298
  • NEXUS6
    Ja és legalább használ ékezetet, még az SMS közben is, nem úgy mint te fax!;)
  • lordsithlord
    Nexus, nem érdemes olyanokkal foglalkozni, akik szerint az Apple az Atyaúristen és saját magukat az ő prófétáinak hiszik...

Amikor már ilyen pofátlan módon lop egy cég, de még ebből is mosdatja valaki, na az már fanatizmus, fanatikusokkal meg tök felesleges vitatkozni, mert úgyse fogják felfogni azt a nagyon egyszerű tényt, hogy az általuk olyannyira imádott cég simlisebb a sokévi átlagnál.
  • NEXUS6
    "Persze, de o megteheti mivel o mar volt a ga'nsz end ro'zesz koncerten es van neki egy folkszva'gen pa'ssza't autoja is melybe nem ul be ha dzsim bi'met ivott es vezetes kozben sem beszel a sza'mszung telefonjan :)

ps: Engem is nagyon idgesit ez az eroltetetten poenosnak tunni akaro irasmod, mely mindig valahogy szanalmasra sikerul a vegen... "

Ja szerintem is.
    Ha idegesít akkor minek csinálod életem? He?
    Okoska!
    ;DDD
  • NEXUS6
    Ezen befostam!
    "Megsúgom azt is: aki céges jogi papírt valaha is látott életében, annál az első, hogy találkozik a jogi személyiség fogalommal. Bizony az sem élő ember, nem is 'Szkájnet' de bizony személyiség. Hallod NEXUS6 lúzer? :-)"
    Hát te még valszeg nem láttál, mert az nem jogi személyiség, hanem JOGI SZEMÉLY!!!!
    Atttyauristen kisfaszom, mi lesz még itt!?:D
    Jogi személy: Ez
    Személyiség: Az meg ez
    Szal aki összetéveszti a személy és a személyiség fogalmát (pedig úgy tudtam mindkettő magyarul van) az hát, izé, egyéb gonoszságokra is képes.

"Szóval ezek a jogászzsenik idejönnek beleugatni olyan dologba, amiben egy oldalas tudás sem bírt rájuk ragadni és osztják az észt a témában. :-)"
    Asztakibaszott repedt-redves jószagú istennyilát, hogy neked micsoda önkritikád van. Szűzmária!:DDD

"Nagyjából mintha NEXUS6 vitatkozna az angol szavak írásmódjáról, 'Szkájnet', röhej! :-)"
    Azért írtam, elárulom, mert ez a te szinted, ameddig ésszel a humort feéred. Bár ha van önkritikád és magasabb szinten mégiscsak műveled a humort, akkor sose nézz tükörbe, mert halálra röhögöd magad.

Na jó kisgyerek, ez volt nálam az a HSZ-ed, amivel lezéróztad magad.
    Nem az a gond, hogy nem értesz a dolgokhoz, nem lehet mindenki Sztívinhóking (;D teccett mi!? Tudom ám, faszom), Petrocselli, meg Rambo (ezt jól írtam?) egyszemélyben, hanem
    - ad egy: akkora mellényed van a hülyeséghez, mint ifaponyva,
    - ad kettő: még azt is előadod, hogy Jusztícia istennő hozzádképest a részrehajlás tekintetében egy 2X-es májátültetett keménypiás, aki Felvonulás téren teret teljeses szélességében lemozogja a cspel kerékpárjával amplitúdoban.
    Ja és ha kicsit megszorongatnak simán tahó vagy és elveszted amaradék humorérzéked is (sosevót!).

