45
  • wraithLord
    Szerintem régen a cochlea szőrsejtjeinek (ezek alakítják át a mechanikai rezgéseket elektromos jelekké...) károsodásával/pusztulásával ijesztgettek, ami maradandó halláskárosodást okoz, itt viszont a hallóideg mielinburkolatának leválásáról van szó, amit a gliasejtek idővel helyrehoznak, nem permanens a halláskárosodás. (tehát ez egy új felfedezés, ez a lényege a cikknek, csak a cím félrevezeti az embert...)

Jó tudni, hogy a halláskárosodás egy része csak ideiglenes, de azért a szőrsejtek épsége miatt továbbra sem érdemes full hangerőn zenét hallgatni. :D
  • chuthulu
    -hangulatom +halgatom* (bocs közbe bezséltem :D)
  • chuthulu
    én azt állapitottam meg hogyha a 113 decibeles fülhalgatómat maxon hangulatom és a bejárati ajtó elött 20 méterrel kapcsolom ki a zenét, akkor alig hallom bnömet amikor nyitja az ajtót :D
  • syn7h37ic
    Brit tudósok megállapították ugyanazt, amit már a walkman korszak kezdete óta mondanak.
    Afrikában meg éh... őőő...meleg van.
  • Crane
    "Egy új tanulmány szerint a fülhallgatóval történő hangos zenehallgatás majdnem olyan veszélyes, mintha egy működő sugárhajtómű közelében álldogálnánk."

Például a fülhallgatóból kiáramló égésgázok könnyen letéphetik a "populáció" óvatlan tagjainak a fejét!