298
-
#258 2010 óta EU előírás, hogy a vásárlók érdekében a telefontöltök és adatkábelek szabványosításra kerültek. Ez az előírás max úgy kerülnető meg, max olyan engedmény van, ha agyártó adaptert mellékel.
Engem mondmuk már többször segített ki az usb kábelével kollégám.
De igazad van, nagyon csini a kábel. :-D -
M2 #257 Ezt a csatit megint annyira zseniálisan megcsinálta az Apple, ez az amit nem tudnak a többiek! :-) -
M2 #256 Szóval köszönöm szépen, az USB univerzumból nekem elég az az egy! :-) -
M2 #255 Néha beszédesebbek a képek:
VS
Én annyira sajnálom, hogy így kiszúrt velem az Apple! :-) -
Papichulo #254 Meg azert:
"Following this morning's release of an open letter from Tim Cook apologizing for issues with the new Apple-driven Maps app in iOS 6 and mentioning some alternative map options available to users, Apple has also added a new featured section to the App Store highlighting some of those map alternatives. " - http://www.macrumors.com/2012/09/28/apple-launches-new-app-store-feature-section-for-alternative-maps/ -
M2 #253 "Térképek Apple-módra.
Az új Térképek alkalmazással könnyebb megtalálni a legjobb utakat. A térképek elemei vektoralapúak, ami azt jelenti, hogy a képek és a szöveg nagyítva is igen élesen jelenik meg. Ha ide-oda húzod a térképet, magad is tapasztalni fogod, hogy milyen gyorsan reagál az alkalmazás a mozdulataidra. Útvonaltervre van szükséged az egyik helyről a másikra? A Térképek nemcsak mutatja az utat, hanem részletesen, sarokról sarokra be is mondja, merre kell menned. Teljesen új perspektívából is megtekintheted a környéket: a Flyover nézetben élethű, interaktív háromdimenziós megjelenítésben fedezheted fel a világvárosok egész sorát."
Korrekt. -
M2 #252 "A kapcsolódás új módja.
Ahhoz, hogy az iPhone 5 vékonyabb és könnyebb lehessen, szükség volt egy lényeges módosításra: újabb, kisebb, jobb megoldást kellett alkalmaznunk a 30 tűs csatlakozó helyett. Bemutatjuk a Lightning csatlakozót. A teljes egészében digitális, nyolcjeles kivitel jóval tartósabb a 30 tűs csatlakozónál. A Lightning másik briliáns jellemzője, hogy szimmetrikus, tehát nem lehet rosszul fogni a csatlakozót, ha be akarod dugni."
Szuper lett az új csatlakozó is! USB egy viccnek tűnik mellette.
"- The pins on the plug are deactivated until after the plug is fully inserted, when a wake-up signal on one of the pins cues the chip inside the plug. This avoids any shorting hazard while the plug isn’t inside the connector.
- The controller/driver chip tells the device what type it is, and for cases like the Lightning-to-USB cable whether a charger (that sends power) or a device (that needs power) is on the other end.
- The device can then switch the other pins between the SoC’s data lines or the power circuitry, as needed in each case."
Apple's Lightning Connector Uses Adaptive Technology to Dynamically Assign Pin Functions -
M2 #251 "A nagyobb képernyő több látnivalót kínál.
Nagy kijelzős okostelefont bárki tud készíteni. De amikor csak a méret a lényeg, az eredmény egy túl nagy, kényelmetlen telefon, amit nehéz használni. Az iPhone 5 négyhüvelykes kijelzőjét az emberi kézhez terveztük: nagyobb, de továbbra is ugyanolyan széles, mint az iPhone 4S kijelzője. Így amit eddig egy kézzel megoldottál – ilyen például a billentyűzeten való gépelés –, az továbbra sem igényel két kezet."
Jogos. -
Papichulo #250 Nagyon nem cool forrasmegjeloles nelkul idezni es megkevesbe nem a teljes szoveget masolni! No comment...
Amugy hatalmas a kulonbseg a fanboy es a troll kozott... itt leginkabb az utobbiak vannak ;) -
hurkaur #249 Azzal, hogy csak az en nevemet irtad kis betuvel nagyon megbantottal. -
#248 "For Apple fans, the brand triggers a reaction in the brain that's not unlike that of religious devotees, according to a BBC documentary series that cites neurological research.
The neuroscientists ran a magnetic resonance imaging (MRI) test on an Apple fanatic and discovered that images of the technology company's gadgets lit up the same parts of the brain as images of a deity do for religious people, the report says."
