18
 • H3nG
  #18
  PocketBook
  Erre a pocketbook-ra gondoltam :) Bár azt hozzá kell tenni hogy az árából két kindle is kijönne :(
 • derwer
  #17
  Én is féltem, amikor pedig megérkezett, hát nagyon megrettentem. Viszont használat közben teljesen rendben van, abszolút kényelmes. Annyi, hogy elfektetve használom, de így kényelmesebb kezelni is. (De a pocketbook is 6 colos, így nem egészen értem. Ha cserére gondoltál, akkor persze nem igazán érdemes, jók már a korábbi verziók is.)

  Derwer
 • Szefmester
  #16
  Igazad van.. sokkal jobb.. a gond az hogy rohadtul nincs kedvem kétnaponta töltögetni, és szétcseszni a szemem azzal hogy ilyen ipari hulladékokat bámuljak. ;)

  Olvasni akarok nem fbúkolni, meg jútyúkozni! Ahogy már valaki lentebb is írta. :D
 • H3nG
  #15
  Még mindig a 6"-t érzem kevésnek szóval szerintem maradok a Pocketbook nál :)
 • derwer
  #14
  Több tényező miatt kellemes az E-INKken olvasni, a világítás is e között van. A világítás azért tartozik ide, mert normál esetben a képpontok mögül jön a fény, közvetlenül a szemedbe. A kindleben viszont trükkösen van megoldva: oldalról világítanak LED-del aminek a fénye átmegy egy speckó anyagon és az egyenletesen ráirányítja az E-INK kijelzőre. Tehát gyakorlatilag, ahogy normál esetben is lenni szokott, egy visszavert fény jut el a szemedhez.
  A Hivatalos videóban jól szemléltetik. (0:50 magasságában)

  Nagyon jó dolognak tartom ezt az újítást, de úgy érzem a jelenlegi kindle4-em még sok évig szolgálni fog és nem tervezem a cseréjét. De pl öcsémnek már persze az újat javasolnám.

  Derwer
 • H3nG
  #13
  Ezeket a hozzá kapható apró lámpákat próbáltad? Mert eddig úgy tudtam hogy pont azért nem fárasztja a szemet mert nincs saját fénye.

  #10
  Van aki nem facebookozni és youtube videokat nézni akar rajta. Olvasásra még mindig az E-INK a legjobb :)
 • Magiszter
  #12
  Nekem Kindle 4-em van most, mint ahogy a fél rokonságnak. USA-ból rendeltem.
  Ez a PaperWhite azért is tetszik mert hogy "extrafehér", háttérvilágításos. Voltam nem egy olyan helyzetben mikor nem volt elég fény ahhoz hogy a halványszürke háttér előtt kivegyem a fekete betűket és akkor kellett volna vagy nagyobb kontraszt vagy háttérvilágítás.
 • Landro
  #11
  háttérvilágítás
 • bakvarnyu
  #10
  Ne csináljátok,annyit nem ér meg egy e-inkes könyvolvasó, annyiért van Nexus 7, ami százszor annyit tud.Vagy ipad2.
 • H3nG
  #9
  Én is azt nézegettem de tokkal együtt az is 90. Bár nagyon bejövős. Lehet rászánom magam ^^
 • visnait
  #8
  Pocketbook 912 PRO olcsóbb és sok tesztben jobban is szerepelt mint a DX. Én is szeretnék beszerezni a Kindle 3 -as mellé eggyet.
 • Szefmester
  #7
  Én is csak könyv és novella olvasásra használom. A színes kijelző csak ahhoz kellene hogy egy egy havi képes magazint digitális kiadásban is tudjak olvasni, és ne csak a monitor előtt. Netképesség nekem sem kell.. a wifi is max azért lehet előny hogy ne kábelen át küldjem át a könyvet a gépre, de ha már megy a kábel akkor megy a töltés is szóval ez nekem nem lényeg. FB amúgy sem érdekel, szóval olvasóban még inkább nem fog... :D

  Nekem is elég ha van egy fasza kijelző, lehet lapozni, (netán több lépcsőben zoomolni) és legyen rajta egy adag üres tárhely a sok sok könyvnek. :D

  Szóval amíg működik a jelenlegi, vagy újra működőképessé tudom varázsolni addig én sem vennék csak úgy másikat hogy ez a mostani porosodjon valahol. Lehet odaadnám valamelyik rokonomnak ajándékba mert eladni már nem lenne pofám. :D
 • lammaer
  #6
  Igazság szerint én nem tudok sok SZÁMOMRA HASZNOS újítást elképzelni az ebook reader területén.

  Mire is kell? Novellákat olvasni - ehhez nem kell se színes kijelző, se csilivili internetes feature, se facebook integráció se semmi. Még touchscreen se.

  Kell egy fasza kijelző (ez a kindle3-asomon megvan), legyen nagy élettartam és lehessen lapozni. Ennyi kell. Mint ahogy a köyvek sem változtak évszázadok alatt funkcionálisan: kinyitom-lapozok-becsukom :)

  Egyszerűen akinek már van kindléje, felesleges megvenni az újabbat, mert nem tud olyat amit a régi ne tudna.
 • lammaer
  #5
  Ha jól látom egyelőre még nincs INTERNATIONAL verzió a paper whiteból (USákok is csak októberre rendelhetik elő).

  Rage: amikor te rendeltél 3-ast, akkor már volt abból is international változat, mert csak azt lehet európába rendelni. Úgy tudom amikor a 3-as kijött eltelt kis idő amíg kijött a nemzeközi verziója.

  Gondolom ezzel a kapacitás gondokat próbálják megoldani -prioritást az US élvez, hiszen ők valószinűleg jobb fogyasztok a legális ebook piacon is.
 • Rage47
  #4
  Hogyhogy nem lehet? Én vettem korábban Kindle 3-at az Amazontól.
 • Szefmester
  #3
  Én megvagyok a saját kis eszközömmel köszönöm.. Bár már volt szerencsém ahhoz a jelenséghez amit a mérnökök élettartamnak hívnak, de megoldottam egy kis forrasztással. Trükkösek akartak lenni, gari lejárta után halljon meg.. az ideális eszköz. :)

  Majd akkor lecserélem, vagy társítok emellé egy újat ha az j 10-12" átlóval rendelkezik, színes Qualcomm féle "e-ink" kijelzővel rendelkezik, opcionálisan kapcsolgatható a ledes háttérvilágítás, aksi tekintetében nem rosszabb mint a jelenlegi, és nem olyan papírvékony hogy féljek hogy eltörik. :D Mondjuk ez utóbbi édes mindegy mert könyvkötővel csináltatok rá 1-2 ezer forintért megfelelő keményfedelet egyéni feliratozással. :D Jah és mindez ne kerüljön 50ezer Ft-nál többe. Túl nagy kérés? Lehet.. De ha már fejlesztek az fejlődés legyen, és ne csak szöveget lehessen élvezettel olvasni hanem minimális nagyítással havi magazinokat is. a TFT-s "olvasók" üzemidejének karcsúságát elfelejtve..
 • Magiszter
  #2
  Ez a kindle PaperWhite jól hangzik. A 120 dollár az ilyen 27ezer forint magassága. Postaköltséggel 36-40-re jön ki. DE!!! Természetesen "kishazánkba" nem lehet rendelni... Így köszönöm, de majd máskor...
 • H3nG
  #1
  hm 9 colos normális touchos ebook reader létezik egyáltalán? az DX is még mindig 80k o.O nem értem én ezt :(