14
  • Merces
    #14
    nem, viszont magyarország b"szva van gyakorlatilag minden iránybol, az unijóbol kb semmi jóra nem számithat, a szoszédok is imádják, lássuk be semmi értelme emberebbnek lenni náluk....
  • Tetsuo
    #13
    Pont azert ilyen a vilag, mert az emberben mindig is benne volt a kevelyseg, irigyseg, harag, fosvenyseg, bujasag, torkossag es a jora valo restseg.
    Persze benne van a jo is.
    Ahogy Hamvas Bela mondja, az emberi lelek a jo es rossz csatarozasanak szinhelye.
    Sajnos a vilagban mindig lesznek az aktualis rendszert kihasznalo emberek, ezert utopia az igazi kommunizmus vagy a demokracia.
  • gforce9
    #12
    ja.. persze a nacionalizmus lesz a megváltás nem inkább embernek kéne lenni mindig, minden körülményben? Az valahogy el van felejtve, minden oldalon.
  • amitakartok
    #11
    "vannak olyan erők magyarországon akik ezt kihasználják ,de nem náluk van a kormányrúd"

    Sajnos. Talán akkor jobb lenne a helyzet, de nem sokkal.
  • Merces
    #10
    :D ilyen „spontán” tütetések minden szocialista országban előfordultak....
  • Merces
    #9
    a magyar politikai vezetés minden csak nem nacionalista, én inkább nemzetárulónak nevezném, sajnos európa olyan irányba halad hogy a nacionalizmusnak megint van létjogosultsága (igen vannak olyan erők magyarországon akik ezt kihasználják ,de nem náluk van a kormányrúd)
  • asgh
    #8
    Egyébként ezek a kínai "spontán" akciók kb. olyanok, mint amikor a kistarcsai általános iskolások a 70-es években hirtelen késztetést éreztek, hogy felvonuljanak tiltakozásul a NATO közel-keleti politikája ellen. Ezek amolyan "felülről kezdeményezett" spontán népi megmozdulások.
    Ha ugyanezt a balhét a kínaiak mondjuk a saját munkakörülményeik javítása miatt vagy mondjuk az emberi jogokért szervezték volna, már rég közéjük lövettek volna.
  • asgh
    #7
    Feltételezem ezt gondolod a francia, német, brit és amerikai (USA) kormányok nacionalizmusáról is.
  • DjDano
    #6
    A nacinalizmus az ördögtől való, ezt a jelenlegi magyar politikai vezetésnem is fel kéne fogni, mert egyre inkább magukévá teszik a már betegesen (ultra) nacionalista eszméket/gondolkodásmódot
  • Cat #5
    ha belegondolsz, a világ minden országában utálják a szomszéd népet valamiért. Nyilván évszázadokon át azzal háborúztak, azzal veszekedtek területen, erőforráson. Nem is tudok igazán kivételt mondani.
  • FL Zoli
    #4
    emellett a szigetcsoportnak stratégiai jelentősége is van."

    gondolom katonai, és ez nem tetszik kínának, a többit leszarja
  • Chrisx
    #3
    Mégis mi köze van a kínaiaknak ahhoz, ha Japán megvesz egy szigetet valakitől? Bárkinek megvolt a lehetősége rá, aki többet ad érte.
  • amitakartok
    #2
    Közvélemény. Ez a három nemzet annyira nem csípi egymást, hogy bármiféle közeledési kísérlet politikai öngyilkossággal érne fel.

    Amúgy meg a cikkben nem írják, mennyire durva a helyzet most Kínában: egyik nap egy kínait saját honfitársai fényes nappal a nyílt utcán kirángattak a kocsijából és annyira összeverték, hogy kómában van és lehet, egész életére lebénult. Pusztán azért, mert Toyotát merészelt vezetni. Hasonló eset történt egy olasz diplomatával is, de annak csak a (szintén japán eredetű) kocsiját borították fel.

    Ilyeneket hallva rögvest megfordul az ember fejében, hogy milyen alapon neveznek akármilyen (itt szándékosan meg nem nevezett) magyar/európai politikai csoportosulást nacionalistának meg fajgyűlölőnek? Keleten sokkal rosszabb a helyzet, ott mindenki gyűlöl mindenkit múltbeli sérelmek miatt és senki nem tesz semmit ellene.
  • DeviloftheHell
    #1
    miértnem osztják meg a költségeket meg a hasznot?