No comment -
Papichulo #247 “I do think that users have higher expectations when it comes to Apple,” Gartner analyst Carolina Milanesi told Wired via email. “I also think that there is a particular pleasure by many in finding something wrong almost to show that Apple is not perfect.” - http://www.wired.com/gadgetlab/2012/09/iphone-5-problems/
Itt azert van par ember akire erosen jellemzo az idezet utolso mondata - lordsithlord-ra a legrosszabb ezek kozul ;) -
#246 Na ez viszont nem vicc, hanem szomorú.
;-( -
#245 Ja és ehhez kapcsolódóan hallottam egy jó poént:
"Vettem egy tök trendi polót, az van ráírva, hogy Looser!
De igazság szerint dögöljek meg, ha tudom miért került 35 ezer Ft-ba!"
-
#244 Most olvastam el. Oltották rendesen, de a végén kapott egy összesített tetszett minősítést, (8,1 pont ha jól számolom).
Az űberhájpot az ár/érték aránnyal húzták le, ami 4 pontot ér.
Ha azt nézzük, hogy jó teló, de nem mondható, hogy egyértelműen a jelenlegi felsőkategóriás telók fölött van, akkor korrekt. Ahhoz képest kb 60 Ft-tal kerül többe. Azért meg veszek még egy nem rossz telót!!!!
Magyarországon ezzel csak erősödik az a trend, hogy aki az ára miatt eddig nem vett iphonet, az ebből még kevésbé fog venni. Ismerve a magyar viszonyokat, ha szabadjára engedem a lelkem űbermagyar részét, akkor vérlázítónak, a szegényebb rétegek felé történő fityiszmutatásnak érzem. Mert mit üzen az Apple, adhatnám annyiért, mint mások, hiszen én is végsőkig kizsigerelt kínai melósokkal állítom elő a terméket, de nincs szükségem a kis összekuporgatott forintjaitokra.
Persze ez csak vicc. Az ájfon ára egyszerűen csak nem a magyar piacra, a magyar keresetekhez lett belőve. És mivel az EU-hoz tartozunk, a vámhatárok hiánya miatt ez a termék nem igazán adható más áron.
Szerintem meg nem lehúzták, épp hogy korrekt volt a cikk.
:D -
caius marius #243 Ja és a mobilarénán is lehúzták!
:) -
caius marius #242 :D
Többek között kopik, kaki a térképe, zárt és nem lehet a hátteret megváltoztatni.
Ja és csak a buziknak van ájfonnyuk.
:) -
#241 Ja!
Szart!
Az alma egy szar!
-
caius marius #240 Áá! Nemsokára úgyis visszajön. Kezdjük csak el szarozni az almát. :) -
#239 Baxus, ezt elbaxtuk, elijesztettük a kis egerünket.
Van egy cigid?
-
#238 Csá!
Majd találkozunk egy köv életben.
-
caius marius #237 Ezt buktad. A végső érv oviban. Akkorisnekemvanigazaméshaggyatok. Csúnyák...
Gratula. -
M2 #236 "másnak viszont olyan dolgokat jelent, amiről neked halvány lila fogalmad sincs"
Ezért írtam, hogy azért egy annyira személyes dolgot, mint egy saját vers, megosztani ott, ahol telefonokról és azok vonzatáról megy az adok-kapok, szerintem nem kellene. Ez tökre nem az a hely.
Ezós. Áhám, akkor a barátod is az, caius marius. Értem már a kapcsolatot! Meg akkor a hajthatatlan, meggyőzhetetlen egotokat is. Akit a hit vezérel, ott nem létezhet ellenvélemény vagy másiknak igazsága.
Mivel már volt szerencsém találkozni a jelenséggel, mostantól ignore.
Bocsi, Sziasztok! :-) -
caius marius #235 "Ha egy bírósági döntésre te azt mondod, hogy szubjektív, akkor az csak a te szubjektív véleményed"
Na még egyszer...
HANGOSAN ÍROM HÁTHA LÁTOD?
EGY EMBER SEM TUD OBJEKTÍV ÍTÉLETET HOZNI, SEM CÉGEK SEM EMBEREK FELETT.
1, A legfontosabb az, hogy Ő, mármint a bíró, csak egy jogalkalmazó, nem pedig isten, hogy teljesen, minden részletre kiterjedően tudjon megvizsgálni bármit is.
Innentől kezdve pedig csakis szubjektíven ítélhetnek, érzések és benyomások alapján. Aztán itt el is vérzett az elméleted. Attól, hogy valamiről több ember kialakít valamilyen véleményt az még kurvára nem lesz objektív, mert ők csak saját érzéseiket vetítik ki arra az adott dologra.
Régen az emberek azt hitték, hogy a föld lapos. Sokan hitték. Aztán kiderült, hogy nem az. -
#234 Mondjuk, csak hogy jelezzem.
Az amilyen indulatokat itt keltesz neked csak egy játék, másnak viszont olyan dolgokat jelent, amiről neked halvány lila fogalmad sincs. És jobb is hogy így van. Neked.
