1921
1408893095.png
  • TomStorm
    #1921
    Igen ők megvannak már.WM kieg társak és Palleginán kívül(fő karakterem is Paladin)megvan a többi.
    Szintezek akkor és visszamegyek:)

    Első nekifutásra csak zsoldossal kezdtem de rájöttem kedvelhetők a megszerezhető társak(Hiravias és Sagani kivételével)őket annyira nem erőltetem
  • fluency
    #1918
    Próbáld meg lvl7-en. Ott már jó lesz.

    Ha nagyon kell rogue, akkor csinálj zsoldost, amíg nem lesz meg a Devil of Caroc. Ha csak mechanics miatt kell, akkor Aloth, Kana, Grieving Mother rendelkezik a skillel.
  • TomStorm
    #1919
    Stalwart-ba még eljutottam lvl 4-en Normal-on de ott már felejtős.
    Hát ez nem jött össze hogy megszerezzem hamarabb:D
  • TomStorm
    #1918
    Köszi!
  • fluency
    #1916
    A sztori nem visz a kiegészítőbe. Kapsz egy értesítést, hogy Steward beszélni szeretne veled és ő adja terület küldetését. Viszont Caed Nua-t meg kell csinálni, el kell érni Defiance Bay-t és teljesítened kell a Never Far from the Queen küldetést. De javaslom, hogy minimum lvl6-7 körül menj oda, mert kis szinten nem sétagalopp a hely emlékeim szerint. :)
  • TomStorm
    #1916
    Üdv.
    Első kiegészítőbe a sztori visz?
    Kellene Devil of Caroc a csapatba
  • Tony1984
    #1915
    Sziasztok!

    Van közöttünk olyan aki machintos formatumu jatekhoz hozza tudta illeszteni a magyaritast es müködött neki?!?
  • Although_
    #1914
    Nem tudom volt már vagy se, egy összefoglaló, vagy inkább tipphalmaz az Avowed-ről. A pillars világában fog játszódni.
    Avowed
  • fluency
    #1913
    Nincs univerzális megoldás, de az Epic-es verziónál olvastam olyat, hogy át kell állítani a windows nyelvét angolra és úgy sokaknál jó lett.
    Általánosságban fullscreen/windowed mode szokott megoldás lenni, estleg egy alt+tab ki és belépés, vagy egy mentés újratöltése. A felbontás állítása is segíthet ki és belépéssel a változtatás után.
    Remélem megoldódik mert jó kis játék ez. :)
  • SlipKnoTiaN
    #1912
    Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. Az eredeti Definitive Edition van meg, és olyan hibába ütközök, hogy amikor az első városban elküldenek aludni egyet a kocsmába, akkor ott miután kiválasztom bármelyik lehetőséget, elfeketedik a kép, egy idő után hallani a játék alap zajait, viszont nem áll vissza a világ rendje, és nem tudok tovább jutni. Az első kazamatában is volt ilyen, hogy amikor kimentem a szabadba, akkor állt meg a tudomány, de az valahogy jó lett. Talán másik karakter mentésével próbálkoztam, vagy nem tudom. A videokártya driver a legfrissebb, most húztam újra a rendszert 2 napja.
  • lwb
    #1911
    Én paladinnal vagy varázslóval szoktam tolni. Bár a második rész óta nem sokat játszottam vele, sokkal jobban bejön, hogy nem kell állandóan aludni, hanem a varázslatok minden találkozáskor újra felhasználhatóak.
  • fluency
    #1910
    Én a macinál teszteltem a monkomat. Nézegettem meg állítgattam, hogy mi hogy lenne jó. Néztem buildeket is, de mondanom sem kell nem az lett, amit javasoltak. Con-Might-Perception hármas lett a vége. :D

    Én szerettem olyan kalandozót vinni magammal, akinek én szabom meg, hogy milyen értékei legyenek. De ez már tényleg csak ízlés kérdése.
  • lwb
    #1909
    Amit fluency ír, annyival, hogy én sose szerettem plusz kalandozót csinálni a karakterem mellé. Ha kell egy tank, akkor Éder ott áll az akasztott emberes fa mellett. Miután felveszed a kocsmánál Alothot, alszol egyet, reggel ott lesz a fánál Éder és fel tudod venni. Ha pedig délre kimész a városból, akkor a következő térképen az út közepén fel tudod venni Durance-t is, aki egy pap és tud gyógyítani.