Csak tudnám mi a francot állok én le szájkaratézni húgyosokkal!?
  • lordsithlord
    No, akkor hogy az Apple fanok még egy kicsit háboroghassanak:
    http://www.mobilport.hu/hirek/20120924/iphone_5_itt_a_karc-botrany/

Nesze nektek, minőség!
  • M2 #93
    Nézzünk egy példát az objektivitásra:

Apple Maps

Apple-hater olvasók a buglista láttán azonnal világvégét kiáltottak, hogy ilyent aztán márpedig nem lehet, az Apple azonnalmondjonle! Bezzeg a Google Maps!
    (Google Maps 7 éve publikus és fejlődik, Apple Maps 7 napos)

Én erre le mertem írni, hogy a hibák javítása már most folyik és hogy bár mindenben jobb a Google, a Microsoft és a Nokia megoldása, de 3D megjelenítésben a legszebb lett az Apple térképe. Meg azt a néhány TÉNYT is le merészeltem írni, hogy exGoogle fejlesztők dolgoznak a progin, TomTom és egyéb adatbázisokat használnak, amiknek az összefésüléséből jöttek elő a hibákat...

Hol is tévedtem, kedves Apple-fan?
  • M2 #92
    "Azt a minap már letisztáztuk, hogy bizonyos fogalmakkal nem vagy tisztában.
    Azt azért nem gondoltam, hogy még egyszerű magyar szavakkal sem birkózol meg."

Akkor itt a nagy lehetőséged, gyorsan keress valami példát az első és a második sorod állítására. Várunk tőled fogalmakat és egyszerű magyar szavakat!
    Nem, a "galagalagala bülübülü atyalapatyala..." az egyiknek sem felel meg az ovis csoportodon kívül!
    Vagy megint a levegőbe beszélsz?
  • caius marius
    Te nagyon hülye, hol olvastál olyat, amire válaszoltál?
    Na figyi megyek a szintedre:
    galagalagala bülübülü atyalapatyala...
    Ne fuss el melagyarázom.
    Azt írtad,hogy nem vagy alma fan.
    Erre én ezt válaszoltam:
    "Ha Te középen állsz, akkor én meg Apple fan vagyok..."
    Na ez annyit jelent, hogy véleményem szerint Te, nem vagy még annyira sem objektív, mint mondjuk a Blikk nevű csoda lap.
    Vagy irjam ekezet nelkul kedves Apple fanok. Hmm... Lehet ez a baj tenyleg erre nem is gondoltam... En hulye!
    Na mosmar en is meno lettem. Nincs ekezetem.
  • M2 #90
    Hát igen, ha poénosnak akar tűnni, írja le tükörfordításban, ahogy a Google Translate kiadja neki.

Bár tudjuk, NEXUS6 (vagy szerintük 'Nekszussziksz') szereti a humort, csak nem érti... :-)
  • Papichulo
    "Nagyjából mintha NEXUS6 vitatkozna az angol szavak írásmódjáról, 'Szkájnet', röhej!"

Persze, de o megteheti mivel o mar volt a ga'nsz end ro'zesz koncerten es van neki egy folkszva'gen pa'ssza't autoja is melybe nem ul be ha [/b]dzsim bi'met[/b] ivott es vezetes kozben sem beszel a sza'mszung telefonjan :)

ps: Engem is nagyon idgesit ez az eroltetetten poenosnak tunni akaro irasmod, mely mindig valahogy szanalmasra sikerul a vegen...
  • M2 #88
    Megsúgom azt is: aki céges jogi papírt valaha is látott életében, annál az első, hogy találkozik a jogi személyiség fogalommal. Bizony az sem élő ember, nem is 'Szkájnet' de bizony személyiség. Hallod NEXUS6 lúzer? :-)

Szóval ezek a jogászzsenik idejönnek beleugatni olyan dologba, amiben egy oldalas tudás sem bírt rájuk ragadni és osztják az észt a témában. :-)

Nagyjából mintha NEXUS6 vitatkozna az angol szavak írásmódjáról, 'Szkájnet', röhej! :-)
  • M2 #87
    ...és ismét egy Apple-hater Android-fan bukta. Annyira szépen alázzátok magatokat, hogy egyre viccesebb. :-)
  • M2 #86
    A cég személyiségére gondolsz? Te még hülyébb vagy mint NEXUS6, mert vakon mész utána a sötétségbe.

