623
  • narumon
    "az akkora faszsag, mintha egy sportszergyarto beperelne, a tobbi gyartot, hogy a focilabda dizajnjat azt toluk loptak"

Szokás szerint rossz a példa, a focilabdák le vannak védve és még véletlenül sem csinálhat a konkurens ugyanolyat, sőt tökre hasonlítót sem. Az, hogy kerek az egy dolog, de hogy miből áll össze, mi az anyaga az bizony már kőkemény szabadalom amit nem is sértenek meg.
  • ProgServ
    Jujujj jujj jujj....erre lenne mit válaszolnom, de tömören megpróbálom.

Azért fogy az Android mert olcsó, és minden ipari hulladékra feltelepíthető, amitől aztán még szarabb lesz mint előtte volt.

Az Android market már ott bukta, hogy nincs kontroll, a fejlesztő vírusos appokat is feltehet amit ti szépen be is nyaltok.

Az Android részesedése nagy, mert az is androidos eszköznek számít ami jobb lenne ha nem lenne az...mindenféle readerek, gagyi kínai szarok, telefonnak nem nevezhető ócskaságok (pl tmobil one) stb stb..ezek olyan termékek amit én emberiség elleni bűnnek konstatálok, és szimpla nyersanyag pazarlás!

Ez az android. És ezért áll ott ahol áll. Remélem nem sokáig.
  • Én Ki Más
    +1, de annyit még hozzátennék, hogy betiltani se kell, bőven elég nagy csapás az EPL-nek hogy az Android szénné alázza még egy csicska 600 Mhz-es Snapdragon procival ellátott X8-cal is az összes iPhosht úgy ahogy van , minden irányból fényéveket ver rá és ez meg is látszik az Android 90%-os részesedésében a mobil szegmensben szemben az iPhoshok 1% környéki részesedésével.
  • sanyicks
    az apple patent troll, a microsoft is. Az a vicces a szabadalmaiknál, hogy egyrészt vagy lopott dolgot szabadalmaztattak, vagy utólag szabadalmaztattak olyan dolgokat amit már ezren használtak jóval előttük, csak elfeledkeztek róla hogy vannak ilyen troll cégek, akik ellen védekezni kell így nem védették le.

A bíróságon pedig a mellékelt borítékok vastagsága alapján döntenek. A szabadalmi rendszer pedig egy rakás fos, sehol sem kéne figyelembe venni az usán kívül ezt a nyomorék rendszert.
  • Papichulo
    "vannak olyan alapveto dolgok amiket nem lehet maskepp megvalositani. "

"If the invention has been described in a printed publication anywhere in the world, or if it has been in public use or on sale in the United States before the date that the applicant made his/her invention, a patent cannot be obtained." - http://inventors.about.com/od/patents/a/patent_novelty.htm

Raadasul, pont az iPad-Galaxy Tab trade dress pontban felmentettek a Samsungot, tehat mar ezert is ertelmetlen ez a frocsoges. Mas dolgok miatt bukott a SEC. Nem tudom, hogy a hulye hozzaszolasok helyett miert nem lehet inkabb utanaolvasni a dolgoknak.
  • duke
    "Aki szerint lehet nagyot alkotni a dizájnnal, az kérem rajzoljon le vázlatosan 10 féleképpen egy nagy érintőképernyős készüléket "

Ez az, hogy vannak olyan alapveto dolgok amiket nem lehet maskepp megvalositani. Amit az Apple csinal, az akkora faszsag, mintha egy sportszergyarto beperelne, a tobbi gyartot, hogy a focilabda dizajnjat azt toluk loptak. Es onantol mindenki csak harom, meg negyszogletu labdakat gyarthatna, mert az meg nincs levedetve. Vagy valaki levedetne a 4 kereku auto dizajnt, es utanna a tobbiek csak 5, 6, 7 kereku, meg lanctalpas autokat gyarthatnanak. Milyen fasza lenne mar.
  • Szefmester
    "Nézzétek meg az Alma előtt milyen fantáziátlan hulladékokat gyártott, és mit gyártott az iPad után!"

Ez az én olvasatomban azt jelenti, hogy MA is fantáziátlan vacakot gyárt.

Aki szerint lehet nagyot alkotni a dizájnnal, az kérem rajzoljon le vázlatosan 10 féleképpen egy nagy érintőképernyős készüléket, gombok nélkül (max 1 gombbal). Kíváncsi lennék azokra az óriási különbségekre... De ha kérhetem olyat vázoljon fel amit nem védett le senki.. szóval nem szabad nagy képernyőt vékony kerettel és ezüst csíkkal!!

Ide töltsétek fel a képeket aztán majd el lesznek bírálva. A győztesre a +/- rendszerrel fogunk szavazni. határidő 2 nap. :)

amúgy az Apple nagy patent troll sztem is ;) nem kéne védeni.
  • Vers
    a google es a samsung olyanok mint a ciganyok, kez a kezben jarnak lopni

az android egy tragya linux, az ui-t meg loptak hozza innen onnan, foleg az iphone-bol
    a samsung telefonok meg fercmuvek ocso fos muanyagbol , apple designbol lopva, csak meg kell nezni az uj tablajukat, hat csak rohogni lehet azon a szaron, az biztos hogy az aki azt megveszi egy eletre megundorodik ezektol a mocskoktol

mondom ezt ugy hogy az applet utalom, es a microsoft a kiraly
  • Papichulo
    "az ilyen Apple fele szabadalmi trollok ellen"

Latszik, hogy fogalmad sincs mit jelent a "patent troll". Hint: az Apple NEM az.

