79
  • lordsithlord
    #79
    Ez így nem igaz.

    Magyarországon maximum 30 nap áll a szerviz rendelkezésére, hogy a hibát elhárítsa. Ha te beviszed a kereskedőhöz, akkor az ő feladata, hogy elintézze, hogy 30 nap alatt kész legyen a szervizelés. Ha ezt nem tudja megoldani, akkor te, mint vevő kérheted a készülék cseréjét vagy pénzvisszafizetést. Ha pedig ezeket nem teljesíti, van lehetőséged jogi útra terelni itthon a dolgot.

    Egy külföldi forgalmazóra azonban ez nem vonatkozik. Addig ül a terméken, ameddig akar. Ha pedig a gyártóval kell tárgyalni, az még bonyolultabb. Mígg itthon legalább a vételárat visszakövetelheted, addig egy külföldi cégnél még ezzel sem élhetsz, mert szarnak rád.

    Szóval igen, lehet, hogy alapvetően olcsóbb, de nagyobb a kockázat, (általában) több ideig tart a javíttatás, ráadásul nehézkesebb az információáramlás, szóval még azt is jóval nehezebb megtudni, hol is van a készüléked. Mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy megéri-e neki kockáztatni a tábla árát vagy inkább vesz itthon drágábbat, de olyat, aminél tud intézkedni, ha úgy jönnek össze a dolgok.
  • lordsithlord
    #78
    Ismét egy rohadtul hozzáértő hozzászólás...

    Nincs billentyűzet a tablethez?



    Tessék mondani, akkor ez itt mi...?

    Nem lehet egeret csatlakoztatni a tablethez?



    Akkor erre is megkérdezném: ez vajon mi?

    Ez ugyan egy márkás Logitech megoldás, vezeték nélküli, így az ára is szép, de kipróbáltam, megfelelő beállításokkal BT-s egér bármilyen működik a táblával, hogy azt már ne is említsem, hogy van olyan billentyűzetes tartó, amin van USB csati, így akár vezetékes egér is csatlakoztatható a készülékhez.

    Megjegyzem, egy 10"-os, jól belőtt táblánál az egér teljesen felesleges eszköz, csont nélkül lehet kezelni. Kipróbáltam az új Samsung Galaxy Tab2 10,1-es készüléket, miután beállítottam a kijelzőt, megközelítőleg ugyanolyan pontossággal sikerült rajta navigálni, mint egérrel. Távoli asztalkezelést is kipróbáltuk, csont nélkül ment, az egyetlen fennakadást az okozta néha, hogy az asztali gép netjénél lassú volt a feltöltés, így néha be-beakadt.
  • hungi
    #77
    Maradtam volna csendben? Billentyűzetet és egeret is tudsz használni Androidon már ezer éve. Ennyit rólad....
  • narumon
    #76
    mtorrent.. biztos be lehet állítani nem tudom. És símán logmeinnel bemegyek a NAS-ra oszt csókolom :)
  • errorista
    #75
    valószínűleg van a torrentednek html felülete is -.-
  • narumon
    #74
    Szerintem ezek vészmegoldások, de arra jó, hogy pl én távolról a torrentet szoktam buzerálni, nem túl kényelmes ipadról nyilván, de annyira nem vészes, rá tudok nézni el tudom indítani amit kell, de biztos nem állnék neki mondjuk word-öt indítani a gépen :)
  • kakamatyi123
    #73
    >A másik meg hogy ha nem tetszik, a kínálat, távoli asztalozzatok egy >Windows/Osx/Linux/akármi szerverre, és meg van oldva a szoftverellátottság.
    >Ja hogy ti nem tudjátok ezt megoldani? Ki nem szarja le?

    Ja, es egy eger+bill nelkuli tablettel hasznalod a Desktopra tervezett szoftvereket:)
    Nem is tudom, inkabb csondbe maradtal volna... :)
  • Én Ki Más
    #72
    és tessék mondani erre rá lehet húzni a vindows78-at ?
  • hungi
    #71
    A másik meg hogy ha nem tetszik, a kínálat, távoli asztalozzatok egy Windows/Osx/Linux/akármi szerverre, és meg van oldva a szoftverellátottság.
    Ja hogy ti nem tudjátok ezt megoldani? Ki nem szarja le?
  • hungi
    #70
    Bazz attól még hogy van rá 20000000 millió szar app, nem jelenti, hogy a maradék 3000 ne lenne elég.
    PC-re ez az arány szerintetek jobb, csak azért, mert nem lehet ilyen könnyen statisztikát készíteni belőle?
  • hungi
    #69
    2300 Ft-ért küldheted vissza, ennyivel lesz max. drágább egy szervízzel (yilván attól kell venni, akinek van hova visszaküldeni).
    Vagyis kb 15-ször küldheted vissza, mire utoléred a márkás géped árát.
    A szervíz idejével meg ne röhögtess, magyarországi forgalmazótól vett "bolti" laptopok, táblagépek (Wayteq szintúgy) ugyanúgy ott csücsülnek 3-4-6 hétig szervízben...
  • narumon
    #68
    Én meg egy ipadot :)
  • narumon
    #67
    Most magadból csinálsz hülyét? A múltkort még úgy védted ezt a tabletet mint az állat, pedig én már akkor is pont ugyanezt mondtam róla. By the way ez nem az ARM hibája hanem a gyenge Samsung tableté az erőforrás igényes androiddal. Minden esetre érdekes, hogy te úgy váltogatod a színedet ahogy éppen neked jó...
  • narumon
    #66
    Hát igen akkor ezek szerint az embereknek még kevesebb progira van szükségük mint én gondolom, ergo még kevésbé helytálló vers eszmefuttatása.
    Egyébként annyiból igaz lehet, hogy mint akkor is írtam én is szinte csak olyat töltök le amiről már vannak review-k azaz már használták előttem és tudom mire számíthatok. Fizetősnél meg csak és kizárólag ilyet!
  • lordsithlord
    #65
    Én ide inkább a Concorde 9,7" IPS Plus-t tettem volna be, az jobban megmutatja, mire is képes az ARM.
  • Vers
    #64
    ez az arm processzor :XD