Javaslom inkább olvass és tanulj, később talán még egy saját vélemény is kialakulhat nálad:
    cégek személyisége
  • caius marius
    Ohh! Köszönöm a megtisztelő címet. Igazán nem számítottam rá, hogy pont egy Samsung és Android hatertől fogom ezt megkapni.
    :)
    Azt a minap már letisztáztuk, hogy bizonyos fogalmakkal nem vagy tisztában.
    Azt azért nem gondoltam, hogy még egyszerű magyar szavakkal sem birkózol meg. Ha Te középen állsz, akkor én meg Apple fan vagyok...
  • dzsagon
    az apple mindent lop, nincs ebben semmi meglepő
  • Papichulo
    "Megjegyzem, ismét baromi korrekt voltál a linkelésnél..."

Ha nem vetted volna eszre a screenshot-okat egy masik oldalrol linkeltem, nem en keszitettem! De legalabb en vettem a faradtsagot, hogy linkeljek valamit es bizonyitekokat mutassak, mig te csak a szadat teped es ezalatt is csak nagyreszt hulyesegeket mondasz ;)

"London, Riyadh és Tokió idejét mutató órák ugyebár nem azt a színezést használják, amit te itt szépen kiemeltél, hogy így néz ki! "

Te komolyan nem fogtad fel, hogy az egyik azert vilagos, a masik meg azert sotet, mert az adott napszakot igy akarja jelolni? Vilagos=nappal , sotet=ejszaka, Sherlock!

"Az pedig ugyebár ebből nem derült ki továbbra sem, hogy vajon Feger úrnak voltak-e exkluzív jogai vagy sem."

Eloszor te felhoztad, hogy lehet, hogy az Apple az egesz programot ellopta es nem tudjuk, hogy melyik program mit csinal. Erre mutattam screenshot-okat, melyek azt bizonyitjak, hogy mig a SwissRailClock, az valoban csak egy ora, addig az Apple oraja az idojarast mutat, vilagorakent funkcional, de meg ebreszto is van benne, ergo sokkal tobbet tud!

Masodszor belinkeltem egy masik programot, ami egy az egyben ugyanaz csinalja, mint Feger alkalmazasa es mivel azt nem jelentettek fel, nem szedettek le az appstore-bol, ezert ez is azt tamasztja ala, hogy nincsenek exkluziv jogai. De ha ezzel nem ertesz egyet, akkor lassuk a te bizonyitekaid. Nem mellebeszelest, tobb bekezdesnyi hulyeseget, hanem forrasokat!

"Nem kellene ennyire fényezni az Apple-t, attól még nem lesz tisztább cég. "

Nem tettem ezt. Sot: "Nem azt mondom, hogy az Apple ne fizessen semmit, elvegre van egy rahedli penze." (#16) Nalad ez a fenyezes?

"Elég megnézni, milyen dolgokkal támadták meg a Samsungot: egyik tétel a belső fém váz alkalmazása."

Hol? Az USA perben? Ott nem volt ilyesmi... mar egy masik topicban linkeltem neked egy reszletes leirast a perrol, de ezek szerint nem olvastad el!

"Arról már persze nem szól a fáma, hogy ezt hány készülékben használták már az Apple előtt "

Megint csak a tajekozatlansagodat bizonyitod, mivel ha korabban mar letezet ilyen megvalositas, akkor megtamadhatjak az Apple szabadalmat "prior art" cimen es torolni fogjak ezt a patent-et. Ugyanis korabban mar alkalmazott dolgot, nem lehet szabadalmaztatni!

Nem tudom elegszer hangsulyozni, hogy olvass, tanulj es csak aztan commentelj! ;)
  • M2 #82
    Az érvelések nagymesterét hallottuk - ismét. :-)
  • M2 #81
    Ime, egy példány a Samsung oldal széléről: caius marius.
  • caius marius
    Nem akarod érteni amit írnak neked, vagy tényleg ennyire setét vagy?
  • caius marius
    Baszki ha ezt nem úgy írtad, hogy röhögtél közben, akkor attól tartok, tudathasadásos vagy.
  • M2 #78
    De előfordul például, hogy kérdezi ismerős, milyen telefont ajánlok neki, 40-50 ezer forintja van rá.

