54
  • hurkaur
    aha oke
  • RM007
    A végén úgyis újra a Symbian fog győzni. Le vagytok maradva egy kissé az időben. A Nokia kukázta ugyan, de a rajta dolgozók nem adták fel és szépen kipofozták. Majd kap új procit, kijelző felbontást stb.... Elop bukni fog, az új vezér megtartja a symbit "is" és szép lassan vissza fog kapaszkodni. Ha mégse akkor majd egy MeeGo utód lesz a 808 után a következő vmikor jó sokára.
  • Rage47
    Te inkább az androidról irtál :D
  • Ferrer
    Ki az a barom állat, aki egy mobilos oprendszert használna a desktopján? Legalább a tablet felületet portolták volna (amiben lehetne is jövő), de nem.
  • sanyicks
    na meg nem hivatalos, és béta :D
  • Inquisitor
    "15"= 1.5
  • Inquisitor
    Nem hivatalos x86 android kb. 15-től folyamatosan letölthető volt. Csak ugye nem volt rá átfordítva túl sok alkalmazás.
  • Inquisitor
    "dehogy volt kar, 2 ev mulva fullos windows 8-as telefon lesz a csuklodon, a nokia igen jol dontott, ..."

Félre értettél, nem maga WP8 lenne melléfogás. Az volt a melléfogás, hogy minden mást kukázott a Nokia, hogy majd ú lesz az MS sztárolt gyártója ... erre a HTC lett. Ez nagy szívás.
  • sanyicks
    aha értem, tehát nem vallod be hogy fagy a vinfosod :)
  • hurkaur
    Nem igaz.
  • hurkaur
    "Ide tartoznak a regi win32-es api-t hasznalo programok is, amik meg mindig az uzleti alkalmazasok jo reszet teszik ki es a microsoft mar csak kb. 2 evig tamogatja oket."

Windows 8-ban tovabbra is tamogatott a win32, milyen 2 evrol beszelsz?

"A linux arrol hires, hogy az osszes 1960-as evek ota kiadott unix-os program futtathato rajta."

Azt elfelejtetted megemliteni, hogy fejleszteni is sokkal jobb ra, hisz van ra gtk, qt, wxWidgets, igy garantaltan mashogy fog kinezni az alkalmazasod, mint a konkurencianak, ha masban fejlesztette. Ha meg szigoruan csak hasznalni akarod a gepet, es nem a gui frameworkhez keresni alkalmazast, akkor rancigalhatod le az epp aktualis gui libeket.

"Ezek utan a win32-es tamogatast sem fogjak kidobni egyhamar."
    A win32 tamogatasakent ugye nem a wine-t ertetted?

"Egyebkent az x86-os desktop android mar egy ideje ingyen letoltheto..."
    Azota is sereglenek az emberek es toltik :))
  • Papichulo
    "az applesok is viccesek, mikor munka van egybol windowst futtatnak"

Ha itt ram gondoltal, akkor nem, munkara is OSX-t hasznalok... sot, ugy en bloc mindenre!

Mindemellett elismerem a windows erenyeit es elonyeit. Azt is, hogy szerintem a legjobb IDE a Visual Studio... de azt nem mondtam, hogy a tobbi sokkal rosszab lenne :)
  • Vers
    az applesok is viccesek, mikor munka van egybol windowst futtatnak, netezni meg jo az osx is, teljesen feleslegesen szivatjak magukat :D
    a linuxnal detto
  • Papichulo
    Ezt ugye te sem gondoltad komolyan?

A windows-zal software-library es fejlesztoeszkozok tekinteteben felvenni a versenyt az ma kb. sci-fi szinten van...

Amugy amit elmondtal a linuxrol az ugyanugy igaz OSX-re, csak maga az OS is jobban elterjedt, meg a native alkalmazasok szama es minosege is sokkal kedvezobb ;)

Szoval nem, a jovo ev sem a linux eve lesz! :)
  • Vers
    ennyire azert nem kell az androidba szerelmes lenni , a linux reszesedese 1 % a desktop piacon, mert kb annyit is er, a vilagon van kb 10-50 millio windows fejleszto, akik elarasztjak a windows storet programokkal, pillanatok alatt a legnagyobb rendszer lesz
  • Sequoyah
    Pár nagy cégnél már megfordultam, de egy helyen sem láttam még üzleti felhasználói alkalmazást linuxon, vagy unixon. Nyilván mindenki siet lecserélni a megszámlálhatatlan rendszerüket egy teljesen új és számukra teljesen ismeretlen platformra...
  • kvp
    ""Kis idő, aztán kijön az android asztali gépre és szétalázza mindkét rendszert. "
    Hat persze... biztosan igy lesz... Foleg az a regeteg desktop alkalmazas, ami van androidra, na az fog nagyon csunyan odavagni a Windowsnak! :)"