Segitek neked: "Patent troll is a pejorative term used for a person or company who enforces patents against one or more alleged infringers in a manner considered aggressive or opportunistic with no intention to manufacture or market the patented invention." - http://en.wikipedia.org/wiki/Patent_troll
  • Papichulo
    "de gondolom a Samsung volt az, aki a legpofátlanabbul vette át az ötleteket"

Kb. annyira voltak pofatlanuk, hogy meg a Google is szolt nekik, hogy tulzottan hasonlitanak a termekeik az Apple keszulekeire... nem hallgattak rajuk, ez lett a kovetkezmenye.
  • fergusonpapa
    Az alma tett egy nagy lépést előre,mások alkamazkodtk változtatak kicsit a dolgokon a samsung 90% hagyta az egészet és az almára hajazott és nem kis sikert ért el ezt mindanyian tudjuk és mikor reklámjaiban olyanokat mond hogy jobb mint az eredeti.. na ez a pofátlanság. Így teljesen megérdemeltnek tartom, Samsung is tudta hogy baj lesz nem véletlen néz már ki másképen minden idei telefonjuk.

Samsung am igényes termékeket ad megkel hagyni de csak 2-3 éve, azelőtt mindenki szidta mint a bokrot, hiddjétek el, nem lett volna ilyen nagy részesedése ha nem majmolnak.

Ez van, mehet tovább a trollkodás :)
  • duke
    Az index cikke szerint, mar vannak ra tervek, hogy lehetne fellepni az ilyen Apple fele szabadalmi trollok ellen, akik abbol elnek, hogy mas cegeket perelnek.
  • TomFace
    Igen, és mióta néznek így ki az okostelefonok? Na vajon ki indította el ezt a trendet? Naugye.
    Annyira nem vagyok benne a témában, de gondolom a Samsung volt az, aki a legpofátlanabbul vette át az ötleteket, a legkevesebb erőfeszítést tettek a designolás terén. Mások legalább kreatívabbak voltak, és jobban elkülöníthető telefonokkal jelentek meg a piacon, laikusként számomra ez magyarázná, hogy első körben miért a Samsungra szállt rá az Apple.
  • ProgServ
    A terv egy dolog. Az meg egy másik, hogy meg is valósítják, és van rá szabadalmi oltalom! Gyanítom, hogy nem hasra ütésre ítélnek a bíróságokon.
  • FoodLFG
    Nyilván irreális ez az egész történet, ezt kb minden értelmes ember látja.

De nem kell meglepődni, usákiában ilyen mocskosan intézik a dolgokat. Lehet gondolni, hogy a gazdasági válság kirobbanásakor miket követtek el arrafelé a saját lakosságukkal/adófizetőikkel szemben. Ott van a wikileakses arc ügye is, akit most próbálnak kifüstölni. Kalózkodás elleni harc, megaupload.
    Most pedig nemrég olvastam
    http://www.portfolio.hu/vallalatok/kiszivargott_a_lista_ezek_a_profik_kedvenc_reszvenyei.171838.html
    ott vannak a nagy pénzügyi szereplők az apple mögött, ami azt jelenti, hogy mindent bevetnek annak érdekében, hogy minél több pénz fejjenek ki a cégből. Ehhez pedig mindent bevetnek, ami jól látható a ezen a döntésen is.
  • leetjunction
    Ennyi erővel a nokia is beperelhette volna apple-t ... guglizz rá nokiás tervekre iphone előttről.

Samsung helyébe beszélnék a Dél-Koreai kormánnyal és betiltatnám az összes iszart ott.

(mondom ezt iphone 4 tulajként)
  • cateran
    Ja, te meg nezd meg az osszes mai erintokepernyos okostelefont....
  • ProgServ
    A mellékelt képet nézd már meg ember!
  • cateran
    "Ha valaki itt a fórumozók közül gyártással foglalkozik, és egyszer csak látná, hogy dehát a termékeit másolják silányabb anyagokból, jóval olcsóbban, és még kicsit randább is ,
    majd a másolt cuccról a másoló azt terjesztené, hogy jobb mint az eredeti"

Ulj le szepen es torold le a habot a szadrol:P Olyan szinten netto baromsag amit irtal, hogy trollkodasnak gyenge, ha meg komolyan gondoltad, akkor orvoshoz, de gyorsan.
  • ProgServ
    Ja, hogy miről beszélek?

Itt a cikkben látszik, hogy a 2 teló nagyon eltér egymástól de mindkettő szép, modern telefon!

Most nézzük meg, hogy az Apple termékei előtt miket gyártott a Samsung!
    Az eltérés hatalmas!

Ezért döntött úgy a bíróság, ahogy döntött.

Samsung VS Apple
  • ProgServ
    Kedves szerkesztő! Fasza a logo a cikk kezdőképénél! :)) (Tényleg jó!)

Hogy a cikkhez hozzászóljak, az Apple felháborodása jogos!

Nézzétek meg az Alma előtt milyen fantáziátlan hulladékokat gyártott, és mit gyártott az iPad után!

Azért elég komoly eltérés mutatkozik!

Ha valaki itt a fórumozók közül gyártással foglalkozik, és egyszer csak látná, hogy dehát a termékeit másolják silányabb anyagokból, jóval olcsóbban, és még kicsit randább is ,
    majd a másolt cuccról a másoló azt terjesztené, hogy jobb mint az eredeti, akkor ha én lennék az eredeti terméket gyártó cég, akkor minimum ráncos lenne a homlokom!

Szerintem az Apple morgása jogos.
  • gemihu
    Nem tudom,de jó lenne,ha a szabadalmakat világra kiterjedő szabadalmi bíróság kezelné és az ott érvényes dolgokat az összes ország elfogadná.
    Másrészt világosabbá lenne téve,hogy mi védhető le és mi nem stb..
  • Én Ki Más
    Eddig is rühelltem ezt a epl-t, de most már utálom, mint a büdös sz*rt.