Ilyenkor ha csak telefonálni akar, esetleg sms, mindig egy kis fém házas Nokiát ajánlok neki. Ha okostelefont akar, akkor Androidos Samsungot.
    Esetleg iPhone részletre vagy előfizuval? Ne!
    ( csajok kivétel, ott rájöttem, hogy iPhone és kész :-) )

Ilyen veszettül elfogult vagyok!
  • M2 #77
    "még nem küldött el a k... anyádba"

Szerencsére ilyen még nem volt, a többség azért nem ilyen primitív mint te.

A Samsung-fan egy-egy Apple cikkhez már eleve érzelmekkel tele indul neki, már olvasás közben nagyokat szitkozódik és alig várja, hogy beírjon valami jó magvasat (néha ki se bírja a cikk végéig - ilyenkor a legviccesebb).

Az Apple-fan meg nem ír be a Samsung cikkhez, el se olvassa, le se szarja. Tudom, mert dicsértem egy ilyen cikk után a Samsungot a saját tapasztalataim alapján, kaptam is érte, de nem Apple-fanoktól. :-)
  • NEXUS6
    Akkor az hogy van, hogy tapasztalatom szerint Apple-fan még nem küldött el a k... anyádba, ellentétben 1-2 elbódult Samu-fantól!?
  • NEXUS6
    Segíts mester. Taníccsál!
  • NEXUS6
    "Butaságokat írsz. Egy cégnek van személyisége, még ha mesterséges is. Ennek alakításáról szól a PR."
    Vazze a cégnek nem személyisége van, hanem imidzse!!!!
    Neked van személyiséged, bár ebben lassan kételkedem, egy élő embernek.

"Különben az Apple-haterek szerinted mit utálnának? Pár tízezer embert + épületeket és pénztömeget? Vicces gyerek vagy te."
    Azt nem tudom általában az Apple-héterek mit utálnak, csak azt tudom én mit utálok a cégekben. Hogy megvezetik az embereket. Pl te is mit rinyálsz itt, védesz olyan dolgokat, amik nyilvánvalóan nincsenek is. Személyiség cégnek!? Kisfaszom hol vagyunk már. Mindjár Szkájnet a tudatára ébred mi!?

"Az meg egy dolog hogy te mit gondolsz egy ügyről, az a privát véleményed. Meg van a valóság, ami például bírósági ítéletekben testesül meg."
    Persze van véleményem, meg neked is ennek ütköztetése folyik itt. De egy bírói döntést "VALÓSÁGNAK" titulálni az ne haradudj de elég gázos. Túl sok Dredd bírót néztél. Vazze ott van az a szerencsétlen bíró, aki ha volt már ilyen ügye talán tudja, hogy miről van szó, az oskolában megtanulta, hogy mik a szabályok, aztán ha azóta nem volt ilyen ügye megpróbálja felfrissíteni a tudását, rájönni hogy ami a papíron van, amögött mi is volt a jogalkotói szándék. Aztán rágja át magát a több ezer oldalas peranyagon. Hát nem irígylem. Aki ilyen körülmények között megőrzi a tisztánlátását az valszeg valami szupermen. A birók többsége azonban nem az!:)
    Ez ráadásul nem egy büntetőjogi tárgyalás, hanem egy polgári peres ügy, itt általában mindenkinek igaza van (komolyan mondom). Mindenkinek vannak érdekei, ami valamilyen szinten sérül. Ez egy tipikus fülemile per vazze, csak sokkalnagyobb ügyvédi gázsikkal. Igazság, valóság!? Menjél már!
  • M2 #73
    Gondolkozni-gondolkozni-gondolkozni!
    És akkor talán összeáll nálad is. Vagy nem.
  • M2 #72
    Én csak középen vagyok, nem köt semmi egyik céghez sem. Mivel minden álláspont relatív, ezért a Samsung-fan úgy látja Apple-fan vagyok, az Apple-fan meg Samsung-fannak.