Szal, próbáld ne szítani az indulatokat a nagy felvilágosító keresztes hadjáratokban, mert ha ezósak akarunk lenni, akkor olyan karmát húzol magadra, aminek semmi értelme.
Ha meg nem ezósak, akkor meg csak tök feleslegesen kavarsz itten.
Értem? -
M2 #233 ÖÖÖ - finom legyek, őszinte vagy inkább kussoljak? Tényleg nem akarok a lelkedben vájkálni, nem is értem miért kellett ezt ide... -
#232 "Na halljuk, egy József Attila vers beidézésétől még nem lettél nyelvészzseni, csak jól megy a copy-paste."
Ja, de vannak saját verseim is, persze csak magam szórakoztatására.
Kopizok neked egy részletet (felhívom a figyelmedet az utolsó sorra, érdemes megszívlelni. Gondolom nem zavar, hogy latinul van).
Mert vége...
Újra keserű komédiát játszott velem,
rászedett,
hitette el, hogy enyém lesz minden
a remény.
Eddig az élet csak játék volt nekem.
Veszítenem ugyan fájt,
de néha volt kis győzelem.
És csak a büszkeség volt az,
mi elszenvedte a csorbát.
Ma viszont háborúba megyek,
mert a szeretet kevés volt,
mit a világnak adtam, és hiába hagyom,
bohócként, hogy nevessenek rajtam,
ez már nem menti meg az áldozatokat.
Nincs hitem, nincs fegyverem.
De dőrén kezet magamra nem emelek,
bár keserűség szorítja szívem.
Erőm csak a vágy,
hogy mindez ne így legyen!
Hiszen hova hátrálnom,
vagy veszítenem sincs mit már.
Távoli, kósza köd a félelem,
és irigy szemmel nézem a tudatlanokat,
kik nem látják a törött tükrökben lopakodó halált.
E csatában gyalogok vagyunk mind,
elsőként meghalnunk ugyan nekünk kell.
De Isten dicsőségét hiába harsogja ajkunk,
ha áldozatunkért mit kaphatunk csak egy rövid pokol,
mert a boldog öröklétből még nem tért vissza senki.
Üvöltve vádollak hát Istenem:
Sorsunkkal mutatva azt,
mit elkerülni rajtunk követelsz
Te magad vagy még is,
ki százszor, ezerszer követed el!
Sed dimitte peccatum contra te
-
M2 #231 Most ezt komolyan kérdezem: ti minden hozzászólásból csak az első sort olvassátok el??? -
M2 #230 Kérlek értelmezd ezt a nagyon összetett mondatomat, vajon miről szólhatott:
"Mert nem lehet megkérdezni a Világ Hatalmas Urát, hogy na de mégis mi az objektív igazság." -
M2 #229 Azt leszarnám ha az Apple-fanokat szidná valaki, csakhogy soha nem így megy!
Minden esetben az van mondva, hogy akinek iPhone-ja van az buzi, sznob, birka ..stb.
És legtöbbször ezt olyanok írják le, akik szintén fanok, csak másik céghez kötődnek. Na ilyenkor jövök én, mint aki nagyon utál minden általánosítást és próbálok fényt gyújtani a fejekben. Nulla sikerrel persze, ezt aláírom. :-) -
#228 Nyugi!
Szmájli a hsz végén megvolt?
-
caius marius #227 Na itt az egyik ahol látszik, hogy a filozófiát csak emlegeted. Az "igazság" a legritkábban lehet objektív pláne kettő vagy több ember között.
A "többség" az szerinted Amerika és az Apple hívők pártatlan (hahhaha) társasága. -
M2 #226 "Ezért aztán jössz ezzel az elmélettel a cég megszemélyesítésével."
Könyörgök nézzél már vissza, hányszor személyesítettél meg te is cégeket!
Az idézeted fölött mindig megtalálod. Fingod sincs róla miért raktam be, mi? -
M2 #225 "a kedvenc költőm nevét szádra ne vedd."
Megint ez a primitív kocsmai stílus! Hát nesze:
József Attila, József Attila, József Attila, József Attila.
Akkor most mi lesz? Kimegyünk a hóra te faszkalap? (<- csak hogy én is leereszkedjek a szintedre) -
#224 "Ja és Apple berkein belül meg nem Viberezünk, mert a belsős progik egyértelműen sokkal jobbak nála. Tehát a megkérdezett lúzer valamelyik Androidos ismerősével szeretne beszélni, ahhoz kell neki az a fos Viber. :-)"
Hát ez az!!!!!
Na most, ha már elkezdtem vájkálni itt a lelkedben, elmondanám, hogy hol a gixer, miért érzed magad sértve.