  • sanyicks
    #63
    a másik tabletre is kb ennyi... meg még elemlámpaappok és a többi. Nem rég pont a kedvencedről volt elemzés, hogy a stórban található programok 70%-át SENKI sem használja :D
  • coolbboy83
    #62
    Sőt olyan is van, ami iPad-ra van de Androidra nincs... Ezen nincs mit csodálkozni... Majd lesznek.
  • narumon
    #61
    Nos akkor csak nem fingo appok vannak a tabletekre.
  • lordsithlord
    #60
    Ez az i7 teljesítmény valóban, nem túl reális.

    Viszont én részemről megjegyezném, hogy nekem sikerült olyan appokat keresnem az ipadhoz, ami nem létezik, sőt, az adott feladatra egyszerűen hasonló sem volt fent az Apple-nél. Ellenben Androidra eddig még nem találtam olyan feladatot, amihez ne lett volna fent valamilyen megoldás a neten.
  • narumon
    #59
    Egyébként én megfordítanám az app kérdést, én ipadra eddig mindenre találtam appot amire nekem kellett. Ráadásul ismerek embereket akik dolgoznak vele és teljesen jól elvannak vele.
    Itt én arra próbálok rámutatni, hogy vers szerint mindenkinek i7 teljesítmény kell, de ez hülyeség még az otthoni asztali gépekbe sem kell akkora teljesítmény nemhogy egy tabletbe.
  • narumon
    #58
    Nem ismerem az android kínálatát, (vagyis én is ilyesmit hallottam róla), csak már nem mertem kiírni milyen tabletre gondolok :)
    itunes csak 6db-ot talál :)
  • kakamatyi123
    #57
    >egy normális tabletre elérhető 600-700e szoftverből mennyi is a fingoapp? 1? >esetleg 2db? Nem szerintem annyi nincs, maradjunk az 1-nél.

    https://play.google.com/store/search?q=fart&c=apps
    At least 1000 results:)

    Az appok nagyresze semmire se jo szemet, tokmindegy mennyi van, ha max 5%-uk hasznalhato ertelmes dologra...
  • narumon
    #56
    Ez egy szint után mindenben így van.
  • sanyicks
    #55
    én a valóságban hiszek, ahol a 10%-al többet 100%-al drágábban adják :)
  • lordsithlord
    #54
    Meddő vita, hogy mi van a Surface-ben és jobb lesz-e, mint a vetélytársai. Ezt legkorábban majd októberben fogjuk megtudni, mikoris kijön a termék. Én élek a gyanúval, hogy Valami simli van a dologban, igen nehézkesen csepegnek a technmikai infók a készülékekről, ráadásul ha valami ki is kerül, az is 3-4 verzióban teszi. Ez azért felhozza azt, hogy vajon tényleg ennyire jó lenne a Surface, mint mondják, vagy ez az egész csak marketing és abban egyedi egyedül, hogy Win8Rt fut rajta...