Én sehova sem mozdulok, hozzám tudsz viszonyítani. Ezek szerint te egy Samsung-fan vagy. Ennyi a nagy megfejtés.
  • NEXUS6
    "Nem támogat a magántőke semmilyen fejlesztést, ami jogilag nem kap védelmet. Eredmény: a lemaradás. Ez van."
    Ez nálad meg hogy jött le?

A cikkben kb ez a lényeg:
    "A helyi cégek folyamatosan szakemberhiánnyal küzdenek, a bérköltségek ugyanakkor magasak. Az európai cégek kevesebbet költenek kutatás-fejlesztésre, mint az ázsiai és amerikai vetélytársaik."
    Egy kanyi szó nincs a szellemi tulajdon védelméről, ami ráadásul Európában elég magas szintű, ellentétben az Ázsiában tapasztalható dolgoktól.
    He?
  • M2 #70
    Butaságokat írsz. Egy cégnek van személyisége, még ha mesterséges is. Ennek alakításáról szól a PR.

Különben az Apple-haterek szerinted mit utálnának? Pár tízezer embert + épületeket és pénztömeget? Vicces gyerek vagy te.

Az meg egy dolog hogy te mit gondolsz egy ügyről, az a privát véleményed. Meg van a valóság, ami például bírósági ítéletekben testesül meg.
  • NEXUS6
    "Birka módra ráugrottál egy fonák írásra, ezt semmilyen fröcsögéssel nem tudod már kimosni."

Belógattad a kukacodat, hogy hátha ráharap valaki, most meg nekiállsz kapkodni, nehogy a 2 méteres öreg harcsa (ez lennék én) elvigye a felszerelésed!;DDD
    Írtál egy félreérthető humorosnak szánt valamit, szinte direkt azzal a céllal, hogy amikor valaki visszír, azzal vádolod, hogy nem értette a poént, komolyan vette!
    Lüke!!! Én ellentétben veled, degeszre tömtem szmájlikkal az válaszaimat. Úgy hogy ebből a szituból, a direkt rosszindulatodból, csapdaállítási kísérletedből már nem magyarázod ki magad! Te kis tündibündi áldozat!
    ;)

"Galaxy telefon is van több a családban, de a tulajdonosaik le fogják cserélni iPhone-ra (szerintem nőknek nem is szabad mást venni).

Tehát hol és mitől lennék elfogult?"
    Azt én nem tudom, hogy miért, de az eddigiekből az jön le, hogy nyilvánvalóan az vagy. Az a taktikád, hogy írsz 1-2 távolságtartó hsz-t, aztán amikor laposodik a vita egybőll beállsz az Apple táborba.

Nem az a gondom, hogy ellenség vagy (ráadásul gyak te pozícionálod magad annak), sokkal inkább, hogy bizonyos szinten gerinctelen.
    Sokkal jobban érdekel az értelmes hozzászólásod, mint amikor nekiállsz itt fröcsögni, hogy szemét Samu (vagy akármilyen cég) kérjen bocsánatot. (Ki, a dizájner, az ügyvezető igazgató, a PR-os, a marketinges, vagy a portás? Csak mert mindegyik alkalmazott, és megvalósítanak egy vállalati stratégiát, ami vagy bejön vagy nem).
  • NEXUS6
    Egyrészt a te szóhasználatoddal, mindenki "lop", trükközik, hogy meddig mehet el a másik technológiájának lenyúlásában, jogosulatlan felhasználásában, csak ez a kérdés. Ahogy azt ezerszer megbeszéltük, ezt ugyan úgy csinálja az Apple, a Samu, a Sony, meg akármelyik cég. Namost egy ilyen abszolút jogi jellegű procedúrában, egy ilyen perben, ami nem emberek, hanem un. jogi személyek között jön létre semmi keresni valója olyan fogalmaknak, mint "erkölcs", meg "igazság". A lopás szó sem korrekt, mert annak is van egyfajta ilyen minősítése és nem is ez a jogi terminus technicus.
    A te szavaidból az jön le, hogy megszemélyesíted ezeket a cégeket, "áldozatnak" tekinted az egyiket, "bűnösnek" a másikat, akinek "bűnhödnie" kell. Mint mondtam, ezek csak szervezetek, nem lehet őket erkölcsi szempontból megítélni. Az olyan hogy "bocsánatot kér", meg nagypofájú, meg "fülét - farkát behúzva" ezen a szinten értelmezhetetlen. Ehelyett a célszerű kommunikációs politika megválasztásában elkövetett hibák lehet egy jobb kifejezés. Ezeknek a cégeknek ugyanis nincs egójuk, nekik nem kell semmit bizonyítani, ha azzal csinálnak nagyobb profitot simán kinyalják mint vásárlónak a seggedet szóban, amellett hogy halálra nyúvasztják a melósaikat, amit persze szintén jól lekommunikálnak, mert adnak 1000 $ a bálnák megmentésére.
    Ha benyeled ezeket a PR fogásokat, azt kell mondanom, az a te bajod.

