Csökkenthetõ a térhajtómû energiaszükséglete
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Nagyon jót lehet csacsogni a szenzációhajhász népszerûsítõ irodalom hülyeségein. Térhajlításról, térugrásról és egyéb zöldségekrõl.
Sokféleképpen lehet értelmezni matematikai képleteket, és bármit rá lehet húzni képzeletben a valóságra.
Lehet azt hinni, hogy tér, vagy idõ csak úgy van, a tér egy üres valami, amiben benne van valamiféle pöszmösz, az az anyag, stb.
Jó szórakozást hozzá.
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
dedo, naná..világ jó pár vezetõ fizikusa, foglalkozik hasonló dedoval, de te megmondod a tutit...még jó hogy vagy nekünk:)
Térhajtás és egyebek. Tiszta dedó.
Jóccakát.
.Vajon mi volt előbb? Az ember vagy a hülyeség?
de látom ezt nem veled vitatom meg.
-Milyen tér van még a valóson kívül?
Ja, kettõ. A mennyországé és a pokolé. :-)
és nem marad meg a megnövekedett súlyod a gyorsítás végén:) ez vicces lenne, akkor a vadászpilóták, mire leszállnak 5-6tonnát nyomnak, ugye???????? :)
A mozgási energia amirõl te írsz, de ez csak akkor aktiválódik, ha leállítod a rendszert, akkor kinyerhetõ a betáplált energia.
pl: 200km/ó autózol, teljesen jól vagy, és simán lélegzel...de ha becsapódsz egy tégla falba, akkor a korábban bevitt energia, amitõl 200km/ó gyorsultál, az átalakul hõ és egyéb energiákká, amitõl ronggyá szakadsz :)
de amíg tart a gyorsulás, nem nõ számottevõen a tömeg..nyilván annyira csak ami a tehetetlenségbõl, és a saját súlyodból adódik. de a rendszerbe gyorsításra bevitt energiától NEM!!
Attól még néha fejjel megy az ember a falnak, hazudsz, ha azt mondod, te sosem teszed
„Valamit rosszul tudni rosszabb, mint nem tudni.”
Ez nem azt jelenti, hogy ÉN mindent jól tudok, az nekem sem jó, hogy van amit nem jól tudok, de nem itt az SG fórumon (és nem a Wikipédián, vagy a Youtube-on) fogok jól megtudni valamit, abban biztos vagyok, úgyhogy LOL neked, drága barátom.
Szó sincs tömegnövekedésrõl.
A fizikai tartalma annyi, hogy az ilyen relativisztikus sebességgel haladó tömeg becsapódásakor annyi energia szabadulna fel mintha egy jóval nagyobb tömeget annihilálnánk.
Vagyis jóval több mintha nem haladna ilyen nagy sebességgel.
E=mc^2.
Ha a bal oldalt növeled a gyorsítás során (mozgási E) akkor az egyenlõség jel miatt (és a c^2 állandó volta miatt), maga a téged, és a hajót alkotó anyag TÖMEGE (nem súlya, amit te hiszed, hogy hiszek)lesz nagyobb. Amennyiben nem gyorsítasz tovább, nem közölsz energiát a rendszerrel, a megnövekedett tömeg már megmarad. Az, amirõl én beszélek, az a TEHETETLENSÉG, ami miatt meghalsz. Próbálj már meg betolni egy traktort! Még ha az súlytalanságban van, akkor is nehéz dolgod lesz, hogy mozgásra bírd. Aztán ha ez sikerült hosszú ideig tartó energiabefektetéssel, és eltoltad a traktort az egyik faltól, gyorsan menj át a szemközti falhoz, és próbáld meg egy másodperc alatt megállítani. Nem fog sikerülni. Aztán képzeld el, hogy te vagy olyan nehéz mint egy traktor, és vond le a párhuzamot.
Az, hogy az elõbb a képet a gyorsítás mellõzésével fokozatmentesen ábrázoltam, a teljesség igénye nélkül, nem jelenti azt, hogy nem vagyok tisztában alapvetõ fizikai fogalmak elnevezésével, definícióival, vagy az általuk okozott jelenségek vonatkozásaival, csupán magának az elképzeltek életszerûtlenségét próbáltam hangsúlyozni
Annyi hülyeséget írtok, hogy betegre röhögöm magam.