    A medvét egyedül is le lehet verni, megfelelő karakterrel és quicksave-quickload okossággal, hogy jókat dobj. De ha hárman visszamentek, akkor könnyű lesz.
  • fluency
    #1908
    Simán ment a játék, nincs semmi gond vele. Az lehet, amit lwb írt. Új játéknál be van jelölve az ironman. Ott tényleg csak egyszer ment a játék és ha meghalsz, akkor törli a mentést.
    Javaslom, hogy szedj fel mindent az elején és ha a bevezető megvolt, akkor menj át a 2. térképen harc nélkül, ha lehet. Átjutsz Gilded Vale-be, lemész a kocsmához, ott csatlakozik hozzád Aloth. Ha eladod a cuccokat, akkor elvileg lesz annyi lóvéd, hogy csinálj egy kalandozót (neki lesz alapfelszerelése). Ezután menj vissza az előző térképre és takarítsd ki.
    A maci elég nehéz ellenfél az elején egyedül. Ha nem ismerted még ki a játékot, akkor meg különösen. :)
  • lwb
    #1907
    Simán tudsz menteni. Vagy valami bugot fogtál vagy ironman mode-ban indítottad.
  • mrsitn
    #1906
    Normál módban indítottam el a játékot. Előtte is fura volt hogy nincs mentés, de a tutorial azt írta, minden új helyszínen ment. Egy barlangban egy medve lefiniselt, és kezdhettem új játékot, mert mentés sehol. Én nem is tudok mentést kreálni?
  • Wootan
    #1905
    Jövő héten Epic store-ban a Definitive-edition lesz ajándékba, egy hasonló játékkal (Tyranny) együtt
  • Micsu
    #1904
    Ez az adra sárkány úgy megbaszott hogy nem is tudom mit csináljak :D
  • Micsu
    #1903
    Btw nyugudtan leugorhatsz mert itt nem a szintedhez vannak igazitva az ellenfelek ergo WM utan mert elegge op lehetsz.
  • Micsu
    #1902
    Jó a harc csak gyakran kell nyomdosni a spacet a nehezebb harcoknál, minor ellenfeleket meg könnyű így lenyomni
  • Tibbbor
    #1901
    Sőt, a White March küldetéseket sem tudod elérni, ha leugrasz. Nekem emiatt kellett új játékot kezdeni, pechemre kitöröltem a leugrás előtti mentéseimet... :( Viszont a végjátékot nem fogom mégegyszer végig küzdeni. Lenyomom a WM-ot és utána vége, nem ugrok le a temetői gödörbe.

    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2020.11.25. 16:24:33
  • Daermon
    #1900
    Szerintem teljesen rendben van a harcrendszer, a 2. részre csiszoltak is rajta, kifejezetten szeretem. Nekem pont a DOS-t nyírta ki a full unalmas és elnyújtott harc rendszer (szerencsére a BG3-ban már ezt csiszolták).
  • lwb
    #1899
    Ez nem előd. A BG és az IWD az AD&D szabályok szerint ment, ez saját szabályrendszer. A RTWP harcrendszer nem jó, kaotikus, de a második részben már van körökre osztott változat, azzal egész játszható.

    Az én tanácsom: vedd lejjebb a nehézséget és akkor a harc nem lesz olyan zavaró. Vagy ugorj a kettőre és válaszd a körökre osztottat, az olyan, mint a DOS csak azzal ellentétben jó.
  • steweee
    #1898
    ja igen, a BG vagy az Icewind Dale nincs meg véletlenül ennek a motorjával ?
  • steweee
    #1897
    nemrég kezdtem el a játékot. definitive edition, összes peccsel és extra tartalommal megspékelve.

    nagy elégedetten kezdtem bele

    és láss csodát

    tök szép grafika

    tűrhető történet

    és f*s sz*r harc !!!

    nagyon nem jön be

    nagyon nagyon nem !

    a bg2 volt a kedvencem, tök jó harcok

    de hát itt ?

    ráadásul minden másképpen van mint az elődeiben

    miért ? hogy rontsanak rajta ? ennyire kellett újítani ?