Azonban jogosulatlan felhasználások között van különbség. Az egyik amit a kínai klónozók csinálnak a tényleg pofátlan másolás, a célja a vásárlók megtévesztése!!!! Na ez már erkölcsileg is megítélendő, mert a szenvedő fél nem egy elvont kategória, amilyen egy cég, egy szervezet, hanem egy érző ember. A samu mint cég ilyen fajta tudatos direkt megtévesztést, becsapást nem csinált. Az hogy egy esetben az Apple jogászai behúzták még is a csőbe az az ő ügyességüket dícséri, a samu vezetésének ugyanis nem lehetett célja egy ilyen per megkockáztatása. Ezt róluk feltételezni naívság.

Namost itt viszont amit látunk, amikor az Apple lemásolta ezt az órát, ez bizonyos szempontból egyfajta figyelmetlenség lehet, valszeg csak nem néztek utána a jogászaik, hogy ez a dizájn le van-e védve. Ők sem direkt csinálhatták ezt a bakit. Azonban, ha azt nézzük, hogy melyik baki nagyobb, függetlenül annak anyagi vonzatától, akkor szerintem valaminek a direktbe lemásolása súlyosabb, mint az, hogy nem egy az egybe, csak hasonló terméket akar valaki csinálni, de a bíróság szerint már átcsúszik egy ingoványos határon. Általában, ismétlem általában a direktbe másolás valahol valamilyen embernek az érdekeit is sérti, mint korábban írtam a vásárlóét, mert megtévesztheti, vagy az alkotóét a szellemi tulajdonának bitorlásával, erkölcsi és anyagi kár okozásával.
  • M2 #67
    Nem támogat a magántőke semmilyen fejlesztést, ami jogilag nem kap védelmet. Eredmény: a lemaradás. Ez van.
  • M2 #66
    Volt szó arról, hogy mekkora baromság ez az egész szabadalmi rendszer. Írtam, hogy igen, tényleg az, de a kisebbik rossz. Ez a nagyobbik:

http://www.sg.hu/cikkek/92296/az_it_iparban_csokken_europa_jelentosege
  • narumon
    "Teljesen jó az a hozzászólás. Teljesen odamutató. +1 neki. Szerintem te nem érted a lényegét. (nem vagyok samsungpárti)"

Hát sajnálom. Szerintem teljesen jó volt M2 cinikus írása, ha ezt valaki komolyan veszi - és utána valaki még tapsol is neki hozzá, akkor azt gondolom nem velem van a baj.
  • narumon
    "A kettős mérce az itt is megvan rendesen.
    A Samu az rossz gonosz mert lemásolta az itelefont, az Apple direkt jótettet hajtott végre amire az SBB vagy ki, kifejezetten büszke, sőt majd ő fizet mindjárt az Almának ezért a hőstettért."

Azért ne ferdíts! Ha most beperelték volna az applet akkor sem szólna senki, csak a hülyeségeket söpörtük félre. Az ilyen milliárdért perelni és társait. Hol van itt a kettős mérce? Az apple hibázott de megoldották. A Samsungnál az volt a gond, hogy hibázott, DE NEM IS AKARTA MEGOLDANI!!

