogy rossz lenne a játék, mint ahogy a cikk is igyekszik objektív maradni.
Írjátok páran alant, hogy ezt is, azt is illett volna megemlíteni. Kérdem én, miért? Miért fontos az egy átlagos olvasó szempontjából, hogy a zenét a Diablo első két részéhez is komponáló szerző írta? Én speciel pont leszarom, ha tetszik, akkor tetszik, ha meg nem hát nem.
A grafikát mondjuk én sem értem. A játékot láttam egyik kolléga gépén és ott nagyon szépnek tűnt, de hát na, ízléses és pofonok. -
PISTARWARS #6 http://steam-games-free.com/?i=n9X4oi4sd -
M0RN1NGST4R #5 A cikkből rendesen lejött a negatív elfogultság, de még emellett is illett volna megemlíteni, hogy a Runic a sokat emlegetett "konkurenciához" képest meglehetősen baráti áron adja a Torchlight 2-t.
A zenéről meg az "igazán dicső és hősies dallamok"-on kívül érdemes lett volna elmondani, hogy a zeneszerző ugyan az a Matt Uelmen, aki a diablo és a diablo 2 fantasztikus zenéjét megalkotta. Azt hiszem a diablo 1-2 játékélményében nem kis szerepe volt a zenének. -
MinimumGame #4 -
cateran #1 Felelmetes mennyire ostoba es hozzanemerto emberek irogatnak itt cikkeket. Unalmas kaszabolas 1 hack and slashben? Bizonyos felszereles es szint javallott 1-1 terulethez? Dobbenet....Az pedig, hogy a grafika mitol 3 pontos, feledje orok es jotekony homaly:D
A D3 koszonoviszonyban nincs vele, a Blizz annyi even at molyolt azon a valamin, ami csak neveben D3, de szembekopte a teljes stilust es magat a sorozatot is.