Megnõ a tömeg, és hasonlók.
Teljesen félreértitek az egészet.
„Valamit rosszul tudni rosszabb, mint nem tudni.”
LOL.
Számodra nincs más mondandóm.
Szumma szummárum arra az igazságra jöttem rá, hogy nem csak a tudást kell nézni, hanem azt is, hogy kitõl kapod. Szóval, én nem szeretnék tõled semmilyen tudást kapni, még ha véletlen igazad is volna valamiben.
Erre csak azért is arról folyik a vita? :D
Gondolom a belinkelt doksikat meg biztos elolvasta bárki is. Ha nem érdekel senkit a Warp, akkor ott figyel leírásban a QUANTUM VACUUM PLASMA THRUSTERS ami megint csak izgalmas dolog, és pár hét vagy hónap alatt oda-vissza megjárható lenne vele egy naprendszeren belüli bolygóközi repülés. Az smafu?
A leírtakat annak szántam, aki szeretne ezen a szinten túllépni.
ismét belekoty: ez nem így van. Minnél gyorsabban mész annál nagyobb a tömeged is. Tehát ha tetszik ha nem a fénysebesség 90%-n kecsöp lesz az utazoból.
Katapúlt: a példád jó, de még sem :) 5-6g pár másodperc erejéig simán belefér. De még senki nem próbálta ki mi van akkor ha ezt a gyorsúlást mondjnuk 3 hónapig kapja a szervezet. Indok: azért ilyen sok ideig, mert bálatható idõn belûl akarok 90%-val menni nem évezredek múlva. Ilyen gyorsulást meg nem bír ki az ember huzamosabb ideig.
(Rekordok könyvében van 180g terhelést túlélõ arc is, de õ csupán 0.04másodpercig kapta ezt. 5x állt meg a szive, több mint 23 ficamja és 32 törése történt ez alatt a 0.04sec alatt)
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Az hogy ki milyen elõadást, néz és abból mit fogad el vagy sem..magánügy.
Vitázni akkor is lehet, ha nem vagyok atom és asztrofizikus..szerinted, ide csak azoknak kéne járni beszélgetni és jópofizni?? ugyanmár:)
Alapos, matekon nyugvó ismeretek nélkül kár ilyen témákhoz hozzászólni, mert jó eséllyel hülyeség lesz a vége.
Ha valakit szájkarate szintjén túl érdekel ez a terület, az nézze Gyula elõadásait, olvasson normális ismeretterjesztõ irodalmat. Azokból lehet tanulni, az itteni félrefordított tudbulvár kis színesekbõl nem.
Ha valaki vette volna a fáradtságot, és elolvasta volna az általam belinkelt anyagot - amit egyébként ugyanez a csapat publikált - ott találhatott volna más, a megvalósuláshoz közelebb álló kutatási irányt is.
Szóval hosszú és bõséget életet.
Ez ahhoz hasonló mikor vadászgép hirtelen kilõ a katapultról, míg gyorsít akkor a pilóta 6-8g érez és a testének tömege megnõ..de mikor eléri az utazó sebességet visszaáll normálisra.
Tehát nem vagy 40tonna, hanem teljesen normálisan vagy, minthogy a 900km/h szálló repülõn se gond levegõt venni, de ha hirtelen gyorsítana(energia bevitel a rendszerbe) akkor nehézzé válna a légzés és nehezebbnek érzed magad...ez ua. a jelenség lenne mint fényseb. ûrhajón csak persze sokkal kisebben....
érted?
Úgyhogy a rémlátomásaid értelmetlenek, és minden valós alapot nélkülöznek.
Egyébként a gyorsítást ne úgy képzeld el, hogy hipp-hopp máris 290e Km/ó hasítunk..hanem szép lassan akár egy év mire felgyorsítanak, és akkor a nehézkedés se okozna gondot.
Az ikerparadoxonnak ehhez mi köze? a gravitációról beszéltünk, nem az idõdiletációról..kevered a kettõt:) bár összefüggnek.