    A 25ezres tabletről: marha poénos, valóban, be lehet szerezni külföldről, de arra azért igencsak kíváncsi lennék, mi is lesz ezekkel az "olcsó" táblákkal, ha meghibásodnak? Magyar forgalmazó nincs, sőt, sok esetben csak a gyártó van, hozzá kell visszaküldeni. De oké, vegyük alapul azt a helyzetet, hogy van forgalmazó is valahol külföldön. Hozzá is el kell juttatni, aztán lehet várakozni. Ha véletlenül a forgalmazó úgy dönt, hogy nem foglalkozik a problémával, akkor nincs mit tenni, le kell nyelni a békát. Ugyanez igaz, ha a gyártónak küldjük ki. Mert ugye eltünt csomagok mmindig vannak...
    De ne legyünk ennyire rossz májúak, nézzük a legjobb esetet. Készülék kimegy (a vevő költségén természetesen), legalább 1 hónapig vár a vevő, majd vagy a javított, vagy az új készülék megjön. Közben ugye a szállítási díj miatt az ár nő, ráadásul ugyebár senki nem azért vesz meg egy készüléket, hogy aztán az a gyártó szervízében pihenjen...
    Éppen emiatt érdemes megnézni aukciós oldalakat, hány ilyen "olcsó", meghibásodott készüléket hirdetnek, mert egyszerűen nem éri meg a garanciális ügyintézés (vagy esetleg nem is lehetséges).
  • hurkaur
    #53
    [i]nagyon komoly alkalmazását[i]
  • hungi
    #52
    Bocs, mindig elfelejtem hogy az oldalt olvasók többsége nem tud szöveget értelmezni. Az "android piaca" alatt az eladások számát értettem, okostojások.
  • narumon
    #51
    Hát hasonlíthatom a Galaxy Tab-hoz akkor is ugyanez a helyzet, de lehet, hogy te még hiszel a mesében, hogy 30e forintért ugyanazt adják mint 80-120-ért... :)
  • hurkaur
    #50
    "És az Android piaca már annyira nagy, hogy hülye lenne bármilyen szoftverfejlesztő a nagyon komoly alkalmazását nem kiadni rá... " nagyon komoly, ertsd: mobil app magassagat, szelesseget megszorozzak egy tetszoleges szammal. eljen!
  • sanyicks
    #49
    ezt nem kell oda írni, tudjuk hogy nem ér neked többet mert nem apple :D
  • narumon
    #48
    Meg az másik, hogy hogyan sikerült neked 25-ért szerezni. Haver aki kintről rendelte olyan 32 körül állt meg neki.
  • narumon
    #47
    Volt szerencsém egy ilyet kipróbálni. Hát talán az árához mérten jó, többet nem is ér szerintem.
  • narumon
    #46
    Ez nagyon jó lesz mert ha meghal az xbox akkor megáll az élet. Semmit sem lehet majd anélkül csinálni. Egyelőre a családoknál még a központi tárolás is future számba megy, a központi számítógép meg szerintem méginkább. Ez nagyon nagyon a jövő, 10 éven belül biztos nem lesz, ami szerintem meg nem is baj én sok értelmét nem látom. (Mint ahogy nekem a tökéletes munka eszközhöz sem kell túl nagy felbontású tábla, wacom ceruza meg mégannyira sem.)
  • narumon
    #45
    Ezt mindig leírod de azért öntsünk már tiszta vízet a pohárba, egy normális tabletre elérhető 600-700e szoftverből mennyi is a fingoapp? 1? esetleg 2db? Nem szerintem annyi nincs, maradjunk az 1-nél.
  • coolbboy83
    #44
    Szerencsére ilyen is létezik, remelhetőleg a mobil sávszél is nő, hamár mindenütt nincs wifi még :$
  • hungi
    #43
    25.000 Ft-ért van kétmagos 7"-os tablet (pl. Ainol Elf 2) ami kb. tegra2 sebességre, mire megjelenik bármilyen ms alapú tablet, ugyanennyiért lesz 4 magos tegra3 szintű tábla is, és még mindig kétszer annyiba fog fájni bármilyen brand tablet, tökmindegy milyen oprendszert futtat.
    És az Android piaca már annyira nagy, hogy hülye lenne bármilyen szoftverfejlesztő a nagyon komoly alkalmazását nem kiadni rá...
  • Vers
    #42
    van letjogosultsaga az olcso tablaknak is, ugyanis ma mar nem szamit honnan jon az eroforras, ha veszunk mondjuk egy hazi szervert, el tudjuk latni erovel az olcso tablainkat a csaladban , igy igazabol a jovo a smart glass, amit mindenhova beepithetunk, a konyhaba a pulton, a hutobe, a gazkeszulekbe, az autoba, barhova...
    a microsoft is feleimerte mar a lehetosegeket, ezert akar mindent egy kernel moge felsorakoztatni, az xbox 8 lesz kesobb a hazi szerver, ami a progamokat futtatja es kuldi a telefonodra, a tabladra, a mobil gepededre

    nagyon draga egy olyan tabla , ami rendesen futtatja a desktop alkalmazasokat , ezert logikusabb a remote funkciora alapozni, ezert draga es eros tablat csak az vegyen akinek allandoan szuksege van a megszokott nem fingoapp szoftvereire

    az idealis munkaeszkoz :

    egy hazi szerver gep + egy olcso de magas felbontasu tabla + wacom ceruza
  • narumon
    #41
    A 200USD ár az nagyon jól hangzana, főleg ha nálunk nem 200EUR + ÁFA áron jönne. Az ócsó áron még lehet, hogy én is vennék egyet (csak legyen rá szoftver előbb)
  • coolbboy83
    #40
    Hát..... Mondjuk lehet benne valami:)