    és hiába a szép grafika, ha alig látszódik valami is az egészből, mert egymást takarják a különböző effektek

    a saját stronghold-ig eljutottam

    a harc miatt lehet abbahagyom, így érdektelen...

    vélemény ?
  • Micsu
    #1896
    Kofi ;)
  • fluency
    #1895
    Igen. Emlékeim szerint onnan már nem tudsz visszamenni. Olyan, mint a 2-ben Ukaizo: ha belépsz, akkor már nincs visszaút, csak a befejezés. Szóval érdemes előtte befejezni a megkezdett küldiket.
  • Micsu
    #1894
    A temetőben ha leugrok a gödörbe gondolom onnan kezdődik a végjáték, célszerű előtte befejezni a félbehagyott küldiket?
  • Andriska86
    #1893
    A Microsoft nagyon erős fájlvédelmet használ, ezért nem telepíthetők a magyarítások az Xbox Gamepass játékokhoz.

    (Esetleg próbáld meg linux alatt kicserélni a fájlokat, én ezzel már nem próbálkoztam, de talán működhet.)
    Utoljára szerkesztette: Andriska86, 2020.05.11. 23:34:08
  • Mofarguru
    #1892
    Sajnos az a gondom, hogy nagy nehezen megtaláltam, hogy a gépen hova telepíti az Xbox gamepass a játékokat (kellett némi rendszergazda jogosultság felülbírálása) viszont nem engedi egyik mappába sem telepíteni a magyarítást. Mindig azt írja, hogy nem megfelelő a mappa. Holott nem tudom máshova telepíteni. Szóval most jelenleg ott vagyok, hogy nem tudom telepíteni emiatt.
  • Daermon
    #1891
    Nekem Steamen van meg, ahhoz teljesen jó a magyarítás. Mert a passhoz nem?
  • Mofarguru
    #1890
    Sziasztok!

    Lenne egy olyan kérdésem, hogy köztetek van e olyan valaki aki Xbox Gamepass (PC) alól szedte le a játékot, illetve tovább megyek olyan illető aki telepítette a MorroHun Team féle magyarítást.

    Előre is köszönöm!
  • Malachit
    #1889
    Időtől és kedvtől függően lassan haladok :)

    Csapatban mindenki 8-as lett. Így már le tudtam nyomni az ogrékat a labirintusban (így se volt könnyed). Azt furcsállottam, hogy utána, meg a 4. és 5. szint tavaszi kirándulás a parkban nehézségű volt, viszont a 6. szinten megint brutális ellenfelekbe futottam. Kaptam is egy epikus csatát. 2-3 ős szellemmel, 2-4 szellemmel, meg vagy 10-13 elementállal (normál és nagyobbal vegyesen). A végére mindenkinek mindene kifogyott (minden spell, skill és tárgy is) és 2 en KO- kaptak, mert elfogyott a HP-juk (nem az állóképességük). A többi csapattagnak is épp hogy marad valami HP-ja. Erre az egy harcra legalább 1,5 órám ráment (elsőre meglett) :D
    Utoljára szerkesztette: Malachit, 2019.08.05. 12:46:23
  • farferi
    #1888
    Persze, nem létszükséglet, csak illúzióromboló volt amikor a "kés a vajban" formációm kicsorbult:D
  • Although
    #1887
    Igen ez az jelöld pirossal nehéz vagy halálfejjel szintén nehéz.
    Ez egy requiem. Pont olyan amilyennek lennie kell. :)
  • farferi
    #1886
    Jó a játék, de azért jelölhetné, hogy mennyire veszélyes egy terület.Elmentem egy küldetésre ötödik szinten és tölthettem vissza mert 2!!! ember agyonverte a csapatom...igaz, nem használtam varázslatot, gondolván, hogy nem pazarlok, mire észbe kaptam mindenki pirosban..no mindegy, csak ez egy kicsit bosszantó(Herritage Hill simán ment , szinte unalmas volt , itt meg...Cracjhold Buffsm kanyec:D)
  • Malachit
    #1885
    Ok.
  • Daermon
    #1884
    Fogadóban bérelj fel 1-2 új tagot, csináld meg, és akkor küld őket ilyenekre.
  • Anonymusxx
    #1883
    Szerintem bérelj fel valahol egy embert, és azt küld, mert sokszor lesznek ilyen küldik...
  • Malachit
    #1882
    Ha elküldök egy csapattagot a várból küldetésre, azt hol látom, hogy hány napig fog bóklászni a feladattal? Csak annyit találtam a leírásban a küldetésnél, hogy 2 kör...

    Azért kérdem, mert csak 6 fős a csapat és így csonka lett, hogy egyet elküldtem. A harcokban azért meg eléggé számít az-az 1 fő is.