"Nem lehetne anyit mondani, hogy ha az Aple hibázott akkor fizessen vagy egyezzen meg a féllel?"

Miért? Ki írt bármi mást?

"Mindegy, lehet minuszolni már lesz*rom, minden hírnél mint a jehova tanui öntik az észt."

Azért ez alapján magadba is nézhetsz.
  • lordsithlord
    Megjegyzem, ismét baromi korrekt voltál a linkelésnél... Ugyanis még a 2. képeden is nagyon jól látszik, hogy a kinézet egy az egyben ugyanaz, mint az eredeti program kinézete, csak ugyebár lekicsinyítve... London, Riyadh és Tokió idejét mutató órák ugyebár nem azt a színezést használják, amit te itt szépen kiemeltél, hogy így néz ki! Attól, hogy egyes elemeit személyre lehet szabni, attól még a grafikus elemek megmaradnak! Az pedig ugyebár ebből nem derült ki továbbra sem, hogy vajon Feger úrnak voltak-e exkluzív jogai vagy sem.

Összegezve: ezzel szó szerint SEMMIT nem bizonyítottál.

Illetve egy dolgot mégis bebizonyítottál: a szoftverjoghoz hozzá se tudsz szólni, mert olyan szinten nem értesz hozzá, hogy az már katasztrofális.

Megjegyzem, érdemes lenne utánanézned, anno miről is szólt az elhíresült folyamatjelző pere... Egy az egyben ugyanez a helyzet, egyik fél csinált egy folyamatjelzőt, a másik meg lemásolta a kinézetet. A pernek csak egyik eleme volt a grafikus rész (pedig az egyik fél folyamatos csíkot, a másik meg 5%-onként megjelenő kockákat alkalmazott), a másik fele magáról a módszerről szólt. Egy az egyben ugyanez a helyzet, hasonló megoldás, de hála a szoftverjognak, az, aki előbb csinálta meg, perelhetett.

Erről ennyit. Nem kellene ennyire fényezni az Apple-t, attól még nem lesz tisztább cég. Elég megnézni, milyen dolgokkal támadták meg a Samsungot: egyik tétel a belső fém váz alkalmazása. Arról már persze nem szól a fáma, hogy ezt hány készülékben használták már az Apple előtt (csak egy példa rá a Nokia, akinek régebbi készülékeiben a keretező fém váz sok szervizesnek ment az idegeire, vagy érdemes megnézni más termékeknél a Compaq notijait, amiknél szintén alkalmazták a fém keretet), dehát úgy nem lenne olyan érdekes, ha kisülne, hogy az Apple csak abban volt új, hogy nekik eszükbe jutott levédetni a megoldást...
  • M2 #62
    Birka módra ráugrottál egy fonák írásra, ezt semmilyen fröcsögéssel nem tudod már kimosni.

Jól mondod, sok Samsung kütyüm van, szeretem is őket, nálam minőség/ár tekintetben a legjobb helyen állnak. Volt velük garis ügyem is, a legkorrektebben jártak el.
    De amikor a minőség jobban számít mint az ár, akkor jön előtérbe az Apple néhány terméke, mert abban meg ők a nyerők.

Galaxy telefon is van több a családban, de a tulajdonosaik le fogják cserélni iPhone-ra (szerintem nőknek nem is szabad mást venni).

Tehát hol és mitől lennék elfogult?
  • M2 #61
    Semmi bajom nincs a Samsunggal, az olyan emberekkel van bajom, akik elvakultan védik amikor lop. Amit az óráról leírtam, azt ők pontosan így előadják - csak sajnos komolyan is gondolják.

A cikk esetében szerintem meg az Apple lopott. Csakhogy a lopástól van még két út: felfele és lefele. Ha fülét-farkát behúzva bocsánatot kér és minden téren rendezi, akkor tudnak javítani a dolgon. De ha a tolvaj ügyvédek mögé bújva is tagad, majd megszületik az ítélet és vannak olyan majmok, akik ez után is védik - na az súlyos.
  • G_ArchAngel #60
    Igazad van, de a muszájt j-vel írjuk.
  • hurkaur
    true +1