Ami megy linux-on, az megy android-on is. Ide tartoznak a regi win32-es api-t hasznalo programok is, amik meg mindig az uzleti alkalmazasok jo reszet teszik ki es a microsoft mar csak kb. 2 evig tamogatja oket. Aztan vagy meghosszabbitjak ezt az idot, vagy az emberek kenytelenek lesznek regi os-eket es hozza regi hardvereket hasznalni, esetleg mennek at olyan rendszerekre ahol tovabbra is mukodik a szoftveruk es varhatoan fog is. A linux arrol hires, hogy az osszes 1960-as evek ota kiadott unix-os program futtathato rajta. Ezek utan a win32-es tamogatast sem fogjak kidobni egyhamar. Tehat android alatt megoldhato az osszes jelenlegi program futtatasa. (meg a commodore 64-es vagy atari jatekoke is) Ennel nagyobb szoftverellatottsaggal nem igazan rendelkezik egy masik rendszer sem. Egyebkent az x86-os desktop android mar egy ideje ingyen letoltheto...
  • Sequoyah
    A nokia most már csak az árral sodródik. Nem most rontotta el, hanem még jóval ezelőtt, aminek az eredménye az volt, hogy két éve letolt gatyával álltak a piacon a rohamosan fejlődő konkurensek mellett egy rég elavult symbiannal, és egy nem rossz, de félkész és máris elavulófélben lévő meegoval.
    Két lehetőség volt, androiddal a stabil középszerűségbe süllyedni, vagy kockáztatni.
    Ezidáig a veszteség garantált volt, mivel óriáscégként léptek be egy szűk piacra. De ez csak mostanáig volt kifogás, az őszi termékvonallal papíron már minden szempontból versenyképes telefonjaik. Ha most nekezd nőni az eladás akkor soha.

Rajtam ne múljon, tavasszal mindenképp veszek egy 920-ast, mert zseniális egy rendszer, és most már hardveresen is kiváló:)
  • Sequoyah
    Te valamivel nagoyn kevered a WP-t, kvázi a legstabilabb mobilos oprendszer ma a piacon.
    Anyagminősége is nagyon jó, igaz h műanyag, de abból viszont prémium. Nem úgy mint a samu. Igaz ezen a téren az iPhone-t nem éri el. MInden másban viszont...:)
  • tomboy013
    Mert nem vallod be
  • Cat #34
    ja, mert a nokia elárasztotta kínát, indiát, braziliát meg a többi fejlődő országot olcsó feature telefonokkal, amiken szinte semmi haszna nincs, míg az okostelefonokon vastag nyeresége van a többi gyártónak.
  • Vers
    az abrarol leolvashato hogy az apple 20-30 millio telefont ad el egy negyedev alatt, a nokia pedig 80-at, 3-szor annyit, ja bezar a gyar nagyokos
  • Vers
  • lipovics
    Nagyon jó ez a szájkarate gyerekek. Nem veszi senki sem a Nokiát, sem a WP-t. Két éve pontosan megmondtam, hogy ez lesz.
    Szerintem az MS direkt adta át a figurát, így tudtak gyártót szerezni az oprendszerük alá. Trójai faló...
    Egyszerűen nem kíváncsi a piac a WP-re. Ez tény. Ideje lenne androidos telót fejleszteni, mielőtt bezár a gyár...
  • a_n_d_r_e_w
    "Kitartó vagy, hogy ennyi hibás predikció nem tudta kedvedet szegni, és még mindig úgy véled, hogy te látod a jövőt:D El kéne menned piackutatónak:)"

Lehet o irja a remek elemzeseket az IDC-nel, mindig ugy osszevag a mondandojuk es mindketto pofara esik par hetente :D
  • sanyicks
    nekem miért nem fagy a droid? Nem értem, lehet én egy különleges verziót kaptam :)
  • asysoft
    "azok nem ertik ezt meg akik nem latjak a jovot"
    Kitartó vagy, hogy ennyi hibás predikció nem tudta kedvedet szegni, és még mindig úgy véled, hogy te látod a jövőt:D El kéne menned piackutatónak:)
    "...2 ev mulva az apple store le lesz nyomva , mivel windowsra konnyebb fejleszteni..."
    WP7-re is hasonlóan kell fejleszteni, mint Windown Runtimera, mégsem nevezhető túl népszerűnek a fejlesztők körében. Ez egy sokad rangú kérdés, inkább üzleti szempontok döntenek a platform kiválasztásakor...