Röviden, azért mert olyan dolgokat veszel egy kalap alá, amik nem összetartozók.
Elmagyarázom. Kezdjük azzal amit írsz. Itt van ez a sok tuskó ember, akik történetesen kinézték a Ájfont, mert divatcikk. Halványlila gőzük nincs az egészről, de veszik mint a cukrot.
Namost történetesen te tudod, hogy az ájfon egy nagyon jó kis teló a maga kategóriájában. És itt kezdődik az első összemosás. Amikor valaki a tuskó ájfontrollokat szidja akkor beharapsz a levegőbe, nem nézve kit találsz, mint egy vak pitbull. Pedig csak a telót, meint jó terméket akarod védeni.
Aztán itt van a cég is. A cégnél van egy csomó mérnök és ők hozták össze ezt a telót, ami egy nagyszerű teljesítmény. Te a terméket szereted, de az azt létrehozó mérnököket nem ismered, így azt becsülöd, akivel/amivel a cégtől találkozol. Na az meg a marketingesek kreálmánya. Az egész megspékelve az olyan baromságokkal, hogy ugye nem azt mondják természetesen, hogy egy nagyon jó telót csináltak, hanem hogy a legjobbat a világon, ami nem igaz.
De talán ezt még te sem hiszed el, csak a többi nagyon tündibündi, aranyos maszlagot.
Ezért aztán jössz ezzel az elmélettel a cég megszemélyesítésével. Kevered itt a képet meg a valóságot.
Éde3sem a Mátriksz az az álom, amit a szemedre húztak, hogy a társadalom részéve rendes fogyasztóvá és erőforrássá tegyenek.
-
M2 #223 Te nem vagy képes felfogni azt a kurva egyszerű dolgot, hogy a van személyisége az meg nem egyenlő azzal, hogy személyiség.
Van személyisége, mert adnak neki, jogilag, költőileg, PR-ban, vagy csak itt mikor 'fosik'.
"Ez pontosan ugyan az problémád, ami az objektív és szubjektív között van."
Na halljuk, egy József Attila vers beidézésétől még nem lettél nyelvészzseni, csak jól megy a copy-paste. -
#222 "Egy egyszerű verset hogy a picsuban tudtok ti megérteni? József Attilát meg pláne hogyan!?"
Nekem te ne gyere József Attilával kishaver, a kedvenc költőm nevét szádra ne vedd.
És akkor idéznék is néhány sort tőle, ami idevág:
Gyönyörűt láttam
"...
Fegyvert ragadni gyengeség:
megöl az ellenség és megver
s elszáll rólam a kedves ég.
Jogállamban a pénz a fegyver.
A hadviselés itt ma más.
A hős a kardot ki se rántja.
Bankó a bombarobbanás
s mint fillér, száll szét a szilánkja."
1937. júl.
"Az emberek amikor egy-egy cégre gondolnak, akkor arra úgy pont gondolnak, mint egy személyiségre. Ez a személyiség lehet nagyon sok féle, a PR azon igyekszik, hogy pozitív személyiségnek látszódjon az adott cég."
Látom nem érted mi a különbség aközött, hogy valami valami, vagy csak annak látszik. Ez pontosan ugyan az problémád, ami az objektív és szubjektív között van. Rossz hírem van az emberek 99%-ának a kettő megkülönböztetése nem okoz nehézséget. Bár van abban valami felemelő, ha valaki egy ilyen kisebbséghez tartozik, gondolom.
-
M2 #221 Ja és Apple berkein belül meg nem Viberezünk, mert a belsős progik egyértelműen sokkal jobbak nála. Tehát a megkérdezett lúzer valamelyik Androidos ismerősével szeretne beszélni, ahhoz kell neki az a fos Viber. :-)
Lehet titeket akar hívni, hogy elmagyarázza egy-két szó jelentését. -
M2 #220 "Ezt most mi a kisfaxomért kellett!?"
Mert hülyeséget beszél, azért!
Te sem hívnád a londoni vagy bristoli ismerőseidet a 200 ezres telefonodon mobil tarifán, ennyire hülye nem lehetsz! De ez meg vakon melléd áll.
Az ott sorban állókat szidhatod tőlem ahogy akarod, talán csak az elsőt tudom megérteni valamennyire: 3 másodperc hírnév egy nap ücsörgésért. Áh, meggondoltam magam: lúzer az is. :-)
Viber meg van minden telefonra, csöppet sem Apple specifikus a dolog. -
M2 #219 Ha egy bírósági döntésre te azt mondod, hogy szubjektív, akkor az csak a te szubjektív véleményed - ergo nem fogja megváltoztatni azt a tényt, hogy a többség elfogadja objektívnek.
Mert nem lehet megkérdezni a Világ Hatalmas Urát, hogy na de mégis mi az objektív igazság.