Az ikerparadoxon a két rendszer sebesség különbségébõl adódóan jön össze.
Az elutazott ikertesonak lassabban telik a saját ideje az ûrhajóban, de nem a gravitációtól, hanem a sebességtõl. mig az otthon maradt saját ideje, a másikéhoz képest gyorsabban. de lényeges hogy önmagukban ezt nem érzékelik, csak ha a másiknak a rendszerét veszik alapul.
Tehát amirõl beszélek, az az, hogy a megnövekedett tömeg nem csak megnövekedett gravitációt jelenthet, mert mint írtad a lelassult idõ miatt annak érzékelése is eltorzulhat, bár ezzel kapcsolatban nem olvastam még sehol semmit, így fogalmam sem lehet róla, Azonban az biztos, hogy a nagyobb tömeg = nagyobb tehetetlenség, ami a mindennapi Newtoni fizikánkat zavarná úgy meg, hogy az a fedélzeten utazók halálához vezetne.
Szerintem csak arról van szó, hogy nem értjük, mi az az idõ. Magamnak úgy magyarázom, hogy az, ami ahhoz szükséges, hogy egy megfigyelés kezdeti állapotát egy másik állapotába vigye. De ez nem jó, mert már meg is cáfoltam magam. :)
Az iker paradoxon egy elméleti fejtegetés, célja, a relativitás elmélet idõre gyakorolt hatásának DEMONSTRÁLÁSA. A valóságban nem kivitelezhetõ jelenség, mivel senki nem élne túl egy olyan erõs gravitációs térben való tartózkodást, ami a jelenség elõidézéséhez kell.
Aztán jó utat a csillagok felé!
De egyébként a GPS mûholdak atomóráit is állandóan korrigálni kell, ugyanezen relativisztikus hatás miatt.
A térhajtás nem a valós térben mozog mint a fény...így rá nem is hatnának a valós tér fizikai törvényei.(fényseb.nél megáll az idõ stb) hiszen a térhajtómûves ûrhajó az úgymond a téren kívül,tõle függetlenül haladna...magát a teret manipulálva....így az ûrhajóban lévõk számára pont úgy telne az idõ mint itt a földön, pont ez a lényege, és egyik nagy elõnye ennek a meghajtásnak.
Tehát a térben nem lépné át a fénysebességet, amit nem is lehet, hanem magát a teret változtatná meg, kvázi "kivülröl" már ha van értelme ennek a megfogalmazásnak.
A sebessége meg nem valós haladásból adódna, hanem amikor felbukkanna megint a valós térben, átugorva X távolságot, akkor a kiindulási pont és a megérkezési pont közti távolság osztva ugye az idõvel mait "kint" töltött..így jön ki a sebessége..de ez nem valóságos térbeli mozgás..inkább a tér mozogna körülötte
hát, valahogy így :)
Amúgy mi garantálja, hogy a fény a leggyorsabb? Mi bizonyítja, hogy az õsrobbanás során valami elért ennél nagyobb sebességet? Egyáltalán, hogy is volt az õsrobbanás, mi volt elõtte?
Ez a téma továbbra is csak Star Trek.
Gondolom a transwarpot majd akkor veszik elõ, ha a következõ szövetségi támogatásért kilincselnek.
Viccet félretéve: kutassanak, hátha bejön. Egyébként maga az elmélet még a hatvanas évekbõl származik, onnan tetszett meg a Star Trekeseknek.
Másrészt lehet itt dobálózni millió fényévekkel, de valójában csak elképzeléseink vannak arról, hogy néhány fényévnyire mi lehet egyáltalán. Az igazi mélyûrrõl, ami a csillagok között van, csak most kezdett el adatokat küldeni például a Voyager 1. Azért mert most kezdi elérni azt a térséget. 35 éve indult, az akkori mûszerekkel, tehát az adatok több kérdést vetnek fel, mint amit megoldanak. Egy ilyen új kütyü 10c-vel 35 év alatt megjárt volna oda-vissza egy 175 fényéves távolságot.
narráció:
"Previously on Falling Skies..."
<#mf1>#mf1>