Kíváncsi leszek a Lumia 920 fogadtatására. Bár nekem nem jön be maradéktalanul (túl nagy szerintem), kétségtelen, hogy idén eddig ez a leginnovatívabb telefon (optikai képstabilizátor, kesztyűben is kezelhető kapacitív kijelző), és egyéb jellemzőit tekintve is a legjobbak között van.
  • Papichulo
    "Az android fejlődése roppant dinamikus"

Desktopon? Lassuk azokat a grafikonokat! :)
  • hurkaur
    es akkor eljon am a linux desktop eve :))
  • caius marius
    Csak figyelj!
    Az android fejlődése roppant dinamikus, nem hiszem, hogy mostanság bárki meg tudná szorongatni.
  • Papichulo
    "Kis idő, aztán kijön az android asztali gépre és szétalázza mindkét rendszert. "

Hat persze... biztosan igy lesz... Foleg az a regeteg desktop alkalmazas, ami van androidra, na az fog nagyon csunyan odavagni a Windowsnak! :)
  • caius marius
    Kis idő, aztán kijön az android asztali gépre és szétalázza mindkét rendszert. Az Adroid jó is, gyors is, és még olcsó is. Az Apple drága és nem olyan nagy szám. A Windows drága, csúnya és szar is. Totál esélytelen mindkét régi motoros.
  • caius marius
    Húsz éve? :) Akkor még húsz év és beéri az android 2.3.x.-et. :)
  • Papichulo
    "2 ev mulva az apple store le lesz nyomva"

Arra kivancsi leszek. Hallottunk mar hasonloan megaloman joslatokat... foleg toled!

"mivel windowsra konnyebb fejleszteni"

Attol, hogy jobb a Visual Studio, mint az Xcode, nem annyival konnyebb ra fejleszteni. Csak megszokas kerdese az egesz, csinaltam mindkettot.

"2020-ra 2.5 milliard szamitogepet josolnak , aminek a 90%-a windowsos gep lesz"

En meg remelem, hogy valamivel diverzifikaltabb lesz a piac. A monopolium az sohasem tesz jot az innovacionak... ahogy az MS azt mar remekul bizonyitotta.

Mindazonaltal en szurkolok a Nokianak es a WP-nek is, mivel mertek ujitani es valami eredetivel eloallni! Azzal is maximalisan egyetertek, hogy a finn ceg nem allt be az android gyartok koze, ahol csak egy lehetne a sok kozul. Viszont a WP irrealisan magas licencedijaival garantaljak, hogy nem fog tudni olyan peldanyszamban elterjedni, mint az android.
  • Vers
    dehogy volt kar, 2 ev mulva fullos windows 8-as telefon lesz a csuklodon, a nokia igen jol dontott, csak azok nem ertik ezt meg akik nem latjak a jovot, 2 ev mulva az apple store le lesz nyomva , mivel windowsra konnyebb fejleszteni, es 2020-ra 2.5 milliard szamitogepet josolnak , aminek a 90%-a windowsos gep lesz
  • Inquisitor
    Android vagy 5000 féle vason fut, a WP8 telefonoknak meg van egy jól körülhatárolt HW követelménye és így a kombinációk száma sokkal kisebb. Meg mondjuk elég sok a fejlesztője. :)

"Az általános vélemény az volt, hogy a Nokia hibás döntést hozott, amikor kizárólag a Windows Phone mellett tette le a voksát ..."

Az volt a legnagyobb pofára esés amikor bejelentették a WP8 zászlóshajóját szállító HTC-t! Kár volt kidobni a MeeGo-t, meg a jó ki Maemo-t, utóbbi tök jó volt N900-ra.
  • cateran
    -Megerto bologatas- Ennyi baromsagot 1 kommentben:D Respect!:D Lehet szidni az Androidot (es van is miert) de a fagyogatas pont nem tartozik kozejuk.(hiszen ha nekem nem fagyott le, akkor masnak sem, nem igaz?...a mintavetelezesed 1 vicc)
    Kamu lehet...:P
    Meg ezen kivul meg 1000 masik regi es friss topic kulonfele fagyasokrol, bugokrol, ahogy minden telefonnal (igen, meg a iPhoneknal is)
  • tomboy013
    Előbb olvasd el amit írtam utána szólj hozzá Egyébként ha már elkezdtél megint a Droiddal példálózni akkor a válaszom igen. A Droid fagyogat. Azért stabilitásban nem kellene a 2 rendszert összehasonlítani mert ott még van mit tanulni a "nagy" Androidnak is a WP-től
  • Vers
    mar biztos hogy utat tor a lumia, az iphone 5 az ev csalodasa cimet siman megkaphatja , az uzletekben eldugjak a bemutato darabokat , mert mind karcos kopott loszar
    es nem utolso sorban a lumia 920 a legjobb telefon a piacon, ugyhogy valoszinuleg Elop marad, azok meg akik ilyen meego rendszerre verik, most komolyan , meddig maradna az eletben egy windows 8 mellett ? , a microsoftnal 50 ezer programozo dolgozik rajta 20 eve

• sanyicks
    "Már ne haragudj de ha ilyen baromságokat állít hogy fagyogat össze vissza meg magától kikapcsol " ja tehát te állíthatod ezeket az androidról, de más a wp-ről nem? :D ok.